Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

"Έκεις προμπλήμα"

( πηγή άνωθεν φωτογραφίας zougla.gr)



Την Δευτέρα που μας πέρασε, είχα κανονίσει με φίλη και συνάδελφο μετά την δουλειά, να πάμε στο σπίτι της να την βοηθήσω να στήσουμε τον καινούργιο της υπολογιστή.

Η ώρα πέρασε, ο καινούργιος υπολογιστής στήθηκε και πήρα τον δρόμο του γυρισμού για το σπίτι.Η πιο κοντινή διαδρομή ήταν να περάσω από το κέντρο.

Πριν μπω στο αυτοκίνητο, πάντα τσεκάρω τα λάστιχα αν είναι εντάξει, γιατί μία φορά την είχα πατήσει πηγαίνοντας στην δουλειά και αντί για την δουλειά κατέληξα να ψάχνω βουλκανιζατέρ.
Αφού είδα ότι όλα ήταν εντάξει ξεκίνησα.
Η ώρα 10.30, στέκομαι στο Φανάρι της Θερμοπυλών στην διασταύρωση με την Πειραιώς.
Είμαι πρώτη στο φανάρι και δεξιά μου βρίσκεται ένα άλλο Jeep, πίσω δεν υπήρχε κανένα αυτοκίνητο.
Για κέντρο Αθήνας και μάλιστα τέτοια ώρα ήταν νέκρα.Σκεφτόμουν ότι το πολύ σε 5-10 λεπτά θα βρισκόμουν σπίτι αφού δεν είχε καθόλου κίνηση.



Ξαφνικά ακούω ένα κλακ και την πόρτα μου (του οδηγού) να ανοίγει.
Βλέπω το εξαθλιωμένο πρόσωπο ενός αλλοδαπού, κράταγε με δύναμη το χερούλι της πόρτας με το ένα χέρι και με το άλλο μου έδειχνε προς την μεριά του λάστιχου λέγοντάς μου "Έκεις προμπλήμα,έκεις προμπλήμα."
Το νέο κόλπο που κάνουν, για να σε αναγκάσουν να κατέβεις από το αμάξι και να σε ληστέψουν.
Κοίταξα το βλέμμα του, ήταν αγριεμένο και έδειχνε άτομο αποφασισμένο να τα παίξει όλα για όλα.
Άρχισα να του φωνάζω: "Τσακίσου φύγε από δω... Τώρα!" και τράβαγα με όλη μου την δύναμη και με τα δύο χέρια την πόρτα να την κλείσω, κράταγε αντίσταση και δεν την άφηνε.
Κατάφερα την έκλεισα και πάτησα αμέσως την ασφάλεια, το γαμημένο το φανάρι ακόμα κόκκινο, πάτησα το κεντρικό κλείδωμα για να κλείσουν και οι υπόλοιπες, αλλά με τον νευρικό τρόπο που κλείδωσα την δική μου, μπλόκαραν οι υπόλοιπες και δεν κλείδωναν.
Αυτός βρήκε την ευκαιρία και πήγε σαν αίλουρος από την άλλη πλευρά του αυτοκινήτου και άνοιξε την πίσω πόρτα από τον συνοδηγό.
Τσάντα ή τιμαλφή, δεν αφήνω ποτέ στο αυτοκίνητο, τα μόνα πράγματα που είχα στο πίσω κάθισμα ήταν μία ζακέτα, ένα καπελάκι και ο φάκελος με τα έγγραφα της δουλειάς και τις βαθμολογίες μου των μαθητών.
Με μισάνοιχτη την πίσω πόρτα προσπάθησε να μπει στο αμάξι φωνάζοντας πλέον: "Τώρα έκεις προμπλήμα".
Δεν υπολόγισα τίποτα, σε κλάσματα δευτερολέπτου τα χέρια μου και το μυαλό μου πήραν χίλιες στροφές και τα 'παιξα και γω όλα για όλα.
Το πόδι μου καρφώθηκε στο γκάζι, έφυγα με ορθάνοικτη την πόρτα ευθεία στην Ασωμάτων, δεν έστριψα, για να μειώσω τον κίνδυνο ατυχήματος καθώς ήμουν με ανοιχτή την πόρτα, αλλά και για να έχω περισσότερη ταχύτητα και να μην του αφήσω περιθώριο να προλάβει να μπει στο αυτοκίνητο.
Έχοντας απόσταση ασφαλείας από το μέρος που βρισκόταν ο αλλοδαπός, τράβηξα χειρόφρενο πιο πάνω στην Ασωμάτων και κατέβηκα τρέχοντας να κλείσω την πίσω πόρτα,ανακαλύπτοντας με έκπληξη ότι είχε ξεκουμπώσει και την πόρτα του συνοδηγού αλλά δεν είχε προλάβει να την ανοίξει εντελώς.
Κοίταξα στο βάθος να δω αν ακολούθησε, ή που βρισκόταν, ψυχή δεν υπήρχε στην Θερμοπυλών, μάλλον έτρεξε να κρυφτεί στις φυλλωσιές και τις σκιές της πλατείας που υπάρχει εκεί, περιμένοντας το επόμενο υποψήφιο θύμα του.
Μπήκα στο αυτοκίνητο, αυτή την φορά οι ασφάλειες έκλεισαν κανονικά και συνέχισα τον δρόμο μου.

