Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Μπάμπης Λαζαρίδης. Ποιους φοβόταν ότι θα τον δολοφονήσουν;


Η σύντομη ζωή του επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων Μπάμπη Λαζαρίδη: Γνώριζε τους τρεις τέσσερις ανθρώπους που ήθελαν να τον στείλουν στον άλλο κόσμο. Και τους περίμενε... Με δυο τρεις φίλους που τον κάλυπταν, μ’ ένα «σιδερικό» που κράταγε πάνω του και κάγχαζε όταν τον ρωτούσαν εάν το κατέχει νόμιμα και με τη φοβερή ψυχραιμία που διέθετε ως πρώην πρωταθλητής της πυγμαχίας. Οι δολοφόνοι του, όμως, αποδείχτηκαν πιο γρήγοροι και πιο άγρυπνοι απ' αυτόν. Ισως γιατί ο ίδιος νόμιζε ότι είχε κλείσει πολλούς ανοιχτούς λογαριασμούς με τους ανθρώπους που νταραβεριζόταν και ότι θα τον άφηναν ήσυχο. Τα γραμμάτια της νύχτας, όμως, δεν ξεχρεώνονται ποτέ. Και ο Λαζαρίδης, που ήθελε να δουλέψει δυο τρία χρόνια ακόμα και μετά να «την κάνει» για Θεσσαλονίκη, ξέχασε -όπως φάνηκε- τον απαράβατο νόμο της νύχτας για μερικά δευτερόλεπτα.

Το τμήματα Εκβιαστών αλλά και το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής μιλούν γενικόλογα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Το αν η παραλιακή έχει καταντήσει πεδίο εκτέλεσης χειρότερο από κεντρικό δρόμο της ιταλικής Νάπολης προς το παρόν περνάει σε δεύτερη μοίρα. Προφανώς οι ένστολοι γνώστες της ευρυζωνικής νυχτερινής Αθήνας ήξεραν και τους ανοιχτούς λογαριασμούς του Λαζαρίδη. Αυτό τουλάχιστον είχε πει σε εμάς ο δολοφονηθείς στην τελευταία του συνέντευξη. «Θέλουν να με φάνε, τα ξέρουν όλα οι αρχές. Ξέρουν και ποιοι είναι και τι κάνουν». Ολα, ευτυχώς ή δυστυχώς για κάποιους στην Ασφάλεια, είναι πια μαγνητοφωνημένα. Ο μακαρίτης ο Λαζαρίδης μάς είχε δώσει να καταλάβουμε ότι τα μέτωπα που φοβόταν ήταν τέσσερα.

Το πρώτο ήταν όλοι όσοι αισθάνθηκαν εξαγριωμένοι μετά την αθώωσή του -με βούλευμα- από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για το περίφημο συμβόλαιο θανάτου που αφορούσε ιδιοκτήτη γειτονικού νυχτερινού κέντρου και είχε καταγγελθεί στην ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου 2007. Ο Λαζαρίδης, όμως, μιλούσε πάντα με καλά λόγια για τον ιδιοκτήτη «που ήθελε ο ίδιος να σκοτώσει», κατά την κατηγορία που αργότερα εξέπεσε. «Καλό και σεβαστικό παιδί» τον χαρακτήριζε. Δεν έλεγε όμως τα ίδια για όσους πούλησαν φιλίες για τα λεφτά. Αυτούς που τους έκανε κάποτε «ανθρώπους» τους φοβόταν.

