Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Θαλάσσιος ελέφαντας χορεύει Michael Jackson



Ποιος είπε ότι τα ζώα δεν έχουν ρυθμό μέσα τους;
Ο θαλάσσιος αυτός ελέφαντας βάζει κάτω πολλούς χορευτές με την κίνησή του στο Smooth Criminal του Michael Jackson!!!

Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

ΑΙΣΧΟΣ!!! Νέα πρόκληση των Σκοπιανών.



Μία με το αστέρι της Βεργίνας, και ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι πρόγονός τους, από που εως που Μακεδόνες ρε οι Σκοπιανοί; Αυτοί είναι Σλάβοι, Αλβανοί, και οτιδήποτε άλλο εκτός από Μακεδόνες.
Τι σχέση έχουν με την Αρχαιότητα τα Σλαβικά φύλα; Η μετανάστευση τους στα βαλκάνια έγινε τον 6ο-7ο αι. μ.Χ επί εποχής Βυζαντίου.
Το 863μ.Χ ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος ανέλαβαν τον εκχριστιανισμό των Σλάβων, για να διευκολύνουν την προσέγγισή τους προς τους λαούς αυτούς, χρησιμοποίησαν ένα νέο αλφάβητο, βασισμένο στο ελληνικό, το οποίο μπορούσε να αποδώσει τους φθόγγους της σλαβικής γλώσσας, και το οποίο εφηύρε ο Κύριλλος και ονομάστηκε Κυριλλικό.
Επάνω σε αυτό το αλφάβητο στηρίζεται και η σημερινή Κυριλλική γραφή των σλαβικών εθνών και πάνω σε αυτό αναπτύχθηκε ολόκληρη η γραμματεία τους.
Μήπως και αυτό τους δίνει πάτημα για να ξερογλύφονται και να βρίσκουν δήθεν ομοιότητες με την Αρχαιότητα;
Ούτε κατά που έπεφτε η Μακεδονία δεν ήξεραν.
Όταν εμείς είχαμε τον Αριστοτέλη αυτοί δεν είχαν ανακαλύψει ούτε την φωτιά.
Τώρα έχουν το θράσος να κοροϊδεύουν και το σύμβολο της Ελλάδας, την σημαία. ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕΕΕ

Παραποιημένη η ελληνική σημαία σε αφίσα στην ΠΓΔΜ

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «απαράδεκτη αφίσα» και δήλωσε ότι θα υπάρξει έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ

Διαφημιστικές πινακίδες, στις οποίες εμφανίζεται παραποιημένη η σημαία της Ελλάδας, αναρτήθηκαν σήμερα σε σημεία της πόλης των Σκοπίων. Στις πινακίδες αυτές εμφανίζεται η ελληνική σημαία με παραποιημένο το σταυρό, στο άκρο της σημαίας. Ο σταυρός έχει παραποιηθεί σε αγκυλωτό σταυρό.

Οι διαφημιστικές αυτές πινακίδες προαναγγέλλουν έκθεση φωτογραφίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό-ενημερωτικό κέντρο των Σκοπίων, από 3 Απριλίου έως 3 Μαΐου.

Κουμουτσάκος: Απαράδεκτη αφίσα

«Η απαράδεκτη αφίσα που εκδόθηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία και αναρτήθηκε σε δρόμους των Σκοπίων, προσβάλλει ευθέως το εθνικό σύμβολο της χώρας μας και τον αγώνα της εναντίον του φασισμού και του ναζισμού», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση για το πώς σχολιάζεται η ανάρτηση αφίσας σε δρόμους των Σκοπίων που προσβάλλει την ελληνική σημαία.

«Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πόσο μεγάλος λάθος κάνουν όλοι εκείνοι που επενδύουν στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία. Επιβεβαιώνει, για μία ακόμα φορά, την ορθότητα της ελληνικής θέσης ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την οικοδόμηση σχέσεων συμμαχίας και αλληλεγγύης είναι ο έμπρακτος σεβασμός των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ χωρών και λαών» συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος που κατέληξε λέγοντας:

«Η πρέσβυς της Ελλάδας στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, κα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, έλαβε οδηγίες για την πραγματοποίηση εντός της ημέρας, έντονου διαβήματος διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας και με το αίτημα της άμεσης απόσυρσης της εν λόγω αφίσας».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο "Μεγάλος αδελφός" και η θάλασσα



To άγρυπνο μάτι του μεγάλου αδελφού μπήκε και στην ναυσιπλοΐα.
Στην ιστοσελίδα http://syros-observer.aegean.gr/ais/ μπορεί κάποιος να ενημερωθεί πλέον ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται ένα πλοίο που τον ενδιαφέρει, είτε γιατί θέλει να ταξιδέψει μ'αυτό είτε γιατί αυτό μεταφέρει αγαπημένα του πρόσωπα.



"Στο site του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υπάρχει η εφαρμογή «Marine Traffic» η οποία εμφανίζει τις θέσεις των πλοίων στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα σε πραγματικό χρόνο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ανά πάσα στιγμή δείχνει που ακριβώς βρίσκεται το καράβι που μας ενδιαφέρει αλλά και με πόσους κόμβους ταξιδεύει.

Μια ματιά στο γενικό χάρτη δίνει την αίσθηση ότι το Αιγαίο έχει «πολλή κίνηση» αφού τα πλοία που πάνε κι έρχονται είναι σε πολύ κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους και δεν πρόκειται μόνο για επιβατηγά αλλά και για φορτηγά, τάνκερ, δεξαμενόπλοια, ταχύπλοα, ρυμουλκά, κότερα κτλ. Μια δεύτερη ματιά στον χάρτη της Μεσογείου δίνει την αίσθηση ότι η κατάσταση στους θαλάσσιους δρόμους της Ελλάδας δεν απέχει ιδιαίτερα από την κατάσταση που επικρατεί στους κανονικούς της δρόμους. Κίνηση και πάλι κίνηση! Ο χάρτης ανανεώνεται κάθε λεπτό και είναι τόσο καλοφτιαγμένος που εκτός από τα πλοία που βρίσκονται εν κινήσει απεικονίζονται και όσα είναι αγκυροβολημένα. Βέβαια, υπάρχει η περίπτωση χρονικά να πέσει λίγο έξω (το πολύ έως μια ώρα) αλλά συνήθως είναι ακριβής.

