Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ταϊλανδός ζει μαζί με 4.600 σκορπιούς



Ο 38χρονος Suang Puangsri από την Ταϊλάνδη ήταν πρώτα πωλητής εντόμων,προσάρμοσε το σπίτι του κατάλληλα για να μπορέσει να ζήσει μαζί με τα ασυνήθιστα κατοικίδια του που είναι 4.600 σκορπιοί,τα ταΐζει περίπου με 1κιλο cicadas και άλλα ζωντανά έντομα την ημέρα...και ακόμα δεν διστάζει να βάλει τα αγαπημένα του κατοικίδια στο στόμα του.

Έχει τους σκορπιούς στο κάτω πάτωμα του διώροφου πέτρινου σπιτιού του, σε ένα περιφραγμένο χώρο 6x5μέτρα διακοσμημένο με κλαδιά και πέτρες, έτσι ώστε να μπαίνει εκεί πολύ λίγο φως και θερμότητα.

Στις 4 του Σεπτέμβρη απελευθέρωσε μαζί με τον γιο του σκορπιούς πίσω στον βιότοπό τους, σε ένα δάσος στην επαρχία Uttaradit 600 χλμ (373 μίλια)από την Bangkok, για να επανορθώσει εν μέρη για την δουλειά που έκανε τα προηγούμενα 10 χρόνια.
Αγοράζει σκορπιούς και από άλλους ανθρώπους που θέλουν να τους πουλήσουν στα εστιατόρια,όταν αυτοί γίνονται πάρα πολλοί απελευθερώνει μερικές εκατοντάδες στο δάσος με τον γιο του.

"Αν και ήμουν ευτυχισμένος που κέρδιζα αρκετά χρήματα, κάπου βαθιά μέσα μου αισθανόμουν ότι τα έβλαπτα με τις πράξεις μου,αισθάνθηκα ότι διέπραττα μία αμαρτία με την δουλειά μου", είπε στο Reuters.
Οι σκορπιοί, οι ακρίδες όπως και άλλα έντομα είναι ένα δημοφιλές πρόχειρο φαγητό στην Ταϊλάνδη ειδικά στις βόρειες περιοχές.



Τα περίεργα κατοικίδιά του έχουν προσελκύσει μερικούς τουρίστες και βγάζει τώρα τα προς το ζειν πουλώντας πέτρινα ειδώλια από μυρμήγκια, βατράχια, χελώνες και ομοιώματα του Βούδα. Αν και τα $570 δολάρια, που κερδίζει τώρα τον μήνα, έχουν μεγάλη διαφορά από τα $860 που κέρδιζε από την πώληση των μαγειρεμένων σκορπιών, αισθάνεται ικανοποιημένος και αυτός και η οικογένειά του.

"Αισθάνομαι όμορφα με αυτό που κάνει τώρα,δεν μου άρεσε όταν τους έκανε να υποφέρουν.
δεν φοβάμαι αυτούς τους σκορπιούς,αλλά δεν τους αγγίζω", είπε η γυναίκα του Lampoon Pimtoom.




Η περίπτωση του Suang είναι ασυνήθιστη αλλά όχι ανήκουστη στην Ταϊλάνδη.
Νωρίτερα τον ίδιο χρόνο, μία γυναίκα μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ, γιατί πέρασε 33 μέρες και νύχτες παρέα με 5000 σκορπιούς.
Επίσης έβαλε ένα ζωντανό σκορπιό μεγέθους 7-inch στο στόμα της για 2 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα.



πηγές:LiveLeak , Reuters-daylife , news.yahoo
, vancouversun

10 σχόλια:

ΛΕΩΝ είπε...

Χαίρομαι που έστω και τώρα κατάλαβε ο Ταϊλανδός το οικολογικό κακό που έκανε τόσα χρόνια! Πάντως Λύκαινα το βίντεο δεν....το είδα! Ζωόφιλη είμαι αλλά ο σκορπιός με .... ανατριχιάζει!
Καλημέρες

Ευρύνοος είπε...

Μα δέν είναι τόσο "περίεργο"..

μιά και είναι φαγώσιμο για εκείνους, είναι σάν κάποιος να ζεί με 4600 κότες..

καλό;

καλημέρα kakos lykos :)

Theogr ο κηπουρός είπε...

Σιγά το δύσκολο. Ας έρθει στην Ελλάδα να ζήσει με τους δικούς μας ¨σκορπιούς¨ (σκορπιοχέρηδες). Και αυτοί δυστυχώς δεν τρώγονται.

kakos lykos είπε...

λογικό είναι Λιονταρίνα να σε ανατριχιάζει, μπορεί να είμαστε ζωόφιλοι, αλλά οι σκορπιοί δεν είναι ανθρωπόφιλοι και το δηλητήριό τους πολλές φορές μπορεί να αποβεί και μοιραίο, εντάξει δεν τους πειράζω αλλά δεν θα προκαλέσω και την τύχη μου, αν δω σκορπιό μέσα στο σπίτι(στο εξοχικό έχω δει πολλούς στην αυλή) δεν θα τον αφήσω να τσιμπήσει ούτε εμένα, ούτε τους δικούς μου, ούτε τα σκυλάκια μου.

Καλησπέρα :)

kakos lykos είπε...

Αν ο Ταϊλανδός ζούσε στην Αθήνα θα υιοθετούσε σίγουρα κατσαρίδες. Το άκρον άωτον της αηδίας.

Καλησπέρα Ευρύνοε :)

kakos lykos είπε...

Όχι μόνο δεν τρώγονται Theo αλλά δεν αντέχονται ούτε λεπτό πια.

Καλησπέρα :)

Miss Pink είπε...

μπα πανάθεμά σε πρωί πρωί μου σηκώθηκε η πέτσα!!!
εδω κατσαρίδα βλέπω στο σπίτι και αν δεν έχω τέζα την κυνηγάω με τη Λάκ ;ΡΡΡ
καλημέρα λυκάκι μουυυ :)

kakos lykos είπε...

χαχαχαχαχα

Μην τις σκοτώνεις, αλλά να του τις στείλεις πακέτο, πού ξέρεις μπορεί να τις λατρέψει και να μεγαλώσει κι άλλο τα "κατοικίδιά" του.

Καλημέρα Katerina :))

korinoskilo είπε...

εγω εναν ειχα για καποια χρονια και δεν αντεξα :Ρρρρρρρ

μπρρρρρρ

καλησπερουδια :)

kakos lykos είπε...

Απ' ότι κατάλαβα θα πρέπει να είχες τον αυτοκρατορικό σκορπιό, που ζει 6-7 χρόνια περίπου, γίνεται σχεδόν 15 εκατοστά και δεν έχει ιδιαίτερο δηλητήριο(σαν της μέλισσας πάνω κάτω, αρκεί να μην είναι κάποιος αλλεργικός).Εντάξει αυτός πλέον δεν ήταν έντομο αλλά αστακουδάκι της ξηράς :)))

Καλησπέρα Korinoskilo :)