Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Μικροσκοπική teenager από την Ινδία είναι το πιο μικρόσωμο κορίτσι στον κόσμο!


Μία έφηβη από την Ινδία με ύψος 1ft 11in (58cm), είναι το πιο μικροσκοπικό κορίτσι στον κόσμο.

Η 14χρονη Jyoti Amge είναι κοντύτερη απ' ότι το μέσο δίχρονο παιδί και ζυγίζει μόλις 11lb (5kg).

Πάσχει από ένα είδος νανισμού, που ονομάζεται αχονδροπλασία και δεν πρόκειται το ύψος της να μεγαλώσει άλλο.

Εξαιτίας του μεγέθους της, τα ρούχα και τα κοσμήματά της, είναι προσαρμοσμένα ειδικά για εκείνη, κοιμάται σε ένα μικροσκοπικό κρεβάτι και τα πιάτα και τα μαχαιροπήρουνά της είναι τα μικρά του σερβίτσιου, γιατί τα άλλα είναι πολύ μεγάλα για εκείνη.

Ανεξάρτητα από αυτά όμως, πηγαίνει σε κανονικό σχολείο στο Nagpur, που βρίσκεται στην κεντρική Ινδία, όπου έχει ένα μικροσκοπικό θρανίο και καρέκλα.Οι συμμαθητές της, της φέρονται όπως θα φερόντουσαν σε οποιονδήποτε άλλο μαθητή.



Μοιράζεται κοινά ενδιαφέροντα με της συμμαθήτριές της όπως η αγάπη για τα DVDs και την μόδα.

Είπε:

"Είμαι περήφανη που είμαι μικροσκοπική.Λατρεύω την προσοχή που μου δίνουν.Δεν φοβάμαι για το μέγεθός μου και δεν λυπάμαι γι αυτό που είμαι.
Είμαι ακριβώς σαν όλους τους ανθρώπους.Τρώω, κοιμάμαι και ονειρεύομαι όπως εσείς, δεν αισθάνομαι καθόλου διαφορετική."

Η Jyoti, αντιμετωπίζεται σαν μία μίνι διασημότητα στην γενέτειρά της,οι άνθρωποι κάνουν ουρά να την συναντήσουν, πολλοί την βλέπουν σαν Θεά και πιστεύουν ότι έχει την δύναμη να τους θεραπεύσει.

Έχει πάρει μέρος στο άλμπουμ του αγαπημένου της αστέρα της bhangra/rap Mika Singh.



Η 45χρονη μητέρα της,Ranjana Amge, είπε:

"Όταν γεννήθηκε η Jyoti νομίζαμε ότι ήταν απόλυτα φυσιολογική, το καταλάβαμε μόνο όταν έγινε 5 χρονών.Πήγαμε σε ειδικούς και μας είπαν, ότι αυτό θα παραμείνει το μέγεθός της για όλη της την ζωή.Μπορεί να είναι μικροσκοπική αλλά είναι χαριτωμένη και την αγαπάμε πάρα πολύ."

Η Jyoti είναι φιλόδοξη και ελπίζει ότι θα γίνει ηθοποιός του Bollywood μία μέρα.

Είπε:

"Θα μου άρεσε να δουλέψω σαν ηθοποιός σε ταινίες, σε μία μεγάλη πόλη σαν την Mumbai, και να ταξιδέψω στο Λονδίνο και στην Αμερική"



Η Jyoti, μιλάει στο τηλέφωνο με τους φίλους της όπως κάθε άλλος έφηβος της ηλικίας της.

Ο 52χρονος πατέρας της, Kishanji Amge, είπε:

"Δεν μπορώ να την αποχωριστώ ούτε μία μέρα, την αγαπώ πάρα πολύ.Με κάνει περήφανο.Έρχονται γκουρού για να την δουν και να την ευλογήσουν.Προσεύχονται για την ευτυχία και την μακροημέρευσή της."

Πηγή:dailymail

18 σχόλια:

Tyler Durden είπε...

ο κοντύτερος άνθρωπος στον κόσμο ήταν πάλι ένας ινδός (57 εκ. ύψος), αλλά ο κοντύτερος γνωστός που έζησε ποτέ ήταν μια μεξικάνα, η Lucia Zarate (51 εκ.)

kakos lykos είπε...

Καλησπέρα Tyler, στην Ινδία συναντούμε πολλές φορές διάφορα παιχνίδια της φύσης.

THANOS είπε...

Τελικά από τριτοκοσμικές κοινωνίες περιμένεις και τα καλύτερα και τα χειρότερα.
Απορία: ο Σιμήτης είχε θεραπευτικές ιδιότητες???