Η Ασφάλεια προσανατολίζεται στο ενδεχόμενο η άγρια δολοφονία να έγινε και για περίεργες δοσοληψίες με ναρκωτικά. Ο Λαζαρίδης πάντα φοβόταν μήπως τον «στήσουν για ναρκωτικά» και υποψιαζόταν αστυνομικούς που είχαν υπηρετήσει στη Δίωξη. Η πιθανότητα να σκότωσαν Αλβανοί έμποροι κοκαΐνης τον επιχειρηματία εξετάζεται. Εξετάστηκε όμως ποτέ αν ήταν βάσιμες οι καταγγελίες του Λαζαρίδη για εμπλοκή γνωστών αστυνομικών σε τόσο βρόμικες συναλλαγές;

Το τρίτο μέτωπο ήταν τα χρέη του επιχειρηματία. Κάποιοι επιμένουν ότι είχε ανοιχτεί και χρωστούσε πολλά. Στο μαγαζί, στο σπίτι που έφτιαχνε, στις δουλειές της νύχτας. Ενας φίλος του όμως από τα παλιά, ο επιχειρηματίας Πάνος Κωστόπουλος, ο οποίος τον είχε δει στα Μανιάτικα του Πειραιά πριν από δύο εβδομάδες, δίνει άλλη εξήγηση: «Από παλιά τον Μπάμπη θέλανε να τον βγάλουν από τη νύχτα. Δεν ανέχονταν ένα φτωχόπαιδο από την Καβάλα να μαζεύει νεολαία στο μαγαζί του. Μπήκε στη μύτη πολλών. Εκεί είναι το μυστικό. Δεν είναι ναρκωτικά. Οσο για χρέη, όλοι χρωστάνε».

Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο η σύντροφος του για να είναι σήμερα στην Καβάλα για την κηδεία του.

Ολα τα στοιχεία μιας μαφιόζικης εκτέλεσης έχει η δολοφονία του 40χρονου επιχειρηματία Μπάμπη Λαζαρίδη, η οποία έγινε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έξω από ξενοδοχείο στη συμβολή της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Αλκυονίδων, στη Βούλα.

Ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου «Μούσες» και η 31χρονη σύντροφός του, τραγουδίστρια Αγγελική Ηλιάδη έμεναν προσωρινά στο ξενοδοχείο μαζί με τον τεσσάρων ετών γιο τους και την νταντά του μωρού τους, καθώς αυτό το διάστημα έκαναν μετακόμιση στο νέο τους σπίτι. Το ζευγάρι στις 12.25 βγήκε από το ξενοδοχείο για να πάει στο κέντρο του Λαζαρίδη, όπου τραγουδά η Ηλιάδη. Ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στο πολυτελές τζιπ του Λαζαρίδη, όταν ξαφνικά δέχτηκαν την επίθεση από δύο αγνώστους που φορούσαν κράνη μοτοσικλέτας. Οι δράστες, όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, ήταν κρυμμένοι πίσω από την πρασιά της διαχωριστικής νησίδας, απέναντι από το ξενοδοχείο, επί της Ποσειδώνος και αφού διέσχισαν τη λεωφόρο, πλησίασαν το ζευγάρι. Χωρίς να πουν κουβέντα και καθώς ο επιχειρηματίας δεν είχε μαζί του κανέναν να τον προστατεύει, ο ένας έβγαλε ένα αυτόματο όπλο, πιθανότατα Καλάσνικοφ, και τον «γάζωσε». Κατά τον ιατροδικαστή που εξέτασε το πτώμα, έξι σφαίρες καρφώθηκαν στο στήθος και την κοιλιά του επιχειρηματία, ενώ μία τραυμάτισε στο δεξί πόδι τη σύντροφό του. Χαρακτηριστικό ήταν δε, όπως σχολίαζαν αργότερα αξιωματικοί της Ασφάλειας, ότι δεν τον πυροβόλησαν στο κεφάλι.

Αμέσως μετά οι δράστες επιβιβάστηκαν σε μια μοτοσικλέτα που είχαν παρκάρει μερικά μέτρα από το ξενοδοχείο επί της παραλιακής και έφυγαν με κατεύθυνση την Αθήνα. Με ασθενοφόρο η Αγγελική Ηλιάδη μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Οι αστυνομικοί από το σημείο της δολοφονίας περισυνέλεξαν πάνω από είκοσι κάλυκες. Από την Ηλιάδη δεν πήραν κατάθεση, καθώς βρισκόταν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, ενώ αμέσως μετά την έξοδό της από το νοσοκομείο χθες έφυγε για την Καβάλα προκειμένου να παρευρεθεί στην κηδεία του συντρόφου της.

