Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

SAW VI




Την Πέμπτη 22 Οκτώβρη ήταν η παγκόσμια πρώτη της έκτης κατά σειράς ταινίας του "Σε βλέπω", αν και το επίσημο site της ταινίας δίνει σαν ημερομηνία τις 23 του μήνα.
Το "Σε βλέπω 5" με είχε απογοητεύσει, πιο πολύ από περιέργεια πήγα αυτή την φορά να δω μήπως και ξεμπλεχτεί καθόλου το κουβάρι.
Η αίθουσα του Village στο Παγκράτι,αν και ήταν πρεμιέρα δεν είχε πολύ κόσμο, ίσως περιμένουν εντυπώσεις για να αποφασίσουν αν θα το δουν ή όχι.



Το σενάριο γνωστό, αν και νεκρός ο Jigsaw συνεχίζει το παιχνίδι του και μέσα από την οθόνη δίνει τις εντολές του, αντικαταστάτης του ο βοηθός του, ντετέκτιβ Hoffman, υπάρχουν όμως και αναδρομές στο παρελθόν όπου βλέπουμε και τον ίδιο τον Jigsaw, οι αναδρομές αυτές μας λύνουν κάποιες απορίες.



Στην 6η συνέχεια κάποια πράγματα μπαίνουν στην θέση τους,υπάρχει λογική στο παράλογο παιχνίδι.
Ίσως ήταν η πρώτη φορά, που ο Jigsaw, μας άφησε να μπούμε μέσα στο μυαλό του τόσο ξεκάθαρα και να καταλάβουμε το νόημα του παιχνιδιού του.
Τις άλλες φορές έλεγε ότι το παιχνίδι είναι για ν' αγαπήσουν την ζωή και να καταλάβουν τα λάθη τους οι παίκτες, αλλά υπήρχε παραλογισμός σε όλη αυτήν την σκληρότητα.
Τώρα στο 6 όσο κι αν φαίνεται περίεργο, υπάρχει ηθική και δικαιοσύνη.



Αν και κάπου στις προηγούμενες ταινίες το Saw έκανε κοιλιά και έβλεπες συνέχεια παραλλαγές στο ίδιο θέμα, το 6 πιστεύω ότι έχει σημαντική διαφορά, μου άρεσε και το βρήκα ισάξιο με το πρώτο Saw.
Μην νομίζετε ότι με αυτήν την ταινία κλείνει και ο κύκλος, ήδη υπάρχουν πληροφορίες ότι θα ακολουθήσει σύντομα η έβδομη και ίσως και η όγδοη ταινία.

Πηγή βίντεο και εικόνων:Official movie website

14 σχόλια:

Ευρύνοος είπε...

Απορώ πώς βλέπετε τέτοιες ταινίες!!!

δέν είμαι φίλος των θρίλερ..

χθές είδα το "Amelie" και έμεινα με μία γλύκα στην σκέψη :)

καλησπέρα kakos lykos :)

korinoskilo είπε...

συμφωνω με τον ευρυ... ουτε να τα δω ....
μονο απο τις φωτος σκιαχτικα :/


περι ορεξεως φυσικο κολοκυθοπιτα...καλες διασκεδασεις :))


την καλησπερα μου :)))

Tzeve είπε...

ωραίος σινεφίλ είσαι και του λόγου σου...

thomai είπε...

Δεν έχω δει κανένα Saw! Οι φίλοι μου που βλέπουν μου έχουν πει πως το πρώτο είναι ιδιοφυές! Ομολογώ πως εδώ και δυο χρόνια μπήκα στη λογοτεχνία τρόμου με Stephen King(λατρεμένος της κυρίας που με μύησε) και πέρα απο ταινίες των βιβλίων δεν έχω ευχαριστηθεί άλλη ταινία τρόμου. Τα Ring και η κατάρα δε μου άρεσαν καθόλου. Γιατί να δω τα Saw?

Καλή συνέχεια..

kakos lykos είπε...

Εννοείται ότι το γούστο μου στις ταινίες δεν περιορίζεται μόνο στα σπλάτερ.

:)))

Το "Αμελί" το έχω δει, αλλά μπορώ να πω ότι μου άρεσε πιο πολύ το "ατέλειωτοι αρραβώνες", που και σ' αυτό την σκηνοθεσία του είχε κάνει ο Ζαν Πιερ Ζενέ, αν δεν το έχεις δει ακόμα, δες το, πιστεύω ότι θα σου αρέσει.

Καλό Σαββατόβραδο Ευρύνοε :)

Ευρύνοος είπε...

