Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Παρίστανε τη νεκρή μητέρα του για να παίρνει την σύνταξή της.


Ένας άντρας από την Νέα Υόρκη, παρίστανε τη νεκρή μητέρα του για να παίρνει την σύνταξή της, επί έξι χρόνια.

Ο 49χρονος Thomas Prusik-Parkin, για να τους εξαπατήσει φόρεσε περούκα, make-up και παλιά φορέματα και ζήτησε από το ταμείο που ήταν ασφαλισμένη η μητέρα του £70.000

Οι κατήγοροι είπαν, ότι η απάτη αυτή είναι πρωτοφανής και ξεπέρασε κάθε όριο με το θράσος του.Ξεκίνησε όταν η μητέρα του Irene Prusik πέθανε το 2003 σε ηλικία 73 ετών.

Ο κύριος Prusik-Parkin, που ζούσε μαζί της, έδωσε στο γραφείο τελετών ψεύτικο αριθμό κοινωνικής ασφάλισης και λάθος ημερομηνία γέννησης, για να μην φανεί ο θάνατός της στα αρχεία του κράτους.

Ντυμένος σαν κυρία Prusik, έπαιρνε τις επιταγές της, πήγαινε στην τράπεζα και ανανέωσε μέχρι και το δίπλωμα οδήγησής της, είπε η αστυνομία του Brooklyn.

Σε κάθε περίπτωση συνοδευόταν από τον Mhilton Rimolo, που παρουσιαζόταν σαν ανιψιός της, που βοηθούσε την "ανήμπορη γριούλα" να περπατήσει και να συνεννοηθεί με τους υπαλλήλους.

Ο Charles Hynes, εισαγγελέας του Brooklyn δήλωσε:

"Μας είπε ότι δεν είναι ο Norman Bates (ο τρελός δολοφόνος του Ψυχώ).Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι βλάκας, είναι πανέξυπνος και το σχέδιό του λαμπρό."

Ο κύριος Prusik-Parkin συνελήφθη όταν οι κατήγοροι ειδοποιήθηκαν από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου που ζούσε η κυρία Prusick και κανόνισαν μία "συνέντευξη" μαζί της.

"Εμφανίστηκε φορώντας μία κόκκινη ζακέτα, κραγιόν,βαμμένα νύχια και ανέπνεε από μάσκα οξυγόνου, φορούσε φουλάρι για να κρύψει το μήλο του Αδάμ, αλλά απέτυχε να κρύψει τα μεγάλα για γυναίκα χέρια του." Είπαν οι κατήγοροι.

Ο κύριος Prusik-Parkin και ο 47χρονος κύριος Rimolo, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για μεγάλη κλοπή, παραποίηση και συνωμοσία.
Και οι δύο αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες,οι οποίες επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι και 25 χρόνια.

πηγή:Ananova

13 σχόλια:

korinoskilo είπε...

αν και ειναι μακαβριο.. μ αρεσουν κατι τετοια που εξαπατουν το κρατος που μας εξαπατα καθε μερα !!

δυστιχως δεν ειναι για πολυ :/


καλησπερες

Tyler Durden είπε...

τι να κάνουμε άντρας ήταν, άμα ήταν ανύπαντρη γυναίκα (μόνο στη χώρα μας πιστεύω ότι ισχύει ακόμα) θα συνέχιζε να την εισπράττει νόμιμα μια και δεν έχει κάποιον να την "προστατεύει"/στηρίζει. τα καλά της ανισότητας! :Ρ

kakos lykos είπε...

:))))))))

Καλησπέρα Korinoskilo :)

kakos lykos είπε...

