Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Γιατί γιαγιά έχεις τόσο τριχωτά χέρια;


(Αποκλειστική φωτογραφία της γιαγιάς)


...Είπε η κοκκινοσκουφίτσα στην άγνωστη γιαγιά, που πήρε στο αμάξι της για να την πάει πιο κάτω.

Κάπως έτσι είναι και η ιστορία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο το τελευταίο διάστημα.

Πριν από λίγες μέρες, η Μάγισσα Κίρκη παρουσίασε μία ιστορία που της έστειλαν με e-mail, για μία γιαγιά που έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο μίας κοπέλας στα Καμίνια και τελικά ήταν άντρας, γέλασα πολύ με την ιστορία και με τον απολαυστικό τρόπο που την σχολίαζε η Μάγισσα Κίρκη, η ιστορία ήταν γεμάτη εξωφρενικά στοιχεία και βρώμαγε από μακρυά αστικό θρύλο.

Σήμερα, σε ένα άλλο blog συγκεκριμένα στου Γιώργου Λάιου, διαβάζω πάλι την ίδια ιστορία πιο δραματοποιημένη, να λαμβάνει χώρα στου Ψυρρή, αλλά με πανομοιότυπη υπόθεση και κατάληξη, το blog έδινε και την πηγή, ήταν τα madata.
Πήγα λοιπόν στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, όπου διαπίστωσα ότι και εκείνοι είχαν πάρει την είδηση από αλλού, από εφημερίδα, ποια;
Ναι αυτήν που υποψιάζεστε φυσικά!
Από την espresso.

Ας δούμε κομμάτι κομμάτι την ιστορία ή καλύτερα τον αστικό θρύλο, που και μέχρι και εφημερίδα τον έβαλε σε άρθρο της, λες και είναι πραγματικό γεγονός!

Το άρθρο έχει πολύ γλαφυρή περιγραφή, αστυνομικό θρίλερ το έκαναν!

"Λυτούς και δεμένους έχει εξαπολύσει η Ασφάλεια προκειμένου να εντοπίσει έναν μυστηριώδη άντρα που μεταμφιέζεται σε... γριά και παρακαλεί ανυποψίαστες γυναίκες οδηγούς να την (τον) μεταφέρουν στο σπίτι της (του)! Αν και ώς τώρα δεν υπάρχει καταγραφή επίθεσης, οι αστυνομικοί φοβούνται ότι πρόκειται για έναν εκκολαπτόμενο serial killer αφού έχει αποδειχτεί ότι έχει μαζί του σχοινί και ένα αλυσοπρίονο! Το περιστατικό που σήμανε συναγερμό στις διωκτικές αρχές είχε ως κεντρικό πρόσωπο μια 30χρονη γυναίκα, στέλεχος μεγάλης αθηναϊκής εταιρείας. Νύχτα Κυριακής, πήγε σε ένα εστιατόριο στου Ψυρρή με φιλικά της πρόσωπα και βρήκε να παρκάρει σε ένα σκοτεινό στενό. Γύρω στις 3.00 τα ξημερώματα, όταν ξεκίνησε για να φύγει, στο σκοτεινό στενοσόκακο δεν υπήρχε ψυχή."

Σοβαρά ε;
Τι μου λες;
Όλη η ΕΛ.ΑΣ ψάχνει την "γιαγιά", αλλά καταγραφή επίθεσης δεν υπάρχει.
Σαββατοκύριακο στου Ψυρρή και βρήκε να παρκάρει η κοπέλα;
Μωρέ μπράβο;
Να μας πει το κόλπο να βρίσκουμε και μεις, ούτε πεζός δεν μπορεί να περάσει κανείς εκεί, όχι να βρει να παρκάρει.
Σε πάρκινγκ το βάζεις και πάλι πρέπει να κάνεις τάμα να βρεις θέση και εκεί.
Η περιοχή είναι γεμάτη ταβερνάκια και μπαράκια και είναι γεμάτη κόσμο, ακόμα και στα "σκοτεινά στενοσόκακα" κι αν ήταν τόσο φοβιστική η ατμόσφαιρα, η παρέα της δεν την συνόδεψε στο αμάξι;
Η Αθήνα και ειδικά το κέντρο Σαββατοκύριακα ποτέ δεν κοιμάται, όλες οι ώρες ακόμα και οι μικρές, μοιάζουν σαν να είναι μέρα.

