Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Κατασκεύασε αναπηρικό καρότσι, που ανεβοκατεβαίνει σκαλοπάτια.



Ένας Κινέζος συνταξιούχος,πώλησε το διαμέρισμά του για να χρηματοδοτήσει την κατασκευή μιας αναπηρικής πολυθρόνας που μπορεί να αναρριχηθεί στα σκαλοπάτια.

Ο 67χρονος Li Rongbiao από το Πεκίνο, είχε αυτήν την ιδέα, όταν η γυναίκα του η 65χρονη Wang Huifang έσπασε το πόδι της, γράφει η West China City Daily.

"Μας έπαιρνε πάνω από μισή ώρα, για να κατέβει από τον 5ο όροφο που ήταν το διαμέρισμά μας μέχρι το ισόγειο μετά τον τραυματισμό της.
Συνειδητοποίησα, ότι αυτό που χρειαζόταν ήταν μία ηλεκτρική αναπηρική πολυθρόνα, που θα μπορούσε να ανεβαίνει και να κατεβαίνει τις σκάλες, αλλά κάτι τέτοιο δεν υπήρχε."
Είπε ο Li.

Έτσι, πάρα την πλήρη έλλειψη γνώσης στη μηχανική, ο Li πούλησε το διαμέρισμά του για £44.000 για να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα.

"Αγόρασα πολλά βιβλία, έκανα μισό χρόνο να μάθω να σχεδιάζω στο computer και μισό χρόνο,για να σχεδιάσω την πολυθρόνα."
Συμπλήρωσε ο Li.

Με μία φόρτιση, η πολυθρόνα μπορεί να αναρριχηθεί περίπου 3000 σκαλοπάτια δηλαδή 50 ορόφους.
Το πρωτότυπο, απαιτεί κάποιον χρησιμοποιώντας ελάχιστη προσπάθεια να βοηθήσει στις μανούβρες, αλλά ο Li λέει, ότι η επόμενη έκδοση θα είναι αυτόνομη, δεν θα χρειάζεται πρόσθετη βοήθεια.

Του έχουν απονεμηθεί ήδη δύο διπλώματα για την εφεύρεσή του και το μόνο που χρειάζεται τώρα είναι συνεργάτης, που θα τον βοηθήσει οικονομικά, για να μπορέσει να κυκλοφορήσει στο εμπόριο η πολυθρόνα.

Πηγή:Ananova

16 σχόλια:

THANASIS MAKEDONAS είπε...

Χαχαχαχαχαχα οταν ειδα την αναρτηση σου και πριν μπω στην σελιδα σου ειπα,να δεις που ειναι και αυτο απο κινα.Τελικα ολα τα πρωτοποριακα και τα ωραια αυτοι τα κανουν .Καλησπερα φιλεναδα

Ευρύνοος είπε...

Φαντάσου να βγεί στο εμπόριο και να μην το αγοράζουν πουθενά λόγω οτι θα γράφει "made in China"..

πολύ καλή σκέψη όντως ο κύριος..

καλησπέρα kakos lykos :)

kakos lykos είπε...

Κάποιες φορές μάλιστα οι ανακαλύψεις τους άλλαξαν την πορεία της ανθρωπότητας.

Καλησπέρα Θανάση και καλό Σαββατοκύριακο :)

kakos lykos είπε...

Μπορεί να τα αποφεύγουμε τα περισσότερα προϊόντα τους, αλλά δεν έχουμε και άδικο, μαϊμουδάκια, κακοφτιαγμένα και επικίνδυνα για την υγεία είναι πολλά.Οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε όμως πολλές μεγάλες ανακαλύψεις,που έκαναν στο παρελθόν. Πυξίδα, πυρίτιδα(αν και εδώ διχάζονται οι γνώμες για το ποιος την ανακάλυψε πρώτος), σινική μελάνη, οι καταπληκτικές πορσελάνες, μετάξι...και τόσα άλλα.

Καλό βράδυ Ευρύνοε και καλό Σαββατοκύριακο να έχετε :)

Dreamy Cloud είπε...

Πολύ καλή η σκέψη του και μακάρι να γίνει και πράξη στην αγορά.. Καιρός ήταν να δημιουργηθεί κάτι τέτοιο. Φιλάκια πολλά!!!

kakos lykos είπε...

Θα δώσει μεγάλη βοήθεια στην μετακίνηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα, ειδικά όταν συναντούν εμπόδια π.χ σκαλοπάτια σε εισόδους κατοικιών ή ανέβασμα σε πεζοδρόμιο.Είναι λίγα τα ειδικά διαμορφωμένα με ράμπα πεζοδρόμια εδώ στην Ελλάδα και όσα έχουν, δεν έχουν πρόσβαση από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Καλό ξημέρωμα και καλό Σαββατοκύριακο Dreamy Cloud :)

ΛΕΩΝ είπε...

Μπράβο στον Li...! Όντως θα βοηθήσει πολύ τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, ιδίως στο εξωτερικό γιατί εδώ.....οι Ελληνάρες παρκάρουμε ακόμα πάνω στα πεζοδρόμια και κλείνουμε τις ειδικές διαβάσεις!
Καλημέρα Λύκαινα!

korinoskilo είπε...

μακαρι να τα παρει 100-πλασια πισω.... γιατι θα βοηθησει πολυ κοσμο :)


καλημερα κοριτσι :)

rain είπε...

Μωρέ μπράβο! Ανάγκας και Θεοί πείθονται!!!!
Φοβερός!
Φιλιά πολλά κι ευχές για ένα όμορφο σαββατόβραδο

Tzeve είπε...

εδώ στην ελλάδα ευτυχώς δε χρειάζεται...με τα φιλικά πεζοδρόμια και τις ράμπες σε όλες τις υπηρεσίες...

Estella είπε...

Αντί να γίνει η πόλη φιλικοτερη στα άτομα με ειδικές ανάγκες γίνεται το αντίστροφο τελικά... Αχ αυτοί οι κινέζοι... :P Φιλιά

kakos lykos είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Λιονταρίνα.

Καλημέρα :)

kakos lykos είπε...

Μακάρι:)

Καλημέρα Έλενα :)

kakos lykos είπε...

Έτσι ακριβώς!

Καλημέρα Rain και καλή Κυριακή :)

kakos lykos είπε...

Και να συμπληρώσω...
και είναι πάντα "ελεύθερη" η πρόσβαση σε αυτά :PPPPPPPPP

Καλημέρα Λασπολόγε :)

kakos lykos είπε...

Τι να πεις!
Η κατάσταση πάντως με τα παρκαρισμένα έχει φτάσει στο απροχώρητο.Η πρόσβαση στα πεζοδρόμια όχι μόνο για τους ανάπηρους δεν είναι φιλική, αλλά και για τους ανθρώπους που δεν έχουν κινητικά προβλήματα.
Το Παγκράτι είναι από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας, με αποτέλεσμα τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα να είναι τόσο κοντά παρκαρισμένα το ένα με το άλλο, που δεν μπορείς να περάσεις ανάμεσά τους.Έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπεις άδεια τα πεζοδρόμια και τους πεζούς να προχωρούν στον δρόμο.

Καλημέρα Estella :)