Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Mona lisa ...από φύκια



Τον διάσημο πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι κατά καιρούς τον έχουμε δει να τον έχουν αναπαραγάγει διάφοροι καλλιτέχνες με τα πιο απίθανα υλικά, τώρα και με φύκια!!!

Διάσημοι πίνακες από λαχανικά!


Μία καλλιτέχνης, στην Κίνα, δημιουργεί τις δικές της εκδόσεις διάσημων πινάκων ζωγραφικής κατασκευασμένα από λαχανικά!

Η κυρία Ju Duoqi, εκθέτει τα έργα με τίτλο "Vegetable Museum" (μουσείο λαχανικών) στη πρωτεύουσα Beijing.

Στην έκθεση περιλαμβάνεται και το γνωστό έργο του Leonardo da Vinci η «Mona Lisa» που το έχει δημιουργήσει χρησιμοποιώντας διάφορα φύκια.

Η καλλιτέχνης δήλωσε πως σκοπός της είναι να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δουν τα καθημερινά αντικείμενα με άλλη ματιά.

«Θέλω να δώσω ζωή σε ασήμαντα λαχανικά με σκοπό να ξεχωρίσουν μέσα στην καθημερινότητα της ρουτίνας,» είπε η 35-χρονη, κυρία Ju Duoqi.

πηγή: Έθνος

Μέσα σε όλες αυτές τις αναπαραγωγές της Mona Lisa δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά και η Mona Lisa φτιαγμένη σε υπολογιστή, συγκεκριμένα στο ταπεινό paint της Microsoft! Πως την έφτιαξε ο δημιουργός της;'Οχι φυσικά με το ποντίκι, αλλά με την βοήθεια ταμπλέτας με μεγάλη ευαισθησία στη γραφίδα, και και πολύ πιθανόν με το πλεονέκτημα της διάφανης μεμβράνης κάτω από την οποία μπορεί κάποιος να τοποθετήσει ένα σχέδιο ή μία εικόνα και να την "ξεσηκώσει", αυτό που λέγαμε σαν παιδιά ξεπατηκούρα ;)

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Να και τα ιπτάμενα αυτοκίνητα!



Όταν έβαλα την ανάρτηση για τα αμφίβια αυτοκίνητα μου είπε:

-Πφφ, αυτό δεν μου κάνει και τόσο εντύπωση, να μου έλεγες ότι θα βγάλουν αυτοκίνητα που πετάνε, να σου πω μάλιστα.
-Ορίστε λοιπόν, η επιθυμία σου διαταγή. Θα βγάλουν και από δαύτα!
Φυσικά η τιμή θα είναι απλησίαστη 500.000+ δολάρια, αλλά μη ξεχνάμε ότι όλα στην αρχή είναι ακριβά, που θα πάει θα βγουν κι άλλα μετά και θα πέσουν.

Κατασκεύασαν ιπτάμενο αυτοκίνητο


Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφεύγετε την κίνηση. Το αυτοκίνητο που πετάει, είναι γεγονός. Σύμφωνα με τους Καλιφορνέζους δημιουργούς του, το Moller M400 Skycar είναι από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα, καθώς μπορεί να καλύψει την απόσταση Λονδίνο - Παρίσι σε 35 λεπτά.

Μπορεί να φτάσει την ταχύτητα των 563 χιλιομέτρων την ώρα και όταν τελειοποιηθεί, θα μπορεί να το οδηγήσει οποιοσδήποτε έχει κανονικό δίπλωμα αυτοκινήτου. Μοναδικό μέλημα του οδηγού θα είναι να ρυθμίζει την ταχύτητά του.

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο θα καίει λιγότερο από ένα Land Rover ή μία Porsche.

Η εταιρεία κατασκευής θεωρεί ότι ολοκληρωμένο το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2012 και λίγα χρόνια μετά θα μπορεί να προχωρήσει σε μαζική παραγωγή.

«Έχουμε ήδη 100 αιτήσεις», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας ο οποίος αποκάλυψε ότι η τιμή της πώλησής του υπολογίζεται στα 500.000 δολάρια.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι όποιος θα το χρησιμοποιεί θα χρειάζεται το χώρο ενός μικρού διαδρόμου αεροδρομίου για να μπορεί να πάρει μπρος και να αναπτύξει ταχύτητα.

πηγή: zougla.gr

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Άλσος Παγκρατίου...η διαμάχη συνεχίζεται.



Έβλεπα το πρωί στο MEGA πριν φύγω για την δουλειά, το "Κοινωνία ώρα MEGA", έδειξε την Βάσια Τριφύλλη από την πλευρά του Δήμου της Αθηνας, και το αντίθετο στρατόπεδο κάποιων εξαγριωμένων κατοίκων του Παγκρατίου, και θυμήθηκα...

