Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Άνθρωποι και υπάνθρωποι.


Άνθρωπος.
Τα λεξικά τον χαρακτηρίζουν ως το τελειότερο από τα όντα, γιατί είναι προικισμένος με νόηση και έναρθρο λόγο.
Σαν λέξη είναι σύνθετη από το άνω + θρώσκω που σημαίνει κοιτώ ψηλά.
Για την θρησκεία, έχει την έννοια του κοιτώ ψηλά για να ευχαριστήσω Αυτόν που βρίσκεται ψηλά γι αυτά που μου προσφέρει, από φιλοσοφική άποψη όμως και πέρα από θρησκείες, θα μπορούσε να έχει την έννοια κοιτώ για την βελτίωση του ψυχοπνευματικού εγώ μου να ανέβω βαθμίδα, ένα ανέβασμα πιο ψηλά σαν βήμα για την τελείωση του ατόμου.

Όπως και να το δούμε όμως το ον άνθρωπος, αν και χαρακτηρίζεται φυσικά από τι άλλο από ανθρώπους, σαν το τελειότερο ον, ίσως είναι το χειρότερο από τα όντα με τα οποία μοιράζεται αυτόν τον πλανήτη που ονομάζεται Γη.
Πάντα υπάρχουν σαν εξαιρέσεις φωτεινά μυαλά, αλλά δυστυχώς είναι τόσο λίγα μπροστά σε ένα πληθυσμό 7 δισεκατομμυρίων περίπου ανθρώπων.

Άνθρωποι όλων των κοινωνικών και πνευματικών επιπέδων ανεξαρτήτως φυλής και κουλτούρας, λειτουργούν ως κτήνη, άνθρωποι υπεράνω υποψίας, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, ακόμα και παιδιά που θα 'πρεπε να ζουν την εποχή της αθωότητας.

Το ζώο, που το θεωρούμε κατώτερο δεν σκοτώνει ποτέ από διασκέδαση ή από ανία, σκοτώνει μόνο από την ανάγκη της επιβίωσης, και σκοτώνει μόνο όσο του είναι αρκετό, να τραφεί αυτό και τα υπόλοιπα μέλη της αγέλης, ή η οικογένειά του.
Ο άνθρωπος όμως σκοτώνει ζώα ή και άλλους ανθρώπους όχι για να ζήσει μόνο, αλλά και για να διασκεδάσει την πλήξη του.

Δεν θα μιλήσω και γω, για τις περιπτώσεις των υπεράνω πάσης υποψίας ατόμων που ήταν παιδόφιλοι, έχει ήδη αναπτυχθεί σε πολλά blogs και στα ΜΜΕ το θέμα αυτό, αν και οι περιπτώσεις αυτές είναι πάλι μία πλευρά της κτηνώδους συμπεριφοράς του ανθρώπου προς άνθρωπο.

Θα αναφερθώ σε ένα άλλο θέμα, που διάβασα σε άρθρο των Νέων, σε μία ιστορία που δεν έγινε πολύ μακριά από τη χώρα μας, δεν έγινε σε μία χώρα που ζει μία απολίτιστη άγρια φυλή, αλλά έγινε στη γειτονική μας Ιταλία.
Κάποιοι νεαροί μεθυσμένοι και μαστουρωμένοι...
Δεν είναι δικαιολογία όμως αυτό, στο μεθύσι φαίνεται ο πραγματικός χαρακτήρας του ατόμου και πέφτουν οι μάσκες ...
Σκέφτηκαν να σκοτώσουν την ανία τους σκοτώνοντας τον πρώτο άνθρωπο που θα έβλεπαν μπροστά τους, με έναν αργό και βασανιστικό θάνατο, ο ένας από τους τρεις νεαρούς ήταν μάλιστα και ανήλικος.
Ευτυχώς το θύμα τους επέζησε, σε τι κατάσταση όμως;
Σοκάρει και μόνο η ιδέα μίας τέτοιας πράξης, η προσπάθεια δολοφονίας ενός ανθρώπου που δεν τους έβλαψε ποτέ, που δεν τον γνώριζαν, έτσι για την πλάκα τους...


Πυρπόλησαν Ινδό μετανάστη «από ανία»

Τρεις νεαροί πυρπόλησαν με βενζίνη Ινδό μετανάστη και τον άφησαν να ουρλιάζει αβοήθητος, για να νικήσουν την ανία. Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στους άδειους δρόμους του Νετούνο. Οι νεαροί σόκαραν τους αστυνομικούς με την ομολογία τους: «Θέλαμε ένα δυνατό συναίσθημα για να τελειώσει η βραδιά, να νικήσουμε την ανία».