Αν τρόμαξα; Όχι, δεν τρόμαξα ούτε στιγμή, είχα έκρηξη αδρεναλίνης και νεύρα, τόσα νεύρα, που αυτά πιστεύω μου έδωσαν την δύναμη και κατάφερα να κλείσω την πόρτα μου και να ξεφύγω τελικά.Αν τρόμαζα, αν δείλιαζα έστω και για μία στιγμή, δεν ξέρω τώρα που θα βρισκόμουν.
Δεν μεγαλοποίησα τίποτα στην αφήγησή μου, όλα τα γεγονότα που μοιάζουν σαν σκηνές από ταινία, εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια μου με πρωταγωνίστρια εμένα, μία ιστορία που κράτησε ελάχιστα λεπτά, που μου φάνηκαν αιώνες .

Ηχούν ακόμα στα αυτιά μου οι λέξεις του "Έκεις προμπλήμα", ναι έχουμε αποκτήσει πρόβλημα,όχι ρατσισμού, αλλά επιβίωσης και όχι με τους μετανάστες, που έρχονται να βρουν δουλειά και που κοιτούν τίμια να βγάλουν το λιγοστό φαγητό της μέρας γι αυτούς και τις οικογένειές τους,αλλά με το κάθε κακοποιό στοιχείο, που δεν διστάζει να κλέψει, να σκοτώσει και να βιάσει.
Έχουμε πρόβλημα με τα σώματα ασφαλείας που δεν θα διστάσουν να ρίξουν δακρυγόνα, σε γέρους και μαθητές που διαδηλώνουν, αλλά εκεί που ξέρουν ότι βρίσκονται μόνιμα κακοποιά στοιχεία δεν πάνε να τα μαζέψουν και να τα στείλουν από κει που 'ρθαν.
Θα πάνε να πιάσουν τον μικροπωλητή, που στέκεται και πουλάει ομπρέλες ή κάλτσες στη γωνιά του δρόμου, γιατί δεν έχει άδεια, γιατί δεν πληρώνει φόρους, γιατί χάνει το κράτος από αυτόν, γιατί αυτός είναι η εύκολη σύλληψη.
Αλλά τον αλήτη που απειλεί την ζωή σου θα αποφύγει να τον ακουμπήσει.Είναι δύσκολη σύλληψη και συνήθως σε αυτές τις συλλήψεις αποτυγχάνουν, με επακόλουθα τις γνωστές τραγελαφικές καταστάσεις που παρουσιάζονται στα δελτία ειδήσεων, όπου ο κακοποιός φαίνεται σαν διάνοια που ξεφεύγει από κάθε κατάσταση και το όργανο της τάξης σαν γκαφατζής αστυνόμος Σαΐνης.

Την άλλη μέρα, συζήτησα το περιστατικό με συναδέλφους στο σχολείο, που μένουν σχετικά κοντά, μου είπαν ότι τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί και άλλα κρούσματα στην συγκεκριμένη περιοχή.
Απόρησαν που κυκλοφορώ ακόμα με ξεκλείδωτες τις πόρτες του αυτοκινήτου.
Δεν είναι θέμα ούτε κλειστοφοβίας γιατί δεν έχω,ούτε βαριέμαι να πατήσω το κουμπί, αλλά σε πιθανή σύγκρουση μπορεί να μπλοκάρουν οι πόρτες και να μην ανοίγουν, γι αυτό δεν τις κλειδώνω όταν οδηγώ, εξάλλου και να τις κλειδώσω, μπορούν να σπάσουν το τζάμι. Αν θέλουν να σε βλάψουν βρίσκουν τρόπους.
Πάντως ακολούθησα την συμβουλή τους και βάζω τις ασφάλειες από τότε, ελπίζοντας να μην έχω κάποιο ατύχημα,ή να μην είναι πιο επιθετικοί οι κακοποιοί και σπάσουν το τζάμι.