Εδιωξαν άρον-άρον τον κόσμο από το μαγαζί

Η είδηση της δολοφονίας του Μπάμπη Λαζαρίδη έπεσε σαν κεραυνός στο κέντρο «Μούσες» που διατηρούσε ο άτυχος επιχειρηματίας. Ο Γιώργος Χρήστου βρισκόταν πάνω στην πίστα και τραγουδούσε ήδη περισσότερη ώρα απ’ ό,τι συνήθως, καθώς η Αγγελική Ηλιάδη είχε αργήσει. Κανείς δεν ήξερε τι είχε συμβεί και ο κόσμος που διασκέδαζε στο σχεδόν γεμάτο νυχτερινό κέντρο της λεωφόρου Συγγρού περίμενε πώς και πώς ν’ απολαύσει επί σκηνής τη σύντροφο του Μπάμπη Λαζαρίδη, αλλά και τον Θέμη Αδαμαντίδη που εμφανίζεται στην ίδια πίστα. Αντί γι' αυτό όμως οι θαμώνες είδαν τα φώτα ν’ ανάβουν ξαφνικά κι άκουσαν τον Γιώργο Χρήστου να λέει από μικροφώνου, εμφανώς μαγκωμένος, ότι συνέβη κάτι πολύ σοβαρό και το μαγαζί πρέπει να κλείσει.

Οι πελάτες δεν ήξεραν τι να υποθέσουν. Κάποιοι έκαναν εύλογα τα παράπονά τους, ενώ ορισμένοι συνειδητοποίησαν αμέσως ότι κάτι πράγματι πολύ σοβαρό είχε συμβεί. Κι αυτό γιατί έβλεπαν γύρω τους δακρυσμένα πρόσωπα, καθώς το τραγικό μαντάτο είχε ταξιδέψει σε χρόνο ρεκόρ από στόμα σε στόμα στους εργαζομένους του κέντρου. Το μαγαζί άδειασε σχετικά γρήγορα και χωρίς βέβαια να ζητηθεί από τους πελάτες να πληρώσουν. Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό, ενώ άγνωστο παραμένει το αν θα ανοίξει ξανά.

Οταν έκαψαν τις «Μούσες»

«Νιώθω ότι κινδυνεύω. Θέλουν να με φάνε. Δεν πέτυχε ο στόχος τους να με κλείσουν φυλακή. Το επόμενο στάδιο είναι η εξόντωση» είχε δηλώσει ο ίδιος ο Μπάμπης Λαζαρίδης στη συνέντευξή του στην «Espresso», στα μέσα Νοεμβρίου πέρσι, λίγο μετά την κατηγορία που ασκήθηκε τότε εις βάρος του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του κέντρου «Καραμέλλα» Γιάννη Βουτυράκου. Μπορεί, δε, υπόθεση αυτή να είχε αίσιο τέλος για τον 40χρονο ιδιοκτήτη του κέντρου «Μούσες» αφού, όπως είναι γνωστό, αθωώθηκε τελικά με βούλευμα, εντούτοις, όταν φέτος στις 4 Μαρτίου εξερράγησαν επτά μασούρια δυναμίτιδας έξω από το κατάστημά του στη λεωφόρο Συγγρού 225 ήρθε και πάλι στην επιφάνεια. Ο λόγος ήταν ότι οι αξιωματικοί της Ασφάλειας ανάμεσα στα τρία σενάρια που εξέταζαν για τη βομβιστική επίθεση ήταν κι εκείνο της προσωπικής αντεκδίκησης. Τα άλλα δύο σενάρια που εξετάστηκαν ήταν η επίθεση να έγινε με σκοπό να εισπραχθούν τα ασφάλιστρα ή να επρόκειτο για ένα ακόμη επεισόδιο στον πόλεμο επικυριαρχίας ομάδων της νύχτας. Ολα όμως τα σενάρια έπεσαν στο κενό καθώς από τις έρευνες που ακολούθησαν δεν προέκυψε οτιδήποτε που να τα επιβεβαιώνει.