Η εφαρμογή «Marine Traffic» είναι δωρεάν και χρησιμοποιεί πόρους από τα πασίγνωστα Google Maps και VHF. Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα απεικόνισης του θαλάσσιου χάρτη μέσω δορυφόρου. Με ένα κλίκ πάνω στο καράβι που ψάχνουμε μπορούμε να δούμε φωτογραφίες, περισσότερες λεπτομέρειες για το που βρίσκεται αλλά και για την πορεία που έχει διανύσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. (πηγή : Το πρώτο θέμα) "

Σχολεία με ονοματεπώνυμο



Πριν από λίγες μέρες κάναμε σύλλογο για την ονομασία που θα δίναμε στο σχολείο, ήρθε και σε μας το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας για ν'αποκτήσει ονοματεπώνυμο και το δικό μας σχολείο.

Το σκεπτικό του Υπουργείου κατά το έγγραφο ήταν ότι τα σχολεία δεν είναι κελιά φυλακών για να έχουν για όνομα αριθμούς, και έτσι καλούμαστε να διαλέξουμε ένα όνομα κάποιας προσωπικότητας των γραμμάτων και των τεχνών, ή ιστορικής μορφής του τόπου (της τοπικής κοινωνίας ή της ευρύτερης) ή της επιστήμης, ή κάποιον ευεργέτη.
Αποκτώντας το σχολείο όνομα αναλαμβάνει και κάποιες υποχρεώσεις που έχουν σχέση με το όνομα που πήρε.
Αναλυτικά, η προσωνυμία θα συνδυαστεί με πλήθος παιδαγωγικών και διδακτικών δραστηριοτήτων, που θα προσδώσουν ένα περισσότερο λειτουργικό ρόλο σε κάθε σχολική μονάδα, αφού θα δώσει την δυνατότητα στους μαθητές:

1. Να έρθουν σε επαφή με πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία της περιοχής τους.
2. Να γνωρίσουν τις προσωπικότητες που έζησαν και έδρασαν στον συγκεκριμένο χώρο,
καθώς και την προσφορά τους.
3. Να δημιουργήσουν βιβλιοθήκες για εμπλουτισμό των γνώσεων σχετικά με το προσωνύμιο.
4. Να ανταλλάσουν επισκέψεις μεταξύ σχολείων για γνωριμία των ιστορικών και πολιτιστικών στοιχείων και συλλόγων των άλλων σχολείων.
5.Να διοργανώσουν στο τέλος της σχολικής χρονιάς εορταστική-πολιτιστική εκδήλωση σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, όπου θα ανακοινωθεί επίσημα η προσωνυμία του σχολείου και θα παρουσιαστούν και οι εργασίες των μαθητών.

Ας ελπίσουμε οι προτάσεις των συλλόγων της κάθε σχολικής μονάδας, να μην βαρύνουν τόσο ώστε να δωθεί το όνομα στο σχολείο. Γιατί σε κάποιες σχολικές μονάδες τα ονόματα δεν αντιπροσωπεύουν τον χαρακτήρα της μονάδας.

Γιατί αλήθεια ένα σχολείο που θα έχει το όνομα "Τρεις Ιεράρχες", δεν παραπέμπει πρώτον σε σχολική μονάδα αλλά σε εκκλησιαστικό ίδρυμα, και δεύτερον ένα σχολείο δεν έχει μόνο Χριστιανούς Ορθόδοξους μαθητές, αλλά και Μουσουλμάνους, και Καθολικούς, και Ιεχωβάδες, και Άθρησκους, και μία τέτοιου τύπου ονομασία είναι αντίθετη και θίγει τα πιστεύω μιας σεβαστής μερίδας ατόμων.
Μπορεί οι Τρεις Ιεράρχες να είναι οι προστάτες άγιοι της Παιδείας, γι αυτό και τους τιμούμε άλλωστε κάθε Γενάρη, αλλά σαν ονομασία σχολείου θα βρει πολλές φωνές αντίθετες, αν σκεφτούμε και τις παραπάνω παραγράφους για τα όσα δρώμενα πρέπει να γίνουν παράλληλα με την ονομασία...ας μην το σχολιάσω καλύτερα ...
Γιατί μου κόλλησε ντε και καλά αυτή η ονομασία; Μα είναι φως φανάρι γιατί αυτή ψηφίστηκε στη σχολική μονάδα που είμαι :(

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

Surfing Mice!!!



Το video αυτό είναι από τα πιο διάσημα στο YouTube, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 1,854,054 hits, παρουσιάζει 4 ποντίκια που κάνουν σερφ.
Ο ιδιοκτήτης τους ο Shane Willmott από το Queensland, πήγε τα ποντίκια για σερφινγκ, όχι μόνο δεν φοβήθηκαν αλλά έδειξαν να το διασκεδάζουν, τα "κύματα" φυσικά ήταν ανάλογα με το μέγεθος των ποντικών, τα κατάλληλα κύματα γι' αυτά ήταν σε ήρεμη θάλασσα, και σερφ εκεί που σκάει το απαλό κύμα στην ακρογιαλιά.

Ο Willmott κάλεσε τον παραγωγό Justin Gane για να βιντεοσκοπήσει το εγχείρημα και έτσι δημιουργήθηκε το διάσημο video.Ο παραγωγός δεν πίστευε στα μάτια του ότι τα ποντικάκια θα είχαν τόσο καλή ισορροπία πάνω στην σανίδα, εκτός όμως από αυτούς που θαύμασαν τους σέρφερ ποντικούς, υπήρξαν και σχόλια με αντιδράσεις για το εγχείρημα του
Willmott, θεωρήθηκε βασανισμός ως προς τα μικρά αυτά ζώα, ο ίδιος πάντως υποστηρίζει ότι νοιάζεται γι' αυτά και τ' αγαπάει.

