Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

Είναι για τα πανηγύρια!!!



Τα πανηγύρια που γίνονται με τους πλανόδιους όλοι τα γνωρίζουμε, να όμως που η εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε να κάνει την μεγάλη έκπληξη αυτή τη φορά.
Όχι δεν πρόκειται να δούμε μόνο πάγκους με Ινδικά προϊόντα, Αραβικούς ναργιλέδες και στολές από χανούμισες που βλέπουμε εκτός των άλλων πραγμάτων στα πανηγύρια τα αφιερωμένα στη γιορτή κάποιου Αγίου, αλλά κάτι το οποίο το προωθεί η ίδια η εκκλησία, να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστούν ακόμα για να κάνουν πιο ελκυστική την προσέλευση των "πιστών".
Αλήθεια τα κέρδη θα πάνε σε άτομα που τα έχουν ανάγκη; ή είναι πάλι μία κίνηση εντυπωσιασμού για να ανοίξουν οι αφελείς τις τσέπες τους, και δω πάλι μεγαλόσχημους ρασοφόρους στον "Λάμπρο" στη Βουλιαγμένη να διαλέγουν πιο πανάκριβο ψάρι που θα περιδρομιάσουν με τον οβολό των πιστών.
Bούρδουλας που σας χρειάζεται!!!

"Οδηγός είναι σταματημένος στο φωτεινό σηματοδότη περιμένοντας να ανάψει το πράσινο. Αίφνης, στο οπτικό του πεδίο μπαίνει μια από τις φαντεζί, ψηφιακής εκτύπωσης αφίσες σαν την εικονιζόμενη. Πού θα πάει ο νους του; Πως κάποιο φεστιβάλ τραγουδιού, χορού και... κεφιού θα γίνει στην πόλη (αν μάλιστα το θύμα της ακίνδυνης αυτής... πλεκτάνης έχει και κάποιους βαθμούς μυωπίας ίσως του «διαφύγει» η εικόνα της Παναγίας στο κέντρο της αφίσας).

Η πραγματικότητα βέβαια είναι άλλη καθώς αν πλησιάσει καλύτερα θα δει πως η αφίσα διαφημίζει το... πανηγύρι των Εισοδίων της Θεοτόκου που πέρασε.

Μια αφίσα διαφορετική απ’ όλες τις άλλες καθώς διαφημίζει... λίγο απ’ όλα. Και Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία και θείο κήρυγμα και λιτάνευση εικόνος και ολονύχτια αγρυπνία, αλλά και λαχειοφόρο αγορά με δώρο πολυτελές αυτοκίνητο κι ενοριακό ωδείο που δίνει πτυχία αναγνωρισμένα από το κράτος και σχολή πληροφορικής και δεν συμμαζεύεται...

Βέβαια, το πιο εντυπωσιακό είναι η λαχειοφόρος αγορά που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2007, ώρα 6 μ.μ., στον Ιερό Ναό, Αίθουσα Συνάξεως Θεοτόκου, με δώρο για τον μεγάλο νικητή ένα αυτοκίνητο.

Κάποτε ο Ιησούς είχε μπει στην Ιερουσαλήμ πάνω σε ένα γαϊδουράκι αφού προηγουμένως πέταξε τους εμπόρους έξω από τη συναγωγή. Σήμερα, οι πιστοί στριμώχνονται στην εκκλησία, μπας και κερδίσουν ένα... τούρμπο 16βάλβιδο.

Κάποτε οι άγγελοι έψαλλαν το «Ωσαννά εν τοις υψίστοις». Σήμερα, οι αντιπρόσωποι του Θεού δίνουν πτυχία μουσικής -για πιάνο και ορχήστρα, άραγε;- αναγνωρισμένα από το κράτος.
Κάποτε ο Χριστός είχε για μαθητές φτωχούς ψαράδες. Σήμερα, οι εκπρόσωποί του έχουν μαθητές χάκερ.

Θα πείτε άλλαξαν οι εποχές. Πέρασαν και 2.000 χρόνια από τότε. Ασε που μας κυρίευσε και η παγκοσμιοποίηση. Τελικά, όλα τριγύρω αλλάζουνε, ακόμη και η Εκκλησία...

πηγή:www.madata.gr "

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.