Τι θα γίνει με την περιουσία του και την επιμέλεια του παιδιού

Εκτός από τη μεγάλη κόντρα για τα περιουσιακά που «γεννιέται» μετά το θάνατο του Μπάμπη Λαζαρίδη μεταξύ της νόμιμης συζύγου του Πόπης Μαλλιωτάκη και της συντρόφου του Αγγελικής Ηλιάδη, πληροφορίες θέλουν τους γονείς της δεύτερης να ετοιμάζονται να καταθέσουν αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με την οποία θα ζητούν να τους ανατεθεί η επιμέλεια του τετράχρονου εγγονού τους. Αν όντως κάνουν πράξη την απειλή που -σύμφωνα με πληροφορίες- εκτόξευσαν εναντίον της κόρης τους, μετά και από την άρνησή της να τους δεχτεί στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, θα υποστηρίξουν βάσει της αίτησής τους ότι η Αγγελική Ηλιάδη δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να μεγαλώσει μόνη της το παιδί της και θα ζητήσουν να αναλάβουν εκείνοι την επιμέλειά του.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί πως στην πλειοψηφία των περιπτώσεων το δικαστήριο φροντίζει την επιμέλεια του παιδιού να έχει η φυσική του μητέρα, εφόσον είναι εν ζωή και δεν συντρέχει σοβαρός λόγος που να θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή ή την ασφάλειά του.

Εξαλλη με το ενδεχόμενο αυτό δήλωσε πάντως η αδερφή του Μπάμπη Λαζαρίδη, Σοφία, τονίζοντας «πως κανείς δεν θα ακουμπήσει το παιδί του αδερφού της» και εκδηλώνοντας τη στήριξή της με κάθε τρόπο προς την Αγγελική Ηλιάδη.

Οσον αφορά δε τα ζητήματα της περιουσίας, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, το ένα τρίτο της περιουσίας του αποθανόντος πηγαίνει στη νόμιμη σύζυγό του και τα υπόλοιπα δύο τρίτα στα παιδιά του, στην προκειμένη περίπτωση στους δύο γιους του. Η αδερφή του Μπάμπη Λαζαρίδη, ωστόσο, επισήμανε πως η οικογένεια του επιχειρηματία «θα προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου κανένας να μη “λεηλατήσει” την περιουσία που με κόπο έφτιαξε».

Γιατί η Αγγελική Ηλιάδα αρνήθηκε να μιλήσει στους γονείς της

Με μια κραυγή οδύνης και απόγνωσης γράφτηκε το φινάλε ενός μεγάλου -μοιραίου, όπως έμελλε- έρωτα. Η Αγγελική Ηλιάδη είδε τον άντρα της ζωής της, τον Μπάμπη Λαζαρίδη, να εκτελείται εν ψυχρώ κι ένιωσε τον κόσμο της να γίνεται κομμάτια!

Η ιστορία αγάπης του επιχειρηματία με την τραγουδίστρια έγινε αφορμή για να ανοίξουν μέτωπα γεμάτα μίση, ίντριγκες και διαμάχες! Ο Μπάμπης άφησε τη σύζυγό του Πόπη Μαλλιωτάκη, με την οποία είχε κι έναν γιο, τον Βασιλάκη, για το χατίρι της Αγγελικής κι εκείνη έβαλε ένα μεγάλο «Χ» στους γονείς της, όταν ήρθαν σε κόντρα με τον αγαπημένο της. Ενας «πόλεμος» που δεν δείχνει να κοπάζει ακόμη και στις πιο δύσκολες ώρες για την τραγουδίστρια.