Indiana Jones-Το βασίλειο του κρυστάλλινου κρανίου



Η τέταρτη συνέχεια των περιπετειών του Ιντιάνα Τζόουνς επί τέλους θα βγεί στις αίθουσες στις 22 Μαΐου.
Η πρώτη ταινία γυρίστηκε το 1981, "οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού",σε μια εποχή που τα ψηφιακά εφέ δεν είχαν ακόμα κυριεύσει τη μεγάλη οθόνη, ακολούθησαν άλλες δύο ταινίες "ο ναός του χαμένου Θησαυρού" και η "τελευταία σταυροφορία", να όμως τόσα χρόνια μετά η τελευταία σταυροφορία δεν ήταν και η τελευταία ταινία για τις περιπέτειες του θρυλικού αρχαιολόγου.
Ένας Χάρισον Φορντ φορτωμένος αρκετά χρόνια πλέον στην πλάτη του(έφτασε τα 65), ξανά στον ρόλο που τον αγαπήσαμε.

Η νέα ταινία ονομάζεται "το βασίλειο του κρυστάλλινου κρανίου", πολλά στοιχεία για την ταινία και wallpapers μπορεί κάποιος να βρει στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.indianajones.com

Αυτά που γνωρίζουμε για την υπόθεση είναι πως η δράση της νέας ταινίας του Σπίλμπεργκ εκτυλίσσεται το 1957 και αφορά την επιστροφή της κιβωτού της πρώτης ταινίας στο μέρος που ανακαλύφθηκε, από τον Ιντιάνα φυσικά. Τα πράγματα όμως περιπλέκει μια πολύτιμη πέτρα με μαγικές, υπνωτικές ιδιότητες. Σύμφωνα με τον παραγωγό Φρανκ Μάρσαλ, η δράση μεταφέρθηκε από το '40 στο '50 ακριβώς για να δικαιολογηθεί διαφορά ηλικίας των πρωταγωνιστών.

Αυτή την φορά δεν θα δούμε τον Σων Κόνερυ στον ρόλο του πατέρα του Ίντι (δεν δέχτηκε να παίξει αυτή τη φορά στην ταινία), Θα δούμε όμως την Κέητ Μπλάνσετ σε ρόλο κακιάς, θα κάνει την αρχηγό μιας ομάδας Σοβιετικών πρακτόρων.

Η ταινία γυρίστηκε με κανονικούς "κασκαντέρ" και με όσο το δυνατό λιγότερα ψηφιακά εφέ, πολύ πιθανό για να μην χάσει τον χαρακτήρα και την ατμόσφαιρα των τριών προηγούμενων.

Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσει να κερδίσει τους νεώτερους σαν ταινία,μην ξεχνάμε από την εποχή του Ιντιάνα και μετά γεννήθηκε η Λάρα Κροφτ,ο θηλυκός Ιντιάνα των video games και μετέπειτα της μεγάλης οθόνης, οι παλαιότεροι πάντως θα θελήσουν να γίνουν έστω και για δύο ώρες ξανά έφηβοι, και να ξαναζήσουν τις στιγμές που τους πρόσφεραν οι περιπέτειες του κυρίου καθηγητή.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

"Ανδρας" κυοφορεί το παιδί της γυναίκας του!!!



Λος Αντζελες: Ένας Αμερικανός άνδρας που γεννήθηκε γυναίκα ανακοινώνει με άρθρο του σε περιοδικό ότι είναι έγκυος στον πέμπτο μήνα, δημοσιεύοντας και τη φωτογραφία του όπου εμφανίζεται με γένια, επίπεδο στήθος και φουσκωμένη κοιλιά.

Ο Τόμας Μπίτι, που περιγράφει τον εαυτό του ως τρανσεξουαλικό άνδρα, περιγράφει πώς η απόφασή του να αποκτήσει παιδί «συνάντησε τις διακρίσεις και τον απερίφραστο χλευασμό» των γιατρών στους οποίους απευθύνθηκε.

Το άρθρο του δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του The Advocate, ενός περιοδικού με έδρα το Λος Αντζελες που απευθύνεται σε ομοφυλόφιλους, αμφισεξουαλικούς και τρανσεξουαλικούς αναγνώστες.

Όπως αναμεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, ο Τόμας έχει υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης του στήθους και ακολουθούσε θεραπεία με τεστοστερόνη, δεν είχε προχωρήσει όμως σε επέμβαση αλλαγής των γεννητικών του οργάνων.

Νομικά αναγνωρισμένος ως άνδρας, ζει με τη γυναίκα του Νάνσι στο Μπεντ του Όρεγκον. Το ζευγάρι ήθελε να αποκτήσει παιδιά, ωστόσο η Νάνσι δεν μπορούσε να συλλάβει καθώς είχε χρειαστεί παλαιότερα να υποβληθεί σε υστερεκτομή.

Έτσι, ο Τόμας αποφάσισε να κυοφορήσει ο ίδιος το παιδί -σταμάτησε την ορμονική θεραπεία και η περίοδός του επέστρεψε, εξηγεί ο ίδιος.

Πολλοί γιατροί όμως τον αντιμετώπισαν με εχθρικότητα και ορισμένοι αρνήθηκαν να αναλάβουν την περίπτωσή του. Ο πρώτος γιατρός στον οποίο απευθύνθηκε «μου είπε να ξυριστώ», γράφει.

«Οι ρεσεψιονίστ γελούσαν μαζί μας. Οικογένεια και φίλοι δεν μας υποστήριξαν· οι περισσότεροι στην οικογένεια της Νάνσι δεν γνωρίζουν καν ότι είμαι τρανσεξουαλικός».

Έπειτα από προσπάθειες ενός χρόνου με επισκέψεις σε εννέα γιατρούς, ο Τόμας έμεινε έγκυος με κατεψυγμένο σπέρμα , ωστόσο η εγκυμοσύνη ήταν εξωμήτριος και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Η δεύτερη απόπειρα ήταν επιτυχημένη και το μωρό αναμένεται στις 3 Ιουλίου, αναφέρει.

«Πώς νιώθει ένας έγκυος άνδρας;» γράφει ο Τόμας στο άρθρο του.

«Απίστευτα. Παρά το γεγονός ότι η κοιλιά μου μεγαλώνει με μια νέα ζωή μέσα μου, είμαι σταθερός και έχω αυτοπεποίθηση ως άνδρας. Κατά μια τεχνική άποψη βλέπω τον εαυτό μου ως παρένθετο γονέα, αν και η ταυτότητα του φύλου μου ως άνδρα παραμένει σταθερή».

