Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Πασχαλινή ιστορία



Ένα χρόνο έχω να γράψω.
Πρώτα τα εκτός θέματος πάρα πολύ σύντομα.
Χάθηκα από την μπλογκόσφαιρα, πολύ τρέξιμο και κούραση, πολύ αηδία με όλα αυτά που συμβαίνουν, έτσι που διάθεση για αναρτήσεις.
Θα πείτε μα οι εκπαιδευτικοί κάθονται, τι τρέξιμο και κούραση μας λες;
Ναι μπορεί να καθόμαστε Χριστούγεννα και Πάσχα και κάτι λιγότερο από 2 μήνες το καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν έχει γίνει για μας αλλά για τους μαθητές.
Το ότι καθόμαστε τόσο διάστημα, χτυπάει άσχημα στους άλλους, για να δούμε όμως ποιος κάθεται περισσότερο τελικά.
Υπάρχουν κάποιοι υπάλληλοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί που λένε ότι δουλεύουν και ότι έχουν λίγες μέρες διακοπές, ενώ κάθονται όλο το χρόνο, πάνε στην δουλειά και τα ξύνουνε...τα μολύβια.
Που τους χάνεις, που τους βρίσκεις στο fb να παίζουν farmville και άλλα συναφή χαζοπαίχνιδα, ή στέλνουν ανούσια e-mail που τους έστειλαν με την σειρά τους άλλοι "εργατικοί" υπάλληλοι, και μετά τα βάζουν με μας, που όταν είμαστε στη δουλειά δουλεύουμε και δεν δουλεύουμε τον κόσμο.
Μα θα πείτε εσείς οι εκπαιδευτικοί δουλεύετε 3-4 ώρες τη μέρα.
Λάθος.
Στη τάξη είμαστε 3-4 ώρες τη μέρα, αυτό δεν σημαίνει ότι δουλεύουμε τόσο.
Έχουμε 28-29 παιδιά σε κάθε τμήμα, καθένα με την ιδιαιτερότητά του και τον χαρακτήρα του, είμαστε λειτουργοί που κάθε στιγμή κρινόμαστε,και τα παιδιά είναι οι μεγαλύτεροι κριτές.
Εκτός τάξης στο χώρο του σχολείου, έχουμε στη πλάτη μας χίλιες δύο δουλειές, μεταμορφωνόμαστε σε διοικητικό προσωπικό, έχουμε την γραμματειακή στήριξη του σχολείου δηλαδή πρωτόκολλο, απουσίες, μισθολογικά, στατιστικά, e-school, γινόμαστε νοσοκόμοι, ψυχολόγοι, στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά όχι μόνο σαν τιμωροί (αν κάνουν κάποια διαολιά) αλλά και σαν φίλοι, ακούμε τα προβλήματα του κάθε ενός ξεχωριστά, και είναι δυστυχώς πάρα πολλά τα προβλήματα των παιδιών στην εποχή μας, σαν να γεννήθηκαν ξαφνικά μεγάλοι, σαν να μην είναι παιδιά.
Διαλυμένες οικογένειες, φαινόμενα βίας στο οικογενειακό περιβάλλον, φτώχεια.Δεν είμαστε στο σχολείο για να μεταφέρουμε μόνο στείρες γνώσεις.
Δεν νομίζω λοιπόν όλα αυτά να τα κάνουν άνθρωποι με 3-4 ώρες δουλειά τη μέρα.
Κάποιες ειδικότητες συνεχίζουν την δουλειά και στο σπίτι,έχουν προετοιμασία για το επόμενο μάθημα , δεν σημαίνει ότι επειδή γύρισαν στο σπίτι αυτό είναι πάει τέλειωσε αύριο πάλι.
Δεν θέλω να αγιοποιήσω τους συναδέλφους μου,όπως σε όλες τις δουλειές έτσι και στη δική μας υπάρχουν μαύρα πρόβατα.
Υπάρχουν "εκπαιδευτικοί" που είναι με το ρολόι στο χέρι, πότε θα χτυπήσει το κουδούνι να φύγουν τρέχοντας, αυτοί καταφέρνουν να λουφάρουν ακόμα και μέσα στη τάξη, είναι ευτυχώς λίγοι, αλλά δυστυχώς αυτοί είναι που μας στιγματίζουν όλους.Για μένα αυτοί δεν είναι εκπαιδευτικοί και σε όποια δουλειά και να βρίσκονταν ίδιοι θα ήταν.
Ξέρω ότι πολλοί θα διαφωνήσουν μ' αυτά που λέω, κάποιοι μπορεί και να θιχτούν, αυτά τα εκτός θέματος όμως ήταν καιρός που ήθελα να τα πω, σταματάω λοιπόν εδώ για μπω στο κανονικό θέμα της ανάρτησης.