Πήγαινα δημοτικό ακόμα, με το που σουρούπωνε, οι καλοκαιρινές και οι ανοιξιάτικες βόλτες με τους γονείς ήταν στο Άλσος, εκεί είδα για πρώτη φορά θέατρο (την ελεύθερη σκηνή)και τις Δευτέρες που δεν δούλευε, Καραγκιόζη.
Εκεί πήγα για πρώτη φορά σε θερινό σινεμαδάκι, οι τρεις σωματοφύλακες του Δουμά, και ο Φαντομάς, που τον κυνηγούσε ο Λουί ντε Φινές έμοιαζαν να ξεπηδούν μέσα από τα πεύκα.
Εκεί δοκίμασα για πρώτη φορά, ούζο με μεζέ κάτω από το άγρυπνο μάτι των γονιών μου (σαν παιδί και γω ζήλεψα, είδαν κι απόειδαν μου έδωσαν και μένα λίγο, για να σταματήσω την γκρίνια).
Στο 'Αλσος γνώρισα κι άλλα Παγκρατιώπαιδα κάναμε παρέα και κυνηγιόμασταν πάνω κάτω συνέχεια με τα ποδήλατα.
Εκτός από το καφενεδάκι-ουζερί,το μικρό ξύλινο σουβλατζίδικο επί της Ευτυχίδου, το θέατρο και το θερινό σινεμά, στην κάτω πλευρά κοντά στις κούνιες επί της Σπύρου Μερκούρη είχε και μια καφετέρια. Τα καθίσματα και εκεί ανάμεσα στα δέντρα, εναρμονίζονταν με τον χώρο τόσο που καλά καλά δεν τα έβλεπες, τα γκαρσόνια διέσχιζαν συνέχεια κάθετα τον δρόμο για να εξυπηρετούν, αφού μόνο καθίσματα και τραπεζάκια ήταν στο Άλσος και όλα έρχονταν από απέναντι...

"...Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι
μες τα θερινά τα σινεμά
νύχτες που περνούν
που δεν θα ξαναρθούν
μ' αγιόκλημα και γιασεμιά..."

Κάπως έτσι πέρασαν και δεν ξανάρθαν οι νύχτες ανάμεσα στα πεύκα, κάποιοι κάτοικοι, Παγκρατιώτες και αυτοί, θεώρησαν ότι το θέατρο και οι υπόλοιπες κατασκευές τους χαλούσαν την αισθητική, οι γέροι γκρίνιαζαν ότι δεν είχαν που να κάτσουν και ότι έπρεπε να πάρουν κάτι υποχρεωτικά από το καφενεδάκι και να πληρώσουν, για ν' απολαύσουν το Άλσος, αυτή δε, ήταν ή πιο παράλογη και γελοία δικαιολογία που είχα ακούσει, έλεος, γεμάτο παγκάκια ήταν και είναι το Άλσος, ειδικά σε αυτούς έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό να κάτσουν στο καφενεδάκι;
Με την γκρίνια και τις πολλές δικαιολογίες, δήθεν χώροι άθλησης για τους νέους, δήθεν οικολογικά αισθήματα, (μη πάρω ανάποδες τώρα, χρησιμοποιήστε πρώτα σωστά τους μπλε κάδους ρε άχρηστοι που πετάτε μέσα ότι να ναι και μετά παίξτε το οικολόγοι) πάει το Άλσος ρήμαξε.
Στους χώρους που ήταν όλα αυτά μπήκαν μπασκέτες και μπόλικο τσιμέντο (οικολογικότατο τι να σας πω), λέγαν στην τηλεόραση το πρωί, ότι παίζαν μπάσκετ παιδιά από τις 6 το πρωί μέχρι τη 1 τη νύχτα. Δεν αντιλέγω ότι παίζαν μπάσκετ, και παρ' όλο που ο χώρος του μπάσκετ δεν είναι βαθειά χωμένος στο Άλσος, αλλά κοντά στην Ευτυχίδου όπου στην είσοδο πάνω στο δρόμο μέχρι πριν λίγα χρόνια υπήρχε περιπολικό, με το που έπεφτε το σκοτάδι, έφευγαν τα παιδιά από τους χώρους άθλησης, και οι ηλικιωμένοι από τα παγκάκια. Εμφανίζονταν τότε σιγά σιγά τ'άλλα παιδιά, με τη σύριγγα, την πρέζα τις σιδηρογροθιές και τις φαλτσέτες, και αλίμονο σε όποιον σκεπτόταν να περάσει από το Άλσος, ένα σκοτεινό Άλσος με σκοτεινούς τύπους και σχέδια, που πίσω από κάθε φυλλωσιά μπορούσαν να πεταχτούν ανά πάσα στιγμή, και το λιγότερο να ληστέψουν τον ανυποψίαστο διαβάτη.
Αυτό το Άλσος θέλουν και ονειρεύονταν όλοι αυτοί που φωνάζουν τώρα και τότε;





