Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

"Καναπεδάκια" με τυρί...από ανθρώπινο γάλα!



Μετά από το μπάνιο σε ανθρώπινο γάλα, τώρα και παρασκευή τυριού, όχι αυτό δεν έγινε στην Κίνα, το είδος αυτού του τυριού σερβιρίστηκε σε έκθεση στο Λονδίνο.
Gourmet;
Επαναστατικό;
Διαμαρτυρία για τα τυριά που προέρχονται από ζώα;
Όποιος κι αν είναι ο λόγος που το έκανε δεν παύει να είναι αηδιαστικό και μόνο στη σκέψη, δεν ξέρω τι γεύση έχει και ούτε με ενδιαφέρει να μάθω.

Ο Μεξικάνος καλλιτέχνης Raul Ortega Ayala, πρόσφερε σε έκθεσή του στο Λονδίνο τυρί πάνω σε κράκερς, δημιουργώντας έτσι την νέα του γευστική προσφορά στον κόσμο της τέχνης.

Το ονόμασε "Alejandra ortiz-Reynoso", από το όνομα της γυναίκας που πρόσφερε το γάλα της.
Το κομμάτι αυτό της έκθεσης υποτίθεται ότι ερευνά την πρώτη σύγκρουση του ανθρώπου με τα τρόφιμα, αναλύοντας την εδαφικότητα και τα όριά μας.

Μία εκπρόσωπος της έκθεσης είπε στην Express.co.uk :
"Κάνει το τυρί με τον παραδοσιακό τρόπο, είναι μία τυποποιημένη διαδικασία."
"Η γυναίκα έδωσε το γάλα της με την θέλησή της."

Αυτό έλειπε να της το έπαιρνε και με το ζόρι!

Αποκάλυψε ότι το τυρί σερβιρίστηκε στο βραδινό γεύμα των εραστών της τέχνης, πάνω σε κράκερς, αλλά δεν υπήρχαν τουρσιά να συνοδεύουν αυτό το σνακ.

Είναι η δεύτερη δουλειά που είναι εμπνευσμένη από τρόφιμα, η σειρά αυτή ονομάζεται "στην υπηρεσία σας" και παρουσιάζεται στο David Roberts Art Foundation στο κεντρικό Λονδίνο.

Το επόμενο κομμάτι της έκθεσης του Ayala, ονομάζεται "Obituary Menus-νεκρολογικές επιλογές."

Ουαου!
Απ' το κακό στο χειρότερο!


Αποτελείται από 10 menu, που παρουσιάζουν διάσημα πρόσωπα, προέδρους, πολιτικούς, κατά συρροή δολοφόνους, ακόμα και άνθρωπο των σπηλαίων, την στιγμή λίγο πριν τον θάνατό τους.

Για μένα εξίσου αηδιαστική, και ταυτόχρονα προσβλητική για ένα νεκρό σώμα, ήταν και η έκθεση "Bodies" που παρουσιάστηκε στο "Γκάζι", πιστεύω ότι όλα τα πράγματα δεν μπορούμε να τα αναγάγουμε σε τέχνη, αλλά αυτά είναι προσωπικές απόψεις.


Πληροφορίες:Sunday Express

24 σχόλια:

~~Εμμέλεια~~ είπε...

Καλημέρα...

Κακέ Λύκε....αναγούλιασα....Που πάμε....???

Φιλιά πολλά

kakos lykos είπε...

Άσε Έλενα, ότι τρελαμάρα τους κατέβει το βαπτίζουν τέχνη!

Καλημέρα :)

ΛΕΩΝ είπε...

Αντί να σπαταλάνε τη σκέψη τους για να κάνουν τέτοιες αηδίες, δήθεν προχωρημένες διαμαρτυρίες,τέχνη με νεκρά σώματα, είτε ζώων είτε ανθρώπων, για να τρελαίνονται στο χρήμα,δεν κάθονται στ' αυγά τους λέω εγώ?
Όρια δεν έχει ούτε η βλακεία τελικά!
Καλημέρα Λύκαινα!

Ανώνυμος είπε...

Αχ Παναγία μου! Ε ρε τι βγάζει ο άνθρωπος! Μπλιαχ και πάλι μπλιαχ!

