Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

Γυμνή ποδηλατοδρομία!!!




Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα την επόμενη Παρασκευή 27 Ιουνίου, η Θεσσαλονίκη, θα ζήσει πρωτόγνωρες στιγμές...απείρου κάλλους και όχι λόγω των γυμνών ποδηλατοδρόμων, αλλά των θρησκόληπτων που θα τρέξουν απ΄ όλα τα μέρη της Ελλάδας να κάνουν την δικιά τους πορεία ενάντια στον γυμνό σατανά.Θα μου πείτε άκουσες κάτι τέτοιο;

Όχι δεν άκουσα αν θα γίνει κάτι τέτοιο αλλά κρίνοντας την συμπεριφορά των Θεούσων σε ανάλογες καταστάσεις σκέφτομαι ότι είναι πολύ πιθανό να δούμε ακραίες αντιδράσεις γι'αυτού του είδους την ποδηλατοδρομία.

Έχω βιώσει από κοντά αντιδράσεις θρησκόληπτων, και στην Αθήνα που ζω, αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Φλώρινα.

Πριν χρόνια βγήκαμε κακήν κακώς από τον κινηματογράφο Όπερα στην Αθήνα την ώρα που παρακολουθούσαμε τον "τελευταίο πειρασμό" του Μ.Σκορτσέζε, όταν μανιασμένοι φανατικοί όρμησαν γιατί η ταινία κατά την γνώμη τους προσέβαλε την Χριστιανική θρησκεία, εντάξει εδώ η δικαιολογία είναι προσβολή του ιδρυτή μιας θρησκείας, αλλά και αυτό δεν είναι δικαιολογία, και ούτε η συμπεριφορά τους ήταν συμπεριφορά Χριστιανού σύμφωνα με τα πρότυπα που έδωσε ο Χριστός.

Που ήταν το πρόβλημα όμως και γιατί έκαναν πορεία στην Φλώρινα;
Κατακαλόκαιρο μέσα της δεκαετίας του 80(θα μου πείτε πολλά χρόνια πίσω και ειδικά στην Φλώρινα του Καντιώτη, μπα κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ όσα χρόνια κι' αν περάσουν).

Ο λόγος της πορείας; Κλασσικά να πατάξουν τον σατανά πάλι!!!

Ο σατανάς αυτή τη φορά είχε την μορφή κοριτσιών που θα έπαιρναν μέρος σε καλλιστεία μαγιό, λίγο έξω από την πόλη.

Το σπίτι μου κοντά στη μητρόπολη της Φλώρινας(τον Άγιο Παντελεήμωνα).

Και αρχίζουν τα μεγάφωνα...
Θα συνταχθήτε ως εξής...
Μπροστά τα εξαπτέρυγα, πίσω οι ιερείς, πίσω τα αγόρια του κατηχητικού και τέλος τα κορίτσια του κατηχητικού. Πάμε να πατάξωμεν τον σατανά...
Και όλα αυτά ανάμεσα σε τροπάρια και απολυτίκια...μέχρι και το "έραναν τον τάφον" ακούστηκε, που κόλλαγε αυτό μωρέ στα μέσα του Ιούλη;

Στιγμές αξέχαστες που μου έφεραν σπαρταριστά γέλια τότε, όταν έβλεπα τις αξούριστες κοτσιδοφόρες να κάνουν παρέλαση κάτω από το παράθυρό μου ψέλνοντας.
Τότε μου έφεραν γέλια, ήμουν παιδί ακόμα.

Τώρα πλέον αυτές οι σκηνές μου προκαλούν θλίψη, για το σκοτάδι του μεσαίωνα που καλύπτει σε αρκετές περιπτώσεις τη Χώρα μας.
Περιπτώσεις που αφορούν είτε μια αντίθετη άποψη, ή μια διαφορετική θεώρηση και στάση προς τη ζωή.

Αλλά το θέμα μας είναι η ποδηλατοδρομία που πρόκειται να γίνει, μακάρι οι προβλέψεις μου για τυχόν παρεμπόδιση της πορείας από τους θρησκόληπτους να μην βγουν αληθινές.


Γυμνοί ποδηλάτες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης


Οσοι αντικρίσουν σε λίγες μέρες ένα τσούρμο ποδηλάτες να κάνουν πετάλι... γυμνοί κάπου στη Θεσσαλονίκη, μην απορήσουν. Τα αυτοκίνητα που έχουν κατακλύσει τους δρόμους και «εκτοπίζουν» τα ποδήλατα έκαναν τους ποδηλάτες να... βγουν από τα ρούχα τους.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη διαμαρτυρία με σκοπό την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς. Η 1η διεθνής γυμνή ποδηλατοδρομία στην Ελλάδα θα γίνει στη Θεσσαλονίκη την επόμενη Παρασκευή 27 Ιουνίου. Οι ποδηλάτες θα πετάξουν τα ρούχα τους θέλοντας να περάσουν το μήνυμα ότι «άσεμνη» είναι η έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση που προκαλούν τα αυτοκίνητα και όχι τα γυμνά κορμιά.

«Αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά ως τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας. Θέλουμε να εκθέσουμε την “τρωτότητα” των ποδηλατών και των πεζών στους δρόμους καθώς και τις αρνητικές συνέπειες που όλοι αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της εξάρτησης από το πετρέλαιο και των άλλων μορφών μη ανανεώσιμης ενέργειας» λέει ο κ. Κώστας Τερζόπουλος, ένας από τους διοργανωτές.

