Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Εμπόριο ανθρώπινης τέφρας



Μία παράλογη υπόθεση, ένα έγκλημα απέναντι σε ανθρώπους ηλικιωμένους, μοναχικούς ή που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, στο βωμό των δοξασιών και του σκοταδισμού.
Όχι μόνο δεν κάνω διαφήμιση σ'αυτήν την χώρα που ονομάζεται Κίνα, αλλά τις περισσότερες φορές ανατριχιάζω με τον τρόπο σκέψης τους.
Η πολλά υποσχόμενη χώρα με τις τόσες ανακαλύψεις και εφευρέσεις κατά το παρελθόν, βρίσκεται βουτηγμένη, μέσα σε ένα βαθύ σκοτάδι προκαταλήψεων και δεισιδαιμονίας.


«Μακάβριο» εμπόριο ανθρώπων στην Κίνα



Συμμορίες στην Κίνα σκοτώνουν και αποτεφρώνουν ανθρώπους, προκειμένου να πουλήσουν τα απομεινάρια τους σε οικογένειες, οι οποίες δεν θέλουν να αποτεφρώσουν τους δικούς τους συγγενείς.

Πρόκειται για το πιο μακάβριο σενάριο που έχει συλλάβει ανθρώπινος νους. Οι υγειονομικές Αρχές στην Κίνα προτρέπουν τους πολίτες να αποτεφρώνουν τους συγγενείς τους, όταν αυτοί αποβιώνουν, για λόγους υγιεινής και έλλειψης χώρου στα νεκροταφεία της χώρας.

Αν και κάτι τέτοιο δεν είναι δια νόμου υποχρεωτικό, σε μερικές περιοχές της Κίνας οι τοπικές Αρχές το θέτουν ως απαραίτητη προϋπόθεση για να «θάψουν» τους νεκρούς.

Στην επαρχία Τζιενγιάνγκ για παράδειγμα το ποσοστό των αποτεφρωμένων νεκρών ανέρχεται στο 100%, τη στιγμή που το ποσοστό σε εθνικό επίπεδο είναι μόλις 10%.

Πολλοί Κινέζοι πιστεύουν ότι αν αποτεφρωθεί ο νεκρός, το πνεύμα του θυμώνει και οι απόγονοί του θα έχουν κακή τύχη. Εάν ο νεκρός ταφεί με όλες τις πρέπουσες τιμές, τότε το πνεύμα του είναι ευχαριστημένο στην επόμενη ζωή και προστατεύει τους εν ζωή συγγενείς του.

Έτσι, υπάρχουν άνθρωποι που αγοράζουν από τις συμμορίες τα αποτεφρωμένα λείψανα ανθρώπων, για να παραπλανήσουν τις Αρχές, όταν ο δικός τους άνθρωπος πεθάνει, ώστε να μπορέσουν να τον θάψουν.

Οι συμμορίες από την πλευρά τους εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη προκατάληψη και σκοτώνουν κυρίως ηλικιωμένους και μοναχικούς ανθρώπους, προκειμένου να τους αποτεφρώσουν και να πουλήσουν τις στάχτες στους «ενδιαφερόμενους».

Η αγοραπωλησία εικάζεται ότι φτάνει πολλές φορές μέχρι και τα 1200 ευρώ, ενώ στις πόλεις Τζεϊχί και Πούνινγκ περισσότεροι από 400 ηλικιωμένοι έχουν μυστηριωδώς εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του ερευνητή Τονγκ Ζιαοπάνγκ, ότι πολλοί άνθρωποι, κυρίως στην επαρχία, πιστεύουν ότι οι κακές συνθήκες διαβίωσής τους δεν είναι αποτέλεσμα κοινωνικών μεταρρυθμίσεων, αλλά οφείλονται στον τρόπο που θάβουν τους νεκρούς τους.

Πηγή: Zougla

22 σχόλια:

ΑΝΝΑ είπε...

Τι άλλο πια? Δεν υπαρχει νομίζω τπτ άλλο να πούμε... Επισήμως δεν πάμε καλάααααααααααααα. Μα τέτοιο πράγμα δεν περίμενα να το ακούσω....

kakos lykos είπε...

