Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Χορευτές για γερές πίστες!!!




Όταν είδα αυτή την είδηση, αυθόρμητα το μυαλό μου πήγε στη "Φαντασία" του Disney, στο απόσπασμα από το dance of the hours όπου για χορευτές ήταν ιπποποταμάκια.
Ανεξάρτητα όμως από αυτό, ποιος είπε ότι δικαίωμα στο χορό μπορούν να έχουν μόνο οι καλλίγραμμοι;
Υπάρχουν άνθρωποι που άσχετα αν έχουν περιττά κιλά στο σώμα τους, έχουν χάρη σβελτάδα και αρμονία στη κίνησή τους, και εμφανισιακά καλλίγραμμοι, που είναι άγαρμποι και θυμίζουν αγγούρια.





Κάτι τέτοιο μπορεί να σκέφτηκαν στην Κίνα και να δημιούργησαν αυτήν την εταιρεία που προωθεί και προσλαμβάνει μόνο υπέρβαρους χορευτές.

Το υπέρβαρο συγκρότημα στο οποίο ζυγίζει ο κάθε κάθε χορευτής περίπου 20st ολοκλήρωσε ήδη την πρώτη του περιοδεία στη χώρα.

Η αρχηγός του συγκροτήματος Fei Fei, λέει ότι έχουν 14 εκτελεστές, από αυτούς οι 10 είναι κορίτσια και τα 4 αγόρια, ο ελαφρύτερος χορευτής είναι 16st και ο βαρύτερος φτάνει τα 35st.

"To κριτήριο πρόσληψης είναι, ότι το βάρος του χορευτή πρέπει να είναι πάνω από 100kg(15st 10lb)" είπε στην Henan Business Daily.

Η Fei Fei είπε ότι όταν γεννήθηκε το βάρος της ήταν 12lb 2oz, και όταν έγινε 11χρονών έφτασε ήδη να ζυγίζει πάνω από 11st.
"Έβγαινα σπάνια έξω γιατί δεν άντεχα τους ανθρώπους να με κοιτούν επίμονα και να γελούν με μένα"

Αποφάσισε να οργανώσει το υπέρβαρο συγκρότημα στο Zhenzhou πριν από τέσσερις μήνες, για να μπορεί να βγάζει τα προς το ζειν, αλλά και για να αισθανθεί μέρος της κοινωνίας.

Τα μέλη του συγκροτήματος λένε ότι είναι ικανοποιημένοι και απόλυτα ευχαριστημένοι με την απόδοσή τους στις παραστάσεις τους, αλλά συνάντησαν πολλές δυσκολίες στις πρόβες κατά το στάδιο της εκπαίδευσης, μέχρι να καταφέρουν τα ανοίγματα και τα κτυπήματα των ποδιών στον αέρα.

Πηγή: Ananova

16 σχόλια:

ΛΕΩΝ είπε...

Επιτέλους κι ένα group με φυσιολογικά μέτρα και σταθμά! Η χάρη βάρος δεν κοιτά!

Γιάννης Πετρόπουλος είπε...

Καλησπέρα λύκαινα.

Χωρίς καμμία ρατσιστική διάθεση, σκέφτομαι ότι από τέτοιους ανθρώπους, μπορεί κάποιος να δεί κινήσεις τις οποίες δεν μπορούν να κάνουν οι... συμβατικοί χορευτές.

Αν δεν είναι προκατειλημμένος και δεν απαξιώσει απ' την πρώτη στιγμή ένα τέτοιο μπαλέτο, νομίζω ότι μπορεί να έχει αισθητικά το αποτέλεσμα που περιμένει, από μια παράσταση με... ευτραφείς χορευτές.

kakos lykos είπε...

Πολύ σωστά Λιονταρίνα :)

kakos lykos είπε...

Μα και γω χωρίς καμία ρατσιστική διάθεση το έγραψα.
Έχω μάλιστα και παράδειγμα ευλυγισίας, με μένα και με μία φίλη μου στα φοιτητικά μας χρόνια.
Εγώ τότε ήμουν δεν ήμουν 53 κιλά, εκείνη γύρω στα 120, με πείραζε πάντα, λέγοντάς μου πόσο άγαρμπη και ατσούμπαλη είμαι όταν κινούμαι. Μία μέρα μου λέει για να δούμε την ευλυγισία σου... Σκύψε χωρίς να λυγίσεις τα γόνατά σου και ακούμπησε τα χέρια σου, ή τις άκρες των δακτύλων στο πάτωμα, λέω εγώ σιγά το δύσκολο.
Αμ δε!
Λίγο κάτω από τα γόνατα έφτασαν τα χέρια μου, γέλαγε εκείνη, της λέω για δοκίμασε που μου κάνεις την έξυπνη...
Κόκκαλο εγώ! Με τρομερή άνεση ακούμπησε τις παλάμες της στο πάτωμα, κοίταζα ξανακοίταζα, τα γόνατα καθόλου λυγισμένα και τα πόδια σε στάση προσοχής.

