Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Την πάντρεψαν με το ζόρι με σκύλο για να διώξουν τα κακά πνεύματα



Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας άνθρωπος στην Ινδία αναγκάζεται να παντρευτεί ένα σκύλο για να διώξει μία κατάρα που βαρύνει αυτόν ή την οικογένειά του.
Η Ινδία αν και είναι μία χώρα ανεπτυγμένη τεχνολογικά, παραμένει βουτηγμένη στο σκοτάδι των προκαταλήψεων και της δεισιδαιμονίας ειδικά στις περιοχές που υπάρχει μεγάλο ποσοστό αναλφαβητισμού και φτώχιας.


Στην ανατολική Jharkhand της Ινδίας, οι κάτοικοι του χωριού Munda Dhanda πάντρεψαν με το ζόρι ένα μικρό κοριτσάκι με ένα αδέσποτο σκυλί επειδή πίστευαν πως η οικογένειά της κινδύνευε από ένα κακόβουλο πνεύμα, από το οποίο δεν θα μπορούσαν να απαλλαγούν διαφορετικά.
Η τελετή έγινε υπό τον ήχο των τυμπάνων, ελπίζοντας πως ο ήχος θα βοηθούσε να διαλυθεί οποιαδήποτε κατάρα στοίχειωνε την άτυχη οικογένεια.
Σε ένα παράξενο γύρισμα της μοίρας, το κορίτσι θα είναι ελεύθερο να παντρευτεί αργότερα έναν άντρα, χωρίς να χρειαστεί να πάρει διαζύγιο από τον τετράποδο σύζυγό της.

Το 2007,ένας άλλος Ινδός, ο 33χρονος P. Selvakumar παντρεύτηκε μία 4χρονη αδέσποτη σκυλίτσα στο Tamil Nadu σε Ινδουιστικό ναό,ακολουθώντας τη συμβουλή αστρολόγου για να διώξει και αυτός μία κατάρα που τον έχει αφήσει ανάπηρο επειδή πριν από χρόνια είχε θανατώσει δύο σκυλιά.




Πηγές:pathfinder, YouTube και BBC NEWS

2 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΩ ΠΩ!!ΕΜΕΙΝΑ ΑΦΩΝΟΣ .ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΔΥΣΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ;ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΤΙ ΕΝΙΩΘΕ;

kakos lykos είπε...

Πολύ πιθανόν Sκρουτζάκο να έχει ποτιστεί ήδη η ψυχούλα της με αυτές τις δεισιδαιμονίες και να πιστεύει και αυτή ότι αυτή είναι η μοίρα της και ότι πρέπει να την ακολουθήσει.
Πάλι καλά που αργότερα της επιτρέπουν να παντρευτεί και άνθρωπο, φαντάζεσαι με το θάνατο του σκύλου να ήθελαν να την κάψουν ζωντανή, όπως κάνουν (πάλι στην Ινδία) σύμφωνα με το έθιμο του sati όταν πεθάνει ο σύζυγος που καίνε την σύζυγο; Εξαιρούνται έγκυες και μητέρες μικρών παιδιών,έχουν δικαίωμα όλες να αρνηθούν να καούν αλλά στη μετέπειτα ζωή τους σαν τιμωρία θα ξαναγεννηθούν γυναίκες, μόνο οι βασίλισσες θέλουν δε θέλουν πάνε στη πυρά.