Πάμε παρακάτω να δούμε τι άλλα λέει το άρθρο...


"Ομως, φτάνοντας στο αυτοκίνητό της, η 30χρονη είδε έκπληκτη ένα ανθρώπινο σώμα πεσμένο ανάσκελα πάνω στο καπό! Πλησιάζοντας, διαπίστωσε ότι ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα με μαύρη μακριά φούστα, μαντίλα στο κεφάλι και κουρελιασμένα γάντια στα χέρια, που μουρμούριζε ότι ζαλιζόταν. Η οδηγός προσφέρθηκε να καλέσει ασθενοφόρο, αλλά η γριά αρνήθηκε. Την παρακάλεσε όμως να τη μεταφέρει στο σπίτι της που, όπως ισχυρίστηκε, δεν ήταν μακριά. Η 30χρονη δέχτηκε για να μην αφήσει μόνη και αβοήθητη την άρρωστη γυναίκα. Την άφησε να την καθοδηγεί και δεν της έκανε εντύπωση ότι απέφευγε να την πηγαίνει από κεντρικές οδικές αρτηρίες. Ομως, φτάνοντας κοντά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας η οδηγός «πάγωσε»! Το μανίκι της «γριάς» είχε ανασηκωθεί και από μέσα είχε ξεπροβάλει ένα μυώδες, ανδρικό μπράτσο, γεμάτο τρίχες, τατουάζ και σημάδια από ενέσεις!"

Ουάου!!!
Η γριά είχε πέσει τ' ανάσκελο κι είπε να πάρει έναν υπνάκο μέχρι να έρθει ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου!
Πως ήξερε ότι ο ιδιοκτήτης ήταν κοπέλα;
Πως ήξερε ότι ήταν προσωρινά παρκαρισμένο και ότι δεν ανήκε σε κάτοικο της περιοχής το συγκεκριμένο αμάξι;
Περίμενε ξάπλα ώρες να βγει η κοπέλα από την ταβέρνα και στην γεμάτη κόσμο Αθήνα, δεν την είδε κανείς να κάνει την κοιμωμένη του Χαλεπά;
Κοίτα ταλέντο η γριά, τύφλα να χει ο Ζαχαράτος, δεν την πήρε πρέφα η νεαρή κοπέλα ότι ήταν μαντράχαλος!
Όσο σκοτάδι και να ναι, κάποια πράγματα δεν κρύβονται, διάπλαση, ύψος, φωνή, όσο και να μαγειρέψει ένας άντρας την φωνή του φαίνεται η επιτήδευση, πρέπει κανείς να έχει iq ραδικιού για να τον περάσει για γυναίκα, άλλο να μην σου μιλήσει, θα ξεγελαστείς για λίγο, αλλά και πάλι θα το καταλάβεις σε λίγα δευτερόλεπτα που θα τον κοιτάς.
Το σπίτι ήταν κοντά;
Διέσχισαν το μισό κέντρο και αυτό είναι κοντά;
Και δεν την πήγαινε από κεντρικές αρτηρίες;
Και πως βρέθηκαν στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας ;
Για να πας Λεωφόρο Αλεξάνδρας από του Ψυρρή, περνάς από πολύ κεντρικούς δρόμους, άντε έστω έκανε κύκλους και πήγε από μικρότερους, πράγμα απίθανο, αλλά κανένας δεν είναι άδειος από ανθρώπους και αυτοκίνητα.
Και καλά τόσο ζώον ήταν πια αυτή που δεν καταλάβαινε ότι κάνει κύκλους εξ αρχής;
Η γιαγιάκα δεν της είπε τον προορισμό;
Την άφηνε να την πηγαίνει από δω και από κει και δεν χαμπάριαζε τίποτα;
Έπρεπε να δει την τρίχα του γορίλα για να το πάρει πρέφα;