Τα κιλά δεν παίζουν κανένα απολύτως ρόλο αν κάποιος έχει ευλυγισία ή χάρη στην κίνησή του.
:)

korinoskilo είπε...

συμφωνω με την λιονταρινα ( πως και ετσι θα μου πεις?:Ρ)

το συγκεκριμενο αποσπασμα απο την φαντασια τα λεει ολα!!!!

σας προτεινω το http://paxoulos.blogspot.com/
που εχει την αλλη πλευρα των πραγματων απο αυτα που συνηθηζουν

καλο απογευμα

Νηρηιδα είπε...

το βαψιμο τους δεν θα κολακευαν καμια γυναικα ανεξαρτητως κιλων.Αλλα αμα χορευουν καλα ποιος τα χεζει τα κιλα!χεχε εκανα και στιχακι!

Tyler Durden είπε...

όπως και στο τραγούδι δεν είναι ωραία τραγούδια μόνο αυτά που οι ερμηνευτές έχουν τα υψίφωνα χαρίσματα της Κάλας, αλλά και η βραχνάδα, η τσιρίδα, αλλά και το φάλτσο ακόμη, μπορούν να παράγουν άλλου επιπέδου αισθητική και εξίσου ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

kakos lykos είπε...

H Φαντασία Korinoskilo, για μένα είναι αριστούργημα, μία από τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων όλων τον εποχών!

kakos lykos είπε...

Νηρηίδα μου, αυτό δεν είναι βάψιμο που έχουν σοβάτισμα είναι:)))))
Φυσικά και ένα τέτοιο βάψιμο δεν κολακεύει καμία γυναίκα, αλλά την κάνει το λιγότερο καρνάβαλο.
:)))

kakos lykos είπε...

Tyler, όταν η φωνή έχει συναίσθημα και χρωματίζεται, όταν ο ερμηνευτής το ζει το τραγούδι, τότε αν ακουστεί και κανένα φάλτσο έρχεται σε δεύτερη μοίρα, την ερμηνεία και την βραχνάδα της Καρέζη, καμιά τραγουδίστρια όσο καλή και να είναι δεν θα την αποδώσει το ίδιο, θα είναι πάντα ένα αντίγραφο της, και η Καρέζη δεν ήταν καν τραγουδίστρια.Την να την κάνουμε μία καλή φωνή όταν στηρίζεται μόνο σε κανόνες, χωρίς να έχει το προσωπικό πάθος μέσα, αυτή η φωνή είναι σωστή αλλά στεγνή, σαν να βγαίνει μέσα από μηχάνημα.Έτσι είναι όλα στην τέχνη, κάποιες φορές απαιτείται η παραβίαση των κανόνων για να φτάσεις στο ξεχωριστό.

Aspa είπε...

Χαίρομαι τους ανθρώπους που αισθάνονται άνετα με αυτό που είναι! Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε χορευτικό τους. Πάω στο Utube να ψάξω!

THANOS είπε...

Tι κι αν είναι στρουμπουλοί, αρκει να χορευουν ομορφα.
όχι πάντως πεντοζάλη σε ξύλινο πάτωμα :))

kakos lykos είπε...

Πολύ πιθανόν Άσπα... κι αν δεν μπήκαν ήδη στο YouTube σύντομα να τους δούμε εκεί.

:)

kakos lykos είπε...

Είπαμε Thano, απαραίτητη προϋπόθεση οι γερές πίστες, γιατί μπορεί να διαθέτουν χάρη, διαθέτουν ταυτόχρονα όμως και κάποιο βάρος, που απαιτεί ειδικές συνθήκες :)

ΑΝΝΑ είπε...

χαχα, έχω ελπίδες για τα Μπολσόι, να γίνω μπαλαρίνα από σοι......

kakos lykos είπε...

Boubou μου δεν ξέρω κατά πόσο έχεις ελπίδες για τα Μπολσόι, αυτό μόνο εσύ το γνωρίζεις, αυτό που ξέρω όμως είναι, ότι στο στίχο έκανες τέλεια την ομοιοκαταληξία!
:)