»Για τη Νάνσι, είμαι ο σύζυγός της που κυοφορεί το παιδί μας. Εγώ θα είμαι ο πατέρας της κόρης μου και η Νάνσι θα είναι η μητέρα της. Θα είμαστε οικογένεια» απαντάει.

Εκπρόσωπος του περιοδικού δήλωσε στην Telegraph ότι η εγκυμοσύνη του Τόμας επιβεβαιώθηκε από το γυναικολόγο του.

πηγή:tech.pathfinder.gr

Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Αναμνήσεις από βινύλιο...και όχι μόνο.



Πόσοι από μας δεν έχουμε παλιούς δίσκους από βινύλιο, που τους έχουμε παροπλίσει από τότε που βγήκαν τα cd's;
Μία εταιρεία η Crosley μας καλεί να βγάλουμε από την ναφθαλίνη τα βινύλια που έχουμε, με αυτό το πικάπ, δεν είναι ένα οποιοδήποτε πικάπ, μπορεί να συνδεθεί μέσω usb θύρας με τον υπολογιστή μας και να μεταφέρει τα τραγούδια των δίσκων με ακριβή ψηφιακή τελειότητα.
Η τιμή του είναι πολύ προσιτή (150 δολ.)και μπορεί να ζωντανέψει τις αναμνήσεις μας.
www.crosleyradio.com



Ένα άλλο ενδιαφέρον gadget έρχεται από την εταιρεία Sony, το μαγνητόφωνο Sony PCM - D50, είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ αλουμινένιο μέταλλο και διαθέτει 2 μικρόφωνα, το σώμα του αντέχει στα χτυπήματα, και η καταγραφή του ήχου αγγίζει τα όρια της τελειότητας, σαν να γίνεται μέσα σε στούντιο.
Διαθέτει θύρα usb για μεταφορά των αρχείων wav στον υπολογιστή, και ψηφιακά φίλτρα (low-cut filter, Super Bit Mapping, κ.ά.)για έλεγχο όλων των παραμέτρων της ηχογράφησης.
Απαραίτητο για όσους λατρεύουν την ηχογράφηση, αλλά και εργαλείο για έναν δημοσιογράφο.
www.sony.com

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Η αφή της Ολυμπιακής φλόγας



Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν το 1370 π.Χ. στην Αρχαία Ολυμπία.
Οι νικητές για έπαθλο έπαιρναν κλαδιά αγριελιάς τον "κότινο",αγωνίζονταν μόνο για την πρώτη θέση, καθώς δεν υπήρχε δεύτερη και τρίτη, όπως γίνεται σήμερα.Η δόξα του νικητή, τους συνόδευε για όλη τους τη ζωή.
Όταν γίνονταν οι Ολυμπιακοί αγώνες σταματούσαν όλοι οι πόλεμοι, γινόταν εκεχειρία. Γίνονταν κάθε τέσσερα χρόνια και μ' αυτούς μετρούσαν τη χρονολογία.
Το 393 μ.Χ. ο Θεοδόσιος ο Μέγας απαγόρευσε κάθε τι που είχε σχέση με την ειδωλολατρεία και μαζί τη συνέχιση των Ολυμπιακών αγώνων.

Οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες έγιναν στην Αθήνα το 1896 και απο τότε μέχρι σήμερα έχουν αναβληθεί στις περιόδους του Α' και του Β' παγκοσμίου πολέμου. Έχουν συμβεί και τραγικά γεγονότα κατά την διάρκειά τους όπως το 1972 στο Μόναχο, όπου Παλαστίνιοι τρομοκράτες σκότωσαν 11 Ισραηλινούς αθλητές.

Η Ολυμπιακή φλόγα καίει σε βωμό καθ' όλη την διάρκεια των αγώνων και σβήνει με την λήξη τους, ανάβει στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας από την πρωθιέρεια από τις ακτίνες του ήλιου και μεταφέρεται από λαμπαδηδρόμους.

Κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων ακούγεται ο Ολυμπιακός ύμνος, γράφτηκε από τον Κωστή Παλαμά και μελοποιήθηκε από τον Σπύρο Σαμαρά. Είχε γραφτεί για την τελετή έναρξης των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων του 1896. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να υιοθετηθεί ο Ύμνος ως επίσημος στην 55η συνεδρίαση του Τόκιο, το 1958.

Αρχαίο πνεύμα αθάνατο, αγνέ πατέρα
του μεγάλου, του ωραίου και τ'αληθινού
κατέβα, φανερώσου κι άστραψε 'δω πέρα
τη δόξα της δικής σου γης και τ'ουρανού.

Στο δρόμο και στο πάλεμα και στο λιθάρι,
στων ευγενών αγώνων λάμψε την ορμή
και με τ'αμάραντο στεφάνωσε κλωνάρι
και σιδερένιο πλάσε κι άξιο το κορμί.

Κάμποι, βουνά και πέλαγα φέγγουνε μαζί σου
σαν ένας λευκοπόρφυρος μέγας ναός
και τρέχει στο ναό εδώ προσκυνητής σου
αρχαίο πνεύμα αθάνατο, κάθε λαός.

Σήμερα για άλλη μία φορά άναψε η φλόγα στο Αρχαίο στάδιο, αυτή τη φορά θα ταξιδέψει για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου.
Πολιτικά γεγονότα που αφορούν τις σχέσεις της Κίνας με το Θιβέτ,και τις παραβιάσεις των θεμελιωδών ελευθεριών στην Κίνα, έριξαν σκιά στην σημερινή μέρα.



Οι σχέσεις Κίνας και Θιβέτ το τελευταίο διάστημα είναι τεταμένες, και υπάρχουν αιματηρές συγκρούσεις.Η Κίνα διατηρεί υπό στενή επιτήρηση τις δυτικές της επαρχίες, που κατοικούνται από Θιβετιανούς, έπειτα από τις πρόσφατες ταραχές, και συνεχίζει να απαγορεύει την πρόσβαση στους δημοσιογράφους.