"Πανικός την κυρίευσε, όμως είχε την εξυπνάδα να μην το δείξει και συνέχισε την πορεία της. Το μυαλό της έπαιρνε χίλιες στροφές προσπαθώντας να βρει τρόπο να ξεφύγει καθώς ήταν σίγουρη ότι είχε δίπλα της έναν μεταμφιεσμένο άνδρα που σίγουρα δεν είχε... αγαθούς σκοπούς! Σε μια διασταύρωση, όταν το μπροστινό της αυτοκίνητο έκοψε ταχύτητα, έπεσε πάνω του! Οι δύο νεαροί επιβάτες βγήκαν αμέσως έτοιμοι να διαμαρτυρηθούν. Τότε η «γριά» άνοιξε την πόρτα και εξαφανίστηκε τρέχοντας! Ανακουφισμένη η 30χρονη, εξήγησε στους νεαρούς τι της είχε συμβεί και κάλεσε από το κινητό της την Αμεση Δράση. Λίγα λεπτά αργότερα εξιστορούσε το περιστατικό σε δύο αστυνομικούς. Το πρώτο πράγμα που τη ρώτησαν ήταν αν το αυτοκίνητό της είχε σημάδια διάρρηξης. Η κοπέλα είπε ότι δεν είχε δει κάποια τέτοια ένδειξη."

Είχε και εξυπνάδα ε;
Και που την απέκτησε;
Με την τρίχα έγινε η επιφοίτηση;
Φοβερή λύση βρήκε!
Στουκάρισε το μπροστινό αμάξι, τι μου θυμίζει να δεις;
Μα βέβαια είναι η ίδια λύση με την αδελφή ιστορία που έγινε στα Καμίνια, εκεί το στουκάρισμα έγινε στο φανάρι της Πειραιώς έξω από το εργοστάσιο της ΕΛΑΙΣ.

Η γιαγιά πάλι έγινε σπρίντερ και δεν έσκισε κανένα καλσόν, ούτε μπλέχτηκε στα φουστάνια της.

"Ωστόσο, οι αστυνομικοί ερεύνησαν όλες τις κλειδαριές και διαπίστωσαν ότι το πορτμπαγκάζ είχε παραβιαστεί! Οταν το άνοιξαν ρώτησαν την οδηγό αν είχε δικά της πράγματα μέσα. Εκείνη απάντησε αρνητικά και τότε οι αστυνομικοί τής έδειξαν ένα κουβάρι σχοινί και ένα αλυσοπρίονο! Το σοκ που δοκίμασε η 30χρονη οδηγός ήταν μεγάλο καθώς αναλογίστηκε τι θα μπορούσε να της είχε κάνει ο μυστηριώδης επιβάτης με τα εργαλεία που παραπέμπουν σε serial killer από ταινίες splatter τύπου «Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι»! Τώρα, οι αστυνομικοί αναζητούν τα ίχνη του άγνωστου με διακριτικές περιπολίες στα στενά του Ψυρρή. Ως σήμερα πάντως δεν υπάρχει άλλη καταγγελία για επίθεση, ούτε δολοφονία ή τραυματισμός με μέθοδο που να θυμίζει το συγκεκριμένο περιστατικό."