Ο Δήμος της Αθήνας θέλει να το αναπλάσει, στους χώρους που είναι οι μπασκέτες να μπουν ξανά αυτά που ήταν πρώτα, το θεατράκι, το καφενεδάκι και το σινεμά(το τελευταίο είπαν θα είναι δωρεάν), πετρόκτιστα, να λειτουργήσουν αρμονικά με τον χώρο, φώτα παντού, σε κάθε σκοτεινή γωνιά τα βράδυα, οι κάτοικοι μιλάνε πάλι για τσιμεντοποίηση, ποια τσιμεντοποίηση; Οι συγκεκριμένοι χώροι τώρα είναι τσιμεντοποιημένοι αν το δούμε καθαρά, και από πότε η πέτρα που θα μπει έχει σχέση με το τσιμέντο;Λένε ακόμα ότι θα κλείνει το βράδυ. Γιατί το θερινό σινεμά θα παίζει μέρα; Από πότε θερινό σινεμά μπορεί κανείς να δει τη μέρα;Και για πόσο βράδυ μιλάμε ότι θα κλείνει;Στις 2, στις 3, στις 4 τη νύχτα μήπως;Ποιος νορμάλ άνθρωπος γυρνοβολάει μέσα στα Άλση τέτοιες ώρες, τον θεό Πάνα θα ψάξουν να βρουν ή κανένα άλλο σάτυρο και θέλουν τέτοια ρομαντσάδα;
Όλες αυτές που έσκουζαν σήμερα στη τηλεόραση περνάνε τώρα βράδυ από κει μέσα, ή πάνε από το απέναντι πεζοδρόμιο;
Πήξαμε λένε στα θέατρα τους κινηματογράφους και τις καφετέριες και τα βαριόμαστε, θέλουμε πράσινο και χώρους άθλησης.
Το πράσινο όμως όπως είναι τώρα πάει σετάκι με το πρεζόνι και τον επιδειξία της γειτονιάς, αυτό το πράσινο θέλετε;
Όσο για τους χώρους άθλησης κοντά μας είναι και ο Εθνικός, και ο Φωκιανός, και το Παναθηναϊκό στάδιο, όποιος θέλει πραγματικά να αθληθεί όρεξη να χει βρίσκει.
Δεν θέλετε θέατρο και σινεμά; Μη σώσετε και πάτε, πάντα θα υπάρχουν τα παγκάκια να χωρέσουν την στενοκεφαλιά σας, υπάρχουν άλλοι όμως που θέλουν το Άλσος για όλους και όχι για ορισμένους.

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

"Σουτιέν για άντρες"; Τι άλλο θα δούμε πια;



Προϊόν Ιαπωνίας, τώρα για άντρες θα είναι ή για "άντρες";
Άγνωστο!
Τι να το κάνει ο άντρας το σουτιέν μωρέ;
Θα τρελαθούμε εντελώς;
Τι να συγκρατήσει, αν δεν πάσχει από γυναικομαστία και δεν έχει σκοπό να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χειρουργικά, ή αν δεν έχει χούι να φοράει γυναικεία εσώρουχα;
Κάθε ανισσοροπία σχεδιαστή θα την ονομάζουμε μόδα πια;
Άντε όλες οι "τρελές" τρεχάτε βγαίνουν σε μαύρο, ροζ φυσικά, και λευκό.
Χρυσή μου σχιστομάτα (μπλιαχ), είσαι "χάρμα οφθαλμών" (πάνε τα ματάκια μου) με το μαύρο το πέτσινο το εσώρουχο, κοίτα μόνο να κλαδέψεις λίγο κι εκείνο το δάσος που παραμονεύει από την μασχάλη γιατί σου χαλάει το style.
Φτου σου "κούκλα" (πανούκλα) μου να μη σε ματιάσω.

Σουτιέν για άντρες


Κάποτε οι γυναίκες διεκδικούσαν το δικαίωμα να φοράνε παντελόνια. Τώρα οι άντρες κάνουν τη δική τους επανάσταση, φορώντας σουτιέν! Τα πρώτα δειλά βήματα γίνονται στην Ιαπωνία, όπου μία έμπορος εσωρούχων πουλά στηθόδεσμους για άντρες και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Εδώ και δύο εβδομάδες, που τα σουτιέν διατίθενται μέσω του website Wishroom, έχουν πουληθεί 300 κομμάτια έναντι 20 λιρών το ένα.

«Μου αρέσει αυτή η στενή αίσθηση», λέει ένας εκπρόσωπος του καταστήματος, που έχει προσθέσει ένα μαύρο σουτιέν στην γκαρνταρόμπα του. Οι αντρικοί στηθόδεσμοι βγαίνουν επίσης σε άσπρο και ροζ.

Πριν λίγο καιρό, μία άλλη γιαπωνέζικη εταιρεία κυκλοφόρησε ένα σουτιέν που φορτίζει iPod με ηλιακή ενέργεια.

πηγή: zougla.gr

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Αμφίβια αυτοκίνητα!



Την εποχή που η μία αυτοκινητοβιομηχανία κλείνει μετά την άλλη, που αύριο δεν ξέρω αν θα βρίσκω ανταλλακτικά για το τζιπάκι μου, αφού υπάρχει ο φόβος η Chrysler να βαρέσει κανόνι, εγώ χαζεύω και ονειρεύομαι αυτοκίνητα για ξηρά και θάλασσα, για βόλτες στα νησιά του Αργοσαρωνικού όχι με τα πλοία της γραμμής ή τα δελφίνια αλλά με το Ι.Χ.
Μοιάζουν με ταινία επιστημονικής φαντασίας, κάτι τέτοιο είχα δει πάντως σε ταινία του Τζέιμς Μποντ, και να που υπάρχουν πραγματικά,και μάλιστα από την δεκαετία του '60, φυσικά οι τιμές απλησίαστες!

Αιτία για να σκαλίσω λίγο το θέμα αμφίβια αυτοκίνητα ήταν ένα άρθρο στο pathfinder,

όπου ένας άνδρας από την Κίνα αφιέρωσε 13 χρόνια από την ζωή του και 120000 ευρώ, για να κατασκευάσει ένα αμφίβιο όχημα.
Έτσι θυμήθηκα ότι δεν ήταν η πρώτη φορά, που έβλεπα αμφίβιο αυτοκίνητο.
Πολλές εταιρείες έχουν κατασκευάσει τέτοια οχήματα, άλλες επιτυχημένα με ικανοποιητικές επιδόσεις σε ξηρά και νερό και άλλες όχι(όπως το Γερμανικό Amphicar).
Κάποια μοντέλα γίνονται και υποβρύχια όπως το sQuba του παραπάνω βίντεο της Ελβετικής εταιρείας Rinspeed, η εταιρεία αυτή έχει να προτείνει και το Splash, ένα άλλο όχημα που συμπεριφέρεται στο νερό σαν Καταμαράν.