25 σχόλια:

Νηρηιδα είπε...

Ειναι τοσο μα τοσο γελοιο να σου πει καποιος μετα απο μια τετοια"συναντηση" τυχερη ησουν που δεν εγινε τιποτα χειροτερο.
Δεν ειναι τυχη το να γλιτωνεις απο τον κα8ε μαλακα σωος.
Γιατι δε δεχομαι οτι πειναει, διψαει κλπ κλπ
Και καλα τα λες, πιανουν τον μικροπωλητη που δεν εχει αδεια αλλα στο φιναλε προσπαθει να βγαλει λιγα χρηματα χωρις να τα κλεψει και αφηνουν τους αλλους. Τελικα οντως εχουμε προμπλημα...

Ευρύνοος είπε...

Απίστευτες σκηνές..!

και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας..

μετά μας βαφτίζουν ρατσιστές και αφιλόξενους..
ευτυχώς διατήρησες την ψυχραιμία σου..

εύχομαι να μην ξανασυμβεί ποτέ..

D.Angel είπε...

Πω πωωω
Χαρά στο κουράγιο σου!
Δεν ξέρω τι θα κανα στη θέση σου!
Φιλιά πολλά

Και λοιπόν;E allora? είπε...

ευτυχώς που δεν εγινε τίποτα χειρότερο!καλά κάνεις και μας λες για το επεισόδιο για να έχουμε όλοι τα μάτια μας ανοιχτά.

καλό βράδυ
χχχ

kakos lykos είπε...

Ήταν το ένστικτο της αυτοσυντήρησης που λειτούργησε Νηρηίδα, αν είχα την αφέλεια να κατέβω από το αυτοκίνητο να δω τι μου δείχνει, ή αν δεν το σανίδωνα την κατάλληλη στιγμή, δεν θα την έβγαζα καθαρή από αυτήν την κατάσταση.Δεν θα έδειχνε ενδιαφέρον κανείς να με σώσει, έπρεπε να σώσω μόνη μου τον εαυτό μου και την περιουσία μου, ο οδηγός από το διπλανό αμάξι, αν και έβλεπε την σκηνή δεν αντέδρασε, τον δικαιολογώ απόλυτα. φοβήθηκε για την ζωή του.Να έχετε πάντως στα υπόψιν σας την περιοχή, αν και η ώρα δεν ήταν ακατάλληλη, είναι επικίνδυνη, τα μάτια σας 14 αν αναγκαστείτε να περάσετε από εκεί.

Καλό βράδυ να έχεις.

kakos lykos είπε...

Ρατσιστές μας βαπτίζουν, αυτοί που τους συμφέρει, γιατί έχουν σχέσεις με κακοποιά στοιχεία, γιατί θέλουν να δημιουργήσουν καταστάσεις μίσους εναντίον αλλοδαπών και Ελλήνων, για να μας βλέπει με μισό μάτι και ο εργαζόμενος αλλοδαπός.
Πολλοί μαθητές μου είναι αλλοδαποί, από διάφορες χώρες τους κόσμου μετανάστες.
Την ίδια αντιμετώπιση όμως έχουν με τα Ελληνόπουλα.
Αν είναι καλός μαθητής ο αλλοδαπός θα το πάρει το 20ρι του, δεν θα το κρατήσω μόνο για τον Έλληνα.
Αν κάνει φασαρία, θα τον πετάξω έξω από την τάξη μου και θα γραφτεί στο ποινολόγιο γι αυτό που έκανε, όχι για αυτό που είναι, όπως και ο Έλληνας.
Στα σχολεία κοιτάμε μόνο παιδικές ψυχές και συμπεριφορές, ούτε φυλή, ούτε φύλλο.
Έτσι και σ' αυτήν την περίπτωση, αν αυτός στο φανάρι ήταν Έλληνας, την ίδια αντιμετώπιση θα είχε από μένα.
Εύχομαι σε κανέναν να μην συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί είμαστε μόνοι μας δυστυχώς Ευρύνοε, μόνο ο εαυτός μας μπορεί να μας βοηθήσει.

