Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Τα φιλόμουσα λουκάνικα



Μέχρι τώρα είχα ακούσει ότι όταν αναπτύσσεται το έμβρυο στο σώμα της μητέρας του, κάνει καλό να του βάζουμε να ακούει μουσική, ή στα φυτά που έχουμε στον κήπο ή στη βεράντα μας να τους μιλάμε γλυκά γιατί αναπτύσσονται καλύτερα και έχουν μεγαλύτερη ανθοφορία, αλλά δεν είχα ακούσει ποτέ για παρασκευαστή λουκάνικων να βάζει ορχήστρα να παίζει την a la turka του Mozart, ή την σονάτα υπό το σεληνόφως του Beethoven, για να γίνουν πιο νόστιμα τα λουκάνικα!
Έγινε και αυτό!!!

Μπετόβεν για... λουκάνικα!

"Ένας παραγωγός λουκάνικων από τη Γερμανία αφιερώνει κάθε εβδομάδα μια συναυλία κλασσικής μουσικής στα προϊόντα του, έτσι ώστε να βελτιώσει την ποιότητα τους..."

Η εταιρεία Tegut κάθε Κυριακή πρωί απασχολεί ένα κουαρτέτο εγχόρδων, που αναγκάζεται να παίξει Mozart και Beethoven σε λουκάνικα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της επιχείρησης, η καταπραϋντική κλασσική μουσική μπορεί να βοηθήσει το κρέας να γίνει πιο νόστιμο.

«Ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις για όλα αυτά, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι οι αρμονικές μελωδίες επηρεάζουν την διαδικασία της ωρίμανσης.»

«Παρόμοιες προσπάθειες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε τελικά στάδια ωρίμανσης του κρασιού.»

πηγή:pathfinder

Δεν υπάρχουν σχόλια: