Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Γιατί δεν μου 'στειλαν ψηφουδέλτιου;






 Εδώ και 20 χρόνια έχω αλλάξει τον αριθμό του τηλεφώνου μου και κάθε φορά που έχουμε εκλογές, είτε δημοτικές, είτε βουλευτικές ακούω απίστευτες βλακείες από ψηφοφόρους με καμμένα εγκεφαλικά κύτταρα.
 Για κακή μου τύχη ο αριθμός που μου έδωσαν δεν ήταν παρθένος αλλά ανήκε παλιά στην "Ρηγίλλης".
Στις πρώτες εκλογές μετά την αλλαγή του αριθμού μου το ανακάλυψα αυτό με οδυνηρό τρόπο,
όλη μέρα το τηλέφωνο βάραγε σαν δαιμονισμένο, στην αρχή απαντούσα ευγενικά ότι κάνουν λάθος και ότι ο αριθμός έχει αλλάξει, μετά το έριχνα στην πλάκα και τους δούλευα, και στο τέλος όταν πλέον με ενοχλούσαν μέσα στην νύχτα έπεφταν μπινελίκια.
Θα μου πείτε γιατί δεν τον άλλαξες πάλι να γλυτώσεις, μα με την τύχη που με δέρνει μπορεί αυτή τη φορά (στην καλύτερη περίπτωση) να μου έδιναν τον αριθμό από κανένα σουβλατζίδικο, και τότε δεν θα βάραγε σαν τρελό σε κάθε εκλογές αλλά όλο τον χρόνο.
 Φέτος πίστευα ότι θα την γλίτωνα για τρεις λόγους :
1. Έχουν περάσει από την αλλαγή του αριθμού 20 χρόνια, νισάφι πια.
2. Η "Ρηγίλλης" έγινε "Συγγρού", άρα διαφορετικοί αριθμοί τηλεφώνων αντιστοιχούν στην συγκεκριμένη περιοχή (λυπάμαι και συμπάσχω με τους κακομοίρηδες που απέκτησαν τα υπόλοιπα τηλέφωνα της "Ρηγίλλης" κι αυτοί τα έχουν μόνο 2 χρόνια).
3. Πόσοι είναι πια που ψηφίζουν ακόμα αυτό το γαλάζιο τσουνάμι που σε συνεργασία με την πράσινη λαίλαπα μας έφτασαν στην καταστροφή;
 Έπεσα έξω.
Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα άτομα που θα τους ψηφίσουν, και ανήκουν σ' αυτές τις κατηγορίες:
1) Τα άτομα αυτά είναι βολεμένα κομματόσκυλα. 
2) Είναι ηλικιωμένοι 80φεύγα με γεροντική άνοια, που νομίζουν ότι ψηφίζουν ακόμα τον γέρο Καραμανλή * ή στην αντίστοιχη περίπτωση τον Αντρέα.
3) Είναι μειωμένης αντίληψης.
4) Η πλύση εγκεφάλου που τους έχει γίνει έγινε με τόσο ισχυρό απορρυπαντικό  που η κατάσταση του εγκεφάλου τους είναι μη αναστρέψιμη.
Και τέλος...
5) Η κατηγορία που ανήκουν είναι συνδυασμός 2 ή περισσοτέρων κατηγοριών.
 Το μορφωτικό επίπεδο δεν το πήρα σαν κριτήριο ψηφοφόρου με παρωπίδες αν και ισχύει κάποιες φορές, γιατί δυστυχώς βλέπουμε παρωπίδες και σε πολλά άτομα με περγαμηνές.
 Ας μην μακρηγορήσω όμως άλλο  κι ας μπω επιτέλους στο θέμα.

Σήμερα στις 8 το πρωί άρχισε πάλι να χτυπάει το τηλέφωνο δαιμονισμένα, στην αρχή έκανα ότι δεν το ακούω και γύρισα πλευρό, αλλά αυτό σταμάταγε και ξανάρχιζε, ώσπου με βαριά βήματα σηκώθηκα από το κρεββάτι, να δω ποια μεγάλη καταστροφή με βρήκε και βαράει τέτοια ώρα Σαββάτου, γιατί δεν πήγε ο νους μου ότι με θυμήθηκαν οι ψηφοφόροι, αλλά ότι είχε συμβεί κάτι κακό.

-Παρακαλώ.
 Στην άλλη άκρη της γραμμής μία γερόντισσα με βαριά προφορά επαρχίας. 
- Γείμαι δημουκράτισα.
 Ωχ τα βρήκαμε τα λεφτά.
Γείμαι απού ειπαρχία.
Μην ανησυχείς φαίνεται.
Πήρα να ρουτήσου γιατί φέτους δεν μου στείλατε ψηφουδέλτιου;
-Και πρέπει να ξυπνήσετε εμένα γι αυτό;
-Γαααα!!! Δεν κατάλαβα;
Άντε να εξηγήσω την θεωρεία της σχετικότητας μήπως και καταλάβει η άσχετη.
-Λέω ότι κάνετε λάθος, το τηλέφωνο αυτό δεν ανήκει πλέον στην ΝΔ, έχει αλλάξει εδώ και 20 χρόνια.
-Ώιιιιιιιιιιι!!! Συγγνώμη.Και τι θα κάνου τώρα;
Είσαι τυχερή που μ' έπιασες στον ύπνο και δεν έχω όρεξη πρωί πρωί για καντήλια, αλλιώς θα σου 'λεγα τι να κάνεις.
Χουρίς ψηφουδέλτιου πως θα ψηφίσου;
Ντόινγκ!!!!! Πάει βρίσκομαι στην ζώνη του λυκόφωτος, μα καλά η γιαγιά πρώτη φορά ψηφίζει; δεν έχει δει ότι υπάρχουν κάποιοι κακομοίρηδες που τους έλαχε ο κλήρος να γ@μήσουν την Κυριακή τους στα εκλογικά τμήματα, που όταν πας να ψηφίσεις σου δίνουν ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων για να διαλέξεις αυτό που σε αφορά; Μωρέ το χει δει αλλά άντε να καταλάβει ποιο θα είναι αυτό που θέλει, γι αυτό ψάχνει το έτοιμο.
Γ@μώ την τύχη μου. Από τη μία έβραζα που αυτά τα άτομα καθορίζουν τις ζωές μας, από την άλλη την λυπόμουν, ας όψεται η ανατροφή μου που απαιτεί σεβασμό στους ηλικιωμένους. Έτσι την λύση στο πρόβλημα της, της την έδωσα λίγο ασαφή γιατί και ο σεβασμός έχει τα όριά του.
- Πάρτε τον ΟΤΕ εκείνοι θα σας πουν. 
-Αχαααααα μάλιστα. Αυτούνου θα κάνου.

Φυσικά δεν της ξεκαθάρισα τι να ρωτήσει για να της πουν, να ρωτήσει τον ΟΤΕ για το που θα βρει προσημειωμένα  ψηφοδέλτια, ή να ρωτήσει το νέο τηλέφωνο της ΝΔ; 
Την άφησα να λύσει αυτόν τον γρίφο, που μάλλον  η λύση που θα δώσει θα είναι λάθος, κι εύχομαι στις πληροφορίες του ΟΤΕ να μην βρεθεί κανένα πρόθυμο "τσακάλι" να της σφυρίξει την σωστή λύση.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν με έχει ενοχλήσει κανένας άλλος, αυτό ίσως να μην σημαίνει τίποτα, ίσως πάλι να σημαίνει πολλά. Κυριακή κοντή γιορτή, αύριο τ' απόγευμα θα ξέρουμε αν ξυπνήσαμε σαν λαός από τον λήθαργο.

*14/05/2012 Λες και το 'ξερα όταν πριν λίγες μέρες έγραφα την ανάρτηση.

6 σχόλια:

everything53 είπε...

Αν δεν σ' έπιανε στον ύπνο, τότε θα μπορούσες να της πεις τα μέτρα που μας περιμένουν και ίσως ν'άλλαζε γνώμη για την επιλογή της. Όσον αφορά το νούμερο του τηλεφώνου, πάντα θα υπάρχει ξεχασμένο σε κάποια ατζέντα, οπότε ίσως να ξαναδεχτείς τέτοια τηλεφωνήματα όσα χρόνια κι αν περάσουν.
Πάντως μου άρεσε πολύ ο τρόπος της αφήγησής σου :-)

kakos lykos είπε...

Μωρέ αν δεν μ' έπιανε στον ύπνο, δεν θα μου την γλύτωνε έτσι αβασάνιστα, με ξέρεις άλλωστε τι διάολος γίνομαι όταν έχω διάθεση, ο/η επόμενος/η αν υπάρξει θα την πληρώσει. :))))))))

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

ρε αχάριστο λυκόπουλο. τόσο ευχάριστο ξύπνημα και γκρινιάζεις? και την καλή σου πράξη έκανες και θυμήθηκε και το blog σου μετά από αιώνες και εσύ :P :P :P

kakos lykos είπε...

Έπρεπε να σε ξυπνήσει εσένα ΠιΠι μου έτσι να δούμε μετά τι χαρούλες θα έκανες.
Όσο για το blog στραβοπούλι μου καλό, για κοίτα λίγο τις ημερομηνίες, δεν το θυμήθηκα με αυτήν την ανάρτηση, υπάρχουν άλλες πέντε πρόσφατες :PPPPPPPPPP

Miss Pink είπε...

χαχαχαχα...
να σου πω.. καλύτερα μια φορά στα περίπου 4 χρόνια, παρά κάθε μέρα να έχεις τηλεφωνήματα για την ταβέρνα "Σούρτα - Φέρτα" με την οποία είχαμε ένα νούμερο διαφορά!!!!
όσο για τη γιαγιά?
τραγικό!
δεν θυμάμαι που το άκουσα, αλλά λέγανε σε τέτοιες ηλικίες επειδή δεν αλλάζουν να τους πείσουμε οτι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ θα συνεργαστούν γι'αυτό να ρίξουν μαζί και τα δύο ψηφοδέλτια στον φάκελο :ΡΡΡ
καλό απόγευμα εύχομαι και καλά μυαλά σε όλους
φιλάκιααααα

kakos lykos είπε...

Εγώ στο τσακ ήμουν να της πω να γράψει και από έξω από το φάκελλο τι ψηφίζει για να κατοχυρώσει το ψηφοδέλτιό της, ή να βάλει την υπογραφή της στο ψηφοδέλτιο, αλλά με έπιασε το ψυχοπονιάρικο τρομάρα μου, πολύ η νύστα, λίγο η λύπηση μου την γλύτωσε.Καλημέρα και καλό βόλι σήμερα Miss Pink :)