Shattered Words είπε...

Δε μπορώ να καταλάβω,γιατί είστε όλοι τόσο αρνητικοί παιδιά??

Πού είναι το αηδιαστικό??Αυτή δεν είναι η πρώτη τροφή που βάλαμε στο στόμα μας από τη στιγμή που γεννηθήκαμε??

Από την άλλη σκεφτείτε τί αηδίες τρώμε χωρίς να ξέρουμε καν από πού προέρχονται και τί περιέχουν!!!

Εγώ πάντως θα ήμουν περίεργος να δοκιμάσω!!

Την καλημέρα μου!!!!


Nikos V.

Little Hope Flags είπε...

Ιου. Ιου. Ιου. (επιφώνημα αηδίας)
Έλεος πια με την ψευτοκουλτούρα και την ψευτοαντίδραση. Αν ο κύριος ενδιαφέρεται για τα ζώα, ας δώσει χρήματα σε οργανώσεις. Ας συμμετέχει σε διαμαρτυρίες για τα τεστ σε ζώα. Με το να φτιάχνει καναπεδάκια δεν καταφέρνει τίποτα. Το ότι παίρνουμε γάλα από τα ζώα είναι το λιγότερο που κάνουμε.

Συμφωνώ για το "Bodies". Αλλά αφού τέτοιες μπαρούφες τις ονομάζουν τέχνη και πρωτοπορία...

kakos lykos είπε...

Συμφωνώ απόλυτα Λιονταρίνα!

kakos lykos είπε...

Νίκο θα σε διορθώσω, η πρώτη μας τροφή, όταν βρισκόμασταν σαν έμβρυα μέσα στο σώμα της μητέρας μας ήταν ο πλακούντας, αυτό δεν σημαίνει όμως αν κάποιος τρελός "καλλιτέχνης" φτιάξει καναπεδάκια από πλακούντα, θα τα φάμε κιόλας επειδή ήταν η πρώτη μας τροφή!
Αντίστοιχα ο θηλασμός του βρέφους είναι μία ιερή στιγμή ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί, δεν σημαίνει όμως ότι σαν μεγάλοι θα πίνουμε μητρικό γάλα, θα κάνουμε μπάνιο σε αυτό, ή θα το τρώμε σαν τυρί.

Και η τέχνη έχει κάποια όρια, πολλοί επονομαζόμενοι καλλιτέχνες τα έχουν ξεπεράσει υποβιβάζοντάς την.

Καλησπέρα :)

kakos lykos είπε...

Αυτό ακριβώς που είπες είναι Carina, ψευτοκουλτούρα!

Καλησπέρα :)

kakos lykos είπε...

Λέτα τρέμω στη σκέψη, πόσες αηδίες ακόμα έχουν να μας παρουσιάσουν σαν τέχνη.

Καλησπέρα :)

Shattered Words είπε...

Μμμ...μάλλον δε με προσέχεις...
Έγραψα από τότε που γεννηθήκαμε...
και δεν το πήρα από άποψη τέχνης!!Αυτό είναι όντως μαλακία...
Για τη γεύση σχολίασα απλά...που όλοι δείχνουν την..."αηδία" τους ενώ δεν ξέρουν πώς μπορεί να είναι!

Αυτάαα!! :)

ΑΝΝΑ είπε...

Καλέ ίουυυυυυυυυυυυυυυυυυυ

και δεν φτάνει που τα κάνουνε τα κουλά τους, υπάρχουν και οι εξίσου κουλοί που πάνε και τα βλέπουν αυτό που το πας????

kakos lykos είπε...

Νίκο απλώς το πήγα παραπέρα αναφέροντας και τον πλακούντα ως διατροφή του εμβρύου.
Όσο για το γάλα της γυναίκας, η γεύση του επηρεάζεται σύμφωνα με την διατροφή της, δεν διαφωνώ ότι μπορεί σαν γεύση να είναι ευχάριστη.
Δεν το γνωρίζω, δεν το δοκίμασα ποτέ, ούτε σαν μωρό, γιατί λόγω ασθένειας της δεν επιτρεπόταν στην μητέρα μου να με θηλάσει.
Κατά την άποψή μου το βρίσκω το λιγότερο γκροτέσκο, σαν είδος διατροφής ενηλίκων.

