Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Πύρινη κόλαση, ο εφιάλτης του 2007 γύρισε



Για άλλη μία φορά τα κτήνη που μόνος σκοπός τους είναι το κέρδος έπιασαν δουλειά, χωρίς να υπολογίσουν την οικολογική καταστροφή, τις περιουσίες και τις ζωές των ανθρώπων.
Αδίστακτοι δολοφόνοι που δρουν ανενόχλητοι στο πρώτο φύσημα του αέρα.
Η Βορειοανατολική Αττική από τα πιο όμορφα σημεία του νομού δεν είναι πια όπως τα γνωρίζαμε, βλέπω τις εικόνες που δείχνει το Σκάι και δεν μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυα μου, Μαραθώνας, Βαρνάβας, Γραμματικό, Διονυσοβούνι, Σταμάτα,περιοχές μέσα στο πράσινο, πηγές οξυγόνου για την δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα της πρωτεύουσας χάνονται παραδόθηκαν στις φλόγες.



Αν οι νόμοι ήταν πραγματικοί και όχι μόνο στα χαρτιά, θα ξεραν οι οικοπεδοφάγοι ότι τα σχέδιά τους δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν ποτέ, αλλά το είδαμε και σε άλλες περιπτώσεις δασικές περιοχές αντί να αναδασώνονται να γίνονται τσιμέντο.
Ποιος μας δίνει εγγύηση ότι το πράσινο θα ξαναγίνει πράσινο;
Οι περιουσίες των ανθρώπων που καταστράφηκαν σε αυτά τα χωριουδάκια πως θα αποκατασταθούν;
Με τα ψέματα και τις κοροϊδίες που "αποκαταστάθηκαν" και οι περιουσίες εκείνων που χάθηκαν στις φωτιές του 2007;
Πριν από καιρό ένας φίλος μας blogger ο Γιάννης πυρόπληκτος σε εκείνες τις φωτιές, είχε δείξει το μέγεθος αυτής της κοροϊδίας.



Καταστροφή χωρίς τέλος

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή από τη μεγάλη φωτιά σε Γραμματικό. Βαρνάβα, Μαραθώνα και Σταμάτα, που συνεχώς αναζωπυρώνεται.

Η πυροσβεστική καταβάλει προσπάθειες οι φλόγες να μην περάσουν την Πεντέλη.

Ωστόσο μια νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις παρυφές της Πεντέλης, στην περιοχή Διονυσοβούνι και κατευθύνεται προς Διόνυσο.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι, οι οποίοι σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία θα διατηρηθούν έως και την Κυριακή.

Η Ανατολική Αττική κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά στο Πλατανιστό Καρύστου που εκτείνεται σε τρία μέτωπα, στους Ασπούς Σκύρου και στα Λεύκτρα Βοιωτίας.

Μέχρι στιγμής δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Σε εξέλιξη παραμένει εδώ και τρεις ημέρες η φωτιά στα βουνά της Ζακύνθου που έχει αποτεφρώσει μέχρι στιγμής 3.000 στρέμματα δάσους.

Οι πυρκαγιές εκτείνονται σε τρία μέτωπα, στα δημοτικά διαμερίσματα Βολιμών, Αναφωνήτριας και Μαριών.

Απαντώντας στις αιτιάσεις ότι τα εναέρια μέσα άργησαν να κάνουν ρίψεις στην Ανατολική Αττική, ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής δήλωσε ότι τα αεροσκάφη απογειώθηκαν σταδιακά για να μην καθηλωθούν όλα την ίδια ώρα λόγω εξάντλησης καυσίμων.

Πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν περισσότερα αεροσκάφη για λόγους ασφαλείας.

Περισσότερα εδώ και εδώ

Πηγή πληροφοριών ΣΚΑΪ

Πηγή φωτογραφιών:Nasa , Καθημερινή

14 σχόλια:

ΛΕΩΝ είπε...

Η μόνη εγγύηση Λύκαινα που έχουμε , είναι τα σπίτια κι οι βίλες που θα ξεφυτρώσουν από αύριο κιόλας.Όλα ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο. Προ μηνός περίπου που πέρασα από αυτή την περιοχή, τα οικόπεδα ήταν έτοιμα με τους πασσάλους για περίφραξη να περιμένουν.....! Και δεν τους άφησαν να περιμένουν πολύ!

Νηρηιδα είπε...

του χρονου θα εχουμε τις γλαστρες μονο να προσεχουμε, η θερμοκρασια θα ανεβει ακομη πιο πανω, τα νερα θα γινουν ποταμια και θα βγαινουν στα καναλια οσοι χανουν τα σπιτια τους απο πλημμυρες, τα οικοπεδα θα ειναι ηδη χτισμενα, οι πυροπληκτοι ακομη στους δρομους και οι μαλακες ελευ8εροι...

kakos lykos είπε...

Δυστυχώς πάντα έτσι γίνεται Λιονταρίνα, μόνο μεγάλα κούφια λόγια ότι τίποτα δεν θα κτιστεί στα καμένα και μετά βλέπεις τσιμέντα και καμιά γριά που τα έχει μισοχαμένα να θεωρείται ο ένοχος για την καταστροφική φωτιά.

kakos lykos είπε...

Πάλι καλά οι οικοπεδοφάγοι δεν περάσαν ακόμα τις βεράντες και τα μπαλκόνια για δάση και τα έχουν αφήσει τουλάχιστον αυτά να υπάρχουν σαν δείγμα μέσα στο τσιμέντο.
Η πλημμύρες είναι δυστυχώς δεδομένες το χειμώνα σ' αυτή την περιοχή μετά από αυτήν την καταστροφή.

Καλησπέρα Νηρηίδα.

THANOS είπε...

είμαστε άξιοι της μοίρας μας...
Λες και τις βίλες τις χτίζουν τα άλιεν κι όχι οι ευυπόληπτοι πολίτες της Ελλάδας
Αλίμονό σας που δεν αφήσατε δέντρο όρθιο στη Αττική. Η φύση θα σας εκδικηθεί. Προσωπικά, δε θα λυπηθώ καθόλου γι αυτό. Η ανοχή είναι συνενοχή

kakos lykos είπε...

Thano δεν είναι βίλες τα περισσότερα, τα χωριά της Αττικής καίγονται, εκεί που είναι οι βίλες δεν υπάρχει φωτιά.Οι βίλες θα σωθούν.Σιγά μην αφήσουν να καεί η Εκάλη.
Όλα τα χωριά της Ελλάδας μέσα στα δάση είναι, βίλες είναι και εκείνα;Επειδή βρίσκονται στην Αττική δεν σημαίνει ότι δεν είναι και αυτά χωριά.Έχουν καεί από στάνες και έχουν κινδυνέψει και αν γλυτώσουν τελικά, γιατί ο αέρας είναι δαιμονισμένος,μέχρι και νοσοκομεία. :(

Κράμα είπε...

Λυκάκι...
κοιτάμε αποσβολωμένοι στις οθόνες μας από την επαρχία..το κακό που συντελείται στην Αττική.
Πρέπει να πάρει ο κόσμος την κατάσταση στα χέρια του. Δυστυχώς....
Μου θύμισε η κατάσταση...μια φράση κάποιου σπουδαίου που τωρα δεν τον θυμάμαι που έλεγε...

Μην ψάχνετε στον Όμηρο πια....δείτε στους δρόμους τους σημερινούς ήρωες...

Δεν θα μιλήσω εγώ για ευθύνες, όχι τώρα, όχι έξω από το χορό...αλλά
όσο δεν τιμωρείται κανείς ποτέ, αυτά τα φαινόμενα θα συμβαίνουν ολοένα και πιο συχνά.

kakos lykos είπε...

Εβίτα αν δεν είχε πάρει ο κόσμος την κατάσταση στα χέρια του ήδη, αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές, αν ακόμα και το τεθωρακισμένο που και αυτό ανήκει σε ιδιώτη δεν υπήρχε, τότε οι φλόγες θα είχαν φτάσει στην Ακρόπολη, χάθηκαν δάση, χάθηκαν καλλιέργειες, ποιμνιοστάσια, σπίτια, πάλι καλά που δεν θρηνήσαμε και ανθρώπους σε αυτή τη κόλαση, ζω στο κέντρο της Αθήνας και παρ' όλα αυτά, ο αέρας δεν αναπνέεται με καίει ο λαιμός μου και τα μάτια μου, παντού στάχτες, ο ουρανός έχει πάρει αλλού αποχρώσεις του κίτρινου και αλλού είναι μαύρος.Όλοι έχουν ευθύνες γι αυτήν την καταστροφή, από το διαλυμένο και ασυντόνιστο κράτος, μέχρι και τους ιδιοκτήτες των σπιτιών που άφησαν γεμάτες ξερόχορτα τις αυλές τους.

THANOS είπε...

πάντως αυτοί που τα καίνε οικόπεδα κόβουν
αλίμονο σ αυτούς που ζούνε εκεί
είναι η απόλυτη καταστροφή

kakos lykos είπε...

Αυτό ναι Thano, είναι δεδομένο ότι είναι εμπρησμοί όλα αυτά για τους γνωστούς λόγους.

Tyler Durden είπε...

γιατί το 2004 η μόνη άξια λόγου πυρκαγιά ήταν αυτή στο πάρτυ της Γιάννας;

kakos lykos είπε...

Γιατί ήταν η μόνη πυρκαϊά με ονοματεπώνυμο, είχε την υπογραφή της Γιάννας,άρωμα Ολμπιακών αγώνων και θέαμα με πυροτεχνήματα. Ενώ όλες οι άλλες έχουν το όνομα του κράτους έτσι αφού παίζουν πολλά πρόσωπα καταντάν απρόσωπες, εκτός αν τις βάζει όλες η γιαγιά που ξεχνάει αναμμένο το μάτι της κουζίνας.

;)

Το 2004 ήθελαν να δείξουν ότι είμαστε κράτος στιβαρό έτοιμο σε κάθε πρόκληση, να κάνουμε καλή εντύπωση στους ξένους, έμεινε τίποτα απ' όλα αυτά τα μεγάλα έργα του τότε;, όχι, όλα ρημάζουν.Μία φούσκα είναι το κράτος μας που έσκασε με πάταγο.

Καλησπέρα Tyler.

Ευρύνοος είπε...

Το παιχνίδι είναι στημένο απο καιρό..
ο κόσμος δέν θα ξεκολλήσει απο τους καναπέδες..
εκεί τον θέλουν..
κι εκείνοι να δρούν ανενόχλητα..
όταν δεν θα έχουμε ψωμί κυριολεκτικά, τότε ίσως να βγούμε στους δρόμους..
ίσως..

υγ: όσα συμβαίνουν δέν είναι τυχαία..
ο..κόσμος.. βάζει τις φωτιές.. με την αδράνεια και ενίοτε με την συμμετοχή του (εκλογές)..

kakos lykos είπε...

Το παιχνίδι πάντα ήταν στημένο και πάντα ευνοούσε τους εκάστοτε ημέτερους, τώρα που δεν θα έχουμε ούτε και αυτό το λίγο οξυγόνο που μας είχε απομείνει να αναπνεύσουμε να δούμε θα καταλάβουν που οδήγησαν με αυτές τους τις πράξεις;

Καλησπέρα Ευρύνοε.