Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Απανωτά φαινόμενα βαναυσότητας κατά των ζώων στην Κρήτη


Η λεβεντογέννα Κρήτη δυστυχώς στην εποχή μας άρχισε να βγάζει και θρασύδειλα τέρατα.
Είναι πρόσφατη η είδηση που έγραψε και η Λιονταρίνα με τον νεαρό που έκοψε τα αυτιά ενός κουταβιού και με καμάρι έδειχνε το κατόρθωμά του στο facebook, ένας άλλος κτηνάνθρωπος πέρασε σχοινί στο λαιμό ενός σκύλου έδεσε και μία κοτρώνα και πέταξε το άτυχο ζώο στη θάλασσα, η Ελλάδα ξεκίνησε πολιτισμένη και καταντάει πρωτόγονη.
Σίγουρα όλα αυτά τα φαινόμενα δεν συμβαίνουν μόνο στο νησί, αλλά σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, δυστυχώς όμως τα κρούσματα, είναι πολλά και συχνά στην Κρήτη το τελευταίο διάστημα, ίσως επειδή βγαίνουν στην επιφάνεια, ενώ αλλού θάβονται, δεν ξέρω, το μόνο που ξέρω είναι ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο απ' όλες τις πλευρές.
Ρίξτε όλα αυτά τα κτήνη σε ένα ξερονήσι μακριά από ανθρώπους και ζώα, χωρίς ανέσεις χωρίς τίποτα,να πάνε στο διάολο επιτέλους να ξεβρομίσει ο τόπος, όχι φυλακή, σιγά μην τους ταΐσουμε κιόλας με τους φόρους μας.

Έπνιξαν σκύλο πετώντας τον ζωντανό στην θάλασσα

Η είδηση προέρχεται από τον δικτυακό τόπο της zougla.gr

Άλλη μια υπόθεση ντροπής ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από μέρες και σχετίζεται για ακόμη μια φορά με κακοποίηση σκύλου στην Σητεία.

Φαίνεται όμως ότι οι βασανιστές των ζώων βρίσκουν ολοένα και πιο ευφάνταστους τρόπους για να θανατώνουν τα ανυπεράσπιστα αδέσποτα.

Πριν από μερικούς μήνες έκαναν τον γύρο της Ελλάδας, οι φωτογραφίες και τα πλάνα με πέντε σκυλιά κρεμασμένα σε ένα δέντρο σε αγροτική περιοχή της Σητείας.

Αυτή την φορά ένα ανθρωπόμορφο τέρας πέρασε στον λαιμό ενός άτυχου σκύλου μια θηλιά, που ήταν δεμένη σε μια πέτρα και τον πέταξε στην θάλασσα.

Το ζώο βρέθηκε πνιγμένο να επιπλέει στις 5 Αυγούστου, λόγω του τυμπανισμού, κοντά στο φάρο του λιμανιού, έχοντας ακόμα στο λαιμό του περασμένη την θηλιά και την πέτρα.

Τον εντόπισε μέλος του συλλόγου προστασία των ζώων στην Σητεία "Αλληλεγγύη" και τράβηζε τις φωτογραφίες - ντοκουμέντα, που αναπαρήγαγαν αυτές τις μέρες πολλά τοπικά μέσα για να δείξουν την φρίκη.


Η κ. Μαρία Παπαδάκη, πρόεδρος της "Αλληλεγγύης" μιλώντας στη zougla.gr μας εξήγησε ότι "δυστυχώς τα περισταστικά βάναυσης κακοποίησης ζώων είναι σε πολλές περιοχές της Ελλάδας πολλά.

Δεν είναι οι Κρητικοί περισσότερο βάναυσοι σε σχέση με τους κατοίκους άλλων περιοχών της Ελλάδας.

Απλά εδώ τα φιλοζωικά σωματεία παλεύουν πολύ για να βοηθούν τα ανυπεράσπιστα ζώα και βγάζουν στην δημοσιότητα κάθε περιστατικό όσο φρικτό και αν είναι, μπας και κάποια στιγμή οι αρμόδιοι αντιδράσουν και βάλλουν ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση."

Εμείς από την πλευρά μας αναρωτιόμαστε, οι τοπικές αρχές τι κάνουν; Γιατί τέτοιος κανιβαλισμός απέναντι στα ανυπεράσπιστα ζώα; Αυτός ο περίφημος πολιτισμός, που διαφημίζουμε για να προσελκύσουμε και τουρίστες, έχει πάει περίπατο;

23 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΧΘΕΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΟ ΚΑΗΜΕΝΟ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΑΥΤΙΑ.ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΛΟΓΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΡΦΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;

kakos lykos είπε...

Καλησπέρα Sκρουτζάκο δυστυχώς έχουμε και άλλα περιστατικά αυτό με τον σκύλο που τον πέταξε στην θάλασσα με μία κοτρόνα να τον πνίξει, και ένα άλλο στο Ηράκλειο, χθες βράδυ ένας %&^^*$%^## άρχισε να πυροβολεί εναντίον σκυλιών, από τα οποία θανάτωσε 2.

THANASIS MAKEDONAS είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΙΣΧΟΣ!!!!ΝΤΡΟΠΗ !!!!!ΦΡΙΚΗ!!!ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΤΗΝΗ.ΛΥΚΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΑΝΤΙΓΟΝΑΚΙ είπε...

Οφουυυυυυ μανα μουυυ.....
Απο προχτες με το σκυλακι που το βασανισαν ετσι....δεν μπορω να ησυχασω......
Πως κοιμουντε ρε γμτ το φελεκι μου μεσα.....
&^*&^&&%&^%^&%&^(%&^%^&%&*%&%&^%

korinoskilo είπε...

τι ειναι αυτοι ρε γμτ?
ρε ποσοι αρρωστοι ζουν στην χωρα αυτοι?
ποσο απολιτιστοι ειμαστε τελικα και το παιζουμε και μαγκες?!!!

αναδελφος λαος μας ειπε καποτε (δεν θυμαμαι πιος)
αναδελφοι μαλακες ειμαστε τελικα

kakos lykos είπε...

Δυστυχώς θανάση η λίστα αυτών των ανθρωπόμορφων τεράτων που βασανίζουν τα ζώα δεν έχει τέλος, νωρίτερα είδα σε φιλοζωική ιστοσελίδα(adespoto.gr) έναν φαντάρο που υπηρετεί στη Κύπρο να διασκεδάζει και αυτός σε βιντεάκι και να το βάζει στο facebook με τον βασανισμό μίας γάτας.

Την λεκτική επαλήθευση μόλις την έβγαλα, συγγνώμη και από σένα Θανάση και απ' όλους σας,που σας ταλαιπώρησα τόσες μέρες με αυτήν, αλλά δυστυχώς ένα ανεγκέφαλο πλάσμα, που η ip του έδειχνε ότι έμπαινε από Korea, μπήκε σε πάνω από 20 παλιές αναρτήσεις μου και στα σχόλια άφηνε κατεβατό με ενεργά λινκ για πορνοσελίδες στα Κορεάτικα. Έτσι έβαλα την λεκτική επαλήθευση για να μην μπορεί το bot του(robot-μηχάνημα που εκτελεί καθορισμένες εντολές)να μπαίνει και να σπαμάρει.

Τώρα θα μου πεις ξέρεις Κορεάτικα;
Όχι έβαλα όμως τα κορεάτικα στον μεταφραστή και μου μετέφρασε στα Αγγλικά τις αηδίες που παρουσίαζε ο καραγκιόζης αυτός.

Πολύ αμφιβάλω αν είναι και Κορεάτης γιατί έχει κάνει κάποια πλασματικά blogs και έχει βάλει στην παρακολούθηση μόνο Ελληνικά blogs.

kakos lykos είπε...

Πως κοιμούνται;
Νομίζεις Αερικό μου,ότι αυτά τα άτομα έχουν συνείδηση και θα τους χάλαγε τίποτα τον ύπνο τους;

kakos lykos είπε...

