Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009

Κωφό κουτάβι μαθαίνει νοηματική.Ένα μικρό κουτάβι 8 εβδομάδων στην Αυστραλία άρχισε να μαθαίνει την νοηματική όταν ανακάλυψαν ότι είναι κωφό.
Η Pixie είναι border collie και διδάσκεται αυτήν την εποχή να αναγνωρίζει εντολές με τη νοηματική γλώσσα από την εκπαιδεύτρια Liz Grewal στο Coffs Harbour.
Η Liz είναι ιδιοκτήτρια κωφών σκυλιών εδώ και έξι χρόνια, μέχρι τώρα έχει μάθει στο έξυπνο κουταβάκι να κάθεται, να σταματά και να έρχεται.

"Τα σκυλιά καταλαβαίνουν την γλώσσα του σώματος και τις χειρονομίες σας, τα διαβάζουν όλα αυτά, γνωρίζουν." Σχολίασε η Liz.

"Η συνέπεια είναι το κλειδί για την κατάρτιση ενός σκυλιού, αλλά θέλει να δοθεί περισσότερη έμφαση στην εκπαίδευση ενός κωφού σκυλιού.Πρέπει να εκπαιδευτεί με έναν διαφορετικό τρόπο, μαθαίνει πιο γρήγορα από ένα σκυλί που ακούει,αφού δεν υπάρχει κάτι που να του αποσπάει την προσοχή."

Μία τεχνική για να τραβήξει την προσοχή των κωφών σκυλιών της η Liz είναι να εκτοξεύει πίδακα από μικρό μπουκάλι νερού.

Πρόσθεσε:
"Θέλω αυτά τα σκυλιά να έχουν μία καταπληκτική ζωή και ξέρω ότι μπορώ να το κάνω."

πηγή:Ananova

8 σχόλια:

ΛΕΩΝ είπε...

Μπράβο της! Δεν ξέρω τι να πω....ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι Άνθρωποι που ισορροπούν με την συμπεριφορά τους, την βιαιότητα και την βαναυσότητα των υπολοίπων! Κρίμα να είναι η εξαίρεση!
Καλημέρα Λύκαινα!

Εβιτα είπε...

Λυκάκι μου αυτό θα πει,
ανθρωπιά.
Γιατί πολλές φορές την ανθρωπιά μας δεν αρκεί να την δείχνουμε μόνο σέ ένα είδος ζώου, τον άνθρωπο, αλλά και σε άλλα είδη ζώων.
Φιλιά πολλά

kakos lykos είπε...

Να ελπίζουμε και να ευχόμαστε κάποτε, η εξαίρεση να είναι αυτοί που έχουν βάναυση συμπεριφορά απέναντι στις άλλες μορφές ζωής.

Καλησπέρα Λιονταρίνα!

kakos lykos είπε...

Και το πιο σημαντικό είναι Εβίτα ότι τα ζώα δεν μας ζητάνε ανταλλάγματα για την αγάπη που μας προσφέρουν, αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε και αυτό θα μας κάνει περισσότερο ανθρώπους.

Καλησπέρα :)

Rock N Rolla είπε...

ευτυχως που υπαρχουν ακομη ατομα που κρατανε αυτο το χαρακτηριστικο μας, την ανθρωπια!! πολυ γλυκια ιστορια...

μπορεις οποτε γουσταρεις να παραλαβεις ενα βραβειακι (smartblogger) απο το blog μου!!

καλημερα!!

kakos lykos είπε...

Σ'ευχαριστώ πολύ για το βραβείο που μου πρόσφερες Rock N Rolla!

Καλησπέρα :)

korinoskilo είπε...

φυσικα και ειναι εφικτο!!!
και υπεροχο!!!
απο τις πιο τελειες ειδησεις :)))))


καλησπερα :)

kakos lykos είπε...

Όλα τα σκυλιά ανεξάρτητα αν έχουν πρόβλημα ακοής ή όχι, καταλαβαίνουν τις κινήσεις του σώματος, τις χειρονομίες και τα συναισθήματά μας πολλές φορές δεν χρειάζονται λόγια για να κάνουν κάτι.
:)