Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

Η 11η ώρα



Ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ, που περιγράφει, την δραματική κατάσταση που έχουμε φέρει τον πλανήτη μας μετά την βιομηχανική επανάσταση. Οι πόροι εξαντλούνται, αυτοί οι ίδιοι πόροι όμως κατά την χρησιμοποίησή τους σκοτώνουν την γη, μεταβάλεται το κλίμα, οι πάγοι λιώνουν, έστω και μισό βαθμό να ανέβει η συνολική θερμοκρασία του πλανήτη ακόμα θα είναι καταστροφικό.

Το τρίτο είδος χιμπατζήδων ο άνθρωπος, όπως χαρακτηριστικά τον αποκάλεσαν στην ταινία, μπορεί να εξαφανιστεί, όπως έχουν εξαφανιστεί τόσες και τόσες μορφές ζωής από την δημιουργία της γης μέχρι και σήμερα.Μετά την εξαφάνιση του ανθρώπου όμως, ο πλανήτης αυτός θα συνεχίσει να υπάρχει, θα επουλώσει τις πληγές του και θα αναγεννηθεί.

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει διαλόγους με ειδήμονες από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους τον πρώην ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, το διάσημο επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ, τον πρώην επικεφαλής της CIA Ρ. Τζέιμς Γούλσεϊ και τους ειδικούς σταθερών κατασκευών Γουίλιαμ ΜακΝτόναγκ και Μπρους Μάου, κι επιπλέον πάνω από 50 σημαντικούς επιστήμονες, στοχα­στές και ηγέτες που εκθέτουν τα δεδομένα και συζητούν πάνω στα πιο φλέγοντα περιβαλλοντικά θέματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.

Είναι ένα σκληρό ντοκιμαντέρ που πρέπει να το δούμε όλοι και να αφυπνιστούμε.
Σαν εξαίρεση όμως μία συμβουλή: Αν κάποιος συνοδέψει μικρά παιδιά να το δούν, να σκεφτεί πρώτα αν έχουν την κατάλληλη πνευματική ωριμότητα να παρακολουθήσουν κάτι τέτοιο και να κατανοήσουν τα μηνύματα που περνάει.

Περισσότερα εδώ

2 σχόλια:

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

Πιτικάκι τέλει μπανάνα?

kakos lykos είπε...

Καλά πήγαινε δες το πρώτα και μετά τα λέμε.Πάντως πραγματικά αν το μέλλον του πλανήτη μας στηρίζεται σε παιδιά σαν τους περισσότερους μαθητές μου, βλέπω το ανθρώπινο γένος να εξαφανίζεται πολύ γρήγορα :(.
Για άλλη μία φορά κατάφεραν να μας απογοητέψουν, έβλεπαν τον Στήβεν Χόγκινς και γέλαγαν, από αυτό και μόνο να καταλάβεις επίπεδο νοημοσύνης. Νηπιαγωγείο να συνοδεύαμε μεγαλύτερη σοβαρότητα θα είχαν:((