Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Γάτα vegetarian!




Αυτή η γάτα, χώνει τη μουσούδα της σε οτιδήποτε έχει σχέση με φρούτα και λαχανικά, και δεν πλησιάζει καθόλου το κρέας.

Ο Dante βρέθηκε να λιμοκτονεί όταν ήταν 2 μηνών από την ιδιοκτήτριά του Becky Page γράφει η Daily Mirror

Η 21χρονη miss Page από το Tasburgh κοντά στο Norwich είπε:

"Προσπάθησα να τον ταΐσω κρέας και ψάρια που αρέσουν σε όλες τις γάτες, αλλά στραβομουτσούνιασε.
Όταν αισθάνθηκα ότι τίποτα δεν θα λειτουργούσε, πέταξε κάτω ένα πιάτο με λαχανικά που ετοιμαζόμουν κανονικά να το ρίξω στα σκουπίδια.
Έτσι ξεκίνησα ν' ανακατεύω πολύ μικρά κομματάκια κρέατος ανάμεσα στα λαχανικά, και μ' αυτόν τον τρόπο δέχεται τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται.
Κάποιες φορές ανακαλύπτει το κρέας και το αφήνει.
Έχει εκλεκτική όρεξη αλλά είναι υγιής."

Η miss Page είπε ότι όλο αυξάνονται οι προτιμήσεις του Dante στα φρούτα και τα λαχανικά, οι τωρινές του συμπάθειες περιλαμβάνουν πεπόνι, μπανάνες , μπρόκολο, σπαράγγια,μελιτζάνα και λαχανάκια Βρυξελλών.

Η Maggie Roberts δ/ντρια της κτηνιατρικής υπηρεσίας προστασίας της γάτας είπε:

"Αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο, η γάτα είναι ένα καθαρά σαρκοφάγο ζώο δεν μπορεί να είναι vegetarian."

Πηγή:Ananaova

20 σχόλια:

korinoskilo είπε...

ξερω ποιανης γατα ειναι αλλα δεν το λεω:ρρρρρρρρρρ

καλημεραααααααα

kakos lykos είπε...

Korinoskilo, αυτός ο γάτος μου θύμισε τον δικό μου γάτο που είχα, και στην όψη, αλλά και στη συμπεριφορά του απέναντι στο φαγητό.
Δεν ήθελε να τρώει τίποτε άλλο παρά μόνο κροκέτες, που περιέχουν μεν κρέας, αλλά και πολλά φυτικά συστατικά.
Μία φορά είχα φτιάξει φιλέτο σολομό στη σχάρα, δεν το έφαγα όλο και σκέφτηκα να του το δώσω...μπαλάκι το έκανε σε όλο τον διάδρομο και δεν το έφαγε.
Την ίδια τακτική(να κάνει μπαλάκια τις τροφές), ακολουθούσε και με κομματάκια μπριζόλας, όσες φορές του είχα δώσει και με το ζαμπόν το ίδιο.
Μία φορά όμως είχα κάνει σνίτσελ με πουρέ, μέχρι να σερβίρω και τα υπόλοιπα πιάτα, πήδηξε κρυφά και άρχισε να τρώει με μεγάλη λαιμαργία τον πουρέ από ένα πιάτο, χωρίς να πλησιάσει καθόλου το σνίτσελ, αρχίζω να σκέπτομαι μήπως είναι το είδος αυτής της γάτας, που δεν έχει προτίμηση στο κανονικό κρέας.

Καλημέρα :)

ΠΕΤΣΑ! είπε...

Βασικά σχετικά με το φαί λύκε πιστεύω οτι είναι μύθοι όλα...
Αυτο το έμαθα απο σένα που με είχες βάλει τον ιπποπόταμο να τρώει οτι να ναι...
Γνώρισα αφεντικό γάτας που με είπε οτι έτρωγε απο ψάρια μόνο γάυρο και αυτόν μόνο καθαρισμένο με συγκεκριμένη δοσολογία αλατιού...
Δηλαδή θέλω να πώ οτι το ζώο τρώει οτι το μάθεις ...
Και βασικά έτσι είναι και ο άνθρωπος, αν μας έλεγαν οτι το κρέας δε πρέπει να το τρώμε , δε θα το τρώγαμε ,αρα και δε θα το ζητούσαμε ....

ΠΩ ! Λύκε μακρηγόρησα...!!!
Καλημέρα φίλε..

kakos lykos είπε...

Πέτσες, εκτός από αυτό που λες και συμφωνώ ότι τρώμε συνήθως ότι μας μάθουν, υπάρχει και παράμετρος των προσωπικών προτιμήσεων, υπάρχουν φαγητά, που και μόνο στο άκουσμά τους με πιάνει αηδία κι ας τα μαγείρευε η μητέρα μου στο σπίτι, δεν ήθελα ούτε να τα δοκιμάσω, άσχετα αν όλοι έλεγαν ότι είναι πεντανόστιμα.

Καλημέρα :)

Tyler Durden είπε...

πιθανόν να έχει έλλειψη σχετικών ενζύμων, όπως κάποιοι από εμάς που δεν μπορούν να πιουν γάλα ή να φανε άλλες τροφές. Δεν συνιστάται ως κανόνας για εκπαίδευση σε τέτοια διατροφή των κατοικίδιων σαρκοφάγων ζώων γιατί θα πάθουν την πλάκα τους από αβιταμινώσεις, έλλειψη ιχνοστοιχείων, κλπ

kakos lykos είπε...

