Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

NIM' S ISLAND-ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ



Σήμερα είδα την πρεμιέρα αυτής της ταινίας.
Μία περιπέτεια φαντασίας, με μεγάλη δόση χιούμορ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Βλέπεται ευχάριστα, ωραία εικόνα, δράση, πολύ καλές ερμηνείες από την μικρή Νιμ(Αμπιγκέιλ Μπρέσλιν), και από την συγγραφέα Άλεξ(Τζόντι Φόστερ), η Τζόντι Φόστερ δεν μας έχει συνηθίσει σε κωμικούς ρόλους, ευχάριστη έκπληξη, απολαυστικότατη στο ρόλο της αγοραφοβικής, μαζί τους σε διπλό ρόλο (του ήρωα του βιβλίου και του πατέρα της μικρής) ο Τζέραλντ Μπάτλερ ο γνωστός μας Λεωνίδας από τους 300.
Είναι μία ταινία, τουλάχιστον από την προσωπική μου άποψη με πρωτότυπο σενάριο, που με χαλάρωσε, και με έκανε να γελάσω, ήταν για μένα ένα ευχάριστο διάλειμμα μέσα στο άγχος και την κούραση της ημέρας.

Αν κάποιος είναι φανατικός σινεφίλ και πάει να δει την ταινία σκεπτόμενος τον Μπέργκμαν, τον Βέντερς, ή τον Ταρκόφσκι, καλύτερα να μην κάνει τον κόπο να πάει, γιατί δεν θα ικανοποιηθεί. Κάθε ταινία την βλέπουμε γι αυτό που είναι και όχι σκεπτόμενοι κάτι άλλο, και για το είδος που είναι η συγκεκριμένη ταινία πληροί όλες τις προϋποθέσεις, ναι σε κάποια σημεία φτάνει στην υπερβολή αλλά και ποια ταινία φαντασίας δεν έχει υπερβολή;

Υπόθεση της ταινίας (athinorama):

"Σ' ένα ερημικό νησί του Ειρηνικού, η Νιμ ζει με τον επιστήμονα πατέρα της. Όταν ο τελευταίος αγνοείται μεσοπέλαγα μετά από μια καταιγίδα, η μικρή ζητά βοήθεια από την αγαπημένη της συγγραφέα, με την οποία αλληλογραφεί. Αν και αγοραφοβική, εκείνη θα εγκαταλείψει το Σαν Φρανσίσκο και θα ξεκινήσει για το άγνωστο."

Περισσότερα στο επίσημο site της ταινίας: Nim's island

2 σχόλια:

everything53 είπε...

Είναι μια από τις πιο ευχάριστες ταινίες που έχω δει :)

kakos lykos είπε...

Ωραία ήταν ανάλαφρη, αν και νομίζω βλέποντας το διαφημιστικό video της ταινίας, ότι έφτασε κουτσουρεμένη στους Ελληνικούς κινηματογράφους, είδα σκηνές που δεν υπήρχαν στην ταινία ;)