Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

19χρονος πυροβόλησε συμμαθητές του και πολίτες και αυτοπυροβολήθηκε.(Update)



Μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι τέτοιες καταστάσεις δεν είχαν φτάσει στην Ελλάδα, τρομάζαμε όταν διαβάζαμε τέτοιες ειδήσεις από σχολεία της Αμερικής,νωπές είναι οι μνήμες και από το μακελειό που έγινε σε σχολείο της Γερμανίας.

Αυτήν την ώρα στο κανάλι STAR αναφέρουν τα εξής:

Ένας 19χρονος ομογενής από την Ρωσία, σπουδαστής της σχολής ΟΑΕΔ, που βρίσκεται στην Πέτρου Ράλλη μέσα στο σάκο του είχε δύο όπλα, με σκοπό να μπει στην αίθουσα διδασκαλίας να πνίξει τους συμμαθητές του σε λουτρό αίματος, είχε αφήσει μέσα στο σάκο σημείωμα που έλεγε: "Είμαι πολύ εγωιστής,θα σας στερήσω ό,τι πολυτιμότερο έχετε".
Πιστεύουν ότι ήθελε να εκδικηθεί τους συμμαθητές του για κάτι.
Ήταν 8.30 το πρωί την ώρα που ξεκινούσε το μάθημα.
Στις σκάλες άφησε το σάκο και έβγαλε τα όπλα από μέσα, καθώς ανέβαινε για την αίθουσα διδασκαλίας συνάντησε ένα συμμαθητή του και τον πυροβόλησε στον θώρακα.
Αυτός που έχει το κυλικείο της σχολής είπε, ότι ο δράστης ήταν ήσυχο και κλειστό άτομο, δεν έκανε ιδιαίτερες παρέες και φορούσε συνέχεια μαύρα ρούχα.
Όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί συμμαθητές και καθηγητές του προσπάθησαν να τον σταματήσουν.
Στην προσπάθειά του να φύγει όταν βγήκε στον δρόμο πυροβόλησε δύο περαστικούς,που προσπάθησαν να τον εμποδίσουν να διαφύγει, έναν Αλβανικής καταγωγής και έναν Έλληνα. Αμέσως μετά αυτοπυροβολήθηκε.
Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.
Κρίσιμη είναι η κατάσταση του συμμαθητή του, που είναι τραυματισμένος στον θώρακα και αυτή την ώρα βρίσκεται στο χειρουργείο.
Ο δράστης κατέληξε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια της επέμβασης, γιατί ήταν πολύ σοβαρό το τραύμα που είχε στο κεφάλι.
Οι δύο άλλοι τραυματίες είναι πιο ελαφρά τραυματισμένοι και η κατάστασή τους κρίνεται σταθερή.

Ανανέωση θέματος Παρασκευή 10-4-09 ώρα 19:20

Ο νεαρός αυτόχειρας, μία τραγική φιγούρα παράνοιας σε ένα έργο που επαναλαμβάνεται.
Παιδιά που δέχονται σε καθημερινή βάση την απόρριψη, από τους γονείς, τους φίλους τους δασκάλους, την γκόμενα, την κοινωνία. Άτομα στερημένα, καταπιεσμένα, προβληματικοί έφηβοι, γεμάτοι μίσος για όλους χωρίς διακρίσεις, χωρίς ρόδινο μέλλον.
Τερατογενέσεις που φτιάχνει ο κόσμος μας, δημιουργήματα της τηλεόρασης και του σύγχρονου Καιάδα, τα λόγια του σοκάρουν, είναι γροθιά στο στομάχι όλων μας.

Τι έγραφε το σημείωμα:

