Τρίτη, 6 Μαΐου 2008

Οι πινακίδες της παρανομίας.Δεν είμαστε μόνο οι Έλληνες οδηγοί μανούλες στην παρανομία, σαν γνήσιοι απόγονοι του πολυμήχανου Οδυσσέα πιστεύαμε ότι μόνο εμείς θα μηχανευόμασταν κόλπα για να ξεγελάμε την τροχαία και τους "οφθαλμούς" της, είμαστε μακριά νυχτωμένοι, ακόμα και στον πιο ευφάνταστο κομπιναδόρο Έλληνα οι Κινέζοι έβαλαν τα γυαλιά...και έγινε της πινακίδας το κάγκελο."Οι κινέζοι οδηγοί που οδηγούν γρήγορα βρήκαν τη λύση για να αποφεύγουν τις κλήσεις. Πρόκειται για ένα ειδικό μηχάνημα, το οποίο αλλάζει τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου μέσα σε δευτερόλεπτα, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η συσκευή αυτή είναι τηλεχειριζόμενη και η τιμή της ξεκινάει από τα 800 γιούαν.

Υπάρχει όμως και η πλέον εξελιγμένη συσκευή, που αλλάζει τον αριθμό της πινακίδας μέσα σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα και κοστίζει το διπλάσιο.

"Τα μισά και πλέον αυτοκίνητα που καταγράφουν οι κάμερες ασφαλείας για παραβάσεις του ορίου ταχύτητας, αλλά και για άλλες παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, είτε έχουν καλυμμένες τις πινακίδες τους, είτε κυκλοφορούν με πλαστές", δήλωσε τροχονόμος στο Πεκίνο.

Πηγή:Madata.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια: