Ιστορίες γι'αγρίους, σοφά λόγια και αρλούμπες, περιβάλλον, τέχνες, παράξενα...
Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009
Ο Κακός Λύκος... στην κουζίνα!
Όχι ούτε την γιαγιά μαγείρεψα ούτε την Κοκκινοσκουφίτσα.
Πριν από λίγες μέρες ο Ευρύνοος(όχι,ούτε τον Ευρύνοο μαγείρεψα, έλεος δεν μου έκανε κανένα κακό ο άνθρωπος για να τον κατασπαράξω)έβαλε μία συνταγή κόλαση, την άλλη μέρα την έφτιαξα και γω κι έγλυφα και τις τέσσερις πατούσες μου μετά!
Του υποσχέθηκα, ότι κάποια στιγμή θα βάλω την συνταγή της σπεσιαλιτέ μου, έτσι σήμερα θα δείτε τα "κανελόνια της λύκαινας"
Υλικά για ένα μέτριο μέγεθος pyrex:
1) 700gr κιμά μοσχαρίσιο
2) Λίγο ελαιόλαδο
3) 1 μεγάλο κρεμμύδι
4) 1 κουτί κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο
5) 150gr κεφαλοτύρι ή σκληρό κίτρινο τυρί για μακαρόνια
6) 300gr έμενταλ ή γραβιέρα(εγώ είχα γραβιέρα από την Κρήτη και έδωσε καταπληκτική γεύση)
7) 1 ποτηράκι λευκό κρασί
8) Λίγη τριμμένη φρυγανιά
9) 1 κουτί γάλα εβαπορέ ελαφρύ, αραιωμένο
10) 2 φύλλα δάφνης
11) 2 σπόρους μπαχάρι
12) 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
13) Λίγη ρίγανη
14) Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση... επί σκοπόν...πυυυυυρ
Κόβουμε το κρεμμύδι...
Το τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι...
Τσιγαρίζουμε τον κιμά, τον σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον πελτέ, βάζουμε μισό ποτήρι νερό και τον σιγοβράζουμε μέχρι να ρουφήξει το νερό και προσθέτουμε μέσα στον κιμά και το μισό κεφαλοτύρι...
Στον πάτο του pyrex βάζουμε λίγο λάδι και το αλείφουμε, προσθέτοντας λίγη τριμμένη φρυγανιά...
Γεμίζουμε τα κανελόνια...
Τα σκεπάζουμε με την γραβιέρα και με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και προσθέτουμε και το αραιωμένο εβαπορέ(σχεδόν να τα σκεπάζει), μέσα σε αυτό θα βράσουν τα κανελόνια μέσα στον φούρνο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου για μισή ώρα(ανάλογα τον φούρνο μας),όταν δούμε ότι ροδίζει, δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι να δούμε αν έβρασε το ζυμαρικό και αν ρούφηξε το γάλα, αν χρειάζεται λίγο ακόμα να πιει το γάλα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε 5 λεπτά ακόμη.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη σε όσους το δοκιμάσουν
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους σας!!!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
24 σχόλια:
ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ ΕΓΩ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ,ΕΧΩ ΤΟ ΕΦΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΘΑ ΠΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 2 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ Σ/Κ
Μιαμ μιαμ μιαμ
θα σας φάω όλους προκειμένου να φτιάξω αυτο το πιάτο για τον καλό μου
Φιλιά
πωπώ! αγαπημενο φαγητό για όλους στην οικογένεια, σκουπίζουμε και το πυρέξ
Καλημέρα και σε σένα Θανάση, καλό Σαββατοκύριακο :)
Θα σας αρέσει Εβίτα είναι πολύ νόστιμο φαγητό :)
Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο :)
Και μεις το ίδιο Tyler :)))
Καλημέρα καλό Σαββατοκύριακο :)
αχ αχ ΑΧΧΧΧ
τρεχουν σαλια κατα δω :Ρ
καλημερες
και αυτο δωρο .... ειπα να το κανω αφιερομενη αναρτηση για σενα αλλα εδω θα το δουν οι φαν σου :ρρρρρρ
Οι λύκοι
Πώς λέγονται οι τεμπέληδες λύκοι;
Αραλίκι!
Οι λύκοι που πουλάνε τσαμπουκά;
Νταϊλίκι!
Oι λύκοι που στα παίρνουν;
Νταβατζιλίκι!
Οι λύκοι που είναι πρόεδροι;
Προεδριλίκι!
Oι λύκοι που είναι αδελφές;
Γκεϊλίκι!
Οι λύκοι που είναι και πολύ μουράτοι;
Χαϊλίκι!
Οι λύκοι που την πέφτουν ασύστολα;
Γκομενιλίκι!
Oι λύκοι που ζητάνε λεφτά;
Χαρτζιλίκι!
Oι λύκοι ραλίστες;
Παντιλίκι!
Οι λύκοι που κάνουν αγγαρεία;
Χαμαλίκι!
Οι λύκοι που κάνουν χασίσι;
Τσιγαριλίκι!
Οι λύκοι που τραγουδάνε και χοροπηδάνε σαν αδερφές;
Τσαλίκη!
καλα ρε και δεν μιλας να έρθουμε για πικνικ. τσ τσ τσ
βαλε και τη συνταγή χταποδι-μακαρονια
:)))
Χαίρομαι που σου άνοιξα την όρεξη :))
Όσο περί λύκων...