Παρ’ ότι οι γονείς της επιδίωξαν να έρθουν σε επαφή μαζί της και την επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο λίγο μετά τον τραυματισμό της, εκείνη τους αρνήθηκε. Ωρες αργότερα ζήτησε και έλαβε εξιτήριο προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του συντρόφου της. Ο μόνος άνθρωπος από την οικογένειά της που θέλησε να στέκεται δίπλα της ήταν η γιαγιά της Καίτη Γκρέυ, η οποία την είχε στηρίξει και στο παρελθόν στη διαμάχη με τους γονείς της, με συνέπεια να κατηγορηθεί από τον γιο της ότι την πλήρωνε ο Λαζαρίδης για να παίρνει το μέρος του.

Η γνωριμία του Μπάμπη με την Αγγελική έγινε όταν ακόμη εκείνη εμφανιζόταν σε νυχτερινά μαγαζιά (β’ κατηγορίας) στη συμπρωτεύουσα, πριν από περίπου μια πενταετία. Ο Λαζαρίδης την άκουσε και μαγεύτηκε.
Βρήκε στο πρόσωπό της τη μούσα του, και πίστεψε στο ταλέντο της τραγουδίστριας που, όπως πίστευε, είχε μέλλον και στην Αθήνα. Ακολούθησαν τηλεφωνικές επαφές και συναντήσεις προκειμένου να την πείσει να κατέβει στην πρωτεύουσα. Η Αγγελική πήρε τη μεγάλη απόφαση και τελικά τον δικαίωσε. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας τους ο επιχειρηματίας τη στήριξε απόλυτα, εκτελώντας παράλληλα και καθήκοντα μάνατζέρ της. Με τη βοήθειά του η Αγγελική έκανε αρκετά σουξέ και είδε το όνομά της να φιγουράρει πρώτο σε μαρκίζες νυχτερινών μαγαζιών. Σύντομα η συνεργασία άρχισε να εξελίσσεται σε κάτι πιο τρυφερό, καθώς ο φτερωτός θεός είχε ήδη στοχεύσει στις καρδιές τους.

Ομως όσο περισσότερο φούντωνε ο έρωτάς τους τόσο πυροδοτούνταν οι κόντρες με την οικογένειά της. Την άνοιξη του 2004 είχαν βουίξει οι μεσημεριανές εκπομπές με τον πόλεμο δηλώσεων μεταξύ των δύο πλευρών. Οι γονείς της Αγγελικής έλεγαν πως ο Μπάμπης θα καταστρέψει το παιδί τους κι ότι «το ποτίζει τσίπουρο», ενώ ο επιχειρηματίας τούς κατηγορούσε ότι τους ενδιέφεραν μόνο τα λεφτά και ότι έβλεπαν την κόρη τους σαν την κότα με τα χρυσά αβγά! Η Αγγελική στάθηκε από την αρχή της μεγάλης κόντρας δίπλα στον σύντροφό της κι αποφάσισε να ξεγράψει διά παντός τους γονείς της. Την ίδια εποχή φούντωσε και το... πολεμικό μέτωπο με την Πόπη Μαλλιωτάκη. Η τραγουδίστρια, την οποία ο Μπάμπης Λαζαρίδης γνώρισε στη Γερμανία, υποστήριξε πως πληροφορήθηκε τα νέα για το ειδύλλιο του άντρα της και την εγκυμοσύνη της Αγγελικής από τα κανάλια.

Ολες αυτές οι δύσκολες καταστάσεις πάντως ένωσαν το ζευγάρι ακόμη περισσότερο. Το ίδιο και ο ερχομός του παιδιού τους, του δεύτερου γιου για τον Μπάμπη Λαζαρίδη, που ήρθε στον κόσμο πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Προφητικός πάντως αποδείχτηκε ο στίχος του τραγουδιού της Αγγελικής που επρόκειτο να κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες: «Να μη σε γνώριζα ποτέ, να μην πονούσα, αυτές τις δύσκολες στιγμές να μην περνούσα»...