Φήμες που έλεγαν ότι θα συμβούν επεισόδια κατά την τελετή , από ακτιβιστές και Θιβετιανούς, είχαν αναγκάσει την ΕΛ.ΑΣ να αποκλείσει δρόμους και να ασκεί ελέγχους σε πεζούς και οχήματα, παρά τα δρακόντεια μέτρα όμως προσωρινά η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας διαταράχθηκε. Κατά την ομιλία του κινέζου επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής «Πεκίνο 2008», κ.Λιου Κι, ένας θεατής διέσπασε την αλυσίδα της αστυνομίας και βρέθηκε εντός του σταδίου, όπου και προσπάθησε να ανοίξει πανό, όπου απεικονιζόταν το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων με τους κύκλους να έχουν αντικατασταθεί από χειροπέδες.
Η προσπάθειά του ανακόπηκε άμεσα από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Περισσότερα εδώ
και εδώ

Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

Δεν θέλεις να σε φιλήσει;...δάγκωσέ του τη μύτη...Είναι νόμος!



Αυτό και άλλα ευτράπελα είδε να υπάρχουν μέσα στους νόμους της Αγγλίας ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζακ Στρόου, και άρχισε επιχείρηση σκούπα να τους τροποποιήσει ή να τους διαγράψει.
Κάποιοι νόμοι είναι τόσο παλιοί, που μόνο γέλιο μπορούν πλέον να προσφέρουν στην εποχή μας.

Ας τους δούμε...

Νόμος του 1810 λέει:Χωρίς χρέωση μπορούν οι Βρετανοί κάτοικοι να ιππεύουν τα γαϊδούρια τους σε ορισμένους δρόμους της πρωτεύουσας!

Κάποιοι νόμοι αφορούν τον Βασιλικό οίκο της Αγγλίας και την συμπεριφορά των "κοινών θνητών" απέναντί του.

Για παράδειγμα, ο νόμος ορίζει να φοράει κανείς κάλτσες παρουσία της βασίλισσας, ενώ εφιστά την προσοχή των ιδιοκτητών σκύλων επισημαίνοντας ότι θα υποστούν την αυστηρότερη των ποινών αν αφήσουν το ζώο τους να έρθει σε επαφή με κατοικίδιο του βασιλικού οίκου. Το 1307, αποφασίστηκε επίσης ότι το κεφάλι οποιασδήποτε νεκρής φάλαινας βρεθεί σε βρετανική ακτή ανήκει στον βασιλιά, ενώ η ουρά στη βασίλισσα.

Όπως και νόμοι που αφορούν τις προσωπικές σχέσεις ή τα δικαιώματα και τις απαγορεύσεις των πολιτών.

Νόμος που ψηφίστηκε το 1837 δίνει στη γυναίκα το δικαίωμα να δαγκώσει τη μύτη του άντρα της αν εκείνος τη φιλήσει παρά τη θέλησή της, αλλά διαφορετικός νόμος της απαγορεύει να τινάζει το χαλί ή το στρώμα της σε οποιοδήποτε δρόμο μέσα στην περιφέρεια της μητροπολιτικής αστυνομίας. Τέλος, στο Λονδίνο, οι κάτοικοι καταπατούν το νόμο αν φτιάξουν χοιροστάσιο έξω από το σπίτι τους, ενώ στο Γιορκ επιτρέπεται ακόμη η δολοφονία ενός Σκωτσέζου μέσα στα αρχαία τείχη της πόλης αν εκείνος φέρει τόξο και βέλη!


Για να δούμε εδώ στην Ελλάδα ο νομοθέτης πότε θα βγάλει από τις αράχνες(που φυσικά ισχύουν άσχετα αν είναι μέσα στη σκόνη) μερικούς νόμους, να τους αλλάξει ή να τους στείλει στο "πυρ το εξώτερον";

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Ξέρουμε τα πάντα γύρω από το sex ;



Καλά έστω για εμάς τους ανθρώπους γνωρίζουμε τα πάντα που αφορούν το sex, ή σχεδόν τα πάντα.
Τι γίνεται όμως με την μητέρα φύση; Τι τρόπους "επαφής" ή τι παραξενιές δημιούργησε για τους υπόλοιπους οργανισμούς που υπάρχουν στον πλανήτη μας;

Για να δούμε μερικές "στενές επαφές" των κατοίκων της μαμάς φύσης.

"20 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για το σεξ
Για όσους νόμιζαν ότι τα ξέρουν όλα ...
"

1. Η ζωή εμφανίστηκε στη Γη πριν από περίπου 3.8 δισεκατομμύρια χρόνια, ενώ το σεξ εμφανίστηκε μόλις μετά από 2 δισεκατομμύρια χρόνια. Τα «βρομόλογα» είναι πρόσφατο απόκτημα.

2. Τι το καλό προσφέρει το σεξ; Οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να απαντήσουν με σιγουριά μιας και η αγαμική αναπαραγωγή έχει αποδειχτεί σαφώς καλύτερη στρατηγική για την εξέλιξη των ειδών.

3. Για όσους αρνούνται να διαλέξουν «στρατόπεδο»: Ο ερμαφρόδιτος γαιοσκώληκας Dendrobaena Rubida έχει τόσο αρσενικά όσο και θηλυκά γεννητικά όργανα. Εάν δεν μπορεί να βρει σύντροφο για αναπαραγωγή, αναδιπλώνει το σώμα του ώστε να έρθει σε επαφή το αρσενικό του όργανο με το θηλυκό και να γίνει η αναπαραγωγή.

4. Παρόλο που έχουν τη φήμη των μονογαμικών ζώων, οι θηλυκοί πιγκουίνοι Adelie, φεύγουν από τους συντρόφους τους προκειμένου να ζευγαρώσουν με άλλα «αδέσμευτα» αρσενικά. Επιπλέον, απαιτούν «αμοιβή» για αυτό το χαριεντισμό – πέτρες για να ενισχύσουν τις φωλιές τους – σε αντίθεση με κάποιους ανθρώπους.

5. Ένας ταλαντούχος πιγκουίνος-πειραχτήρι, μπορεί να πάρει το δωράκι του, ακόμα και αν δεν σταματήσει τα πειράγματα – και πάλι σε αντίθεση με κάποιους ανθρώπους.