Πηγή πλήρους σημειώματος του νεαρού αυτόχειρα και δολοφόνου: zougla

«Δεν έχω πλέον λόγο να συνεχίσω να ζω.
Δυστυχώς για εσάς, είμαι πολύ εγωιστής για να φύγω και να σας αφήσω να ζήσετε τις γαμημένες ζωές σας.
Πριν πεθάνω, θα σας στερήσω ό,τι πολυτιμότερο έχετε.
Δεν έχω σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή.
Φτύνω κατάμουτρα στην «αξιοπρέπεια» και την «τιμή» σας και σε ό,τι έχετε ιερό. Έχω πάρει την απόφασή μου και δεν πρόκειται να κάνω πίσω.
Οποιοσδήποτε βρεθεί μπροστά μου το πρωί της 10ης Απριλίου 2009 γίνεται άμεσα στόχος - δε θα υπάρξει καμία διάκριση στην ηλικία, το φύλο ή την καταγωγή εκείνων που θα δολοφονήσω, για εμένα είστε όλοι σκουπίδια.
Θα σας σκοτώσω γιατί έτσι γουστάρω και θα φροντίσω να το ευχαριστηθώ όσο περισσότερο γίνεται.
Για τους περισσότερους από εσάς μπορεί να ακούγομαι παρανοϊκός, εγκληματίας ή δολοφόνος...
Κάνετε λάθος, εσείς είστε τα νοητικώς στερημένα θρασύδειλα εγκληματικά καθάρματα που βρίζουν υπό την κάλυψη της ανωνυμίας, της ιδιότητας του καθηγητή ή των πολυάριθμων παρεών.
Μέχρι στιγμής δεν έχω εισπράξει τίποτα άλλο παρά την απόρριψη και την ύβρη των γύρω μου.
Σας τα επιστρέφω με την υπόσχεση να περάσετε τις τελευταίες στιγμές σας παρακαλώντας για την ελεεινή και τρισάθλια ζωή σας - σύντομα θα δείτε πως είμαι άνθρωπος που τηρεί τις υποσχέσεις του...
Δεν είμαι αναγκασμένος να δώσω περαιτέρω εξηγήσεις για τις πράξεις μου.
Δεν έχω γνωρίσει παρά ένα άτομο που να αξίζει σαν άνθρωπος και με την οποία πίστευα πως είχα ερωτευτεί.
Νιώθω πολύ άσχημα που με απέρριψε και ελπίζω πως με ό,τι κάνω την Παρασκευή, θα αλλάξει γνώμη για μένα.»

24 σχόλια:

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Ωχ Κακέ μου Λύκε, τι νέα ήταν αυτά! Πόση βία σε τόσο μικρή ηλικία κιόλας!!! Τελικά νομίζω ότι δρέπουμε τα αποτελέσματα μιας πολιτικής χρόνων που επιτάσσει να μην ασχολείσαι με κάτι, αν δεν έχει φθάσει στο σημείο μηδέν. Πολλά τα θέματα που πρέπει να ξαναδούμε ως κοινωνία τελικά. Να είσαι καλά!

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Και για όλα αυτά φταίνε και τα κανάλια! Όταν παίζουν και ξαναπαίζουν και ξαναπαίζουν ένα θέμα, κάνουν πλύση εγκεφάλου. Σκέψου μόνο πόσα παιδιά είναι σε αυτή την ήδη ευαίσθητη ηλικία, με τα όποια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να είναι η τηλεόραση από το πρωί μέχρι το βράδυ και να έχει κάνει καραμέλα το θέμα με όλες του τις λεπτομέρειες... Γιατί αναρωτιώμαστε αφού από εκεί και μετά είναι θέμα χρόνου να γίνει!! Την καλησπέρα μου!

Tyler Durden είπε...

Οταν το ακούγαμε στο γυμνάσιο, τότε που είχε κυκλοφορήσει, μας φαίνονταν περίεργο και αλλοπροσαλο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Πού να φανταστούμε ότι μετά 30 χρόνια αυτού του είδους η βία θα χτυπήσει την πόρτα μας

I Don't Like Mondays
Artist(Band):Boomtown Rats

The silicon chip inside her head
Gets switched to overload
And nobody’s gonna go to school today
She’s gonna make them stay at home
And daddy doesn’t understand it
He always said she was good as gold
And he can see no reasons
'Cos there are no reasons
What reason do you need to be show-ow-ow-ow-own?

Tell me why
I don’t like poop
Tell me why
I don’t like Mondays

The Telex machine is kept so clean
And it types to a waiting world
And mother feels so shocked
Father’s world is rocked
And their thoughts turn to their own little girl
Sweet 16 ain’t that peachy keen
Now that ain’t so neat to admit defeat
They can see no reasons
'Cos there are no reasons
What reasons do you need?
Oh Oh Oh Oh

Tell me why
I don’t like Mondays
I wanna shoo-oo-oo-oo-oo-oot
The whole day down, down, down, shoot it all down

And all the playing's stopped in the playground now
She wants to play with the toys a while
And school's out early and soon we'll be learning
And the lesson today is how to die
And then the bullhorn crackles
And the captain tackles
(With the problems of the how's and why's)
And he can see no reasons
'Cos there are no reasons
What reason do you need to die, die?
Oh Oh Oh

Tell me why
I don’t like Mondays
Tell me why
I don’t like Mondays
I wanna shoo-oo-oo-oo-oo-oot the whole day down

Leviathan είπε...

poli asxima..apo to kako sto xeirotero...8a simfonoso omos kai me ti stavroula...kalispera!

kakos lykos είπε...