Καλό βράδυ να έχεις, χάρηκα πολύ που πέρασες από το blog μου, εύχομαι να αναιρέσεις την απόφασή σου να σταματήσεις το blogάρισμα και να σε δούμε πάλι σύντομα να γράφεις!

kakos lykos είπε...

Κρητικοπούλα μου, εγώ είμαι από την Μακεδονία, στο αίμα μου τρέχει το αίμα του παππού μου, που ήταν Μακεδονομάχος υπαρχηγός του Παύλου Μελά, δεν θα μπορούσα να κιοτέψω και να πράξω διαφορετικά, είναι στη φύση μου, αλλά και συ το ίδιο με μένα θα 'κανες, να είσαι σίγουρη γι αυτό, δεν βγάζει ούτε έβγαζε ποτέ η Κρήτη ανθρώπους που δειλιάζουν.

Καλό βράδυ να χεις Dreamer Angel :)

kakos lykos είπε...

Επιβάλλεται πλέον να έχουμε συνέχεια τα μάτια μας ανοιχτά, να μην χαλαρώνουμε, γιατί δεν ξέρουμε πια από που και πότε θα μας έρθει.

Καλό βράδυ Και λοιπόν!

Leviathan είπε...

popo...bravo gia ti psixrainmia sou! adedrases me ton kalitero dinato tropo...kalispera! filiaaa! :)

thomai είπε...

Είναι απο αυτά που ακούς και νομίζεις πως ποτέ δε θα συμβούν σ'εσένα.
Το περιέγραψες με εκπληκτική ακρίβεια. Δεν είναι η αλλοδαποί, είναι αυτός ο φόβος πως αν κάτι συμβεί κανείς δε θα σε προστατεύσει.
Εύχομαι στο μέλλον η αντίδραση αδρεναλίνης σου να παραμένει αχρείαστη!
Καλό σκ!

Η τρελή είπε...

Θυμάσαι που κάποτε λέγαμε για πλάκα την έκφραση "Σικάγο γίναμε"? Και που είμαστε ακόμα, δυστυχώς έρχονται και χειρότερα! Εγώ πάντως, το κλείδωμα στο αυτοκίνητο το έχω κάνει συνήθεια όπως τη ζώνη ασφαλείας, τώρα αν γίνει κάποιο ατύχημα....! Πριν πολλά πολλά χρόνια που είχα ένα σοβαρό τροχαίο, το αυτοκίνητό μου πήρε 3 τούμπες και σταμάτησε με τον ουρανό κάτω, βγήκα από το μικρό άνοιγμα που είχε το τζάμι χωρίς να καταλάβω πως τα κατάφερα!Είναι να μην έρθει η ώρα...άστα!
Καλημέρα Λύκαινα, ψύχραιμη όπως πάντα!

Miss Pink είπε...

πόσο συμφωνώ μαζί σου!!!
πόσα νεύρα νοιώθεις σε τέτοιες περιπτώσεις..
αν μου έκανε κάποιος κακό και τον είχα μπροστά μου δεν ξέρω κι εγώ τι θα έκανα..
και δεν είναι νταηλίκι..
καλώς ή κακώς εκείνη τη στιγμή δεν έχεις την αίσθηση του φόβου..
σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!
τρελαίνομαι που πρέπει να κλειδώνουμε τα αμάξια μας, να διπλοαμπαρώνουμε τα σπίτια μας και να βάζουμε σιδεριές στα παράθυρα μας.!!!
έλεος!!!!

kakos lykos είπε...

Το να κρατάει κάποιος την ψυχραιμία του σε δύσκολες καταστάσεις, είναι ο καλύτερος βοηθός του.

Καλησπέρα Leviathan και καλό Σαββατοκύριακο :)

kakos lykos είπε...

Αυτό είναι thomai, διαβάζουμε συνέχεια για διάφορες υποθέσεις και πιστεύουμε ότι όλα αυτά είναι μακρινά, δυστυχώς είναι πολύ πιο κοντά απ' όσο μπορούμε να φανταστούμε.