6. Ο συλβανός μακάκος (είδος πιθήκου της Αφρικής) έχει έναν δικό του ξεχωριστό τρόπο για να κάνει το ταίρι του να τελειώσει: φωνάζει. Εάν ο θηλυκός μακάκος δεν φωνάζει κατά τη διάρκεια του σεξ, τότε το αρσενικό δεν θα καταφέρει ποτέ να τελειώσει.

7. Πως το γνωρίζουμε αυτό; Μία Γερμανίδα ζωολόγος, η Ντάνα Πφεφέρλε, παρακολούθησε μία ομάδα μακάκους, μετρώντας τις φωνές των θηλυκών και τις πυελικές ωθήσεις των αρσενικών. Η ίδια δήλωσε πως η δουλειά αυτή ήταν «αρκετά αλλόκοτη αλλά ήταν για χάρη της επιστήμης.»

8. Στην Αμερική, τέτοιου είδους πράγματα καταλήγουν στο YouTube.

9. Τα ψάρια μπορούν να παράγουν μία γκάμα ήχων με τα κόκαλά τους, τα δόντια και τη νηκτική τους κύστη. Ένας επιστήμονας δήλωσε πως τα αρσενικά ψάρια ενδεχομένως να χρησιμοποιούν κάποιους από αυτούς τους ήχους για να ερωτοτροπήσουν με τα θηλυκά.

10. Η έχιδνα, ένα θηλαστικό που γεννά αυγά και συνηθίζουμε να το συναντάμε στην Αυστραλία και τη Νέα Γουινέα, έχει ένα πέος με τέσσερα κεφάλια, αλλά μόνο τα δύο από αυτά χωράνε στο θηλυκό.

11. Το μικροσκοπικό αρσενικό χαυρτοναυτίλος, ένα είδος χταποδιού, γονιμοποιεί το κατά πολύ μεγαλύτερό του σε μέγεθος θηλυκό εκτοξεύοντας το πέος του (που έχει τη μορφή πλοκαμιού) μέσα στο θηλυκό και αφήνοντάς το εκεί.

12. Η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά έχει παρατηρηθεί σε τουλάχιστον 1500 είδη θηλαστικών, ψαριών, ερπετών, πτηνών, ακόμα και ασπόνδυλων ζώων.

13. Οι δύο μου μπαμπάδες: Όταν μία αρσενική χήνα φλερτάρει μία άλλη αρσενική χήνα, τότε συνήθως η θηλυκή μπαίνει ανάμεσα στα δύο αρσενικά και ζευγαρώνει και με τα δύο. Μόλις γεννηθεί το χηνάκι, οι δύο μπαμπάδες μοιράζονται τα πατρικά τους καθήκοντα.

14. Ορισμένοι γλάροι πραγματοποιούν λεσβιακά ζευγαρώματα, παρόλο που τα αυγά που δημιουργούνται από αυτή τους τη σχέση είναι άγονα.

15. Οι βιολόγοι του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια ανακάλυψαν πως οι αρσενικές μύγες που λαμβάνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, γίνονται υπερσεξουαλικές και προσπαθούν να ζευγαρώσουν με οτιδήποτε πετάει, συμπεριλαμβανομένων και των άλλων αρσενικών μυγών. Τελικά, το «ξεφάντωμα» αυτό καταλήγει σε ένα δυσλειτουργικό όργιο, με «μία ομάδα αρσενικών να κυνηγιούνται μεταξύ τους.»

16. Όσο περισσότερο πίνουν οι μύγες, τόσο μειώνονται οι πιθανότητές τους να ζευγαρώσουν επιτυχώς. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο οι μύγες θεωρούνται τα καλύτερα μοντέλα για να μελετηθεί ο άνθρωπος.

17. Πολύ λίγα είναι τα σπονδυλωτά – εκτός από τον άνθρωπο – που μπορούν να συνουσιαστούν πρόσωπο με πρόσωπο. Κάποια από αυτά είναι τα χάμστερς, οι κάστορες, οι ουρακοτάγκοι και οι μπονόμπο (είδος πιθήκου).

18. Το γαλλικό φιλί είναι ακόμα πιο σπάνιο. Το μόνο ζώο – εκτός του ανθρώπου και πάλι – που χρησιμοποιεί το γαλλικό φιλί ως προκαταρκτικό πριν το σεξ είναι ο παπαγάλος του Αμαζονίου. Μόλις τα πτηνά ανοίξουν το στόμα τους και ακουμπήσουν τις γλώσσες τους, το αρσενικό φτύνει το φαγητό του στο θώρακα του θηλυκού.

19. Αυτό είναι και το σημείο όπου διαχωρίζονται οι συνήθειες ζευγαρώματος των παπαγάλων του Αμαζονίου με αυτές του Homo Sapiens.

20. Το μέγεθος τελικά έχει μεγάλη σημασία. Οι άνθρωποι συνηθίζουν να επιλέγουν συντρόφους της ίδιας φυλής, του ίδιου μορφωτικού επίπεδου και της ίδιας σωματικής διάπλασης. Μία πρόσφατη βρετανική μελέτη έδειξε πως τα παχύσαρκα άτομα επιλέγουν συνήθως συντρόφους με ανάλογα ποσοστά σωματικού λίπους με αυτά.

"Discover Magazine-news.pathfinder.gr"

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Virtual reality και video games



Το VirtuSphere μπορεί να χαρακτηριστεί σαν το υπέρτατο video game, το κόστος του αγγίζει τα £15,000 και το κάνει απαγορευτικό για τα περισσότερα πορτοφόλια.
Είναι όμως μία μεγάλη πρόκληση και θ'αποκτήσει οπαδούς στις τάξεις που μπορούν να διαθέσουν το ποσό αυτό.

Το VirtuSphere μοιάζει περισσότερο με μια μπάλα εξάσκησης ενός τεράστιου χάμστερ που καταφέρνει να βυθίσει το χρήστη του σε μια τρισδιάστατη εικονική πραγματικότητα.

Ένας ειδικός εξοπλισμός κεφαλής αποτελεί την μοναδική προϋπόθεση για να μπορέσει κανείς να απολαύσειτα γραφικά και κατόπιν να ξεκινήσει την εικονική εξερεύνηση.

Μπορείτε να τρέξετε, να πηδήξετε, να συρθείτε κατά μήκος απέραντων εικονικών αποστάσεων χωρίς να υπολογίζετε τα αληθινά εμπόδια.