Όπως διάβασα στα Νέα, σε ένα παλιό σχετικά άρθρο, το 2009 θα βγει στην παραγωγή ακόμα ένα αμφίβιο αυτοκίνητο το Αquada που υπόσχεται μεγάλες επιδόσεις, με ταχύτητα περίπου 200 χιλιόμετρα την ώρα στον δρόμο (χάρη στον κινητήρα V6 με τις 24 βαλβίδες των 175 ίππων που θα φοράει) και 33 κόμβους στη θάλασσα (με προώθηση τουρμπίνας).

Αλλά η τιμή τσούζει αρκετά, πάνω από 80000 ευρώ, χωρίς να υπολογίσουμε τα παρελκόμενα (τέλη κυκλοφορίας σε ξηρά και θάλασσα, και διάφορα άλλα "ψιλά" που το κάνουν απαγορευτικό στην αγορά του, αν τα μηνιαία μας έσοδα δεν έχουν τουλάχιστον τέσσερα μηδενικά να ακολουθούν στο ποσό).
Ας τα χαζέψουμε τουλάχιστον, αφού ακόμα αυτό ούτε το κοστολογούνε ούτε το φορολογούνε.

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Ένα λικέρ αλλίωτικο από τ' άλλα!



Παλιά, απαραίτητο κέρασμα μαζί με το γλυκό του κουταλιού και τον ελληνικό καφέ, ήταν και το λικεράκι, άλλο όμως το σπιτικό λικεράκι από βύσσινο ή από καρύδι και άλλο αυτό!
Μέχρι τώρα γνώριζα για την τεκίλα με το σκουλίκι, για λικέρ με ψήγματα χρυσού, τώρα έμαθα και γι' αυτό το λικέρ.
Απαραίτητο συστατικό του η βασιλική κόμπρα, προσωπικά δεν θέλω ούτε να το βλέπω, όχι να το δοκιμάσω κιόλας.

Η ονομασία του είναι " το αίμα του φιδιού".Είναι ένα διάσημο παραδοσιακό Βιετναμέζικο λικέρ που συνοδεύει το φαγητό, σερβίρεται με ολόκληρο το φίδι μέσα στο μπουκάλι, και λένε μάλιστα ότι το συγκεκριμένο ποτό είναι τονωτικό και αφροδισιακό.
Εμένα και μόνο η όψη του έκρηξη αδρεναλίνης μου δημιουργεί, την λίμπιντο μάλλον μου την φτάνει στο ναδίρ.
Μπορεί να τρέφω σεβασμό για τα φίδια, να έχω χαϊδέψει και να έχω περάσει στον λαιμό μου βόα, αλλά με τις κόμπρες κάτι με πιάνει.

Πληροφορίες και πηγή εικόνας: Έθνος

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Η συνταγή της ημέρας: Υπουργική ομελέτα


πηγή βίντεο zougla.gr

Σε μία χώρα, όπου το κράτος "πρόνοιας", έχει τους μισθούς σε επίπεδα τέτοια ώστε οι πολίτες να αναγκάζονται να καταφεύγουν στους βρυκόλακες, σε τραπεζικά δάνεια και κάρτες δηλαδή, και να ζουν στα όρια της φτώχειας, ενώ ταυτόχρονα υπερψηφίζεται οι "πατέρες" του Έθνους να έχουν ως βασικό μισθό τα 6.105 ευρώ, σκηνές σαν αυτές του βίντεο, κάνουν να γελάσει το χειλάκι και του πιο συντηρητικού πικραμένου.
Ο λόγος που έριξαν αυγά στον Υπουργό Οικονομίας, δεν αφορούσε την οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων, αλλά απεργούς πείνας στις φυλακές.
Όποιος και να ήταν όμως αυτός ο λόγος, το πέταγμα των αυγών έστω και αν είναι extreme κίνηση, δεν παύει να δείχνει την δυσαρέσκεια του Έλληνα για την κυβερνητική και οικονομική πολιτική.

Περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν εδώ

Bugs Bunny On Ice. Ο γύρος του κόσμου σε 80 λεπτά


12-21 Δεκεμβρίου Κλειστό Παλαιού Φαλήρου.
Άλλη μία παράσταση στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do), έρχεται μέσα στο χειμώνα για να μαγέψει μικρούς και μεγάλους, από τους δημιουργούς του Holiday on Ice σε συνεργασία με την Warner Brothers. Οι αγαπημένοι ήρωες, Bugs Bunny, Tweety, Sylvester και Daffy Duck, ξεκινούν για τον γύρο του κόσμου με συμπαραστάτες τον Φιλέα Φογκ και τον Πασπαρτού.
Η γνωστή ιστορία του Ιουλίου Βερν μέσα από τα μάτια του Tweety.
Όλα ξεκινούν όταν η γιαγιά διαβάζει την ιστορία στον Tweety και αυτός αρχίζει να ονειρεύεται τρελές περιπέτειες με τον Φιλέα Φογκ και τα γνωστά μας cartoon, όταν αυτός φτάνει στην Ν. Υόρκη.
Στο Ταξίδι τους στις 5 ηπείρους θα συναντήσουν και άλλους γνωστούς ήρωες όπως τον άγριο Yosemite Sam και φυσικά τον Taz.
Φτάνοντας πίσω στην Ν. Υόρκη ο Tweety ξυπνάει και το όνειρο τελειώνει.

