Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007

Γιορτινή Αθήνα



Για άλλη μία χρονιά φόρεσε η Αθήνα τα καλά της να υποδεχτεί τις γιορτές , το τέλος αυτού και την αρχή του καινούργιου χρόνου.

Το δέντρο φωτίστηκε την Πέμπτη στη πλατεία Συντάγματος και ο ουρανός στολίστηκε από πυροτεχνήματα, φέτος δεν θα δούμε το σοκολατένιο χωριό και την ζαχαρούπολη στην Αθήνα, ίσως οι πιο τσουχτερές τιμές και απ΄το κρύο, να συνετέλεσαν σε αυτό, ανεξάρτητα όμως από τις τιμές που είχαν τα προϊόντα μπορώ να πω ότι σαν εικόνα πρόσθεταν πολύ στο σκηνικό της πλατείας.

Φέτος μου φάνηκε λίγο γυμνή, υπάρχουν μόνο το καρουσέλ τα φωτάκια και το δέντρο να δημιουργούν μια μόνιμη εικόνα, αν αφαιρέσουμε τους συμπαθέστατους άγιους Βασίληδες, τους πωλητές μπαλονιών, τα πόνυ και τον τεράστιο ήρεμο βόα που δεν δείλιασα καθόλου να τον περάσω στον λαιμό μου και να φωτογραφηθώ μαζί του(αν και θα προτιμούσα να βρισκόταν στο φυσικό του περιβάλλον).

Θα γίνουν πολλές εκδηλώσεις όμως που θα μας βάλουν για τα καλά στο κλίμα, στο Σύνταγμα, στον Εθνικό κήπο, στο Γκάζι(στην τεχνόπολη), πλατεία Κοτζιά, αλλά και σε πολλές άλλες γειτονιές της Αθήνας.

Αυτό που εύχομαι για τις γιορτές που έφτασαν, όλοι οι Έλληνες να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση, να μην δούμε την επόμενη μέρα ποτέ ξανά αληθινά χριστουγεννιάτικα δέντρα πεταμένα στα σκουπίδια.
Σε κάθε πολίτη που πάει να αγοράσει αληθινό, ας έρχεται στη σκέψη του η εικόνα από τα καμμένα, και το δράμα που έζησε η χώρα μας το φετινό καλοκαίρι.
Υπάρχουν τεχνιτά που είναι τόσο καλοφτιαγμένα, που και οικολόγος να μην είναι κανείς ας σκεφτεί και αυτές τις παραμέτρους, κρατάνε χρόνια(με το τέλος των εορτών το αποθηκεύεις και το έχεις για του χρόνου), δεν μαδάνε, είναι οικονομικά.
Κι αν κάποιος δεν θέλει να στολίσει δέντρο υπάρχει πάντα και το Ελληνικό καραβάκι.

Καλές γιορτές και καλά μυαλά!

6 σχόλια:

Θεόδωρος Πασσαλίδης είπε...

Είναι πολύ όμορφη η Αθήνα στολισμένη!!!!

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΧΑ με τα αρνιά!

Surrealist είπε...

Όλα όμορφα, γοητευτικά και μαγικά όταν είναι στολισμένα... μετά τι γίνεται; Αν τα φτιασίδια πέσουν... ποιό πρόσωπο θα δούμε;

Ανώνυμος είπε...

Εμένα πάλι κάτι τέτοιες χρονιάρες μέρες η απορία μου είναι που ακριβώς κοιμούνται το βράδυ οι άστεγοι στην πλατεία Συντάγματος (και κάθε άλλη πλατεία που στολίζεται γιορτινά)? Είναι μάλλον κάτι σα τα αδέσποτα σκυλιά στην Αθήνα λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγνώνες του 2004... κάποια τα μαζέψανε και κάποια τα ταϊσαν φόλες? Άντε να μπει ο νέος χρόνος να βάλει η πρωτεύουσα και πάλι τα "κακά" της ρουχαλάκια που όλοι οι Αθηναίοι ξέρουμε!

Υ.Σ.- Στα carousel μαζεύονται τώρα οι emo??!!

-Soulless_Queen-

kakos lykos είπε...

"Υ.Σ.- Στα carousel μαζεύονται τώρα οι emo??!!"

Για τους emo δεν ξέρω δεν τους είδα όταν πήγα, αλλά αυτοί που κάνουν skateboard κλασσικά κοντά στις σκάλες, εκεί που είναι το δέντρο βρίσκονται :).
Οι άστεγοι δεν μετακινήθηκαν, απλώς λόγω εορτών, έχουν πιάσει τα γνωστά πόστα και περάσματα, μπας και βγάλουν κανένα euro και βάλουν κάτι στο στόμα τους και αυτοί, ως γνωστόν τις γιορτές όλοι βάζουμε το χέρι στη τσέπη πιο εύκολα για να βοηθήσουμε τον διπλανό μας, εκτός αν μας λένε Εμπενίζερ.

kakos lykos είπε...

Όσο για το πραγματικό πρόσωπο της Αθήνας, πίσω από τα φώτα και τα στολίδια κρύβεται αυτό :(

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15241&m=A44&aa=2