Το πρωί Κοκκινοσκουφίτσα το σχολείο μου είχε εκκλησιασμό, σήμερα κλείσαμε για διακοπές λόγω Πάσχα.
Εγώ κανονικά είχα τις δύο τελευταίες ώρες μάθημα έτσι δεν πήγα από το πρωί αφού δεν ήμουν υποχρεωμένη αλλά πήγα απ' ευθείας για το μάθημα.
Αν πήγαινα από το πρωί, εκείνη την ώρα που άνοιξε πυρ ο νεαρός στο δρόμο, θα βρισκόμουν ακριβώς σε εκείνο το σημείο,έτσι ίσως να μην είχα την δυνατότητα να σχολιάζω τώρα, αλλά να βρίσκομαι στην καλύτερη περίπτωση από αδέσποτη σφαίρα στο νοσοκομείο.
Βρέθηκαν πάνω από 15 κάλυκες χρησιμοποιημένοι, είχε ανοίξει πυρ στα τυφλά στην προσπάθειά του να διαφύγει.
Όταν πέρασα κατά τις 12 από την Π.Ράλλη, η σχολή του ΟΑΕΔ βρίσκεται στη γωνία που στρίβουμε για το MACRO κοντά στον Κηφισό, υπήρχαν ακόμα πολλά Βαν καναλιών, που έκαναν ρεπορτάζ και αστυνομία.
Σαν εκπαιδευτικός βλέπω συνέχεια αποκλίνουσες συμπεριφορές σε εφήβους. Αν και είμαστε κοντά στους μαθητές μας και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, είναι δύσκολο όσο κι αν προσπαθούμε να τα βοηθήσουμε, γιατί πολλοί μαθητές είναι αρνητικοί στην βοήθεια από μόνοι τους.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι διαλυμένες οικογένειες(χωρίς απαραίτητα να είναι οι γονείς χωρισμένοι, αλλά απλώς αδιάφοροι), τα βιντεοπαιχνίδια βίας, ή μιμητική συμπεριφορά και η βία στη τηλεόραση που τα ωθεί σε αυτήν, κάνουν τους ορισμένους έφηβους να σηκώνουν τοίχους και να είναι αρνητικοί σε οποιαδήποτε συμβουλή ή βοήθεια.Εκεί πλέον τι μπορεί να κάνει και ο εκπαιδευτικός, που έχει γύρω στα 30 παιδιά σε κάθε τμήμα, το καθένα με τις δικές του ιδιαιτερότητες και προβλήματα;Σαν εκπαιδευτικοί έχουμε κάνει στις σχολές μας και μαθήματα παιδαγωγικών και ψυχολογίας του παιδιού.
Αλλά στη σημερινή εποχή είναι ανεπαρκή όπως αποδεικνύεται, γιατί δεν ήταν αυτά τα μαθήματα το καθαρά γνωστικό μας αντικείμενο.Για άλλον ήταν η φιλολογία, για άλλον τα μαθηματικά, η φυσική, για μένα η ζωγραφική.
Κανένας μας δεν είναι παιδοψυχολόγος.
Πιστεύω αν το Υπουργείο Παιδείας ήθελε πραγματικά να βοηθήσει, να διόριζε στα σχολεία σύμβουλο ψυχολόγο να συζητάει με τα παιδιά τα προβλήματά τους, που είναι και ο ειδικός σε τέτοια θέματα και τα παιδιά θα τον αντιμετώπιζαν διαφορετικά, αφού δεν θα είχε την στάμπα του καθηγητή, λέω την στάμπα, γιατί αυτά τα παιδιά φέρονται τόσο αρνητικά απέναντί μας εξ αιτίας του ρόλου μας σαν εκπαιδευτικών.

kakos lykos είπε...

Σταυρούλα όπως είπα και στην Κοκκινοσκουφίτσα, η μίμηση δυστυχώς είναι ένας μεγάλος παράγοντας, που δημιουργεί τέτοια συμπεριφορά.

Καλησπέρα!

kakos lykos είπε...

Tyler τώρα δεν είναι μόνο οι Δευτέρες αλλά όλες οι μέρες.
Όλα αυτά τότε μας φάνταζαν μακρινά, επιστημονική φαντασία, νομίζαμε ότι εμείς είμασταν άγριοι, στο σήμερα θα μας παρομοίαζαν με φυτά και με τα παιδιά που τα φωνάζουν μαμούχαλα κοροϊδευτικά, επειδή έχουν ευγένεια και σεβασμό.

kakos lykos είπε...