Πρόλαβε και έβαλε και τα σύνεργα στο πορτ μπαγκάζ!
Και μέχρι να φτάσει στο αμάξι που το έκρυβε το αλυσοπρίονο;
Κάτω από το μακρύ της φουστάνι μέσα στα μεσοφόρια της;
Τι ήταν, νυχοκόπτης που τον βάζεις στην τσέπη σου;
Η προχώραγε στους δρόμους του κέντρου, με ένα αλυσοπρίονο στα χέρια μέχρι να φτάσει στον προορισμό της;
Και δεν την είδε κανείς;
Δεν την μαζέψανε οι κύριοι με τα άσπρα;
Φυσικά και δεν θα υπάρξει καταγγελία για επίθεση αυτού του ατόμου, γιατί όλη η ιστορία δημιουργήθηκε στο μυαλό κάποιου, που είπε να κάνει ένα αστειάκι, όπως και όλοι οι αστικοί θρύλοι που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο.
Οφείλω να ομολογήσω, ότι αυτός που την έφτιαξε έχει πολύ φαντασία, αν και όλες οι εκδοχές της έχουν κενά και μπάζουν από παντού.
Ας δει μερικά σπλάτερ ακόμη, ίσως την βελτιώσει κι άλλο!
Αλλά τρομάρα τους οι δημοσιογράφοι, να δέχονται αψήφιστα ως πραγματικό γεγονός κάτι, που ένας οποιοσδήποτε σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να καταλάβει ότι είναι ψέμα και να το παρουσιάζουν σαν είδηση, είναι τουλάχιστον χυδαίο,τραγικό και εγκληματικό.
Ζούμε σε μία εποχή με μεγάλη έξαρση της εγκληματικότητας, δεν νομίζω ότι είναι ηθική και έντιμη δημοσιογραφία από μέρους τους, να παρουσιάζουν τέτοιες ειδήσεις σαν πραγματικά γεγονότα και να γεμίζουν με φόβο και αμφιβολία ανθρώπους που τυχόν τους πιστέψουν, που στηρίζονται στο ότι αφού το έγραψε η εφημερίδα είναι έγκυρο.


Update Κυριακή 1-11-2009

Με λίγο ψάξιμο στο internet βρήκα την ιστορία αυτή και σ' άλλες παραλλαγές.
Η πρώτη είναι γραμμένη τον Σεπτέμβρη και μοιάζει σαν διήγημα μυστηρίου.
Βρίσκεται εδώ.
Η δεύτερη είναι μία light εκδοχή της ιστορίας, γραμμένη στις 12 του Οκτώβρη.
Βρίσκεται εδώ.
Και τέλος σ' ένα forum και συγκεκριμένα στο topic: Πλαστά μηνύματα Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου (Hoaxes - Chain), συναντάμε κι άλλες εκδοχές της ίδιας ιστορίας.

Έχουμε λοιπόν την γνωστή υπόθεση χαλασμένο τηλέφωνο, γνωστός γνωστού, φίλη φίλου, μου είπε σου είπε και δεν συμμαζεύεται, με τις απαραίτητες σάλτσες κάθε φορά για να γίνει πιο πιστευτή η ιστορία.

Καλό μήνα σε όλους και μην τσιμπάτε!

16 σχόλια:

Ευρύνοος είπε...

Άμα το πεί και ο εισαγγελάτος, τότε είναι σίγουρα έγκυρο :p

καλό βράδυ kakos lykos :)

ΛΕΩΝ είπε...

Καλά η όλη περιγραφή και ιδίως ο σχολιασμός σου....πολύ καλός , γέλασα! Τώρα αν η Εσπρέσσο θεωρείται εφημερίδα επίτρεψέ μου να έχω τις αμφιβολίες μου!
Καλή μέρα και καλό μήνα Λύκαινα!

kakos lykos είπε...

Φαντάζεσαι να την πουν σαν κεντρικό θέμα και στις ειδήσεις αυτήν την μούφα;Τότε θα 'ναι και πολύ ξεφτίλες!

Καλημέρα Ευρύνοε :)))

kakos lykos είπε...

Λιονταρίνα την ίδια άποψη με σένα, μη σου πω και χειρότερη έχω για την συγκεκριμένη "εφημερίδα".
Αλλά κάποιοι δεν παύουν να την αγοράζουν και να πιστεύουν αυτά που γράφει.
Γι' αυτό θεωρώ ότι είναι τραγικό.

Καλημέρα :)))

korinoskilo είπε...

το ειχα διαβασει στις κιρκης... μου ηθρε και με μαιλ... και ηρθες και το αποτελειωσες και εσυ
χαχαχααχαχχα

καλο μηνα λυκαινα :))

Anestis Ketsetzidis είπε...

Κακό μήνα
σε όλη την αγέλη.

kakos lykos είπε...