Δεν ισχύει ακριβώς έτσι Tyler.
Σε περίπτωση που έχει πεθάνει ο πατέρας μεγάλο ποσοστό της σύνταξης πάει στη σύζυγο, αν έχει πεθάνει και εκείνη και έχουν κόρη ανύπαντρη, τότε παίρνει ένα ποσοστό της σύνταξης, μικρότερο από αυτό που θα έπαιρνε η μητέρα της, με την προϋπόθεση ότι ο πατέρας δεν έπαιρνε σύνταξη του ιδιωτικού φορέα.
Μόνο του δημόσιου φορέα έχει δικαίωμα να πάρει το μέρος της σύνταξης που της αναλογεί και πάλι μόνο αν και αυτή δεν είναι δημόσιος υπάλληλος, αλλά στην περίπτωση που είναι δημόσιος υπάλληλος έχει δικαίωμα να πάρει το μέρισμα.
Επίσης ανεξαρτήτως φορέα, δημόσιου ή ιδιωτικού έχει δικαίωμα να πάρει την σύνταξη αν η κοπέλα έχει αναπηρία νομίζω πάνω από 75%.Δεν γνωρίζω, αν και δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι με πρόσφατο νόμο.

Κράμα είπε...

Τι κάνει ο άνθρωπος όταν βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο!

Είχα ακούσει μια πιο φρικιαστική ιστορία για έναν γιο που είχε θάψει την ηλικιωμένη μάνα του στην αυλή και έπαιρνε τη σύνταξη της για χρόνια!
Στην Ελλάδα συνέβη αυτό!
Όταν ο ταχυδρόμος φέρνει τη σύνταξη σε ένα σπίτι επί χρόνια δεν θα κάτσει να ζητήσει υπογραφή από την ηλικιωμένη!
Τουλάχιστον της γιαγιάς μου τη σύνταξη πολλές φορές την έχω παραλάβει εγω!
Ζει η γιαγιά μου :)))

Φιλιά

kakos lykos είπε...

χαχαχα

Συγγνώμη που γελάω Εβίτα, αλλά μου άρεσε πολύ η διευκρίνισή σου στο τέλος!
Σου εύχομαι να την έχεις για πολλά χρόνια ακόμα την γιαγιάκα σου και να είναι γερή.

Να έχεις ένα όμορφο απόγευμα :)

Η τρελή είπε...

Πενία τέχνες κατεργάζεται......! Να σου πω την αλήθεια...καθόλου δε με χάλασε η κομπίνα που έκανε ο κύριος.....τόσα μας κλέβουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ας πληρώσουν και μια φορά χωρίς να πρέπει!

Γειά σας !

ΑΝΤΙΓΟΝΑΚΙ είπε...

Μωρε καλα τους εκανε....αλλα δυστυχως δεν κρατανε οι χαρες αυτες για πολυ....φανταζομαι τα χρηματα επιστραφηκαν....του τα πηραν ολα???
τουλαχιστον αν προλαβει να βγει απο φυλακη να εχει ενα κομποδεμα....οπως θα ελεγε και η γιαγια της Εβιτας....
χαχαχαχαχαχαχαχχαχααχαχαχ
Καλο σας βραδυ!!

THANOS είπε...

προφανώς δεν έπαιρνε σύνταξη από τον ΟΓΑ. ούτε τα έξοδα της περούκας δε θα βγαζε...

ΑΝΤΙΓΟΝΑΚΙ είπε...

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ θανος...
μονο η περουκα??το μεικαπ...μανικιουρ ρουχα......

kakos lykos είπε...

Καλημέρα τρελή:)

Αν σκεφτεί κανείς τις κρατήσεις που μας κάνουν από το μισθό, φτάνουν και περισσεύουν να ταΐζουν όχι μόνο εμάς αλλά και τα εγγόνια μας.Και πόσοι πεθαίνουν πριν προλάβουν καν να βγουν στη σύνταξη.

kakos lykos είπε...

Καλημέρα Ostrakoo :)

Για κομπόδεμα δεν ξέρουμε, πάντως την τελευταία ανάληψη του την πήραν.

kakos lykos είπε...

χαχαχαχα

Καλημέρα Thano!