Η τεράστια σφαίρα έχει ως βάση ένα επίπεδο τροχών επιτρέποντας περιστροφή έως και 360 μοίρες και την ελεύθερη κίνηση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, χωρίς πραγματική μετακίνηση.

Οι κατασκευαστές του VirtuSphere από την Ουάσιγκτον το περιγράφουν ως το υπέρτατο περιφερειακό για ηλεκτρονικά παιχνίδια ενώ προσθέτουν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για εξάσκηση αλλά και για ασκήσεις προσομοίωσης.

Το VirtuSphere, το οποίο προσφέρει μια τεχνολογική λύση για virtual reality, έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από τις αρχές τουρισμού της Ρωσίας για την προσφορά μιας εικονικής βόλτας στην Κόκκινη Πλατεία και στο Κρεμλίνο.

Οι πληροφορίες είναι από το tech.pathfinder.gr

Υπουργείο Παιδείας ή "Υπουργήο Πεδοίας";



«Το Υπουργήο μεταφέρθικε στω Μαρούση. Στάσι Ναιραντζιώτησα»
Μέχρι πριν λίγες μέρες αυτή η ανακοίνωση έλεγε στους πολίτες ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει μεταφερθεί, όλα θα ήταν εντάξει, αν η ανακοίνωση δεν ήταν γραμμένη έτσι και ειδικά σε αυτό το Υπουργείο.
Όσοι κοντοστέκονταν από έξω είχαν διάφορες αντιδράσεις βλέποντάς την, άλλοι γέλαγαν, άλλοι έψαχναν τα γυαλιά τους μήπως δεν είδαν καλά, άλλοι σκέφτονταν ότι γι΄αυτό η Παιδεία μας έχει αυτά τα χάλια και έφευγαν σκυθρωποί.
Κάποιος την φωτογράφισε και άρχισε να την στέλνει με e-mail στο διαδίκτυο, πολλοί νόμισαν ότι ήταν φάρσα, αλλά τελικά δεν ήταν.
Το πιο πιθανό να έγραψε αυτή την τόσο πρόχειρη ανακοίνωση κάποιος εργάτης, που δούλευε στον χώρο, έστω κι ότι την έγραψε, κανονικά επίσημο έγραφο δεν θα έπρεπε να έχει τοιχοκολληθεί στην είσοδο, που να ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για την αλλαγή της δ/νσης του Υπουργείου Παιδείας, και όχι αυτό το μπακαλόχαρτο;
Δεν υπήρξε κανένας υπεύθυνος να το δει όταν μπήκε και να το κατεβάσει αμέσως, να μην ρεζιλεύεται και το Υπουργείο και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα;

Για την υπόθεση αυτής της απαράδεκτης ανακοίνωσης έχει ασχοληθεί και η εφημερίδα "το πρώτο θέμα" και εδώ

Εγχώρια και διεθνής παραγωγή...παραφώνων!!!


Ελληνικό Top ten "ταλέντων"


Βarbie girl από τον john-john boy :PPPPP


Aμερικάνικο top five...στο τέλος σκάει μύτη και το τζίνι!!!

Στιγμές απείρου κάλλους, από ανθρώπους με...κάλους ;)

Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Θα γυριστεί ριάλιτι... για ν'αγοράσει ένα φίλο



Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από ένα τέτοιο άτομο.
Πρόκειται να γυριστεί ένα ριάλιτι αποκλειστικά για ν'αποκτήσει ένα καλύτερο φίλο η φίλη η Paris Hilton.Κάποιον που να μπορεί να τον εμπιστεύεται όπως λέει.

Έτσι νομίζεις κυρά μου ότι αποκτάει κανείς ένα φίλο; Και μάλιστα με το Φ κεφαλαίο πραγματικό Φίλο δηλαδή;
Δεν αγοράζονται τα πάντα, η φιλία είναι κάτι που αποκτιέται με κόπο, δοκιμάζεται στα χρόνια κι'αν είναι αληθινή κρατάει, αν όχι ξεφουσκώνει στην πρώτη δυσκολία.
Εσύ δεν ψάχνεις φίλους, αυλοκόλακες ψάχνεις να τονίσουν το κούφιο εγώ σου, ζητιάνους που θα τρέξουν σαν τα λιγούρια στα ψωροδόλλαρά σου, να σου γλείψουν το χέρι σαν τα σκυλιά που τους πετούν ξεροκόμματα.

Το ριάλιτι θα ονομάζεται «Paris Hilton's My New BFF» ,θα έχει δέκα επεισόδια και θα αρχίσει να γυρίζεται στο τέλος Μαΐου, στο Λος Άντζελες ενώ θα κάνει πρεμιέρα στο MTV, το φθινόπωρο.

Πως θα την ή τον, βρει;
Δεν θα ιδρώσει ψάχνοντας, άλλοι φυσικά θα κάνουν την δουλειά, άτομα αργόσχολα, κολλημένα πάνω στην οθόνη ενός pc, θα ελέγξουν τους υποψήφιους γλύφτες της και να ψηφίσουν τους πιο κατάλληλους για pet.
Οι ενδιαφερόμενοι(τρεχάτε λιγούρια) καλούνται να υποβάλλουν λεπτομέρειες για τον εαυτό τους στην ιστοσελίδα www.parisbff.com και οι επισκέπτες της θα αποφασίσουν για τη μοίρα τους.

Οι είκοσι φιναλίστ θα μετακομίσουν σε ένα σπίτι και θα μένουν μαζί με την Hilton για να μάθουν από την... ειδικό, «απλά κοριτσίστικα πράγματα», όπως η μόδα, τα πάρτι και τα ψώνια.
Με λίγα λόγια πως ξοδεύει ή μάλλον πετάει κανείς χρήματα που δεν κόπιασε ποτέ να τα βγάλει.