Τζάμπα μάγκες, θρασύδειλοι, κομπλεξικοί, ανώμαλοι, υπάρχουν πολλά επίθετα για να στολίσει κανείς αυτούς τους αλήτες Kornoskilo.
Αν οι νομοθεσία ήταν πιο αυστηρή, αν η παιδεία δίδασκε στον Έλληνα και τον σεβασμό σε όλες τις μορφές ζωής, τότε ίσως αυτά τα φαινόμενα να ήταν από ελάχιστα μέχρι ανύπαρκτα.
Αλλά πως να γίνει αυτό, όταν το μικρό παιδάκι πάει να χαϊδέψει ένα σκυλάκι, και η φώκια...sorry προσβάλω τις φώκιες, η μάνα του του λέει μηηηηηηη θα σε δαγκώσει, μηηηηηη έχει αρρώστιες.
Έτσι το παιδάκι θα μάθει να φοβάται και να σιχαίνεται το ζώο,όχι να το αγαπά και να το κάνει φίλο του...και η τραγική κατάσταση θα διαιωνίζεται, με τα απαίσια αποτελέσματα που βλέπουμε.

Υ.Γ Την φράση έθνος ανάδελφον αν θυμάμαι καλά την είχε πει ο Σαρτζετάκης.

Καλό βράδυ Έλενα!

Μάτα είπε...

Χειρότερο κτήνος από τον άνθρωπο δεν υπάρχει...Πόσο άρρωστοι είναι ορισμένοι;

kakos lykos είπε...

Το υπουργείο Παιδείας γράφει πάνω στο νέο του λογότυπο:
"Όλα είναι θέμα Παιδείας"

Είναι ταιριαστό σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, αν υπήρχε παιδεία δεν θα υπήρχαν αυτοί οι άρρωστοι Μάτα.

Καλό βράδυ να έχεις!

Κράμα είπε...

Δεν έχω λόγια...
παρά μόνο νεύρα.
:(

Κράμα είπε...

Κι επειδή εχω νεύρα,
έλα να πάρεις ένα βραβείο μιας και η αναρτηση σου άξιζε και με άγγιξε!
Φιλιά πολλά

kakos lykos είπε...

Σ'ευχαριστώ πολύ Εβίτα, ήδη πέρασα από το blog σου και το παρέλαβα!!!

Καλό απόγευμα :)

THANASIS MAKEDONAS είπε...

ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ .ΤΙΜΩΡΙΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕ Η ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΟ

ΠΕΤΣΑ! είπε...

http://dreamer-angela.blogspot.com/2009/09/blog-post_15.html


Δες και αυτό να πάθεις ζημιά!!!!

ΠΕΤΣΑ! είπε...

Α! έχεις και βραβείο!

kakos lykos είπε...

Θανάση όπως είδες για το θέμα του bot-Κορεάτη ικανοποίησα άμεσα την παράκλησή σου.

Όσο για τους αλήτες που βασανίζουν ζώα δεν ξέρω αν θα τιμωρηθούν από την δικαιοσύνη,ή αν θα βρουν πάλι κάποιο παραθυράκι να γλυτώσουν, πάντως αν πέσει ένα τέτοιο τέρας στα χέρια μου δεν θα την βγάλει καθαρή.

Καλησπέρα!

kakos lykos είπε...

Πέτσες το ανατριχιαστικό αυτό θέμα το διάβασα και στην Λιονταρίνα και το αναφέρω και εγώ στην ανάρτησή μου, μπήκα στο ιστολόγιο της dreamer angel που μου πρότεινες και είδα και τις λεπτομέρειες που γράφει η κοπέλα.
Μόνο μπροστά μου να τον είχα τον κοπρίτη και τι στον κόσμο! Στη μηχανή του ζαμπόν θα του 'κοβα τα δικά του αυτιά λίγο λίγο, να δει αν πονάει αυτό που έκανε ή όχι.

kakos lykos είπε...

Σ'ευχαριστώ πολύ για το βραβείο, καλό βράδυ Πέτσες!

ΛΕΩΝ είπε...

Λύκαινα, δεν έχω άλλα λόγια.....! άλλωστε κοινές οι απόψεις μας πάνω στο θέμα ....το ξέρεις!
Καλό σου βράδυ!

kakos lykos είπε...

Τα λόγια μας στέρεψαν Λιονταρίνα, να ευχόμαστε να στερέψει και ο σαδισμός αυτών των κτηνανθρώπων.

Καλό βράδυ να έχεις!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

AΠΟΨΕ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΑΝ ΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΨΥΧΗΣ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΩ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ.ΤΟ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΔΙΠΛΑ ΔΕΞΙΑ.
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

kakos lykos είπε...

Σ'ευχαριστώ πολύ Sκρουτζάκο για το όμορφο λουλούδι ψυχής που μου πρόσφερες!

Να έχεις ένα όμορφο βράδυ!