Για τιμές εισιτηρίων και διαθέσιμες θέσεις πάτησε εδώ

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

"Nip tuck". Η άλλη όψη



Αυτή είναι η άλλη όψη της πλαστικής ομορφιάς.Όταν το κυνήγι για την αιώνια νεότητα και την ομορφιά καταλήγει να γίνεται ψύχωση.
Από τον χώρο των διασημοτήτων τρανταχτό παράδειγμα είναι ο Michael Jackson,η μεταμόρφωση απέκτησε στο πρόσωπό του την έννοια της παραμόρφωσης.
Πολλοί είναι αυτοί όμως που καταλήγουν στο νυστέρι γιατί δεν τους ικανοποιεί ο εαυτός τους, χωρίς να υπάρχει κάποιο αισθητικό πρόβλημα στο σώμα τους ή το πρόσωπό τους.
Αυτές οι περιπτώσεις δεν χρειάζονται έναν πλαστικό χειρούργο, αλλά ένα ψυχολόγο ή ψυχίατρο, να τους βοηθήσει να αποδεχτούν τον εαυτό τους, πριν φτάσουν στο μαχαίρι, αλλιώς τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά.

Παραμορφώθηκε κάνοντας ένεση λαδιού



Η εμμονή της με τις πλαστικές επεμβάσεις, την οδήγησε στην αυτοκαταστροφή. Η 48χρονη Κορεάτισα Χανγκ Μιόκου έκανε ένεση με μαγειρικό λάδι στο πρόσωπό της, επειδή της τελείωσε η σιλικόνη.

Η Μιόκου έκανε την πρώτη πλαστική επέμβαση στα 28 της χρόνια. Στη συνέχεια, μετακόμισε στην Ιαπωνία, όπου ακολούθησαν και άλλες επεμβάσεις, κυρίως στο πρόσωπο.



(Η Μιόκου πριν τις πλαστικές επεμβάσεις)

Με τον καιρό, η όψη της αλλοιώθηκε πλήρως, αλλά η ίδια πίστευε ότι ήταν όμορφη. Κάποια στιγμή, οι γιατροί αρνούνταν πλέον να της κάνουν και άλλες εγχειρήσεις και μάλιστα, της επεσήμαναν ότι έχει κάποιου είδους ψυχολογική διαταραχή, που θα πρέπει να εξετάσει.

Έτσι επέστρεψε στην Κορέα, όπου ακόμα και οι ίδιοι οι γονείς της δεν την αναγνώρισαν από την παραμόρφωση. Τρομαγμένοι, την πήγαν σε ψυχιάτρους και άρχισε μία θεραπευτική αγωγή. Λόγω όμως του υψηλού κόστους της, η 48χρονη τη σταμάτησε και σύντομα υποτροπίασε.

Για κακή της τύχη, βρήκε ένα γιατρό, ο οποίος της χορήγησε ενέσεις σιλικόνης, για να της κάνει μόνη της στο σπίτι. Όταν όμως μια μέρα η σιλικόνη της τελείωσε, η εθισμένη γυναίκα έβαλε στη θέση της μαγειρικό λάδι. Σαν συνέπεια, πρήστηκε απίστευτα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό.



(Η Χανγκ Μιόκου πριν και μετά την τελευταία επέμβαση)

Η Χανγκ Μιόκου, απευθύνθηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές, για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να τη βοηθήσει με δωρεές. Τελικά, συγκεντρώθηκε αρκετό ποσό, ώστε να κάνει επεμβάσεις, για να «μικρύνει» το κεφάλι της.

Στις πρώτες εγχειρήσεις οι γιατροί της αφαίρεσαν 60 γραμμάρια λαδιού από το πρόσωπο και 200 γραμμάρια από το λαιμό. Πάντως, παρά την εμφανή μείωση μεγέθους που επιτεύχθηκε, οι ειδικοί λένε ότι η Μιόκου θα μείνει παραμορφωμένη χωρίς περιθώριο άλλης πλαστικής επέμβασης.



πηγή:zougla.gr

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

"Η στιγμή της αλήθειας" και ως που μπορούν να φτάσουν οι αποκαλύψεις;



Προς το παρόν το δικό μας είναι πιο light, τώρα πόσο "ελαφρύ" είναι να αποκαλείς βαρετή τη σχέση σου, ότι την έχεις κάνει τάρανδο από τα κέρατα, ότι δεν την αγαπάς...
Τι κερδίζεις με το να αυτοξεφτελίζεσαι και να ξεφτελίζεις και τους δικούς σου για μερικές χιλιάδες ευρώ, που είναι και αμφίβολο αν θα τα πάρεις, αν ο ανιχνευτής βρει ψέμα;Μένεις με την ξεφτίλα...

Όπως ο παρακάτω κύριος...αν προχωρούσε δηλαδή στις ερωτήσεις και άλλο, τι θα μας έλεγε, ότι έχει και ονειρώξεις με την αδελφή του, αν όχι τίποτα πιο διεστραμένο ακόμα; Αίσχος ρε.