Με πιάνουν 2
Το παντιλίκι... ναι το πατάω το γκάζι λίγο παραπάνω...αλλά μόνο όταν ο δρόμος είναι ανοιχτός και έχω απόλυτη ορατότητα.
Και το χαμαλίκι...συνήθως σε μένα φορτώνουν όλες τις αγγαρείες.
Καλησπέρα korinoskilo, σ'ευχαριστώ για την αφιέρωση και καλό Σαββατοκύριακο :)
Σου υπόσχομαι σατανικό πιπι, ότι όταν είναι να βάλω την συνταγή για το χταπόδι με κοφτό μακαρόνι, που ξέρω ότι σου αρέσει πολύ,θα σας πω να ρθείτε για μάσα.
Αλήθεια εσύ τι λες;
Θα βάλεις την συνταγή της μανιταρόπιτας που κάνεις;
Σλουρπ μιαμ μιαμ!
Καλη ιδεα...καιρο εχω να κανω.....
Καλο Σαββατοβραδο!!!
Και γω, άσχετα αν μας αρέσει πολύ σαν φαγητό στο σπίτι,το κάνω σπάνια, για έναν και μόνο λόγο...τις θερμίδες του, είναι ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας, αλλιώς θα το τρώγαμε πολύ συχνά.
Καλησπέρα Αερικό καλό Σαββατοκύριακο :)
Ωωωωω τί βλέπω!!!
κανελόνια !!!!!!
τα λατρεύωωωωωω..
τα φτιάχνω συχνά (βλέπεις πρέπει να διατηρώ το Απολλώνιο κορμί μου) χαχαχαχαχαχαχα
η αλήθεια είναι οτι τα φτιάχνω με κρέμα γάλακτος που είναι ακόμη πιό "θερμιδογόνα"..
θα δοκιμάσω οπωσδήποτε με γάλα..
σίγουρα είναι καταπληκτικά, φαίνονται κι απο την όψη του ταψιού την τρομερή..
υγ: αύριο έχουμε εκδρομή στους Δελφούς και στο Κωρύκειον καθώς και σε κάποια περάσματα-τούνελ στις γύρω περιοχές των Δελφών..
μήπως να ψήσω τίποτα στο βουνό;
καλησπέρα kakos lykos :)
Εγώ που το δοκίμασα, θα δώσω και βαθμολογία, για μια αντικειμενική κριτική... Και δίνω...
10 με τόνο! :)
Δοκίμασέ το, μαζί με το τυρί που λιώνει, γίνεται σαν κρέμα εσωτερικά.
Όσο για την εκδρομή, μακάρι να μπορούσαμε και μεις να έρθουμε, έχω πολύ καιρό να επισκεφτώ τους Δελφούς, πολλά φοιτητικά μου καλοκαίρια πέρασα εκεί, βρήκα την κάθαρση και ξεδίψασα στα τα νερά της Κασταλίας, αλλά δυστυχώς κάποιες σημαντικές υποχρεώσεις, με κρατούν στην Αθήνα.Κάποια στιγμή πάντως υπόσχομαι ότι θα σας ακολουθήσουμε και μεις στα βουνά!!!
Να περάσετε πολύ όμορφα!!!
Καλό βράδυ Ευρύνοε :)
Πάλι καλά που είσαι αντικειμενική, γιατί αν ήσουν υποκειμενική, θα έβαζες κανέναν βαθμό που δεν υπάρχει και θα μας έπαιρναν με τις πέτρες :)))))))))))
Καλό βράδυ Everything :)
Χμ!!!Θα τη δοκιμάσω και θα σου πω εντυπώσεις!Φιλιά πολλά και καλή Κυριακή!!!
Ok! Περιμένω τις εντυπώσεις σου :)
Καλό βράδυ Dreamer Angel και σου εύχομαι μία πολύ όμορφη Κυριακή:)
Λοιπόν, το ίδιο με παραλλαγή αντί για κιμά μανιτάρια, θα κάνω τη Δευτέρα.....και θα σου πω!
Καλημέρα Λύκαινα!
Χμμμμ! Ενδιαφέρουσα παραλλαγή φαίνεται με τα μανιτάρια.Νόστιμο πιστεύω θα γίνει!!!
Παλιολυκε σιχαμένε! Καλημέρα !
Τρόπος του λέγειν καλημέρα διότι ήδη στον φουρνο μου το ταψι με τα κανελόνια έχει αρχισει να φουσκώνει.
Φανταστική συνταγή. Παρακαλώ να ανεβάσεις και την τέλεια σαλάτα με το μήλο που συνοδεύει τα κανελόνια καταπληκτικά.
Darian
Παλιολυκε ξεχασα να σε συγχαρω για την αναλυτικη συνταγη με κατατοπιστικες φωτο. Λίγο σχετικος να είσαι το παίζεις Μαμαλάκης χαλαρά.
Μπράβο σου
Darian
Κακοτάτη Darian καλημέρα και χρόνια πολλά και από δω! :) :*
Η σαλάτα είναι πανεύκολη και νομίζω ότι στην έχω πει την συνταγή, πάντως κάποια στιγμή θα την κάνω και ανάρτηση όταν αποφασίσω να την φτιάξω πάλι,για να βγάλω και τις σχετικές συνοδευτικές φωτογραφίες.
Πρώτα όμως θα κάνω ανάρτηση το χταπόδι με κοφτό μακαρόνι, που παράγγειλε το πιπί.
;)...
Αυτό εξυπακούεται ότι περιέχει πρόσκληση για χλαπάκιασμα στο σπίτι
:))))
Δημοσίευση σχολίου