Οι τρεις νεαροί, ηλικίας 17, 19 και 29 ετών, γυρνούσαν στους δρόμους μεταξύ Αντζιο και Νετούνο με ένα μαύρο Twingo έπειτα από μία βραδιά με μπύρα και μαριχουάνα. Η ιδέα να «κάψουν τον Ινδιάνο» προέκυψε όταν βάζοντας βενζίνη είδαν στον μετρητή ενός self service - πρατηρίου λίγο έξω από το Νετούνο, πως περισσεύει ένα ευρώ.

Με το ευρώ που περίσσευε γέμισαν με βενζίνη ένα μισόλιτρο μπουκάλι μπύρας που είχαν μαζί τους. Λίγη ώρα αργότερα συνάντησαν τον Ινδό μετανάστη Ναντέχ Σινγκ Σιντού, τον έλουσαν με τη βενζίνη και του έβαλαν φωτιά.

Όπως γράφει η εφημερίδα Repubblica, ο Λούκα, ο Φραντσέσκο και ο 17χρονος που είχαν στην παρέα τους είπαν στους καραμπινιέρι ότι η ιδέα ήταν να τον «σβήσουν» σύντομα. Όμως ουρλιάζοντας ο Σινγκ έτρεξε στην πλατεία για να σωθεί και οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή, για να συλληφθούν αργότερα, με οδηγούς τις μαρτυρίες για την τρελή πορεία του Twingo.

Οι νεαροί αναφέρουν ότι «ήθελαν ένα δυνατό συναίσθημα για να τελειώσει η βραδιά», να «νικήσουν την ανία».

-«Ο ρατσισμός δεν μας αφορά, σκοπεύαμε να κάψουμε τον πρώτο που θα βρισκόταν στο δρόμο μας», είπαν. Ο Βιτόριο Τομαζόνε, περιφερειακός διοικητής του σώματος των καραμπινιέρι στη Ρώμη, επιβεβαιώνει ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτουν ρατσιστικά κίνητρα.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

12 σχόλια:

Γιάννης Πετρόπουλος είπε...

Τι να πεί κανείς;

Τουλάχιστον άν ήταν ρατσιστές, θα υπήρχε μια βάση για την εγκληματικότητά τους, αλλά αυτό το άνευ λόγου και ουσίας, είναι πολύ πιο επικίνδυνο.

Ίσως είναι σημείο των καιρών, και είναι άκρως ανησυχητικό...

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Καλημέρα κακέ Λύκε. κάπου είχα διαβάσει μια άλλη ετυμολογία για την λέξη άνθρωπος. άνθρωπος = άνδρ -ωπος (ο έχων την όψη ανδρός). αν και όταν το διάβασα είχα θυμώσει και το θεώρησα είτε αφελή ορισμό είτε επικίνδυνο, στην περίπτωση που περιγράφεις κολλάει απόλυτα. οι δράστες σίγουρα δεν ήταν άνθρωποι με την κλασική έννοια, αλλά ανθρωπόμορφα κτήνη.

kakos lykos είπε...

Συμφωνώ απόλυτα φίλε Γιάννη.

kakos lykos είπε...

Κοκκινοσκουφίτσα αυτήν την ετυμολογία που αναφέρεις την έχω διαβάσει και εγώ (άνθρωπος = άνδρ -ωπος ο έχων την όψη ανδρός) συγκεκριμένα στην wikipedia, αλλά την βρίσκω λίγο σεξιστική, άνθρωπος δεν είναι μόνο ο ανήρ αλλά και η γυναίκα, οι άλλοι λαοί φυσικά χρησιμοποιούν την λέξη άνδρας και για την λέξη άνθρωπος,όπως man, homme κλπ κατάλοιπο μίας ανδροκρατούμενης κοινωνίας, προτιμώ την άλλη ετυμολογία που δεν ξεχωρίζει το ένα φύλλο σαν ανώτερο από το άλλο αλλά είναι ονομασία μόνο του όντος.
:)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

EXEIΣ ΠΟΛΥ ΔΙΚΙΟ.ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΟ ΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΚΟ.ΑΥΤΟΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΛΕΞΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΒΥΣΣΟΣ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥ.

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Το άκουσα και εγώ αυτό στις ειδήσεις και από ότι ξέρω δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Ήθελα να ήξερα πως έχουμε την αξίωση μετά να λεγόμαστε άνθρωποι. Και να σκεφτείς ότι είμαστε και περήφανοι για αυτό....

kakos lykos είπε...

Φίλοι μου, από τη στιγμή που μας μαθαίνουν ότι είμαστε μικροί θεοί(κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση)με μία ανθρωποκεντρική θεωρία ότι όλο αυτό το αχανές σύμπαν φτιάχθηκε για εμάς, ήταν αδύνατον να μην γίνουμε τόσο εγωιστές, να μην θεωρούμε υποδεέστερα όντα όσα δεν ταιριάζουν σύμφωνα με την κοσμοθεωρία που κουβαλάει ο καθένας μας στο κεφάλι του. Κάνουμε τους δυνατούς και βγάζουμε απίστευτη σκληρότητα στους αδύναμους για να αισθανθούμε πιο δυνατοί ακόμα, ανεξάρτητα αν ο αδύναμος είναι ένας άλλος άνθρωπος ή ένα ζώο.

everything53 είπε...