Το τηλεπαιχνίδι αυτό σε όσες χώρες του κόσμου έχει προβληθεί έχει αποσπάσει πολλά σχόλια και κριτικές, η πιο άγρια εκδοχή του ήταν στην Κολομβία όπου και πρωτοξεκίνησε να προβάλλεται, αποτέλεσμα όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν να διακοπεί...

Συμβόλαιο θανάτου στη ''Στιγμή της Αλήθειας''


Απάτησες ποτέ τη γυναίκα σου; Έχεις κλέψει χρήματα από το αφεντικό σου; Θεωρείς τον εαυτό σου καλύτερο άνθρωπο από τη μητέρα σου; Αυτές είναι κάποιες από τις ερωτήσεις που έχουν τεθεί στο παιχνίδι «Η στιγμή της Αλήθειας», στις 29 χώρες που ήδη προβάλλεται.

Ωστόσο, στη χώρα που πρωτοξεκίνησε, την Κολομβία, ανήκει πια στο παρελθόν. Μία γυναίκα δε δίστασε να παραδεχτεί ότι είχε πληρώσει «μπράβο» να σκοτώσει το σύζυγό της, για να κερδίσει 20.000 ευρώ. «Δεν έγινε το έγκλημα, γιατί ο μπράβος συμφώνησε με τον άντρα μου να τον πληρώσει παραπάνω, για να μην τον σκοτώσει. Ο Θεός να με συγχωρέσει!», είπε μπροστά στους έκπληκτους συγγενείς της, η Ρόζα Μαρία Σολάνο.

Η εξομολόγησή της ήταν η στάλα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε τις αρχές να απαγορεύσουν τη μετάδοσή του. Σε προηγούμενα επεισόδια, διάφοροι συμμετέχοντες είχαν αποκαλύψει ότι έκαναν εμπόριο ναρκωτικών, πορνεία και άλλα ακατονόμαστα… και όλα αυτά στην τηλεόραση και μπροστά στα μάτια των αγαπημένων τους προσώπων.

Δημιουργός του παιχνιδιού αυτού, καθώς και του Extreme Makeover με τις πλαστικές επεμβάσεις, είναι ο Αμερικανός Χάουαρτντ Σούλτς, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ενημερωθεί για τις ερωτήσεις στο κολομβιανό σόου. Πάντως, δήλωσε ότι επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό, που δε θα εμποδίσει την επιτυχία του τηλεπαιχνιδιού.


πηγή: zougla.gr

Ένα ενυδρείο στο καζανάκι σας!


Να δούμε τι άλλο θα σκεφτούνε! Πάντως πρωτότυπο είναι, αν και "λίγο" μικρό.

Τουαλέτες... ενυδρεία


Οι υπεύθυνοι της εταιρείας τονίζουν πως είναι εξαιρετικά ασφαλείς για τα ψάρια, αλλά και τους ανθρώπους και δηλώνουν ότι με τη χρήση τους θα εξοικονομείται νερό!

Οι τουαλέτες – ενυδρεία είναι ιδανικές, όπως αναφέρει η εταιρεία, ειδικά για οικογένειες που έχουν ένα μόνο παιδί, αλλά και για σπίτια που δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να μπει ένα ενυδρείο.

Το νερό των ψαριών και αυτό της τουαλέτας βγαίνουν από διαφορετικούς σωλήνες, έτσι ώστε το ενυδρείο να είναι πάντα καθαρό και φυσικά να μην παρασύρονται τα ψάρια κάθε φορά που κάποιος τραβάει το καζανάκι.

Με το ενυδρείο εξοικονομείται και ρεύμα καθώς το νερό του φωσφορίζει τη νύχτα, φωτίζοντας την τουαλέτα.


πηγή: zougla.gr

Και οι γαρίδες κάνουν γυμναστική!


Γαρίδα… κάνει διάδρομο


Αν μέχρι σήμερα νομίζατε ότι γυμναστική κάνουν μόνο οι άνθρωποι, γελιέστε. Επιστήμονες τοποθέτησαν ένα μικροσκοπικό διάδρομο σε ενυδρείο και έβαλαν τη μικρή γαρίδα του βίντεο επάνω του. Όταν το έθεσαν σε λειτουργία, το μικρό μαλακόστρακο, προς έκπληξή τους, άρχισε να τρέχει ισορροπώντας στον ιμάντα.

Με αυτό τον τρόπο, οι ειδικοί εξέτασαν πόσο γρήγορα μπορεί να τρέξει μία γαρίδα για να βρει φαγητό. Συγκεκριμένα, μία 10 εκατοστών γαρίδα μπορεί να τρέχει συνεχώς επί τρεις ώρες ασταμάτητα.

Το πείραμα βιντεοσκοπήθηκε και έπειτα δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο, όπου το είδαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

πηγή: zougla.gr

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Disney on Ice στην Αθήνα.



Πέρισυ παρουσιάστηκε το υπερθέαμα Peter Pan.
Φέτος στο ίδιο μέρος στο Κλειστό Στάδιο Tae Kwo Do στο Παλαιό Φάληρο θα μας υποδεχτούν όλες οι γνώριμες φιγούρες του Disney σε μία φαντασμαγορική παράσταση.