Leviathan πλέον δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει.
Ξεκινάμε για την δουλειά μας ή για την σχολή μας και καταλήγουμε στο νεκροτομείο.
Σημεία των καιρών και παραλογισμός.

everything53 είπε...

Το μυαλό του ανθρώπου είναι μυστήριο. Πολλές φορές ακούμε για κάποιον που έχει κάνει κάτι φρικτό, να λένε μετά γι' αυτόν: "ήταν ήσυχος", "ήταν καλός", "δεν δημιουργούσε ποτέ φασαρίες", και διάφορα τέτοια.
Κατά την γνώμη μου, ακόμα και οι καλύτεροι ψυχολόγοι του κόσμου, δεν μπορούν πάντα να εντοπίσουν ένα ψυχικά διαταραγμένο άτομο, γιατί το κάθε τέτοιο άτομο, μέχρι την στιγμή που θα ξεσπάσει, συμπεριφέρεται φυσιολογικά...

kakos lykos είπε...

Ο συγκεκριμένος everything όπως είπαν, πρέπει να είχε πολλά ψυχολογικά προβλήματα και να είναι μανιοκαταθλιπτικός.Όταν δεν ζεις έναν άνθρωπο συνέχεια, δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος αν η "ηρεμία" που έχει είναι κατάθλιψη ή όχι.

Shattered Words είπε...

Το άκουσα όσο ήμουν το πρωί στη δουλειά!!...όπως πάμε,στο τέλος δε θα λέμε "αυτό το βλέπουμε μόνο στις ειδήσεις" γιατί θα τα έχουμε ζήσει...όλα!!

Καλησπέρες!!

kakos lykos είπε...

Δυστυχώς *Dreams within the twilight* μπήκαν στην καθημερινότητά μας, δεν είναι μόνο πίσω από το γυαλί, ούτε διαδραματίζονται σε κάποια μακρινή μας χώρα.

:(

Tzeve είπε...

για όλα φταίει το internet...ακούστηκε και αυτή η άποψη...

το που βρήκε το όπλο...πώς οδηγήθηκε εκεί...η ψυχολογική βία της κοινωνίας που του ασκείται...

κω κω κω...

kakos lykos είπε...

Άθροισμα όλων είναι Λασπολόγε αυτά που φταίνε, από την σχιζοειδή του προσωπικότητα, μέχρι και το στραβοκοίταγμα ή την κοροϊδία, που του έκανε κάποιος γιατί ήταν μετανάστης.

ΛΕΩΝ είπε...

Θα συμφωνήσω με την άποψή σου Λύκαινα, μα θα υπογραμμίσω πως το κέντρο πρόληψης μπορεί να είναι ΜΟΝΟ η οικογένεια. Δεν μπορεί με τίποτα η οικογενειακή παιδεία να αντικατασταθεί με βοήθεια εκτός οικογένειας, όσους ψυχολόγους κι άν έχουν τα σχολεία! Τι να κάνει ο ψυχολόγος όταν ένα παιδί αντιμετωπίζει την σκληρότητα, την αδιαφορία, την απόρριψη πρώτα μέσα στην ίδια του την οικογένεια?

kakos lykos είπε...

Καλησπέρα Λιονταρίνα, όπως είδες στην απάντηση που έδωσα στην Κοκκινοσκουφίτσα, ανάφερα και 'γω σαν πρώτη πηγή της προβληματικής συμπεριφοράς ενός εφήβου την οικογένεια.
Όλα από εκεί ξεκινούν και όλα εκεί στηρίζονται.
Από την στιγμή που η οικογένεια είναι ανίκανη να προσφέρει υγιή ψυχοπνευματική ανάπτυξη, τότε αναγκαστικά χρειάζεται κάποιος ειδικός να βοηθήσει το νεαρό άτομο.
Ο ειδικός μπορεί με την βοήθειά του να θωρακίσει την εύθραυστη ισορροπία της ψυχής του εφήβου, να δώσει απαντήσεις,και διεξόδους στον έφηβο με την προϋπόθεση, ότι είναι καλός επιστήμονας και το επάγγελμά του το βλέπει σαν λειτούργημα.

korinoskilo είπε...

διαβασα αυτα που εγραψες εσυ ..... το ρεπορταζ το περασα στα γρηγορα..... εισουν τυχερη :)

το προβλημα δυστηχως δεν θα μεινει σε αυτο το περιστατικο και αυτο ειναι πολυ θληβερο :/

καλο βραδυ

ΑΝΝΑ είπε...

