Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Εν βρασμώ


 Γεννήθηκα σε μία πανέμορφη πόλη στην εσχατιά των συνόρων, μία πόλη που λατρεύω και δακρύζω από συγκίνηση, περηφάνεια κι αγάπη κάθε φορά που την σκέπτομαι, την Φλώρινα.
Είναι γνωστή σε όλους τους Έλληνες, δυστυχώς για λάθους λόγους, για τις πιπεριές της και για τις χαμηλές της θερμοκρασίες, κι όμως έχει να δείξει πολλά περισσότερα.
Είναι μία πόλη που ανάθρεψε ήρωες, σαν μαρτυρία γι αυτό, τ' αγάλματά τους που στέκουν αγέρωχα σε κάθε γωνιά της πόλης, για να μας θυμίζουν ότι τίποτα δεν μπορεί να γονατίσει την αδάμαστη Ελληνική ψυχή.
Έχει γεννήσει καλλιτέχνες κι αθλητές, που την έκαναν διάσημη έξω από τα στενά όρια της Ελλάδας.
Μία πόλη συνώνυμη της λεβεντιάς, της τέχνης και του πολιτισμού.
Μια πόλη πηγή έμπνευσης για κάθε καλλιτέχνη, που έγινε μούσα και για τον διάσημο σκηνοθέτη  που χάθηκε τόσο άδικα τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο.
Σήμερα όμως αυτή η πόλη με πλήγωσε, μία μεγάλη μερίδα πολιτών της με έκανε ντραπώ και να θυμώσω.

 Οι πολίτες της χώρας μας, έχουν φτάσει στα όρια της ανέχειας με τις λάθος επιλογές και τα ψέμματα των κυβερνώντων, οι τοκογλύφοι εταίροι και το ΔΝΤ απαιτούν γη και ύδωρ και τα μέχρι χθες μεγάλα κόμματα των οσφυοκαμπτών  είναι έτοιμα να τους τα δώσουν.
Ακόμα και τώρα που τα ποσοστά τους έπεσαν στο ναδίρ, με ψέμματα προσπαθούν να ξεγελάσουν τον λαό για άλλη μία φορά, τι κι αν έπιασαν πάτο, τίποτα δεν κατάλαβαν ή τουλάχιστον δεν θέλουν να καταλάβουν.
Κι ανάποδα να μας γυρίσετε δεν έχουμε άλλα να δώσουμε. Μας κλέψατε τις ζωές μας, τις δουλειές μας, τα όνειρά μας, τα σπίτια μας, τα χρήματά μας, την αξιοπρέπειά μας, το μέλλον μας.

 Κι έρχομαι σε σας συμπατριώτες μου Φλωρινιώτες, είπατε περιχαρείς ότι τους δώσατε ένα μάθημα, ότι τα ποσοστά τους έπεσαν, ότι η ΝΔ σε σχέση με το 2009 στον  νομό της Φλώρινας έπεσε χθες 12 ποσοστιαίες μονάδες και το ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα έπεσε 27,5 ποσοστιαίες μονάδες, τους κλ@σ@τε τ' @ρχίδι@ για να σας το πω σε απλά Ελληνικά μπας και το καταλάβετε.
Αυτούς κάποιοι Φλωρινιώτες δεν τους έβγαλαν πάλι για  να  αντιπροσωπεύσουν τον νομό μας στο κοινοβούλιο; ποια η διαφορά λοιπόν; επειδή δεν συγκροτούν αυτοδύναμη κυβέρνηση; μην ανησυχείτε έχουν τον τρόπο τους, με τα ψέμματα, τις λάσπες και την τρομολαγνεία θα βρουν πάλι το κατάλληλο έδαφος για να κάτσουν στην καρέκλα πριν κρυώσει. Μετά όμως μην στάξετε ούτε ένα δάκρυ όσοι τους ψηφίσατε γιατί θα ναι κροκοδείλιο.

 Εσείς που τους ψηφίσατε, προσπαθήστε να συγκροτήσετε την  σκέψη σας και θυμηθείτε...

Ξεχάσατε τις συγχωνεύσεις σχολείων; τώρα το 2012 κι άλλα σχολεία θα συγχωνευτούν στον νομό, τα παιδιά σας τα σκεφτήκατε;

Ξεχάσατε το χάος που έχει δημιουργηθεί στα Πανεπιστήμια και το απεχθές σχέδιο νόμου γι αυτά; σχολές απειλούνται με κλείσιμο, τα κονδύλια για την Παιδεία είναι μηδαμινά, τα αποθεματικά τους κουρεύτηκαν μαζί με των ταμείων. 
Πόσο καιρό ακόμα πιστεύετε ότι θα έρχονται φοιτητές να σπουδάσουν στον ακριτικό νομό μας, και να έχει κι από αυτούς έσοδα η πόλη μας;  πιστεύετε ότι θα υπάρχει ακόμα Πανεπιστήμιο;