Disney on Ice: Τα παραμύθια ζωντανεύουν στο Κλειστό Tae Kwo Do

Τα παραμύθια που αγάπησαν τα παιδιά σε όλο τον κόσμο ζωντανεύουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το Νο1 show στον πάγο. Από τις 19 έως τις 23 Νοεμβρίου ο Μίκυ, ο Γκούφυ, ο Αλαντίν, η Σταχτοπούτα, η Χιονάτη, η μικρή Γοργόνα και πολλοί άλλοι αγαπημένοι ήρωες της Disney δίνουν ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους στο Κλειστό Στάδιο Tae Kwo Do στο Παλαιό Φάληρο. Ένα τεράστιο κάστρο, που περιστρέφεται, για σκηνικό, 40 επαγγελματίες ice skaters - ηθοποιοί και ένα υπερθέαμα στον πάγο που προσέλκυσε 2 εκατομμύρια θεατές κατά την ευρωπαϊκή του περιοδεία...

Ο Mickey, η Minie και ο Goofy, ο Aladdin, η Σταχτοπούτα, η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι, ο Mulan, η Ariel (η μικρή Γοργόνα), η Πεντάμορφη και το Τέρας (Beauty and the Beast) ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών με έναν Special Guest: την Tinkerbel! Τη μικρή χαριτωμένη σκανδαλιάρα νεράιδα του Peter Pan!

Το βασικό σκηνικό,είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΣΤΡΟ,το οποίο περιστρέφεται καθ΄ όλη την διάρκεια της παράστασης κατά 360ο ,αλλάζει σχήματα και χρώματα ανάλογα με τον φωτισμό, έτσι ώστε να αντιστοιχεί σε κάθε ένα παραμύθι ξεχωριστά και είναι το μεγαλύτερο που παρουσιάστηκε ποτέ σε show στον πάγο, με ύψος 10 μέτρα και διάμετρο 12 μέτρα.

Συνολικά στο show αυτό συμμετέχουν 40 επαγγελματίες ice skaters-ηθοποιοί! Τα κουστούμια της παράστασης από τον βραβευμένο σχεδιαστή του Broadway Gregg Barnes κλέβουν κυριολεκτικά την παράσταση και καθηλώνουν τον θεατή!

Οι παραστάσεις ξεκινούν την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, είναι διάρκειας δύο ωρών και θα γίνουν στο κλειστό στάδιο του Παλαιού Φαλήρου, Tae Kwo Do, Ολυμπιακά Ακίνητα.


ΟΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

΄Ένα υπερθέαμα στον πάγο που ξεπερνάει την φαντασία, μεταφέροντας την μαγεία του Disney μέσα από μία εκθαμβωτική παραγωγή΄΄ The Washington Post

΄΄Αυτό το φαντασμαγορικό show με 40 παγοδρόμους και το απίστευτο κάστρο που αλλάζει συνέχεια μορφή ανάλογα με το παραμύθι, δεν χρειάζεται συστάσεις! Μην το χάσετε!΄΄ Boston Globe

΄΄Disney On Ice σημαίνει αυτό ακριβώς: Τα πιο γνωστά παραμύθια του Disney δοσμένα με ένα μαγικό τρόπο στην θεατρική τους μορφή! ΄΄ Herald Sun

΄΄H δράση και οι συνεχείς εναλλαγές με 7 (!) happy end και όχι ένα είναι το ιδανικό διάλειμμα στην σχολική ρουτίνα για τα παιδιά!΄΄ Sunday Herald Sun


Πηγή: flash.gr

Ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη 19/11, Πέμπτη 20/11, Παρασκευή 21/11 στις 19:30,
Σάββατο 22/11 και Κυριακή 23/11 στις 12:00, 16:00 και 19:30


Τιμές εισιτηρίων από το ticketservices.gr :

Ζώνη Α: 38 ευρώ
Ζώνη Β: 28 ευρώ
Ζώνη Γ: 18 ευρώ
Ζώνη Δ: 12 ευρώ
Ζώνη Ε: 7 ευρώ

Πλάνο θέσεων:


Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Σχολείο γι' αγριοκάτσικα " η αετοράχη"


Φυσικά τα αγριοκάτσικα είναι σχήμα λόγου, δεν πρόκειται για τα συμπαθή τετράποδα, αλλά για κανονικούς μαθητές.
Ένα σχολείο κτισμένο στην κυριολεξία σε γκρεμό, όχι σε κάποια χώρα τριτοκοσμική, αλλά σε μια χώρα που μας απασχολεί συνέχεια τελευταία, με τα περίεργα και επιβλαβή της προϊόντα για την υγεία των κατοίκων, που έχει γεμίσει την ίδια, αλλά και τις αγορές άλλων χωρών.
Μια χώρα, που πριν λίγες μέρες ολοκλήρωσε την τρίτη επανδρωμένη αποστολή της στο διάστημα.Την χώρα που φιλοξένησε φέτος τους Ολυμπιακούς αγώνες. Την Κίνα, με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο, 1.323.313.812 άτομα.
Σε μία τόσο αχανή χώρα χάθηκαν οι εκτάσεις, και έπρεπε οι μαθητές αυτού του χωριού να κάνουν ορειβασία σε καθημερινή βάση, και να παίζουν και αυτοί και η δασκάλα τους την ζωή τους κορώνα γράμματα, για τα "γράμματα";
Αν είναι έτσι... γάμα τα.
Και πάλι δεν θέλετε "κύριοι" να τους κτίσετε ένα σχολείο της προκοπής στο ίσωμα, βάλτε ένα καγκελάκι ρε στο μονοπάτι, επειδή έχετε υπερπληθυσμό, αυτά τα καημένα πρέπει να χορέψουν τον χορό του Ζαλόγγου;


Ριψοκινδυνεύουν την ζωή τους για να πάνε σχολείο!


