Δευτέρα, 6 Απριλίου 2009

Φτάνει πια!Έως πότε θα συνεχίζονται οι δολοφονίες ζώων και οι υπεύθυνοι θα μένουν ατιμώρητοι;
Το παρακάτω κείμενο είναι αναδημοσίευση από το blog του Αρκτούρου.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΛΥΚΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Νεκρός λύκος στις παρυφές της Βέροιας.

Το απόγευμα της Τετάρτης 1 Απρίλιου, 3 χιλιόμετρα μόλις από το κέντρο της Βέροιας, στην διασταύρωση Σελίου στον δρόμο για την Παναγία Σουμελά, βρέθηκε τραυματισμένος λύκος σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Ήταν ένα ενήλικο εύρωστο αρσενικό ζώο. Ειδοποιήθηκε αρχικά η αστυνομία, η οποία στη συνέχεια ενημέρωσε το Σύλλογο Ζωόφιλων Ημαθίας και μέχρι να μεταφερθεί στο Κυνοκομείο (δεν ήταν σαφές ότι επρόκειτο για λύκο) εξέπνευσε. Η Οικολογική Ομάδα Βέροιας, διαπίστωσε ότι ο θάνατος του ζώου προήλθε από πυροβολισμό. Η μία και μοναδική σφαίρα, τον είχε χτυπήσει κάτω από το δεξί μπροστινό πόδι, το οποίο και έσπασε.

Οργανωμένο κυνήγι λύκων στο Καρπενήσι.

Μια τέτοια ανώνυμη καταγγελία δεχτήκαμε ηλεκτρονικά στις 5 Φεβρουαρίου (το παραθέτουμε αυτούσιο):Ήμουν στο Καρπενήσι το σαββατοκύριακο και βρήκα αυτή τη φωτογραφία!
(!!!)
Γνώρισα επίσης και κάποιον που μου έλεγε με καμάρι και τρελό κέφι πως από πέρυσι έχει σκοτώσει 12 λύκους!!! Και δεν είναι ο μόνος που τους κυνηγάει!!! Ολόκληρη γενοκτονία!!! Ψάξτε στα χωριά Κερασοχώρι, Κρέντη και Λημέρι. Δεν ξέρω αν γίνεται κάτι σ’ αυτήν την περίπτωση αλλά είπα να σας στο στείλω έτσι κι αλλιώς!

Υ.Γ. Στην επισυναπτόμενη φωτογραφία είναι 4 λύκοι που δεν συμπεριλαμβάνονται στους 12 παραπάνω!!! Έλεος.


Ανάλογες καταγγελίες έχουμε δεχτεί πολλές φορές χωρίς όμως να μπορεί να ταυτοποιηθεί ο δράστης καθώς και η περιοχή της παράνομης πράξης και χωρίς να έχει τιμωρηθεί ποτέ ένοχος.

Το συγκεκριμένο περιστατικό μαζί με τη φωτογραφία ως αποδεικτικό στοιχείο καταγγείλαμε στο Πρωτοδικείο Ευρυτανίας.

Δηλητηριασμένα δολώματα.

Πληροφορίες για χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων με σκοπό την εξόντωση λύκων είχαμε πρόσφατα στο Δήμο Περάσματος του νομού Φλώρινας αλλά και τη Β. Εύβοια, το Καρπενήσι και τα Γρεβενά.

Βέβαια, η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων παρά τη συγκεκριμένη στόχευση και χρήση της έχει καταστροφικά αποτελέσματα και θύματα σε πολλά και σημαντικά είδη της άγριας πανίδας που τρέφονται και ζουν στους ίδιους βιοτόπους.


Όλα τα παραπάνω περιστατικά αποδεικνύουν την ελλιπή φύλαξη της υπαίθρου παρά τη διοικητική λειτουργία της θηροφυλακής και της αγροφυλακής.

Συμπληρωματικά:

Ο λύκος προστατεύεται σε όλη την Ευρώπη από τη νομοθεσία, με τη Σύμβαση της Βέρνης και την Οδηγία 92/43 της ΕΕ.

Στην Ελλάδα, ο λύκος έπαψε να θεωρείται επιζήμιο είδος από το 1991 και χαρακτηρίζεται επίσημα «τρωτό» είδος με πρώτη προτεραιότητα προστασίας από τον 39ο παράλληλο και νότια (νοητή γραμμή, στο χάρτη, που βρίσκεται η πόλη της Λαμίας). Ο Ν.998/79 του Δασικού Κώδικα στο αρ.19 ρυθμίζει τα ζητήματα που αφορούν τα μέτρα προστασίας για τη χλωρίδα και την πανίδα.

8 σχόλια:

Tyler Durden είπε...

άστα να πάνε. Και οι περισσότεροι κρετίνοι από αυτούς πιστεύουν ότι τους λύκους τους απελευθερώνουν οι οικολόγοι μαζί με οχιές από μυστικά εκτροφεία

kakos lykos είπε...

Με τις φωτιές της Πάρνηθας, αντίστοιχοι δολοφόνοι, έβαλαν στο σημάδι όσα κόκκινα ελάφια είχαν γλυτώσει από την φωτιά.
Έχουμε ένα κράτος το οποίο νοιάζεται μόνο πως να μας κλέβει, αδιάφορο για το συμβαίνει στους πολίτες και σε όλα τα πλάσματα που ζούνε στην Ελληνική επικράτεια.
Καραγκιόζηδες μόνο λόγια είναι και νόμους που δεν τους εφαρμόζουν. Ανίκανοι να προστατέψουν οτιδήποτε.
Οι φάτσες αυτών των κυνηγών υπάρχουν στην φωτογραφία, και το άρθρο λέει από ποια περιοχή είναι, δεν μπορούν να τους πιάσουν ή δεν θέλουν;
Μάλλον το δεύτερο πιστεύω δυστυχώς.

korinoskilo είπε...

που ειναι οι οργανοσεις και ο εισαγγελεας?
ως και φωτος με τις φατσες τους βλεπουμε και δεν γινετε τπτ?!!!!

Leviathan είπε...

an einai dinaton...as paremvei kapoios epitelous...

exeis prosklisi!filia kai kali evdomada! :)

Λετα είπε...

Ντροπή τους.. Και το έχουν και καμάρι μην τους πω τίποτα. Καλά κανείς δεν κάνει κάτι για αυτό?? όλοι είναι αδιάφοροι?? δεν τους νοιάζει που σκωτόνονται τοσα ζώα άδικα??

kakos lykos είπε...

Korinoskilo, αναρτήθηκε στο blog του Αρκτούρου (αυτή η είδηση), που είναι οργάνωση που προστατεύει τα συγκεκριμένα ζώα. Μακάρι οι υπεύθυνοι από πλευράς πολιτείας να δείξουν ευαισθησία και να σταματήσει εδώ το κακό.

kakos lykos είπε...

Μακάρι να παρέμβει η πολιτεία Leviathan αλλά δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες ενέργειες.


Την είδα την πρόσκληση και σε ευχαριστώ :)

kakos lykos είπε...

Λέτα, μόνο για το τομάρι τους νοιάζονται, πως να μασήσουν από παντού, εδώ δεν νοιάζονται για τους πολίτες θα νοιαστούν για τα υπόλοιπα πλάσματα;