Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Μπισκότα κανέλας à la Wolf!





Όταν τύχει και πέσει στην αντίληψή μου μία συνταγή, πάντα της αλλάζω τα φώτα κάνοντας πειράματα. Παίρνω την κεντρική ιδέα σκέπτομαι τι άλλο μπορεί να ταιριάζει και αρχίζω, ευτυχώς προς το παρόν πετυχαίνουν!
Ας αφήσω όμως τα πολλά λόγια κι ας μιλήσουν τα έργα...

Υλικά:

1 και 1/5 ποτήρι (νερού) ελαιόλαδο
1 ποτήρι (νερού) ζάχαρη
1κουταλιά της σούπας κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού Baking Powder
1 και 1/2 περίπου φαρίν απ (μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα δάκτυλα)
1/5  ποτήρι (νερού) λικέρ βύσσινο (σπιτικό)
1 ποτήρι (νερού) φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι
Λίγη extra ζάχαρη για το πασπάλισμα.


Εκτέλεση:

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπωλ με τελευταίο το αλεύρι, που το ρίχνουμε αργά όση ώρα ανακατεύουμε (μπορεί το αλεύρι στην εποχή μας να  μην χρειάζεται κοσκίνισμα, παρόλα αυτά προτίμησα να το κοσκινίσω για δύο λόγους.Πρώτον για να πέφτει πιο αργά και να γίνεται πιο ελεγχόμενο το ανακάτεμα και δεύτερον ποτέ δεν ξέρεις τι θα βρεις, φύλαγε τα ρούχα σου που λένε).





Όταν η ζύμη σταματήσει να κολλάει στα χέρια τότε είναι έτοιμη να της δώσουμε μορφή.


Εγώ χρησιμοποίησα έτοιμα σχήματα για να κόψω τα μπισκότα. τα κάνουμε λεπτά γιατί έτσι κι αλλιώς θα φουσκώσουν λίγο.Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και αφήνουμε λογικές αποστάσεις ανάμεσα στα μπισκότα, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους κατά την διάρκεια του ψησίματος. Ο χρόνος του ψησίματος για κάθε φουρνιά σε κλασσικό φούρνο κουζίνας (προθερμασμένο) είναι στη μεσαία θέση στους 175-180 βαθμούς περίπου για μισή ώρα. Οι σύγχρονοι φούρνοι θέλουν λιγότερο χρόνο. Τα βγάζουμε όταν τα δούμε ότι πήραν χρώμα.


Όταν βγάλουμε τα μπισκότα μας και όσο είναι ζεστά ρίχνουμε ζάχαρη από πάνω. Ταιριάζουν άψογα με τον καφέ, το τσάι και την σοκολάτα!!!





Υ.Γ Φυσικά τα τσακίσαμε όλα :)