Ο απόλυτος παραλογισμός Boubou!
Μεσαίωνας, αν και τότε ήταν πιο πολιτισμένοι απ' ότι τώρα!

korinoskilo είπε...

ελεοςςςςςςςς!!!!!!!!

THANASIS MAKEDONAS είπε...

αισχος το ακουσαμε κι,αυτο τι; αλλο;

kakos lykos είπε...

Και μη χειρότερα να λέμε Korinoskilo.

kakos lykos είπε...

Πολλές φορές αναρωτιέμαι Θανάση αν βρισκόμαστε πραγματικά στον 21ο αιώνα.

Καλημέρα :)

Μάτα είπε...

Φρίκη,δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου...

Leviathan είπε...

An einai dinaton ti allo 8a akousoume...friki...kali evdomada!

mmfevgati είπε...

εχουν τρελαθει οι ανθρωποι. δεν ξερουμε τι αλλο θα σκαρφιστουν για να τα οικονομησουν.
καλημερα και καλη εβδομαδα.

Tyler Durden είπε...

δείτε και αυτό

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

δεν θα ηθελα να ζω στη κινα. ενας απο τους χειρωτερους φοβους μου ειναι πως θα με θαψουν και θα ξυπνησω...

ΛΕΩΝ είπε...

Οι προλήψεις και η θρησκοληψία είναι που μας οδηγούν σχεδόν βέβαια στην αυτοκαταστροφή μας!
Καλησπέρα!

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Δεν έχω λόγια αυτή τη φορά!

kakos lykos είπε...

Θεωρούμε Μάτα αυτονόητο ότι σε κάποιες χώρες υπάρχει πολιτισμός, αυτό όμως ισχύει τελικά μόνο σε ορισμένες περιοχές τους.

kakos lykos είπε...

Καλή εβδομάδα και σε σένα Leviathan.
Μακάρι τέτοια φρικιαστικά περιστατικά να ήταν πολύ σπάνια, ή να μην υπήρχαν καθόλου(το καθόλου όμως υπάρχει μόνο σε μία ιδανική πολιτεία) δυστυχώς, σε κείνη την περιοχή είναι ο κανόνας.

kakos lykos είπε...

Απ' ότι φαίνεται mmfevgati, οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να σέβονται και να αποδίδουν τιμές μόνο στους δικούς τους ανθρώπους.Για τις υπόλοιπες υπάρξεις υπάρχει μόνο αδιαφορία και εκμετάλλευση.

Καλή εβδομάδα να έχεις.

kakos lykos είπε...

Tyler πριν από ένα μήνα περίπου είχα κάνει ανάρτηση για το θέμα των Αλμπίνων.
Είχα αναφερθεί ακριβώς σε αυτό που παρουσιάζει το άρθρο της Ελευθεροτυπίας.

Καλή εβδομάδα :)

kakos lykos είπε...

Έχω σκεφτεί πολλές φορές Me_To_aSeToN_STo_XeRi, για μέρη εξωτικά της Άπω Ανατολής, πως στα ταξίδια μας δείχνουν μόνο τ αξιοθέατα, την φτώχια κι οτιδήποτε είναι άσχημο και μείον για την χώρα τους, το κρύβουν με μεγάλη επιμέλεια.
Έτσι μετά πέφτουμε από τα σύννεφα όταν διαβάζουμε τέτοια περιστατικά.

kakos lykos είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω με τα λεγόμενά σου Λιονταρίνα.

kakos lykos είπε...

Είναι από τα γεγονότα που όταν τα διαβάζουμε μένουμε άφωνοι Σταυρούλα.

ΠΕΤΣΑ! είπε...

Σκατά ....Προσέβαλα μήπως τα σκατά!!?????Μήπως έχουν μεγαλύτερη αξία????
Τι να πώ???!!!
ΣΚΑΤΑ!

kakos lykos είπε...

Πέτσες, σίγουρα και τα σκατά ακόμα έχουν μεγαλύτερη αξία, γιατί αν μείνουν μέσα μας την βάψαμε ;)

Καλημέρα :)