Ξεχάσατε τον χειμώνα που πέρασε η Φλώρινα με τους -25,1 βαθμούς; το πετρέλαιο και την βενζίνη που έχουν φτάσει σε απαγορευτικές τιμές και θα φτάσουν σε ακόμα χειρότερες; με τι θα ζεσταίνονται τα σπίτια, με μαγκάλια; που είμαστε στο 1800 ή στο 1900; ή μήπως ακόμα ονειρεύεστε την τηλεθέρμανση; καλά όσο θα πάρουμε αυξήσεις στους μισθούς μας άλλο τόσο θα έρθει σύντομα και η τηλεθέρμανση, από την υπογραφή μέχρι την πράξη πολλά αλλάζουν, 2015 και αν, μέχρι τότε τι γίνεται;

Αλήθεια το ξεπούλημα της ΔΕΗ το ξεχάσατε κι αυτό; ή η κατάληψη δεν σήμαινε τίποτα;

Ξεχάσατε τις επιχειρήσεις που κλείνουν η μία μετά την άλλη; ή μήπως κάποιοι από σας έχετε βολευτεί με τα Σκόπια και την Αλβανία κι ανοίξατε επιχειρησιακές παρτίδες μαζί τους, για να χετε ζεστό παραδάκι αφήνοντας λεφτά στις γείτονες χώρες, που κοιτούν πως να σφετεριστούν την ιστορία μας και τα χώματά μας, κι αφήνετε άνεργους Έλληνες για το καλό της δική σας τσέπης;

Ξεχάσατε τους μισθούς πείνας και τις συντάξεις χαρτζιλίκι; τα άδικα χαράτσια; τον άλλο μήνα έχουμε Ιούνιο το ξεχάσατε κι αυτό; έρχονται κι άλλα.

Θα τρίζουν τα κόκαλα, όσων μάτωσαν, ίδρωσαν, πάλεψαν και δημιούργησαν γι αυτήν την πόλη.
Με κάνετε να ντρέπομαι, δεν μπορώ να σας μισήσω γιατί λατρεύω τον τόπο μου, σας λυπάμαι. 
Σας φαίνονται σκληρά τα λόγια μου, δεν μπορούν να 'ναι διαφορετικά, εσείς τα προκαλέσατε, στις φλέβες μου εμένα ρέει αίμα Μακεδονομάχου, στις δικές σας όμως;

8 σχόλια:

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Μόνο ο νομός Αττικής, Εύβοιας και δεν θυμάμαι που αλλού, δύο ακόμη είναι, τους έδωσε το μάθημα που τους άξιζε..... Όλοι οι άλλοι είναι, μην πω γιατί δεν αξίζει ούτε το σάλιο μου να χαλάσω.......
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, γλυκιά μου! Εγώ τέλειωσα με αυτά..... Από εδώ και πέρα την πάρτη μου θα κοιτάω και όπου χρειάζεται θα τους μουτζώνω, θα τους μαυρίζω...... Αλλά μόνο για πάρτη μου!!!!!!
Την καλησπέρα μου και την αγάπη μου!!!!!

kakos lykos είπε...

Καλησπέρα Σταυρούλα.
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω, τόσο πρόβατα είναι; τόσο βολεμένοι; τόσο στραβοί; τόσο δειλοί; δεν ξέρω πια, δεν υπάρχουν επίθετα να τους προσδώσω.

Ευρύνοος είπε...

Και νόμιζα θα τους ξαναψήφιζαν τίποτα βολεμένοι..

πώς γίνεται να θεωρείται κανείς βολεμένος σε μιά ακριτική πόλη, σε έναν ακριτικό νομό..

απίστευτοι είμαστε ..

κι όμως, ο εκλογικός νόμος (ο θεός να τον κάνει) αδικεί σφόδρα τα υπόλοιπα κόματα..

δέν πειράζει, θα ξαναγίνουν πολύ σύντομα εκλογές και θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι..

kakos lykos είπε...

