Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ, ΤΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ



"Όπως ανάφεραν οι ειδήσεις, η ΕΕ εξέδωσε ένα ψήφισμα για όλες
τις μεσογειακές χώρες που επλήγησαν από φωτιές,
να δεσμευτούν ότι τα δάση που κάηκαν θα ξαναγίνουν δάση, διότι αυτό αφορά
ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.
Το ψήφισμα υπεγράφη από τις αντιπροσωπείες όλων των Μεσογειακών χωρών
( Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία) και όλων των παρατάξεων...
εκτός μίας: guess who?...

Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ως δικαιολογία ότι αυτό είναι παρέμβαση στο Σύνταγμα της Χώρας βλέπε Άρθρο 24, περί 'δασικών εκτάσεων και δασών' !!...
Εκτός, αυτού, οι ειδήσεις ακόμα και των κρατικών καναλιών -
ανάφεραν ότι 2.000 και πλέον στρέμματα στη Ζαχάρω 'παραχωρήθηκαν για
ήπια τουριστική ανάπτυξη' σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα
Οφείλουμε να δείξουμε σε όλα τα κόμματα ότι δεν είμαστε σύμφωνοι και
οτι δεν αδιαφορούμε: υπογράψτε το petition για την προστασία των
δασών. Οι τωρινές 80.000 υπογραφές είναι πάρα πολύ λίγες - οφείλουμε
να τις κάνουμε 2.000.000, αφού η αίτηση αυτή θα σταλεί στη Βουλή, στο
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και στον ΟΗΕ.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!
www.petitiononline.com/forestgr/"

Μιλάμε για περιβάλλον, για πάρκα για περισσότερο πράσινο, αλλά το περιβόητο πάρκο του Ελληνικού κατά πόσο θα είναι πάρκο μετά την ανάπλασή του;Μήπως θα είναι ακόμα μία περιοχή "φιλέτο" για λίγους και "εκλεκτούς";



Ο χάρτης που στηρίχτηκε στα στοιχεία του ΥΠΕΧΩΔΕ και φτιάχτηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες της νομαρχίας, εμφανίζει την έκταση του αεροδρομίου να καταλαμβάνεται από μεγάλα κτίρια και το πράσινο να περιορίζεται ακριβώς στη μέση με τη μορφή διαδρόμων.
Ο Νομάρχης Αθήνας Γ. Σγουρός αναφέρει όμως: «Ο συγκεκριμένος χάρτης δείχνει ακριβώς το αντίθετο απ ό,τι εκείνος του ΥΠΕΧΩΔΕ», και εκφράζει την ελπίδα να έχουν κάνει λάθος στο σχεδιασμό του χάρτη οι τεχνικές υπηρεσίες τησ Νομαρχίας.
Μαζί με τον Νομάρχη έδωσαν συνέντευξη τύπου οι Δήμαρχοι Ελληνικού Χρ. Κορτζίδης, Αργυρούπολης Δ. Ευσταθιάδης, Αλίμου Θ. Ορφανού και Γλυφάδας Γ. Θεοδωρόπουλος.Παρουσιάστηκαν στοιχεία μελέτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το οποίο, αφού επεξεργάστηκε το σχέδιο διαμόρφωσης μητροπολιτικού πάρκου Ελληνικού, κατέληξε στα εξής: Η έκταση του πρώην αεροδρομίου είναι 5.300 στρ., εκ των οποίων τα 1.716 στρ. θα καταλαμβάνονται από κτίρια, μπετόν και άσφαλτο, καθώς:
* 629 στρέμματα είναι ζώνη αστικής ανάπτυξης.
* 560 στρ. θα έχουν «σκληρές» επιφάνειες για κίνηση και στάθμευση ΙΧ.
* 192 στρ. καταλαμβάνουν τα κτίρια του πρώην αεροδρομίου.
* 130 στρ. καταλαμβάνει η λεωφόρος Ποσειδώνος και η νέα λεωφόρος Ελληνικού.

Σύμφωνα με τον συντελεστή δόμησης, από την αναλογία κατοικιών εμπορικών δραστηριοτήτων προκύπτει ότι στους κατοίκους της ζώνης αστικής ανάπτυξης θα αντιστοιχούν 4.000-6.000 ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ με μετριοπαθείς εκτιμήσεις υπολογίζεται ότι οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες θα προσθέτουν καθημερινά στον χώρο 10.000-15.000 αυτοκίνητα.

Τελικά, όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Πολυτεχνείου, απομένουν 3.584 στρ. για πράσινο, ωστόσο το σχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ προβλέπει ότι οι φυτεύσεις υψηλού πρασίνου θα καλύψουν 2.650 στρ. με 40.000 έως 60.000 δένδρα.

Περισσότερα εδώ

Μετά από όλα αυτά τα "ωραία" έχουμε και την εξαγγελεία του Δημάρχου της Αθήνας για την κατάργηση της πλαστικής σακκούλας των super market.
Πολύ καλή σκέψη κύριε Δήμαρχε δεν λέω αλλά μήπως, λέω μήπως θα έπρεπε ταυτόχρονα με τις οικολογικές σακκούλες να έχουμε και οικολογικούς κάδους;
Έναν για γυαλί, έναν για χαρτί, έναν για μέταλλο, και τέλος έναν κάδο κομποστοποίησης .
Γιατί μόνο οι σακκούλες δεν κάνουν την διαφορά.



Το Παγκράτι είναι ίσως το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο κομμάτι του δήμου της Αθήνας, που είναι κρυμένοι οι κάδοι ανακύκλωσής του;
Αν ο πολίτης δεν βρίσκει σε κάθε γειτονιά τέτοιους κάδους πως θα αφυπνιστεί η οικολογική του συνείδηση;
Θα ψάχνει να βρει που υπάρχει τέτοιος κάδος παίζοντας το κυνήγι του κρυμμένου...κάδου για να αφήσει τα ανακυκλώσιμα; Θα κόβει βόλτες με τις σακκούλες στο χέρι και με μια φανουρόπιτα παραμάσχαλα μπας και του φανερωθεί ο κάδος, ή θα παίρνει το αυτοκίνητο να τον βρει;Αυτό το τελευταίο αδύνατον, δεν υπάρχει χώρος να μετακινηθείς με το αμάξι στο Παγκράτι όχι να κάνεις και στάση για ανακύκλωση.

Αθήνα δεν είναι μόνο το Θησείο και τα πέριξ του, γιατί εκεί έχω δει παντού μπλε κάδους ανακύκλωσης.Υπάρχουν κι άλλες γειτονιές λιγότερο τουριστικές που τους αξίζει όμως και εκεί ποιότητα ζωής.
Δεν βάζουμε τους κάδους εκεί που θα πουλήσουμε "μούρη" στον τουρίστα, για να του πούμε με αυτόν τον τρόπο κοίτα τι πολιτισμένοι είμαστε εμείς και ανακυκλώνουμε, η ανακύκλωση είναι επιβεβλημένη ανάγκη και όχι μοντερνισμός ή κάποια μόδα.

Ας μη γελιόμαστε, αν θέλουμε να γίνει η Αθήνα ανθρώπινη πόλη πρέπει κάποια πράγματα να αλλάξουν ριζικά, καλές οι φιέστες και οι εξαγγελείες αλλά καλύτερες οι πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: