Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Κτηνωδία στο Νομό Χανίων.



Άγνωστα τέρατα με ανθρώπινη μορφή, έδειξαν για άλλη μία φορά τα κτηνώδη ένστικτά τους, πάνω σε ένα ανυπεράσπιστο ζώο.
Έγινε στο χωριό Νεροχώρι του Δήμου Φρε των Χανίων.
Αφού σούβλισαν πρώτα το άμοιρο σκυλί μετά το κρέμασαν, δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό περιστατικό με θύμα ένα ζώο στην ευρύτερη περιοχή, το θέμα ήδη είναι γνωστό στις δημοτικές αρχές, από την πρόεδρο του Χανιώτικου συλλογου προστασίας ζώων.Μέχρι να βρεθεί όμως ένα μέρος που θα μπορεί να στεγάσει και να προστατέψει τις αδέσποτες αυτές ψυχούλες, τα δίποδα κτήνη αν δεν υπάρξει μέριμνα από τις αρχές για την σύλληψή τους, θα μπορούν ανενόχλητα να συνεχίζουν την σαδιστική και δολοφονική μανία τους.

Πρωτοφανής σκληρότητα

πηγή:ΑΠΕ - ΜΠΕ / Ελεύθερος τύπος

Πρωτοφανές περιστατικό κακοποίησης και θανάτωσης ζώου, έθεσαν υπόψη του αντιδημάρχου Χανίων, Ευάγγελου Σαματά, μέλη ζωοφιλικών οργανώσεων του νομού και ζήτησαν τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος κακομεταχείρισης και μαζικών δηλητηριάσεων αδέσποτων ζώων.

Η πρόεδρος του χανιώτικου Συλλόγου Προστασίας Ζώων, Αναστασία Μπομπολάκη, κατήγγειλε πως, στο Νεροχώρι του δήμου Φρέ, άγνωστοι σούβλισαν και στη συνέχεια, κρέμασαν στην πλατεία του χωριού ένα σκύλο.

«Καταδικάζουμε την αποτρόπαιη πράξη στο Νεροχώρι, όπου σκυλάκι κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου, σουβλίστηκε και εν συνεχεία κρεμάστηκε. Καλούμε το δήμαρχο Φρέ να πάρει άμεσα θέση, να καταδικάσει τη συγκεκριμένη πράξη και όχι μόνο», είπε η πρόεδρος του Συλλόγου.

Ο δήμαρχος Φρε, Νίκος Γιαννούλης, πληροφορήθηκε, το μεσημέρι, το περιστατικό, το καταδίκασε και κοινοποίησε πώς το θέμα θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε εκ μέρους της δημοτικής αρχής Χανίων ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Σαματάς. «Καταδικάζω απερίφραστα αυτές τις πράξεις. Μας προσβάλλουν όλους. Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν. Αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα».

Το περιστατικό, στο Νεροχώρι, δεν είναι το μόνο που καταγράφεται στο νομό Χανίων. Τα κρούσματα μαζικών δηλητηριάσεων αδεσπότων, στην περιοχή της Σπλάντζιας, έχουν αναστατώσει τις ζωοφιλικές οργανώσεις μέλη των οποίων ζητούν, μεταξύ άλλων, το έλεγχο φυτοφαρμάκου, το οποίο χρησιμοποιείται για τη θανάτωση ζώων.

Η δημοτική αρχή Χανίων έχει αποφασίσει τη δημιουργία πάρκου φιλοξενίας και προστασίας αδέσποτων ζώων. Ως στιγμής, όμως, δεν έχει βρεθεί διαθέσιμος χώρος για την ενοικίαση ή αγορά του, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: