Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Flamingos με φοβία στο ροζ χρώμα!!!



Ένα ζευγάρι νεοσσών Φλαμίνγκο που βρίσκονται στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου ανέπτυξαν φοβία στο ρόζ χρώμα.

Τα πουλιά που ονομάζονται Little και Large απέκτησαν αυτήν την φοβία όταν τα τάιζαν με την βοήθεια μιας ροζ μαριονέτας γάντι.

Οι εκπρόσωποι του ζωολογικού κήπου ελπίζουν ότι τα δύο πουλιά θα ξεπεράσουν την φοβία τους πριν αποκτήσουν το δικό τους ροζ χρώμα, αναφέρει η Daily Telegraph.

Η 30χρονη φύλακας Alison Brown είπε:

"Στην προσπάθεια μας να ενθαρρύνουμε την Little να φάει μόνη της, χρησιμοποιήσαμε μία μαριονέτα που έμοιαζε με ενήλικο Φλαμίνγκο, αλλά δυστυχώς αυτό την τρομοκράτησε.

Τα νεαρά Φλαμίνγκο μετά από ένα χρόνο αποκτούν το γνωστό ροζ φτέρωμά τους, αφού πέσουν πρώτα όλα τα φτερά που έχουν τώρα.
Προς το παρόν η Little και η Large δεν φοβούνται ούτε η μία την άλλη ούτε τον εαυτό τους.

Έχουμε την ελπίδα ότι θα το συνηθίσουν το ροζ χρώμα.
Αν και πιστεύω ότι μόλις η Little πάρει το χρώμα της όλα θα είναι μία χαρά."

Η Large ζυγίζει 800 γραμμάρια, είναι πιο βαριά από την Little, που είναι μόλις 584 γραμμάρια, αλλά η κυρία Brown λέει ότι το βάρος αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τον μικρό νεοσσό.

"Η Little πρέπει να μάθει να τρώει μόνη της και τότε θα αρχίσει να παίρνει βάρος και θα γίνει μεγάλη σαν την Large." Συμπλήρωσε η κυρία Brown.

Πηγή:Ananova

8 σχόλια:

ΛΕΩΝ είπε...

Αν δεν κάνω λάθος, τα φλαμίνγκος παίρνουν αυτό το έντονο ροζ χρώμα, από την τροφή τους δηλ. κάποιες μικρές γαρίδες που τρώνε ......!Δεν ήξερα πως είναι χρώμα που υπάρχει στα γονίδιά τους! Μπερδεύτηκα!
Καλησπέρα Λύκαινα.

kakos lykos είπε...

Έχω διαβάσει και εγώ για την ασταξανθίνη την ουσία που βρίσκεται στην άλγη και στο πλαγκτόν, αυτή οφείλεται για το χρώμα στις γαρίδες και στον σολομό, με την σειρά τους υδρόβια πουλιά τρώνε τις γαρίδες και πάει αλυσίδα, η ουσία αυτή χημικά παρασκευάζεται από καροτένιο και την βάζουν στις ψαροτροφές.Μπορεί να μην είναι γονιδιακό, έτσι και αλλιώς δεν το διευκρινίζει το άρθρο με τους νεοσσούς, μπορεί η αλλαγή στο χρώμα να επέρχεται με την ενηλικίωση του πουλιού, που πλέον θα έχει και επάρκεια την συγκεκριμένης ουσίας στον οργανισμό του.

Καλημέρα Λιονταρίνα :)

korinoskilo είπε...

τι τρομαρα να φοβασαι τον εαυτο σου!!!!

ειναι πανεμορφα παντως.....

ειχαμε εδω στην λιμνη εμεις .... βιοτοπος ντεμεκ.... αλλα εξαφανιστικαν.... γιατι καταξεραθικε η λιμνη :(


καλο βραδυ

kakos lykos είπε...

Εκεί ξεράθηκε η λίμνη, τον χειμώνα που μας πέρασε, κυνηγοί σκότωσαν 15 φλαμίνγκο στο Μεσολόγγι, σε μία περιοχή που χαρακτηρίζεται και προστατευόμενη.Ήθελα να ξερα με πιο σκεπτικό το έκαναν.Πόσο παραλογισμό κουβαλάει πια ο ανθρώπινος νους;

Καλημέρα Korinoskilo.

dj theo είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
dj theo είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
dj theo είπε...

τα ροζ πουλακια ειναι παλι εδω!!!! καντε μια βολτα στη λιμνοθαλασσα !

dj theo είπε...

http://www.facebook.com/topic.php?uid=120673886556&topic=12520