Κι όμως οι πιο πολλοί από αυτούς που τους ψήφισαν δεν πρέπει να είναι βολεμένοι, τρομαγμένα πρόβατα είναι που φοβούνται ότι αν βγουν από το μαντρί θα τους φάνε οι λύκοι, δεν σκέφτονται ότι οι λύκοι είναι ήδη μέσα στο μαντρί μεταμφιεσμένοι σε τσομπανόσκυλα και τους κατασπαράζουν.
Μακάρι να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι Ευρύνοοε, αυτό που με φοβίζει όμως, είναι την άλλη φορά μήπως υπάρξουν κι άλλοι που θα κιοτέψουν φοβούμενοι μη χάσουν τα 300 ευρώ σύνταξη ή τα 500 μισθό, τα οποία δεν σκέφτονται ότι δεν φτάνουν ούτε για 2 τόνους ξύλα τον χειμώνα, όχι για απλούς λογαριασμούς και τρόφιμα, πολύ περισσότερο για νέους φόρους και χαράτσια. Η τρομοκρατία και τα ψέμματα κρατούν γερά, λένε ψευτιές για διαπραγμάτευση, ποια διαπραγμάτευση, αν μπορούσαν να την κάνουν γιατί δεν την έκαναν πριν, γιατί τον Ιούνιο θέλουν να μας βάλουν κι άλλα επώδυνα μέτρα τότε;Πότε λέγαν ψέμματα, τότε; τώρα; πάντα;
Πάντα για να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Καλό βράδυ να χεις!

Ευρύνοος είπε...

τα τρομαγμένα πρόβατα δεν πάνε στο στόμα του λύκου..

τί άλλο πρέπει να τους κάνουν για να καταλάβουν τις προθέσεις τους?

έλεος..

ποιά 300 ευρώ και 500

ετοιμάζουν μισθούς 150 ευρώ..

αν συνέχιζαν αυτά μας ετοίμαζαν..

καλό βράδυ και σε σένα .. :)

kakos lykos είπε...

Μα αυτό είναι το λάθος τους, έχουν στραβωθεί τόσο,που από την τρομάρα τους είδαν τον λύκο για τσοπανόσκυλο, και τον Ιούνιο με τα νέα μέτρα ούτε καν τον υπολόγισαν.

Miss Pink είπε...

"κι αν δεν πάρουμε τίποτα???"
αυτή είναι η απάντηση κάποιων που ψήφισαν μια απο τα ίδια..
Η τρομοκρατία πιάνει πάντα, πόσο μάλλον όταν θες να πιστέψεις τόσο σε κάποιον γιατί έτσι έμαθες 50 χρόνια και τώρα στα 70 σου δεν μπορείς ν'αλλάξεις..
ή και στα 30σου όταν ποτέ δεν ασχολήθηκες με την πολιτική σαν θεατής και ψήφιζες ότι και οι δικοί σου. Μόνο στην Ελλάδα η πολιτική πεποίθηση πρέπει να θεωρείται οικογενιακή κληρονομιά. Απορώ πως δεν τη φορολόγησαν ακόμα!!!
ακόμη και όσοι δεν ψήφισαν τα δύο μεγάλα κόμματα, ψήφισαν σπασμωδικά. Στράφηκαν σε συνδυασμούς που ίσως δεν ξέρουν καν τι είναι και τι πρεσβεύουν...
Μας αξίζει το μέλλον μας, ευτυχώς όχι σε όλους, δυστυχώς το μέλλον μιας χώρας είναι κοινό και για τους πολίτες της.
Είδομεν..!!!

kakos lykos είπε...

Καλησπέρα Miss Pink. Σ'αυτούς που φοβούνται και λένε "κι αν δεν πάρουμε τίποτα;" θα πω το εξής:
Έστω ο μισθός ήταν 1000 ευρώ, τώρα είναι τα μισά =500 ευρώ, τον Ιούνιο θα γίνουν κι άλλες μειώσεις, ήδη άρχισαν να έρχονται τα νέα χαράτσια, περιμένουμε ετακ, και άλλους συναφείς φόρους, + τα εκκαθαριστικά της εφορίας που λόγω της εξανέμισης του αφορολόγητου θα έρθουν πολύ τσουχτερά, τόσο τσουχτερά που δεν θα τα άντεχαν οι τσέπες μας ούτε αν παίρναμε ακόμα το μισθό των 1000 ευρώ, με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς, γύρω στα 4000 σούμα θα είναι αυτά που θα μας ζητηθούν να πληρώσουμε μέχρι το φ8ινόπωρο, αυτά τα χρήματα που θα τα βρούμε;Αυτά που παίρνουμε τώρα φτάνουν να τραφούμε, να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας ή τα άδικα χαράτσια;Όχι δεν φτάνουν, και θα ρθει τότε το "δίκαιο" κράτος μας και θα πει,βάση νόμου χρωστάς στο δημόσιο αφού δεν έχεις να πληρώσεις τους φόρους, φέρε μου το σπίτι σου, ή ότι μικρό η μεγάλο περιουσιακό στοιχείο έχεις αποκτήσει, δούλευαν οι γονείς σου μια ζωή; ή εσύ δούλευες σαν το σκυλί για να έχεις ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου; στ' @@ μου, μου χρωστάς και θα στο πάρω. Λοιπόν αυτά τα σκέφτηκαν; διαφέρουν σε τίποτα από την περίπτωση που φοβούνται;Μας έχουν δεμένους χειροπόδαρα δυστυχώς. Είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.