Καλό βράδυ και καλό Σαββατοκύριακο να έχεις :)

kakos lykos είπε...

Πως δεν την θυμάμαι την έκφραση αυτή, αλλά στην εποχή μας θα πρέπει να συμπληρώσουμε ότι εμείς δεν γίναμε απλώς Σικάγο, αλλά τριτοκοσμικό Σικάγο.Και όχι λόγω αλλοδαπών, αλλά της γενικής κατάστασης που επικρατεί πλέον στην χώρα μας, που την κάνουν να μην απέχει και πολύ από χώρα του τρίτου κόσμου.

Καλό βράδυ τρελή και καλό Σαββατοκύριακο :)

kakos lykos είπε...

Όχι δεν είναι νταηλίκι, είναι καθαρά το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Καλό βράδυ Κατερίνα και καλό Σαββατοκύριακο να έχεις :)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΙΣΟΥΝ ΨΥΧΡΑΙΜΗ.
ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

kakos lykos είπε...

Δυστυχώς συμβαίνουν παντού και όχι μόνο στο κέντρο.

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο Sκρουτζάκο!

Κακούρος Δημήτριος είπε...

Ήσουν πολύ τυχερή. Πάντως εγώ δεν μπορώ να πω πως δεν μου βγαίνει ένας ιδιότυπος ρατσισμός με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρο μας αν και έχω πολύ καλές σχέσεις με πάρα πολλούς αλλοδαπούς. Πιστεύω πως με το καιρό θα μου φύγει.

kakos lykos είπε...

Δεν τον θεωρώ ρατσισμό, αλλά απέχθεια για όσους είναι κακοποιά στοιχεία. Αν ήταν ρατσισμός θα σου έβγαινε και με τους υπόλοιπους αλλοδαπούς, δεν είναι όμως,γιατί όπως είπες έχεις καλές σχέσεις με πολλούς μετανάστες.

Καλό βράδυ και καλό Σαββατοκύριακο Δημήτρη:)

KitsosMitsos είπε...

Απ'ό,τι φαίνεται έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα απ'όσο νομίζουμε...

Royal Coconut είπε...

Όλη την ώρα που διάβαζα το γεγονός νόμιζα ότι είμαι σε ταινία. Το κουράγιο σου είναι άξιο επαίνου! όσο για τους αλλοδαπούς, Σαφώς και υπάρχουν κάποιοι όπου το κακοποιό στοιχειο είναι βαθιά ριζωμένο μέσα τους. Είναι όμως και πολλοί που δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά γιατί η ελληνική κοινωνία δεν τους έδωσε την ευκαιρία αντιμετωπίζοντας τους πάντα σαν αλλοδαπό κακοποιό στοχείο. Πιστεύω λοιπόν ότι φέρουμε μεγάλη ευθύνη. Όπως και να το κάνουμε είμαστε ρατσιστές και ας μην το παραδεχόμαστε. Έχουμε και εμείς όμως τα δικαιολογητικά μας. Και κάτι ακόμα. τέτοιου είδους γεγονότα είναι εδώ (γερμανία) πολύ σπανια. Ίσος επειδή η αστυνομία εδώ κάνει την δουλειά της και καραδοκεί σε κάθε γωνια. A ναι... και δεν είναι και πουλημένη....

Unknown είπε...

Eutuxws pou hsouna phsyxraimi kai mporeses n antidraseis me auton ton
tropo giati alliws twra mporei na epsaxnes to ama3i sou. Kai alli fora me kleidwmenes portes.An tis eixes kleisei twra dn tha synebaine auto k dn tha eixes προμπλήμα telws pantwn afou perase .......................................... Fili@ poll@ ci@0

Unknown είπε...

Eutuxws pou hsouna phsyxraimi kai mporeses n antidraseis me auton ton
tropo giati alliws twra mporei na epsaxnes to ama3i sou. Kai alli fora me kleidwmenes portes.An tis eixes kleisei twra dn tha synebaine auto k dn tha eixes προμπλήμα telws pantwn afou perase .......................................... Fili@ poll@ ci@0

offshore είπε...

Συγχαρητήρια για την ψυχραιμία σου και συγχαρητήρια που κρατήθηκες και δεν τον πάτησες. Εγώ νομίζω πως αυτό θα έκανα αν είχα παραμείνει τόσο ψύχραιμη.