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΓΑΠΗ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

ΑΝΝΑ είπε...

Το βασικό είναι ότι δεν την αντιμετωπίζουν περίεργα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο μήνυμα που περνάει η ανάρτηση σου σήμερα.... Άντε μπας και τα δικά μας τα ηλίθια σταματήσουν τις βλακείες με παιδιά που ίσως να είναι λίγο διαφορετικά....

korinoskilo είπε...

πολυ ευχαριστο που την δεχοντε οπως ενα φυσιολογικο παιδι .... μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση το ειδικο θρανιο της :))))))

καλο βραδυ :)

Κράμα είπε...

Ας ελπίσουμε να γίνουμε κι εμείς κάποτε Ινδία.

Ανώνυμος είπε...

στη χωρα μας θα ηταν στοχος σχολιων και κοροιδιας.....φαινεται οτι στις τριτοκοσμικες χωρες σεβονται πιο πολυ καποια πραγματα....καληνυχτα λυκε.....

delfinoula είπε...

Χαίρομαι που την βλέπω να έχει τόση αυτοπεποίθηση.

Καλημέρα.

Tyler Durden είπε...

Στην Ινδία πολλές παραξενιές της φύσης, ακόμα και τερατογεννέσεις τις θεωρούν θείο δώρο και σημάδι μετεμψύχωσης θεότητας. Δείτε εδώ και εδώ

kakos lykos είπε...

Thano, ο Σιμήτης έχει "ελιές", η ελιά είναι ιερό δένδρο, οπότε κάπου μπέρδεψαν τις ελιές με τις "ελιές" εκεί και τον είχαν ψηφίσει.
χαχαχα

Καλημέρα :)

kakos lykos είπε...

Η κανονική αντιμετώπιση που έχουν κάποια παιδιά στην Ινδία είναι σχετική.Σε κάποιες περιπτώσεις τα Θεοποιούν,κάποιες φορές ο θρησκευτικός τους φανατισμός και το σκοτάδι της αμορφωσιάς τους οδηγούν στο σεβασμό και στο δέος όπως σε μία περίπτωση που είχα βάλει παλιά, με το κοριτσάκι με τα δυο πρόσωπα.Καλημέρα Sκρουτζάκο :)

kakos lykos είπε...

Καλημέρα Άννα :)
Συμβαίνει να έχω και μαθητές με κάποιες αναπηρίες στο σχολείο που βρίσκομαι, τα παιδιά φέρονται με αγάπη και σεβασμό στις περισσότερες περιπτώσεις,λέω στις περισσότερες και όχι όλες, γιατί υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις, που υπάρχει αρνητική συμπεριφορά και επιθετικότητα από την άλλη πλευρά, εκεί τότε έχουμε συγκρούσεις, αντίδραση και κοροϊδευτικά σχόλια.

kakos lykos είπε...

Καλημέρα Korinoskilo :)
Μου έκανε και σε μένα ιδιαίτερη εντύπωση, σ'αυτή τη χώρα που υπάρχει τόση εξαθλίωση, που σκέφτηκαν να διαμορφώσουν έναν χώρο στη τάξη, που ν' ανταποκρίνεται στις ανάγκες αυτού του παιδιού.

kakos lykos είπε...

Καλημέρα Έβενος :)
Αν σκεφτούμε πόσα αρνητικά υπάρχουν σε αυτήν την χώρα, εγώ δεν θα το ήθελα.

kakos lykos είπε...

Καλημέρα teleiomanhs prigkipesa, τα παιδιά μπορεί να χαρακτηρίζονται σκληρά πολλές φορές, αλλά στην εποχή μας, έχουν καλύτερη κρίση απ' ότι παλαιότερα, εγώ βλέπω ότι τα πιο πολλά έχουν σεβασμό για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

:)

kakos lykos είπε...

Καλημέρα Delfinoula :)
Και γω το χάρηκα αυτό, μ'αρέσουν οι μαχητές της ζωής!

kakos lykos είπε...

Καλημέρα Tyler :)
Τις γνωρίζω και τις δύο περιπτώσεις, γι αυτό σου είχα απαντήσει για τα παιχνίδια της φύσης στην Ινδία, αυτά θυμόμουν, το μωρό με τα δύο πρόσωπα πέρυσι το είχα κάνει ανάρτηση.Τις δυσμορφίες και τις αναπηρίες τις αναγάγουν σε θεϊκά σημάδια, ή σε μετενσαρκώσεις Θεοτήτων.Για μένα ο σεβασμός τους δεν είναι θέμα παιδείας στην Ινδία αλλά δέος και θρησκευτικός φόβος.