Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Η "μάνα" και η Μάνα.




Στις 29 του Μάη δύο αδελφάκια 7 και 8 χρονών εξαφανίστηκαν, την ίδια μέρα η "μάνα" η Φατμέ Σεφερτζί, βγήκε στα κανάλια σαν φιγούρα από αρχαία τραγωδία να "σπαράζει" και να παρακαλάει αυτόν που πήρε τα παιδιά της να τα αφήσει ελεύθερα, με την ίδια χάρη στην υποκριτική ικανότητα και ο πα-τέρας των παιδιών έλεγε ότι δεν μπορεί να σκεφτεί την ζωή του χωρίς τα παιδιά του.Ξεκίνησε μεγάλη κινητοποίηση από το "χαμόγελο του παιδιού" και τις αρμόδιες αρχές, ενεργοποιήθηκε και το πρόγραμμα "Αmber Αlert", για να αποκαλυφθεί μετά από λίγες μέρες, ότι οι "στοργικοί" αυτοί γονείς, όχι μόνο δεν ήθελαν να βρεθούν τα "εξαφανισμένα" παιδιά τους αλλά οι ίδιοι τα είχαν δώσει σε συγγενή τους να τα πουλήσει.Όλο αυτό το θέατρο ήταν ένα προκάλυμμα καπνού για την επαίσχυντη πράξη τους.Και στο παρελθόν είχαν πουλήσει άλλο τους παιδί.Ήταν ένα εργοστάσιο κατασκευής, εκμετάλευσης και πώλησης παιδιών.Η αυλαία έπεσε με την μακάβρια ανακάλυψη των πτωμάτων των "εξαφανισμένων" παιδιών.

Τέτοιοι "γονείς" κάνουν αράδες παιδιά που "μεγαλώνουν" σαν επαίτες, ή καθαρίζοντας τζάμια στα φανάρια, τα βλέπουμε αυτά τα παιδιά κάθε μέρα, ξυπόλητα βρώμικα, με αγριεμένο βλέμμα από την απότομη ωρίμανση, σαν μικροί δαίμονες να στροβιλίζονται ανάμεσα από τ' αμάξια απαιτώντας μια θέση στη ζωή, πιο κει κρυμμένοι οι "γονείς" περιμένουν σαν αρπακτικά τη λεία, και μόλις την πάρουν ξαναστέλνουν τους μικρούς δούλους τους για νέα κέρδη.Άλλες φορές σακατεύουν τα παιδιά για να προκαλούν πιο εύκολα τον οίκτο των περαστικών.Παλιά υπήρχε ένα ανέκδοτο πόσο τραγικά αληθινό όμως.Ο τίτλος του ήταν το όνειρο του γύφτου, ...πάρει γυναίκα, κάνει παιδί, πουλήσει παιδί, αγοράσει ντάτσουν.



Στον αντίποδα αυτής της "μάνας", μία άλλη Μάνα, που πολλοί θα την χαρακτήριζαν άγριο ζώο.
Μία αρκούδα καθώς έψαχνε να βρει τροφή πληγώθηκε από αυτοκίνητο. Στην προσπάθεια της να σώσει το μικρό της για να μην έχει και εκείνο την ίδια μοίρα αν και πληγωμένη γύρισε προς τα πίσω να το προστατέψει με αποτέλεσμα να ξανακτυπηθεί.
Η αρκούδα που δεν ξέρουμε πιο θα είναι το μέλλον της αν θα μπορέσει να επιζήσει τελικά είναι η Μάνα, η άλλη είναι η "μάνα" και δυστυχώς κάθε μέρα βλέπουμε πολλές περιπτώσεις από δίποδα κτήνη που ανήκουν στο είδος άνθρωπος να έχουν τέτοιες ή παρόμοιες συμπεριφορές, και μόνο επειδή έτυχε να φέρουν στον κόσμο παιδιά να βαπτίζονται αυτόματα και μάνες.

1 σχόλιο:

everything53 είπε...

Πολλές φορές, τα ζώα δείχνουν μεγαλύτερη "ανθρωπιά" από τον άνθρωπο... Και σε αντίθεση με τους περισσότερους, τα ζώα αγαπάνε χωρίς όρους και χωρίς συμφέροντα. Μακάρι να ίσχυε το ίδιο και για τον άνθρωπο, αλλά μάλλον ζητάω πολλά...