:)

kakos lykos είπε...

Boubou, είχα δεν είχα πάλι σήμερα, σε φρικάρισα με την ανάρτηση μου πάλι.

:)))))

Tyler Durden είπε...

μα γάλα πίνουμε από ένα σωρό ζώα (αγελάδας, κατσικιού, προβάτου, αλόγου, γαιδουριού) το ανθρώπινο που είναι και το πιο κοντινό σε μας θα σιχαθούμε; Πρόβλημα θα είναι ίσως αν υπάρξει ζήτηση και ανάγκη για εντατική παραγωγή, οπότε δεν ξέρουμε τι διαστροφή θα εμπνευστεί το καπιταληστρικό σύστημα για να ικανοποιήσει άλλη μια τεχνητή ανάγκη μας. Σαφώς καλύτερο από τα νεροζούμια που μας πουλάνε για γάλα, γιατί όσοι έχετε δει πώς είναι το γάλα που αρμέγεται από ζώο θα καταλάβετε την διαφορά.

Οσο για τον πλακούντα που αναφέρθηκε, μια χαρά τον βλέπω να τρώγεται και αυτός σαν την σπλήνα ή το συκώτι και σίγουρα είναι εξαιρετικά πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά από όσο ένα σάντουιτς με γύρο που το τρώμε χωρίς πολύ σκέψη για την προέλευση ή την ποιότητά του.

Μόνο να φανταζόσασταν πόσα πράγματα που τα θεωρούμε αηδιαστικά είναι εξαιτερικά υγιεινές τροφές και πολλές από αυτές μπορούμε να τις βρίσκουμε τζάμπα χωρίς να τα ακουμπάμε στα σούπερ μαρκετ.

Οσο για την έκθεση bodies η μόνη αντίρρηση που έχω είναι στο θέμα της προέλευσης των νεκρών που μπορέι να είναι εκτελεσμένοι και να μην έχει δοθεί η συναίνεση καν των συγγενών τους. Κίνα είναι αυτή δεν είναι παίξε γέλασε.

Κατά τα άλλα πολλοί από εμας επισκέπτονται χωρίς αναστολές ζωολογικούς κήπους/ενυδρεία, κλπ και εκθέσεις βαλσαμωμένων ζώων που φυλακίστηκαν ή θανατώθηκαν ειδικά για αυτό το σκοπό: για να γίνουν έκθεμα! Μάλιστα θεωρούν ότι αυτά τα εκθετήρια επιτελούν και μορφωτικό/εκπαιδευτικό έργο!

kakos lykos είπε...

Καλημέρα Tyler.
Η γυναίκα όμως δεν είναι ούτε κατσίκα ούτε αγελάδα να κατεβάζει γάλα, ούτε καν σε εποχές που ήταν υποβαθμισμένος ο ρόλος της δεν την είχαν για άρμεγμα, απεναντίας την σεβόντουσαν όταν ήταν σε περίοδο που θήλαζε. Τώρα αν κάποιοι "καλλιτέχνες" θεωρούν ότι πρέπει και αυτή να αρμέγεται για να φτιάχνουν gourmet τυράκια, βρίσκω πολύ νοσηρή την φαντασία τους.

Τον πλακούντα(των ζώων) μπορεί να μην τον χρησιμοποιούν σαν τρόφιμο, αλλά τον χρησιμοποιούν κάποιες εταιρείες καλλυντικών σε κρέμες προσώπου.Και αυτό ακόμα απαράδεκτο το βρίσκω.

Όσο για την έκθεση bodies μέχρι και άποροι νεκροί που ήταν στα αζήτητα μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν, δυστυχισμένοι άνθρωποι που δεν βρήκαν ανάπαυση ούτε στο θάνατό τους.

Για τα βαλσαμωμένα ζώα έχω την ίδια απέχθεια που έχω και για την παραπάνω έκθεση.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΑΛΙ;Ο ΚΑΘΕ ΤΡΕΛΟΣ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΣΕΙ.

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Θα μας τρελάνουν τελείως... Δεν έχουν όρια, ούτε σεβασμό σε τίποτα πια!

korinoskilo είπε...