Μαλλιωτάκη: «Δεν ξέρω πώς θα το πω στον Βασίλη»

Συγκλονισμένε από το χαμό του Μπάμπη Λαζαρίδη πέρα από την τελευταία σύντροφο της ζωής του Αγγελική Ηλιάδη, είναι και η εν διαστάσει σύζυγός του Πόπη Μαλλιωτάκη. Η τραγουδίστρια αρνείται να πιστέψει όλα όσα διαδραματίστηκαν την Παρασκευή λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ενώ συνέχεια στο μυαλό της έχει την τελευταία εικόνα του στο νεκροτομείο, καθώς ήταν αυτή που κλήθηκε το Σάββατο το πρωί να κάνει την αναγνώριση της σορού. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στη Γερμανία το 1992 και έχουν αποκτήσει μαζί κι έναν γιο, τον οκτάχρονο σήμερα Βασίλη.

Η «Espresso» επισκέφτηκε χθες το απόγευμα το διαμέρισμα της κυρίας Μαλλιωτάκη στην Ανω Γλυφάδα, στο σπίτι το οποίο απέκτησε λίγο πριν από το γάμο της με τον Λαζαρίδη. Βλέπει τις φωτογραφίες του πρώην συζύγου της, θυμάται όλα όσα έζησαν μαζί και δεν μπορεί να πιστέψει την απώλειά του. Με τρεμάμενη φωνή ανησυχεί για την αντίδραση του γιου της μόλις μάθει όλη την αλήθεια, καθώς αρχικά το μοναδικό που του είχε πει είναι ότι ο μπαμπάς του έχει τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο. «Δεν ξέρω τι να κάνω, πώς θα το πω στο παιδί. Ο Βασίλης πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια. Ο Μπάμπης τον λάτρευε και ο μικρός τού είχε φοβερή αδυναμία».

«Ο έρωτάς μας ήταν κεραυνοβόλος» εξομολογείται η Πόπη Μαλλιωτάκη. Το ζευγάρι παντρεύτηκε λίγα χρόνια αργότερα στη Γλυφάδα, στον Αγιο Κωνσταντίνο. «Ο Μπάμπης δεν ήθελε να τραγουδάω, με ήθελε στο σπίτι να τον προσέχω και να μεγαλώνω το παιδί μας. Δεν του χάλασα χατίρι, όμως κι εκείνος έκανε τα πάντα για να μας παρέχει μια άνετη ζωή».

Για δεκατρία ολόκληρα χρόνια το ζευγάρι έμεινε αχώριστο, αλλά και μετά το δεσμό του με την Αγγελική Ηλιάδη εξακολούθησε να έχει τις καλύτερες σχέσεις. Ο Μπάμπης προσπαθούσε να βλέπει τον γιο του όσο πιο συχνά μπορούσε, ενώ δεν ήταν και λίγες οι στιγμές που χρειάστηκε για κάποιο του πρόβλημα να συμβουλευτεί ακόμα και την εν διαστάσει σύζυγό του. «Δεν είχαμε ποτέ προβλήματα, γι’ αυτό και ποτέ δεν μου ζήτησε διαζύγιο. Μάλιστα, κάποια στιγμή όταν του μίλησα για δικηγόρους αρνήθηκε την οποιαδήποτε κουβέντα. Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι, εγώ ξέρω αυτά που έζησα δίπλα σε αυτό τον άνθρωπο».

Η Πόπη Μαλλιωτάκη διατηρούσε πολύ καλές και με την οικογένεια του Μπάμπη Λαζαρίδη στην Καβάλα. Τα πεθερικά της μάλιστα επικοινωνούσαν συχνά μαζί της, για να μαθαίνουν νέα της και για να μιλούν με τον εγγονό τους.


Πηγή: madata.gr - Espresso news

Δεν υπάρχουν σχόλια: