Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Πάει και αυτό το καλοκαίρι ...



Μάλλον τέλος οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές τουλάχιστον για μένα,η ηρεμία της φύσης ο καθαρός αέρας πέρασαν στη σφαίρα των αναμνήσεων για άλλη μία φορά, επιστροφή στην καθημερινότητα.Σας ευχαριστώ και πάλι όλους που όταν έφυγα με σκεφτόσασταν και μου αφήσατε τις ευχές σας για όμορφες διακοπές, εύχομαι και σεις να περάσατε όμορφα και να φορτίσατε τις μπαταρίες σας!

Σε λίγες μέρες ξανά σχολείο, μπορεί όχι ακόμα για όλους τους μαθητές, αλλά για εμάς που πρέπει να προετοιμάσουμε το έδαφος και γι αυτούς που παραπέμφθηκαν για Σεπτέμβρη ναι.

Μπόλικη γραφειοκρατία και άγχος για το τι θα γίνει με την γρίπη, η σχολική κοινωνία (παιδιά και εκπαιδευτικοί) είμαστε οι πρώτοι που βιώνουμε κάθε χρόνο όλων των ειδών τις ιώσεις, οι σχολικές τάξεις ευνοούν την μετάδοση.
Οι γονείς σε πολλές των περιπτώσεων τα στέλνουν στο σχολείο για να μη κάνουν απουσίες και μείνουν πίσω στα μαθήματα,δυστυχώς αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι, έτσι ο ένας κολλάει από τον άλλο αμέσως.
Η κανόνες υγιεινής σε αυτές τις ηλικίες έχουν πάρει διαζύγιο από κάποια παιδιά, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και εμείς και οι γονείς το πρόβλημα τι είναι αυτή η μαγική βρυσούλα, που βγάζει αυτό το αρωματικό υγρό που κάνει αφρό όταν έρχεται σε επαφή με νερό, πως λειτουργεί, ποια η χρησιμότητά του υγρού και να τα πείσουμε ότι δεν θα λιώσουν αν έρθουν σε επαφή με αυτό.
Ακόμα το στυλό είναι για να γράφουμε και όχι να μασάμε το καπάκι του, ούτε να το γλείφουμε σαν γλειφιτζούρι, ούτε νόστιμο είναι, ούτε θρεπτικό και γεμάτο μικρόβια αν σκεφτούμε πόσες φορές έχει πέσει στο πάτωμα.
Αν σκεφτόντουσαν έστω και μία στιγμή ότι είναι σαν να γλείφουν την σόλα του παπουτσιού τους σίγουρα δεν θα το έβαζαν ποτέ στο στόμα τους.
Και η περίπτωση του στυλό γλειφιτζούρι είναι το πιο ανώδυνο και απλό παράδειγμα.

Γι αυτή την γρίπη και το εμβόλιό της,πολλά έχουν ακουστεί από τα μέσα ενημέρωσης, τα σχόλια που υπάρχουν για το εμβόλιο είναι και θετικά και αρνητικά, έχω αρχίσει και ανησυχώ για το τι είναι προτιμότερο, να το κάνουμε έστω και αν είμαστε πειραματόζωα αφού δεν έχει δοκιμαστεί και δεν ξέρουμε τι είδος, ποσοστό και βαρύτητα έχουν οι παρενέργειές του;
Ή να μην το κάνουμε και να ελπίζουμε ότι δεν θα τύχει σε μας να είμαστε τα θύματα που θα τα χτυπήσει με θάνατο ο ιός;
Δεν το κρύβω ότι έχω αγχωθεί πολύ με αυτήν την ιστορία, γιατί πριν τρία χρόνια μία γριπούλα που κόλλησα στη τάξη κατέληξε σε βαριάς μορφής πνευμονία, με έφερε στο κατώφλι του θανάτου και έτσι βίωσα από πρώτο χέρι, τι σημαίνει μία γρίπη να οδηγεί σε βαριά πνευμονία.