----------------------------------------------------------------------------------


Πήγα σήμερα να κάνω τα ψώνια για το Πάσχα.
Κοντά στο σπίτι δεν υπάρχει χασάπικο,έτσι το κρέας το αγοράζω από το κρεοπωλείο του super market.
Πάω λοιπόν το απογευματάκι να πάρω ένα μπουτάκι κατσίκι, τι λύκος θα ήμουν αν δεν τιμούσα το κατσίκι τέτοιες μέρες ειδικά.
Πάω στον πάγκο με τα κρέατα και ζητώ από την κοπέλα να μου κόψει ένα συγκεκριμένο μπούτι που στάμπαρα, το κόβει το βάζει στη ζυγαριά και μου λέει:
-Θα σας βάλω και μισό κεφάλι.
Έμεινα κάγκελο.
- Μα δεν θέλω κεφάλι,με πιάνει αηδία και μόνο που το βλέπω.
-Μα έτσι είναι πρέπει να το βάλω γιατί πήρατε μόνο μπούτι,κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα έτσι είναι.Εγώ θα το ζυγίσω και σεις πετάξτε το μετά.
-Πλάκα μου κάνεις κοπέλα μου, θα το ζυγίσεις, θα το χρυσοπληρώσω και θα το πετάξω; είσαι σοβαρή;Γιατί δεν το πουλάς σε κάποιον που το τρώει, αλλά με το ζόρι νταβατζιλίκι σε μένα να πληρώσω το μπούτι με καπέλο ή μάλλον με κεφάλι;Υπάρχουν τόσοι και τόσοι που το λατρεύουν και το θεωρούν και εξαιρετικό μεζέ μάλιστα
-Μην επιμένετε πρέπει να σας βάλω και το μισό κεφάλι, πήρατε μόνο μπούτι.
-Καλά κόψε μου τότε και παϊδάκια από το ίδιο κομμάτι που μου έκοψες το μπούτι για να μην είναι μόνο αυτό.
Κόβει τα παϊδάκια, σπάει και το μπούτι σε μερίδες που το είχε αφήσει ολόκληρο και κοντοστέκεται πάλι.
-Τώρα πρέπει να σας βάλω και τα 2/3 από το κεφάλι.
Πλέον είχε ξυπνήσει για τα καλά ο λύκος μέσα μου.
-Πας καλά μωρέ τι 2/3 από το κεφάλι μου λες, δεν πήρα παραπάνω κρέας τώρα;
-Δεν έχει σημασία πήρατε και μπούτι.
-Σιγά μη μου βάλεις και το γιδοτόμαρο, δώσε μόνο αυτά που σου είπα γιατί στα αφήνω έτσι κομμένα και φεύγω,άντε γιατί παρατράβηξε η μ@λ@κί@ εδώ μέσα.
Άφριζε αυτή, αλλά έβγαζα καπνούς από τα αυτιά εγώ, γυάλιζε "λίγο" και το μάτι μου τελικά έγινε το δικό μου, πήρα το πακέτο μου κι έφυγα.

Καλό Πάσχα σε όλους.

4 σχόλια:

ΛΕΩΝ είπε...