Η γυμνή ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα που ξεκίνησε από το Βανκούβερ του Καναδά. Σήμερα βοηθάει να διοργανωθούν 70 γυμνές ποδηλατοδρομίες σε 70 πόλεις από 20 χώρες.

Η Ελλάδα, η 21η χώρα, με 71η πόλη τη Θεσσαλονίκη, έχει φτάσει, όπως λέει ο κ. Τερζόπουλος, «στην άμεση ανάγκη να συμμετάσχει, διότι η έλλειψη περιβαλλοντικής πολιτικής την έχει οδηγήσει στο να είναι η πιο μολυσμένη σε μικροσωματίδια πόλη στην Ευρώπη».

Το ποδήλατο, το όνειρο κάθε παιδιού που με παρακάλια το ζητούσε για δώρο ξεχνιέται με την ενηλικίωση χάρη του αυτοκινήτου.
«Το ποδήλατο όμως συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, βοηθάει στην καταπολέμηση της καθιστικής ζωής που ευθθύνεται για τα ολοένα αυξανόμενα προβλήματα υγείας, βοηθάει στην επίλυση του κυκλοφοριακού και κάνει οικονομία στην τσέπη μας...» αντιπροτείνουν οι ποδηλάτες.

«Οταν πήγαμε στο Αμστερνταμ, στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στο Στρασβούργο μας άρεσαν τα απελευθερωμένα πεζοδρόμια, οι πλατείες και οι ποδηλατόδρομοι και αναρωτηθήκαμε γιατί να μην κυκλοφορούμε έτσι και στην Ελλάδα. Στη χώρα μας δεν υπάρχει συνείδηση ποδηλάτη, γιατί υπερισχύει η κουλτούρα του αυτοκινήτου. Ενα καλό αυτοκίνητο, ισχυροποιεί την κοινωνική θέση. Το βλέπουμε στα πάρκινγκ των κλαμπ. Κρατούν τις πρώτες θέσεις για τα ακριβά αυτοκίνητα. Αυτό στο εξωτερικό δεν ισχύει. Πιστεύω ότι η Πολιτεία πρέπει να φτιάξει τις υποδομές και είναι σίγουρο ότι τότε θα αυξηθούν οι ποδηλάτες. Και αυτό γιατί διαπιστώνουμε καθημερινά ότι οι περισσότεροι έχουν ένα ποδήλατο που το αφήνουν στο μπαλκόνι γιατί φοβούνται να κυκλοφορήσουν στο δρόμο» περιγράφει ο κ. Τερζόπουλος.


Bόλτα με κρόσια, στεφάνια, αρκουδάκια και μαντίλες

«Τα γυμνά κορμιά μας είναι πιο όμορφα από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων μας» υποστηρίζουν οι γυμνοί ποδηλάτες, οι οποίοι τονίζουν ότι δεν βγαίνουν από τα ρούχα τους για να προκαλέσουν..

Οσοι ντρέπονται να δείξουν το κορμί τους δεν πρέπει να ανησυχούν για τη συμμετοχή τους στην ποδηλατάδα. Αντί για μαγιό και εσώρουχα οι διοργανωτές προτείνουν λύσεις body-painting, φυσικής διακόσμησης, λουλουδιών και αξεσουάρ όπως κρόσια, στεφάνια, αρκουδάκια ή μαντίλες. Και τα ποδήλατα μπορεί να είναι διακοσμημένα με μπαλόνια, κορδέλες και άλλα στολίδια.


Αγνωστο το σημείο εκκίνησης

Προς το παρόν ο τόπος συγκέντρωσης των ποδηλατών παραμένει άγνωστος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνει την Παρασκευή 27 Ιουνίου στις 8.00 το βράδυ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.worldnakedbikeride.gr ή στο Facebook Group όπου οι διοργανωτές θα τους κρατούν ενήμερους για τις τελευταίες εξελίξεις και τον τόπο συγκέντρωσης.

Πριν από την έναρξη της ποδηλατοδρομίας θα γίνει συγκέντρωση προκειμένου οι ποδηλάτες να γνωριστούν, να βαφτούν και να διακοσμήσουν τα ποδήλατά τους.

Για όσους φοβούνται τις συνέπειες του νόμου, ο κ. Τερζόπουλος τονίζει ότι «ο χαρακτήρας της εκδήλωσης δεν θα είναι χυδαίος και προκλητικός, αλλά εικαστικός. Για το λόγο αυτόν δεν θα υπάρχει λόγος επέμβασης της αστυνομίας. Στην ιστορία του θεσμού η αστυνομία επενέβη μια μόνο φορά στην Αμερική».

πηγή:www.madata.gr

4 σχόλια:

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

θρησκόληπτους δε νομίζω να έχει, από ματάκηδες όμως άλλο τίποτα

kakos lykos είπε...

Καλά θα δεις πάλι κανέναν Άνθιμο να αποκαλεί πόρνους τους Έλληνες, και όλους τους γνωστούς γραφικούς Λουκά και δεν συμμαζεύεται να κουνάνε απειλητικά εικόνες και να μιλάνε για αφορισμούς και τότε θα σου πω εγώ. χαχαχαχαχαχα

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

Σε είδα στο ποδήλατο
γελούσες όλο τρέλα
μα ύστερα κατάλαβα
πως έλειπε η σέλα
:-P

kakos lykos είπε...

Αυτό δεν είναι που σου λένε κάθε φορά που το καβαλάς;
:PPPPPPPPPPPPP