Tyler η ιδιοκτήτριά του προσπαθεί και του βάζει και κομματάκια κρέας μέσα στο φαγητό του για να μην του λείπουν τα απαραίτητα συστατικά, τώρα αν δεν τα τρώει ο γατούλης, δεν είναι εύκολο να του αλλάξει τα γούστα.

Καλημέρα :)

ΛΕΩΝ είπε...

@korinoskilo
Το έπιασα το υπονοούμενο!χαχαχαχα

Νομίζω πως επειδή τα ζώα στο θέμα του φαγητού λειτουργούν με ένστικτο, ίσως ο γατούλης να έχει πάθει κάποια "μετάλλαξη" και να μην του αρέσει η πρωτεΐνη κρέατος! Ο σκύλος που είχα επί 17 χρόνια, τώρα δυστυχώς έχει πεθάνει, μπορούσε να φάει ότι τρώγαμε κι εμείς! Δηλαδή από αγκινάρες έως φρέσκο λεμόνι! όχι γιατί του άρεσε αλλά γιατί το τρώγαμε εμείς!
Καλημέρα σε όλους!

kakos lykos είπε...

Λιονταρίνα, τα σκυλιά μου τρώνε τα πάντα, τους αρέσουν και οι κροκέτες τους, αλλά απαραίτητα θέλουν και μεζέ έστω και μία μπουκιά έτσι για το "δόντι" και από το δικό μας φαγητό, κάθε μέρα για να αισθάνονται όμορφα, αν δεν πάρουν τον μεζέ τους κατσουφιάζουν.

:)))

Μάτα είπε...

Ακριβώς το αντίθετο από τα παιδιά μου ο γατούλης! Εγώ ανακατεύω τα λαχανικά στο κρέας μπας και τα φάνε!

MOLEMOU είπε...

ΝΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΓΩ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΛΑΧΑΝΌΠΙΤΑ ΜΙΜΜ-Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία και χαμόγελο!

Miss Pink είπε...

μήπως λέω μήπως την μεγάλωσε κι αυτή κάτι άλλο, κάποιο χορτοφάγο ζώο όπως στην προηγούμενη ανάρτηση σου η γάτα με τα σκυλάκια :)
χιχι...

όλοι έχουμε γούστα... γιατί όχι και τα ζώα :)

ΦΩΤΕΙΝΗ είπε...

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Shattered Words είπε...

Κι...εγώ ξέρω σε ποια θα μπορούσε να ανήκει η γάτα!!! Χεχεχε

Άκυρο:Θα πάτε πουθενά αυτές τις μέρες??Ό,τι κι αν κάνετε πάντως να είναι...μοναδικό!!

Καλό βράδυ εύχομαι!!

kakos lykos είπε...

Μάτα αυτό που κάνεις εσύ είναι η κλασική περίπτωση.
Που να δεις πως θα τρώνε τα λαχανικά αν τους δελεάσεις με μία σοκολάτα για επιβράβευση ;)
:)

kakos lykos είπε...

Καλό Πάσχα MOLEMOU με υγεία ευτυχία και αγάπη σε σένα και σε όσους αγαπάς!

:)

kakos lykos είπε...

Κατερίνα μπορεί να γεννήθηκε το γατάκι σε κανένα μποστάνι.
Ποτέ δεν θα μάθουμε όλα είναι πιθανά.

Καλό βράδυ :)

kakos lykos είπε...

Καλό Πάσχα και ευτυχισμένο και σε σένα Φωτεινή :)

kakos lykos είπε...

*Dreams within the twilight*, αυτές τις μέρες όχι, προς τα μέσα της άλλης εβδομάδας θα φύγω, που θα έχουν επιστρέψει οι περισσότεροι εκδρομείς, για να ταξιδέψω και να γυρίσω σχετικά άνετα.Καλό και Χαρούμενο Πάσχα σε ότι κάνεις!
:)

ΑΝΝΑ είπε...

Να σου πω, από τη μία μαγκιά της που βρήκε τρόπο να ταϊσει το ζωντανό... Από την άλλη, αν αρχίσουν και τα ζωά τις μαλακίες, τι να γίνουμε εμείς??? Ερώτηση... μήπως το γατί κάνει δίετα??? φοριέται πολύ τελευταία... χαχαχα

kakos lykos είπε...

Να σου πω Boubou ςςςςς όμως γιατί θα μας ακούσουν!
Έχω έγκυρες πληροφορίες :P
ότι της αρέσει ένας γάτος, αλλά έμαθε σχόλια που έχει κάνει αυτός ο γάτος για την περιφέρειά της, ότι δηλαδή, δεν μπορεί να σκαρφαλώσει σε δέντρο και στα κεραμίδια, και έτσι είπε να το ρίξει στην χορτοφαγία.Δεν έπεσες έξω όταν μίλησες για δίαιτα.
;)

Πέρα από το αστείο και την πλάκα που κάνουμε για το καημένο το ζωάκι, ποιος ξέρει ποια είναι τα πραγματικά αίτια που το έχουν οδηγήσει στην αποστροφή του κρέατος;
Ίσως οι συνθήκες εκεί που βρισκόταν, πριν την υιοθετήσει η κοπέλα που την έχει, να ήταν τέτοιες, που για να τραφεί συνήθισε αυτή την διατροφή.

Καλό βράδυ :)