Ατέλειωτοι αραβώες;
χμ..

πάω να το κατεβάσω αμέσως :)

kakos lykos είπε...

"...μονο απο τις φωτος σκιαχτικα :/"

Πάλι καλά δηλαδή που δεν έβαλα και καμία πιο χαρακτηριστική εικόνα :)

Εγώ πάλι βλέπω από κινούμενα σχέδια μέχρι Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, μόνο Ξανθόπουλο μη με βάλεις να δω και αντίστοιχες του είδους, παθαίνω αλλεργία.

:)))

Καλό Σαββατόβραδο korinoskilo :)

kakos lykos είπε...

Λασπολόγε, αν κάποιος βλέπει και σπλάτερ θρίλερ εκτός από τις άλλες ταινίες που παρακολουθεί, αυτό δεν τον ακυρώνει αυτόματα από σινεφίλ, όλες οι ώρες δεν είναι ούτε για Ζαν Λυκ Γκοντάρ ούτε για Φεντερίκο Φελίνι, υπάρχουν και οι στιγμές που και οι σινεφίλ βλέπουν κι άλλου είδους ταινίες, μη τις υποτιμάς μπορείς να βρεις και σ' αυτές κάποια αξιόλογα στοιχεία.

Καλό βράδυ να έχεις :)

kakos lykos είπε...

Ο Stephen King είναι μετρ του είδους.

Τα "ring" και "κατάρα" ούτε εμένα μπορώ να πω ότι με ικανοποίησαν, σχετικά ενδιαφέρον ίσως το πρώτο "ring".

Καλό Σαββατόβραδο thomai :)

kakos lykos είπε...

Ευρύνοε και στους "ατέλειωτους αρραβώνες" παίζει η Audrey Tautou που έπαιζε και στο "Αμελί".

Little Hope Flags είπε...

Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι...είμαστε γειτονόπουλα???

Α και...αν μη τι άλλο, τα Saw σε συνηθίζουν τόσο πολύ στο σπλάτερ, που ό,τι και να δεις μετά, σου φαίνεται αστείο. Έκανα το λάθος να δω τον Αντίχριστο, και σε όλη την ταινία έψαχνα το "θρίλερ" (και τον τρόπο να πάρω τα λεφτά μου πίσω). Περιττό να πω ότι δεν πέτυχα τίποτα από τα δύο..

Καλό βράδυ!

kakos lykos είπε...

Αν είσαι και συ στο Παγκράτι πολύ πιθανό :)

Όχι το λάθος να δω τον αντίχριστο δεν το έκανα,γιατί είχα διαβάσει την υπόθεση είδα και σχετικές φωτογραφίες και μυρίστηκα ότι είναι μάπα το καρπούζι.
Είχα κάνει το λάθος όμως και είχα δει το Scar και μάλιστα 3D τρομάρα μου, χειρότερη φόλα δεν έχω δει, ακόμα κλαίω τα χρήματα και τον χρόνο που χαράμισα.

Καλό βράδυ Carina :)

everything53 είπε...

Το συγκεκριμένο πάντως εμένα μου άρεσε, γιατί προβάλει ηθικά διλήμματα τα οποία δεν μπορούν ν' απαντηθούν ξεκάθαρα. Αυτή τη φορά το σενάριο ήταν πιο προσεγμένο σε σχέση με τα προηγούμενα (εξαιρείται το 1 που είναι σταθερή αξία).

Επίσης όταν βλέπω κάποιο θρίλερ, δεν το βλέπω για το σπλάτερ του, αλλά για το μήνυμα που αυτό θέλει να περάσει, κι αυτό είναι κάτι που δεν γίνεται συχνά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, το μήνυμα της ταινίας σε βάζει σε σκέψεις.

kakos lykos είπε...

Κοίταξε, πέρα από τα λουτρά αίματος, το μυστήριο ή τους γρίφους και γενικά την φοβιστική ατμόσφαιρα, το θρίλερ δεν έχει σαν λόγο ύπαρξης να μεταφέρει μηνύματα και να σε προβληματίσει.Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως θα συμφωνήσω και γω ότι μας βάζει δίλημμα κατά πόσο είχαν ηθική οι πράξεις του Jigsaw κι αν παρ όλη την σκληρότητα ήταν δικαιολογημένες.
Με προβλημάτισε και μένα το ηθικό μέρος και βρέθηκα να λέω καλά τους έκανε, στην 6η συνέχεια.

Καλό απόγευμα Everything :)