Από Πάσχα σε Πάσχα Καλή μου Λύκαινα!
Πρώτα απ'όλα χαίρομαι που ξανάγραψες!
Όσο αφορά στην "εισαγωγή" σου, θα πω μόνο τούτο: Είναι τραγικό να τσιμπάμε το "δόλωμα" και να τρωγόμαστε μεταξύ μας τώρα ιδίως που θα έπρεπε όλοι να είμαστε στους δρόμους ενωμένοι και θα παλεύουμε πάλι για τα αυτονόητα! Όπως ανέφερες σε όλες τις ομάδες και τα επαγγέλματα υπάρχουν οι "έξυπνοι" και οι "μάγκες" που .....ξύνουν μολύβια!Κι αν κάτι λειτουργούσε και διασώθηκε σ αυτή τη χώρα, το οφείλουμε σ αυτούς που είναι ευσυνείδητοι χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα.....!
Όσο για την περιπέτειά σου στο χασάπικο..... τι να πω? Μου φάνηκε sureal ο διάλογος, κάτι σαν έργο του Ιονέσκο!
Σου εύχομαι Καλό Πάσχα κι ελπίζω να μην χαθείς για ένα χρόνο ακόμα!

kakos lykos είπε...

Καλησπέρα λιονταρίνα Χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα.
Αυτό είναι το κόλπο των κυβερνήσεων, τρώνε αυτοί με δέκα μασέλες, και μετά σπέρνουν την διχόνοια στον λαό, κι έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.Ε ρε λαιμητόμος που τους χρειάζεται κάτι ήξεραν οι Γάλλοι τότε στην επανάστασή τους.Εμείς όμως τι επανάσταση να κάνουμε, μας έβαλαν να τρωγόμαστε μεταξύ μας και να ευχόμαστε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.Κι όλοι αυτοί που έχουν τα πολλά φυσικά πάλι λάδι θα βγουν και θα συνεχίσουν να είναι στο απυρόβλητο.
Όσο για το μπουτάκι το κατσίκι άσε, ακόμα βγάζω καπνούς από τα αυτιά με την παρανοϊκή πολιτική του Βερόπουλου.Καινούριο φρούτο πάντως πρέπει να είναι αυτό γιατί δεν μου έχει ξανατύχει.

Miss Pink είπε...

1ον) ΗΡΘΕΕΕΕΣ :)))
αν ξαναχαθείς θα σου στείλω με κούριερ 13 κεφαλάκια απο διάφορα ζώα :ΡΡ και ένα λύκου έτσι για εκφοβισμό!!! :ΡΡ

2ον) ποτέ δεν μου άρεσε να τσουβαλιάζω πρόσωπα και καταστάσεις..
δημόσιος υπάλληλος είναι ο τύπος στην εφορία που τα ξύνει, δημόσιος υπάλληλος είναι και ο σκουπιδιάρης!
δεν νομίζω οτι τραβάνε τα ίδια και οτι δουλεύουν υπο ίδιες συνθήκες..
οπότε συμφωνώ και επαυξάνω!
ο καθένας με τις ευθύνες του, τις τύψεις του, την αναισθησία του ή την υπευθυνότητα του..

3ον) ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ με την κρεοπωλού!!! έλεος!
πρώτη φορά το ακούω αυτό το πράγμα χαχαχαχαχαχαχα...
θεϊκό!
κι εγώ το ίδιο θα έκανα μη σου πω θα φώναζα και τον διευθυντή να μου φύγει όλο το άχτι απο όλα τα στραβά της χρονιάς επάνω του :ΡΡΡΡ
άξια άξια
σιγά μη σου φορτώσουν το πτώμα με το ζόρι!!!
αχαχαχα

4ον) την απειλή μου να την πάρεις στα σοβαρά απο το νούμερο 1 ε!
;ΡΡΡ μας έλειψες πολύ

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ λυκάκι μου
και καλά μυαλά στους γύρω μας ;)
φιλιά πασχαλινά

kakos lykos είπε...

Δεν χάνομαι,ούτε σας ξεχνάω, απλώς ο χρόνος μου έχει περιοριστεί πάρα πολύ, έτσι θα γράφω πιο αραιά όταν μπορώ να ξεκλέψω λίγη ώρα για να απαντήσω και να βάλω και κάποια παράλογη είδηση που θα μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον.
Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις Miss Pink :)