αυτοι οι ντεμεκ της τεχνης με τις ,,προχοριμενες,, και φευγατες αποψεις και ιδεες πολυ μου την σπανε!!!
η καφριλα τους δεν εχει ορια πια!!!

καλησπερα λυκαινα και χρονια πολλα :)))))

kakos lykos είπε...

Καλησπέρα Sκρουτζάκο και Χρόνια Πολλά, έχουμε να δούμε πολλά ακόμα από "καλλιτέχνες".

kakos lykos είπε...

Όχι Σταυρούλα δεν έχουν όρια, όταν το οτιδήποτε το βαπτίζουν τέχνη.

Επί εποχής pop art το 1961 ένας Ιταλός καλλιτέχνης που ονομαζόταν Piero Manzoni, είχε παρουσιάσει το εξής σε έκθεσή του, είχε κονσερβοποιήσει τα περιττώματά του και τα πουλούσε ως τέχνη, με την ονομασία merda d'artista.

Αυτός με το έργο του όσο ακραίο κι αν ήταν, ήθελε να παρουσιάσει τον εκφυλισμό και την παρακμή της σύγχρονης τέχνης.

Τουλάχιστον δεν τα πρόσφερε ως έδεσμα στο κοινό.

kakos lykos είπε...

Καλησπέρα Korinoskilo.

Από καφρίλα πια άλλο τίποτα, σε όλους τους τομείς δυστυχώς, την τέχνη θα άφηναν απ' έξω;

:)

Tyler Durden είπε...

αγαπητ΄'η λύκαινα,
εξέφρασα τις ανησυχίες μου για το τι μέλλει γενέσθαι αν το επιχειρηματικό πνεύμα ανακαλύψει τυχόν γευστικά πλεονεκτήματα αρτυμάτων εξ ανθρώπινου γάλακτος. Ομως δεν βλέπω πού το προβλημα όταν αυτό περιορίζεται στον κλειστό κύκλο της οικογένειας, το περίσιο γάλα, ή έστω μια επιπλέον ποσότητα να μεταποιείται και να το γεύονται τα υπόλοιπα παιδιά ή και οι ίδιοι οι γονείς.

Δεν βλέπω κανέναν υποβιβασμό της γυναίκας σε γαλακτοπαραγωγική μηχανή, αντιθέτως θα μπορούσε να ειδωθεί η ενέργεια και ως μια μητριαρχική παγανιστική αναβίωση της Μητέρας Τροφού (για όλους).

kakos lykos είπε...

Φίλε μου δεν είναι τόσο μεγάλη η ποσότητα γάλακτος,που παράγει μία γυναίκα για να την χρησιμοποιήσουν έστω και σε επίπεδο οικογένειας, η περίπτωση της Κινέζας που είχε παραγωγή γάλακτος 2λίτρα την ημέρα ήταν εξαιρετικά σπάνια.

Άλλες γυναίκες έχουν τόσο λίγο γάλα που δεν επαρκεί ούτε για το βρέφος τους, ή ακόμα για λόγους υγείας το γάλα τους είναι ακατάλληλο και δεν επιτρέπεται καν να θηλάσουν το μωρό.

Σε φυσιολογικές συνθήκες επαρκεί μόνο για το μωρό περίσσευμα δεν υπάρχει.

Και να ήθελαν σε κάποιο φανταστικό (νοσηρό θα έλεγα)σενάριο βιομηχανίες, να χρησιμοποιήσουν και να συσκευάσουν μητρικό γάλα, θα ήταν φύση αδύνατο λόγω της ποσότητας, και της ιδιαιτερότητας που έχει η γυναίκα.

Σου ξαναείπα, δεν είναι ούτε κατσίκα ούτε αγελάδα να κατεβάζει γάλα συνέχεια, ούτε καμία γυναίκα θα δεχόταν να γίνουν επεμβάσεις με διάφορα χημικά σκευάσματα ή με άλλους τρόπους στο σώμα της, για να κατεβάζει συνέχεια γάλα και να την αρμέγουν.
Οπότε η βιομηχανία θα μείνει με τις μπουκάλες στο χέρι....άδειες.

Καλό βράδυ να έχεις Tyler :)