Αυτοί δεν αξίζουν καν τον χαρακτηρισμό "άνθρωπος".
Δυστυχώς μεγάλος αριθμός ανθρώπων και ζώων έχουν πέσει θύματα από τύπους σαν κι αυτούς για καθαρά "ψυχαγωγικούς" σκοπούς.

zoyzoy είπε...

Είναι φοβερό το συμβάν και μάλιστα από νεαρά άτομα δηλαδή όταν ενηλικιωθούν τι θα κάνουν για να σπάσουν την ανία τους.Πόσα παραδείγματα μας δίνουν τα ζώα σε μας τα ανώτερα όντα.!!!

ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΙΝΑΣ είπε...

Καλησπέρες κι από μένα. Το διάβασα κι εγώ και τρελάθηκα. Τι παραπάνω να πω, τα είπατε όλα. Βαδίζουμε ολοταχώς στην θηριοποίηση!

Τα σέβη μου σε όλη την παρέα.

Leviathan είπε...

an einai dinaton...ipan8ropoi..kala to les...
kalispera!

kakos lykos είπε...

Και μη χειρότερα να λέμε φίλοι μου.

Συνέχεια ανατριχιαστικές ειδήσεις που αφορούν θηριωδίες διαβάζω ...

Πριν από λίγο διάβασα στη zougla.gr μία υπόθεση με δεκάχρονα παιδιά ...

"Μία ομάδα ανήλικων παιδιών πιάστηκε στα «πράσα» να προσπαθεί να ψήσει δύο κουτάβια σε φωτιά που είχε ανάψει δίπλα σε όχθη ποταμού στο Μάντσεστερ της Μ. Βρετανίας.

Μία περαστική τα είδε να κλωτσούν τα άτυχα ζώα και να τα κρατούν πάνω από τις φλόγες. Τα παιδιά, ηλικίας περίπου 10 ετών ή λίγο μεγαλύτερα, το «έσκασαν» αμέσως, αφήνοντας τα σκυλιά.

Η 32χρονη κοπέλα περιμάζεψε τα κουτάβια σπίτι της και μετά τα πήγε σε κέντρο προστασίας ζώων, όπου οι εργαζόμενοί του τα φρόντισαν και τώρα ψάχνουν νέο σπίτι. «Δεν μπορώ να πιστέψω τη βιαιότητα αυτών των παιδιών. Αν δεν εμφανιζόμουν, νομίζω ότι θα τα είχαν κάψει ζωντανά», είπε η νεαρή.

Τα δύο κουτάβια τη «γλίτωσαν» με λίγο κάψιμο στη γούνα τους. Πάντως, η Αστυνομία της περιοχής δεν έχει προβεί σε συλλήψεις για το περιστατικό, καθώς είναι πολύ δύσκολο να αναγνωριστούν οι δράστες."


Και λίγο νωρίτερα είχα διαβάσει για μία άλλη φριχτή υπόθεση στα madata.gr...

"Ένας ανθοπώλης και ένας κρεοπώλης συνελήφθησαν στην Αγία Πετρούπολη για τη δολοφονία μίας νεαρής κοπέλας, την οποία έπνιξαν στην μπανιέρα διαμερίσματος και κατόπιν την καταβρόχθισαν εν μέρει, ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή ερευνών της γενικής εισαγγελίας.

«Τη νύκτα της 19ης προς 20η Ιανουαρίου, οι Γιούρι Μόινοφ, ανθοπώλης το επάγγελμα και Μαξίμ Γκαλαβάτσκιχ, κρεοπώλης, έπνιξαν μία νεαρή κοπέλα στην μπανιέρα του διαμερίσματος του ενός. Κατόπιν τεμάχισαν το πτώμα του θύματος σε πολλά κομμάτια, έφαγαν κάποια απ' αυτά και πέταξαν τα υπόλοιπα στα σκουπίδια», εξηγεί στο ανακοινωθέν της η επιτροπή.

Το θύμα, μία κοπέλα ηλικίας 16 ετών, είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη από τις 19 Ιανουαρίου."

Αρχίζω να πιστεύω ότι οι νόμοι πρέπει να γίνουν πολύ πιο αυστηροί σε υποθέσεις βασανισμού ή θανάτωσης ανθρώπων ή ζώων.
Γιατί αυτά τα σημάδια των καιρών δεν θα αργήσουν να χτυπήσουν και τη πόρτα της πατρίδας μας.