Μαθητές σε ένα απομακρυσμένο μέρος της Κίνας παίζουν με την ζωή τους για να πάνε στο σχολείο αφού περνάνε από μια απότομη βουνοπλαγιά και δίπλα σε γκρεμό!

Το σχολείο, στο χωριό Gulu, βρίσκεται στο μέσον μιας βουνοπλαγιάς και η αναρρίχηση από την βάση του χρειάζεται πέντε ώρες!

Το εν λόγω σχολείο έχει μόνο μια δασκάλα που διδάσκει εκεί 26 ολόκληρα χρόνια.

Οι κάτοικοι του χωριού λένε πως η διαδρομή για το σχολείο είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη αφού το μονοπάτι έχει πλάτος ένα μέτρο ενώ από κάτω υπάρχει γκρεμός!

Μάλιστα η διαδρομή από το μονοπάτι δημιουργεί ίλιγγο στα παιδιά με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα.

Η δασκάλα, κυρία Shen Qijun, έχει επανειλημμένως απειλήσει να παραιτηθεί αλλά κάθε φορά οι κάτοικοι την μεταπείθουν αφού της λένε πως δεν θα υπάρξει άλλος που να δεχτεί να διδάξει τα παιδιά τους εκεί.

πηγή:Έθνος

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

SAW V




Σε βλέπω 5.
Και γω σε είδα αλλά δεν σκοπεύω να σε ξαναδώ (σκοπεύουν να βγάλουν και 6η συνέχεια).
Έχω δει όλες τις ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει με τον τίτλο "σε βλέπω", η τελευταία ήταν σκέτη απογοήτευση.
Υποτίθεται ότι με αυτήν την ταινία θα έμπαιναν κάποια πράγματα στη θέση τους, και θα καλύπτονταν κάποια κενά που άφησαν οι προηγούμενες.
Τίποτα μάπα το καρπούζι.
Μια σκοτεινή φωτογραφία, μερικές σπλάτερ σκηνές ένα πρόχειρο τέλος και αυτό ήταν όλο, βγαίνεις μετά από το σινεμά και λες γιατί χαράμισα έτσι 15 ευρώ(μαζί με τα παρελκόμενα) και δύο ώρες από την ζωή μου, που μπορούσα να έχω κάνει κάτι καλύτερο.
Συμβουλή: Αν θέλει να την δει κάποιος οπωσδήποτε, ας περιμένει το dvd, τουλάχιστον το ποσό ενοικίασης είναι αμελητέο και μπορείς αν βαρεθείς την ταινία να κλείσεις το dvd χωρίς να κλαις τα λεφτά σου.

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Το nip tuck επιστρέφει!


Nip tuck.
Η σειρά που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, και μας άφησε με την αγωνία με έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές αιμόφυρτο στο χειρουργείο, επιστρέφει με τον έκτο κύκλο, ίσως και τον τελευταίο.
Τα γυρίσματα της σειράς ξεκίνησαν τον Σεπτέμβρη, άγνωστο όμως παραμένει ακόμα πότε θα προβληθούν στην Ελλάδα.


Αγρίεψε το καστ του Nip/Tuck!



Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του έκτου και τελευταίου κύκλου της «Πλαστικής Ομορφιάς» (Nip/Tuck) και οι ηθοποιοί επανήλθαν στα πλατώ δριμύτεροι και απαιτητικότεροι!

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο πρωταγωνιστές «μεγαλογιατροί», Κρίστιαν Τρόι (Τζούλιαν ΜακΜαχον) και Σον ΜακΝαμάρα (Ντίλαν Γουόλς), προκειμένου να ξαναπιάσουν τις χειρουργικές τους λαβίδες και τα νυστέρια θέλουν να διπλασιάσουν το κασέ τους. Γι’ αυτό οι manager/διαπραγματευτές τους ζητούν 250.000 δολάρια το επεισόδιο για τον καθένα τους (ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι πέρυσι έπαιρναν 125.000)!
Στην ίδια γραμμή κινείται και όλο το καστ με πρώτη την κόρη της Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Τζόελ Ρίτσαρντσον να έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να ανεβάσουν όσο περισσότερο μπορούν τα 100.000 που έπαιρνε πέρυσι.

Και για όσους πιστεύετε πως η μεγάλη επιτυχία της σειράς τους πήρε τα μυαλά και καβάλησαν το καλάμι ζητώντας «μεταξωτές κορδέλες» κάνετε λάθος. Ο βασικός λόγος που το καστ έχει «αγριέψει» είναι τα εξαιρετικά δεσμευτικά συμβόλαια που έχει υπογράψει με την Warner Bros. TV.
Βάσει αυτών, απαγορεύεται να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε άλλο τηλεοπτικό ή κινηματογραφικό project έως το 2011 που θα τελειώσει η προβολή των 19 επεισοδίων του 6ου κύκλου! Κάτι τέτοιο, όπως καταλαβαίνετε, τους κόβει την τύχη και κλείνουν πόρτες σε δελεαστικότατες προτάσεις!

πηγή:Περιοδικό σινεμά

Για την υπόθεση του 6ου κύκλου δεν γνωρίζουμε κάτι ακόμα... εν αναμονή λοιπόν νεωτέρων.