Το εκτέλεσα στα πέντε βήματα, μα δεν άντεχα, όταν είδα ότι το έγραψε και εφημερίδα (έτσι αυτοαποκαλείται τι να κάνω), φόρτωσα.

Καλό βράδυ και καλό μήνα Έλενα :)

kakos lykos είπε...

Καλό μήνα και σε σένα Ανέστη :)

Βλέπω σε χτύπησε ο δαίμων του πληκτρολογίου :))))))))))

KitsosMitsos είπε...

Πολύ καλή ανάλυση! Πόσες τέτοιες μούφα ιστορίες κυκλοφορούν, δε λέγεται!
Καλησπέρα :-)

Tyler Durden είπε...

The Psiri chain shaw massacre

το πριόνι πρέπει να ήταν DIY συναρμολογούμενο από Πράκτικερ.

Μάλλον, χάνοντας το πριόνι περιμένει να μαζέψει χρήματα για άλλο και να ξαναχτυπήσει!

δείτε και τις ταινίες urban Legend 1 & 2 και το Blair Whitch Project 1 & 2 για τέτοια ατμόσφαιρα

Πάντως αυτά με τα hoax chain mail και τις δρακρύβρεχτες ιστορίες στο youtube έχει παραγίνει και έχω βαρεθεί να το επισημαίνω σε blogs & Facebook όπου τις αναπαράγουν άκριτα

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Καλή σου μέρα και καλό μήνα.
Πολύ ωραία δοσμένη η ανάρτηση όσο για τις μούφες, άκουσα χθες ένα Αγγλο δημοσιογράφο που έδωσε ντοκυμανταίρ από μία προσοπάθεια που έκανε να δώσει πολλά ψεύτικα νέα των celebrities σε εφημερίδες οι οποίες τα δημοσίευαν συνέχεια χωρίς να τα τσεκάρουν.
Αυτό το έκανε ντοκυμανταίρ και αυτούς ρόμπα!

kakos lykos είπε...

Είναι τόσες πολλές πλέον που έχω χάσει τον λογαριασμό!

Καλησπέρα KitsosMitsos :)

kakos lykos είπε...

Μάλλον ήταν το πριόνι του Μπομπ του μάστορα και το έβαζε στη τσέπη :)))

Άσε έχω αηδιάσει πια να βρίσκω στο e-mail συνέχεια μου τέτοιες ανοησίες.

Καλησπέρα Tyler Και καλή εβδομάδα :)

kakos lykos είπε...

Αν οι εφημερίδες αυτές, είναι σαν την εφημερίδα που δημοσίευσε αυτήν την είδηση, ας πρόσεχαν!

χαχαχαχαχαχα

Καλησπέρα Αστρο-Συμμορίτες καλό μήνα και σε σας και καλή εβδομάδα :)

Anestis Ketsetzidis είπε...

Ζητώ συγνώμη απο όλους και όλη την αγέλη για το λάθος μου.
Καλό μήνα
καλή εβδομάδα.
Και πάλι συγνώμη...

kakos lykos είπε...

Μην ανησυχείς Ανέστη το κατάλαβα αμέσως ότι καθώς είναι δίπλα δίπλα αυτά τα γράμματα, πατήθηκε το κ κατά λάθος, το χω πάθει και γω και ξέρω το συναίσθημα πως είναι όταν κατάλαβα τι πάτησα.
Το ίδιο συμβαίνει και στα sms όταν είναι ενεργοποιημένο το T9, καλό γράφεις κακό βγάζει, επειδή το κ και λ είναι στο ίδιο πλήκτρο.
Το χειρότερο όμως το έχω πάθει σε e-mail που ρωτούσα συνάδελφο να μου λύσει μία απορία,αντί να γράψω τι κάνεις σε αυτήν την περίπτωση, έγραψα στον άνθρωπο τι κλάνεις.Άσε ακόμα όταν το σκέπτομαι θέλω ν'ανοίξει η γη να με καταπιεί.

Καλό βράδυ να χεις και καλή βδομάδα και μην στεναχωριέσαι, συμβαίνουν κι αυτά :)