Ίσως αν δεν ήταν τουριστική περίοδος αυτή που διανύσαμε τα περιστατικά να ήταν πολύ λιγότερα στη χώρα μας και ίσως να μην μας είχε αγγίξει το πρόβλημα,δυστυχώς όμως τα σύνορα δεν μπορούσαν να κλείσουν, γιατί η ήδη κατεστραμμένη οικονομία μας θα έφτανε σε ακόμα χειρότερο επίπεδο και φυσικά τις τρύπες πάλι εμείς θα καλούμασταν να τις κλείσουμε βάζοντας ακόμα πιο βαθειά το χέρι στη τσέπη, έτσι θα φτάναμε σε μεγαλύτερο βαθμό ανέχειας από αυτόν που μας έχουν οδηγήσει, τα καταπληκτικά μυαλά των 300 βο(υ)λευτών.

Κάποιοι ανόητα σκεπτόμενοι έκαναν πάρτυ γρίπης, πόση βλακεία πια κουβαλάει ο ανθρώπινος εγκέφαλος;
Ποιος τους είπε ότι ο βαθμός επικινδυνότητας είναι ο ίδιος για όλους και ποιος τους εγγυήθηκε ανοσία μετά;
Ας σοβαρευτούμε, ας γίνουν οι κανόνες υγιεινής δεύτερη φύση όλων μας,ας πάρουμε για παράδειγμα κάτι απλό, την βραδινή διασκέδαση του Σαββάτου, δεν θα πάθουμε κάτι αν δεν πάμε σε ένα club ασφυχτικά γεμάτο, που για να χωρέσουμε πρέπει να στεκόμαστε στο ένα πόδι, πάμε σε ένα άλλο με λιγότερο κόσμο που τα μηχανήματα καθαρισμού της ατμόσφαιρας που θα έχει θα επαρκούν να καθαρίσουν τον αέρα όλων μας.
Έχω παρατηρήσει πολλές φορές κάτι που γίνεται στα λεωφορεία, μπαίνουν όλοι σε ένα και είναι σαν σαρδέλες, αμέσως μετά έρχεται το επόμενο και είναι άδειο, η λύση; φεύγουμε από το σπίτι λίγο νωρίτερα έτσι έχουμε περιθώριο να περιμένουμε το άδειο.
Να απαιτήσουμε καθαρό περιβάλλον εργασίας, μόνο ο καπνός φταίει;
Ποιος τους είπε ότι ο αέρας καθάρισε επειδή βγήκαμε στα πεζοδρόμια να καπνίσουμε;
Τα μικρόβια και οι ιοί μια χαρά είναι θρονιασμένα εκεί, επειδή δεν τα μυρίζουμε δεν υπάρχουν;
Αν πραγματικά αυτό το μπάχαλο που λέγεται κράτος ενδιαφερόταν για τους πολίτες του δεν θα έβρισκε μόνο το τσιγάρο για ένοχο, αλλά θα φρόντιζε πραγματικά για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Πρώτη μέρα που γράφω μετά από τόσες μέρες και άρχισα την γκρίνια, ας σταματήσω εδώ καλύτερα, συγχωρέστε την γκρίνια μου, δεν φταίω εγώ οι διακοπές που τέλειωσαν φταίνε.

12 σχόλια:

Shattered Words είπε...

Καλό χειμώνα να έχουμε αγαπητή!! Κι εγώ μόλις επέστρεψα!!
Καλή δύναμη!!

Ν.

kakos lykos είπε...

Μαζευόμαστε όλοι σιγά σιγά, καλό χειμώνα και σε σένα Νίκο και εύχομαι η φόρτιση των μπαταριών μας να κρατήσει γερά μέχρι τις επόμενες διακοπές:)

ΛΕΩΝ είπε...

Καλώς την.....μη πω καλό χειμώνα από τώρα.... είναι νωρίς. Να πω καλή προσαρμογή στην καθημερινότητα που περιέγραψες γλαφυρότατα και....χωρίς γρίπη!
Καλησπέρα Λύκαινα

korinoskilo είπε...

καλως την ... τι σε επιασε μετα απο την χαλαρωση?....
ας μην ειμαστε υπερβολικοι.... παντου εχουν ξεκινισει τα σχολεια και νομιζω οτι ο πανικος δεν βοηθαει κανεναν :)


καλη αρχη :)

Tyler Durden είπε...