Δεν μπορώ να αποφασίσω. Ταράχτηκα με αυτό που διάβασα. Για να οδηγηθεί ένας νέος άνθρωπος σε τέτοια πράξη, φαντάσου τι πραγματικά πέρναγε στη ζωή του. Αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω αν ήταν πράξη απελπισίας ή εκδίκησης, ή αν όντως ήταν Psycho. Μια δόση την είχε σίγουρα. Αν και στην ψυχολογία πάντα λέγαμε ότι οι άνθρωποι που απλά τα βλέπουν όλα κόκκινα κάποια μέρα, γενικότερα είναι πολύ πιο νορμάλ από εσένα και εμένα. Αλλά και από την άλλη γιατί σήμερα? γιατί το είχε προαποφασίσει? Δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια.... Το θέμα όμως είναι ότι χάθηκε ένας νέος άνθρωπος ακόμα...

Καλό σου βράδυ

Miss Pink είπε...

πρίν μέρες γύρισα σπίτι με τα πόδια απο το φροντιστήριο που δουλεύω βράδυ απο μακρυά και σε μια διαδρομή με όχι "καλόφημες" γειτονιές..
ηλιούπολη - κάστρα (για όσους γνωρίζουν απο Θεσ/νικη)

σήμερα λοιπόν μου λέει η μαμά μου στο άσχετο, χωρίς να έχουμε ακούσει όλη μέρα τίποτα για το περιστατικό, "μην ξαναέρθεις μόνη απο εκεί, είναι επικίνδυνο"...

και τώρα διαβάζω αυτό!!!
και αναρωτιέμαι... τελικά μπορείς απο κάτι να προφυλαχτείς???
φεύγεις το πρωί απο το σπίτι σου και δεν ξέρεις αν θα γυρίσεις απλά και μόνο επειδή ίσως βρεθείς την λάθος στιγμή στο λάθος μέρος???
μου φαίνεται αδιανόητο να είμαστε πλέον χάρτινες φυγούρες στο έλεος του καθενός που όποτε γουστάρει βάζει φωτιά και τις καίει και δεν λογαριάζει τον πόνο που αφήνει πίσω..

πολύς θυμός...

κρίμα.. απλά κρίμα...

kakos lykos είπε...

Δυστυχώς αυτό φοβάμαι και γω Korinoskilo, μήπως αυτό το τραγικό περιστατικό, θα έχει και συνέχεια από μιμητές.
:(

kakos lykos είπε...

Boubou, δεν είναι ή το ένα ή το άλλο, είναι όλα μαζί, ειδικά στην περίπτωση αυτού του νεαρού.

Καλό βράδυ να έχεις!

kakos lykos είπε...

Κατερίνα, είναι να μη σου τύχει.
Η κοπέλα που δούλευε στον Γερμανό, που την πυροβόλησε ο ληστής, μέρα μεσημέρι μέσα στη δουλειά της πριν από μερικές μέρες, δεν ήταν σε κακόφημη περιοχή, αλλά σε μία αστική περιοχή της Αθήνας χωρίς μεγάλο δείκτη εγκληματικότητας, και γεμάτη κόσμο.
Κι όμως το κακό δεν άργησε να γίνει.
Πλέον είναι λίγα τα μέρη που αισθανόμαστε ασφαλείς, αλλά ακόμα και αυτό σχετικό είναι.

Καλό σου βράδυ!

Lyric Person είπε...

Δε δικαιολογώ την πράξη του σε καμία περίπτωση, το ξεκαθαρίζω, αλλά κι αυτό το παιδί τι ήταν? Μια χαμένη ψυχή που απλά ήθελε καθοδήγηση..
Δεν μου αρέσει που οι περισσότεροι βλέπουν το θέμα ως μια καθαρά εγκληματική ενέργεια, διότι αν και αυτό είναι τυπικά και επιφανειακά, υπάρχει και κάτι άλλο πιο βαθύ άξιο ανάλυσης, όπως ας πούμε η αδιαφορία για τον συνάνθρωπο. Γιατί ενώ πολλοί φαίνεται ότι τελικά είχαν την επίγνωση πως το παιδί είναι ασυνήθιστα μοναχικό και αλλόκοτο, δεν το πλησίασαν, ν' ανταλλάξουν μαζί του 2-3 κουβέντες ανθρώπινες.. Έχει χαθεί η ανθρωπιά παιδιά, το να περιθωριοποιούμε κάποιον και να φερόμαστε ρατσιστικά παίζοντάς το ανώτεροι και φυσιολογικοί, είναι η πλέον εύκολη έξοδος.

kakos lykos είπε...

Lyric Person, γι αυτό ανάφερα και 'γω ότι όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης σε μία τέτοια συμπεριφορά ενός εφήβου.

Καλό βράδυ :)