η γρίπη αυτή είναι μια κοινή γρίπη. Δεν θα γίνουμε πειραματόζωα με άγνωστες επιπτώσεις στην υγεία μας γιατί θέλουν να πουλήσουν οι πολυεθνικές.

kakos lykos είπε...

Καλώς σας βρήκα Λιονταρίνα :)
Θα προσαρμοστώ σιγά σιγά,που θα πάει, κάθε αρχή και δύσκολη δεν λένε;

:)

kakos lykos είπε...

Αχ Έλενα μην συγκρίνεις τα σχολεία του εξωτερικού και την υποδομή που έχουν με τα δικά μας, υπάρχουν τα σχολεία μας και στηρίζονται, μόνο και μόνο γιατί υπάρχουν ακόμα ρομαντικοί καθηγητές που παλεύουν παρ' όλες τις κτιριακές δυσκολίες και προσφέρουν γνώση, αν δεν υπήρχε και το ανθρώπινο δυναμικό αυτά τα κτίρια μόνο κατ' όνομα θα ήταν σχολεία.
Τα σχολεία του εξωτερικού έχουν εργαστήρια, αίθουσες καθαρές με σωστή ψύξη και θέρμανση με μηχανήματα καθαρισμού της ατμόσφαιρας, εδώ ψηνόμαστε την περίοδο των εξετάσεων, και τον χειμώνα κάνουμε μάθημα με τα μπουφάν μαθητές και καθηγητές γιατί παγώνουμε, ναι έχουμε καλοριφέρ είναι διακοσμητικό στοιχείο του χώρου μόνο, ανάβει μόνο για μία-δύο ώρες όμως, να σπάσει λίγο το πολύ κρύο και μετά κλείνει για να μην ρίξουμε έξω τα οικονομικά του κράτους.Και γρίπη να μην πάθουμε όλα τα άλλα τα παθαίνουμε.Δεν είναι πανικός καλό μου korinoskilo, η Ελληνική πραγματικότητα είναι.
;)

kakos lykos είπε...

Tyler θα συμφωνήσω μαζί σου, στο ότι οι πολυεθνικές θέλουν να πουλήσουν και βιαστικά θέλουν να μας κάνουν όλους πειραματόζωα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Αλλά δυστυχώς δεν είναι μία απλή γρίπη, γι αυτό λέω ότι είναι δίκοπο μαχαίρι, είτε το κάνουμε το εμβόλιο, είτε δεν το κάνουμε και στις δύο περιπτώσεις παίζουμε το κεφάλι μας κορώνα γράμματα, γιατί έτσι θέλησαν κάποιοι, να μας δουν ως στατιστικά στοιχεία, σαν αριθμούς και όχι σαν άτομα.

korinoskilo είπε...

ναι ξερω πως ειναι τα σχολεια λυκαινα ... εχω κανει και σε μεν και σε δε....
απλα ειμουν εκτος πριν λιγο και κανεις δεν ασχολειτε με την γριπη... την αφησα την ειδα στο δικο μας αεροδρομιο... γι αυτο μιλαω για πανικο και παιχνιδακια που μας θελουν πανικοβλιμενους :)))

kakos lykos είπε...

Μακάρι να είναι μόνο πανικός και να την σκαπουλάρουμε, από το στόμα σου και στης γρίπης το αυτί, να μας αφήσει ήσυχους, υγιείς και όπως ήρθε να εξαφανιστεί.

Καλό βράδυ :)

ΑΝΤΙΓΟΝΑΚΙ είπε...

Θα πουλησουν οτι ειναι να πουλησουν......και μετα θα την εξαφανισουν......μεχρι να δημιουργησουν επομενο ιο γριπης.....

Και ακομη εχουμε για χειμωνα......ασχετα αν μερικοι απο μας δεν θα αποδρασουμε ξανα....

Φιλιααα Λυκακι!!!!

kakos lykos είπε...

Καλησπέρα Αντιγόνη, βλέπω από το όστρακο ξεπήδησε ένα αερικό.:)

Δυστυχώς έτσι είναι, δημιουργούν ιούς και παίζουν με τις ζωές μας, μας θεωρούν αριθμούς και αναλώσιμο είδος.