Όποιος και να είναι ο νικητής (άντρας ή γυναίκα)παίρνει εισιτήριο διαρκείας στην ακολουθία της πλούσιας αργόσχολης, για να μπαίνει free στα διάφορα πάρτυ της "υψηλής" κοινωνίας και στα prive club που έχουν.Πρόσεξε μόνο το λουρί που θα βάλεις στο σκυλάκι σου Paris μην είναι πολύ σφιχτό και το πνίγει, ή μη του ρίξεις κλωτσιά όταν το βαρεθείς για να το διώξεις, γιατί ξέρεις καμιά φορά και τα σκυλάκια του καναπέ μεταμορφώνονται σε ντόμπερμαν, και μπορεί αντί για γλυψιά να χάσεις κανένα δάκτυλο.

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Ken Leeee ...Και τα μυαλά στα κάγκελα!!!



Νόμιζα ότι μόνο η εγχώρια αηδός και όχι αοιδός(από το αηδία βγαίνει η λέξη) εκτελούσε στα πέντε βήματα γνωστά ξενόγλωσα τραγούδια αλλά βλέπω αυτή την νίκησε κατά κράτος!
Τι φωνή!
Τι style!
Tι Προφορά!!!!
Αυτό το τελευταίο δε με ΕΣΤΕΙΛΕ!!!

Θαυμάστε την :PPP

Ο Asterix λέει: "Είναι τρελοί αυτοί οι...



ΌΟΟχι δεν θα συνεχίσω την φράση του Asterix λέγοντας οι Ρωμαίοι, αλλά οι Κινέζοι, για την ακρίβεια μάλιστα οι Κινέζες.
Μα καλά ρε Κινεζούλες μου ομαδική παράκρουση πάθατε και θέλετε να ξεκάνετε ή να κάνετε γλυπτική στα σώματα των αντρών σας ή των συντρόφων σας, για την κάθε παραξενιά που σας βαράει;
Δεν έχω τίποτα εναντίον σας αλλά μήπως κάποιες από εσάς είναι "λίγο" παράξενες;

Άλλη Κινέζα σήμερα θαυματούργησε!!!


"Τον υπέβαλε σε επέμβαση μείωσης του στήθους του!

Μια γυναίκα στην Κίνα υποχρέωσε τον φίλο της να υποβληθεί σε επέμβαση μείωσης του στήθους του επειδή έκανε το δικό της στήθος να φαίνεται μικρό!

Η κυρία Xiao Feng, από την πόλη Chongqing, απείλησε τον φίλο της με χωρισμό εάν δεν έκανε την επέμβαση! Μου είπε ότι όποτε βγαίναμε έξω αισθάνονταν ντροπή επειδή όλοι κοίταζαν το δικό μου στήθος που είναι μεγάλο,» είπε ο κύριος Zhang Jianguo.

Τελικά ο κύριος Zhang Jianguo υπεβλήθη σε επέμβαση στο First Affiliated Hospital of Chongqing Medical University όπου του αφαιρέθηκε 200ml λίπος από το στήθος του!

πηγή:www.madata.gr"

Η φωτογραφία είναι τυχαία παιδιά, καμία σχέση με την εν λόγω Κινέζα!

Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

Είναι άπλυτα τα πόδια σου; Πρόσεχε μη λαμπαδιάσεις!!!



Συχνό το φαινόμενο των άπλυτων ποδιών και το "άρωμά τους αλησμόνητο, ειδικά στις ηλικίες της εφηβείας, μόλις πιάσει η άνοιξη με κλειστό παράθυρο δεν μπορείς να σταθείς μέσα στη τάξη, όλοι γνωρίζουμε την απέχθεια που έχουν τα περισσότερα παιδιά (και πιο πολύ τ'αγόρια) για την ώρα του μπάνιου , παιδί- γάτα ένα και το αυτό, αισθάνονται το νερό σαν ένα καυστικό υγρό που μαζί με την μπίχλα θα τους αφαιρέσει και το δέρμα.
Και καλά θα πεις αυτά είναι παιδιά οι ορμόνες τους είναι τρελαμένες, κάνουν δεν κάνουν μπάνιο όλο και κάποιο "άρωμα" θ'αφήσουν στην ατμόσφαιρα.
Τι γίνεται όταν ένας μεγάλος έχει κόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το σαπούνι;

Μία γυναίκα στην Κίνα πήρε δραστικά μέτρα, και ήταν και νιόπαντρη, απ' ότι φαίνεται ο σύζυγος δεν γνώριζε καν τι εστί σαπούνι, αλλά μετά από τα μέτρα της γυναίκας του δεν θα ξανακοιμηθεί ποτέ με άπλυτα πόδια, γιατί απλούστατα αποδήμησε εις Κύριον.


"Έκαψε ζωντανό τον σύζυγό της γιατί έπεσε να κοιμηθεί χωρίς να έχει πλύνει τα πόδια του!

Μια νιόπαντρη στην Κίνα έκαψε ζωντανό τον σύζυγό της, γιατί έπεσε στο κρεβάτι τους να κοιμηθεί χωρίς προηγουμένως να έχει πλύνει τα πόδια του, μετέδωσαν κινεζικά Μέσα Ενημέρωσης.

Το ζευγάρι φέρεται ότι είχε μαλώσει και είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. «Ο Γουάνγκ και η σύζυγός του, Λούο, παντρεύτηκαν στις 2 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, οι καυγάδες για δευτερεύοντα θέματα ξεκίνησαν από τον μήνα του μέλιτος», σύμφωνα με το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλείται δημοσίευμα εφημερίδας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, το ζευγάρι, από την επαρχία Χουμπέι, καυγάδισε και πάλι το βράδυ της 4ης Μαρτίου και για να ηρεμήσουν μοιράστηκαν ένα μπουκάλι λικέρ. Λίγο μετά, η Λούο είδε τον σύζυγό της να πηγαίνει για ύπνο χωρίς να έχει πλύνει τα πόδια του. Οργισμένη, αλλά και υπό την επήρεια του αλκοόλ, έβαλε φωτιά στα σεντόνια. Εκείνος ξύπνησε και άρχισαν πάλι να καυγαδίζουν. Όμως, όταν η φωτιά επεκτάθηκε στην κρεβατοκάμαρα, η Λούο βγήκε από το δωμάτιο κλείνοντας την πόρτα κι αφήνοντας έτσι τον σύζυγο να καεί ζωντανός.

πηγή:www.madata.gr "

Γι αυτό προσοχή, δεν είναι μόνο ποτό-οδήγηση θανατηφόρος συνδιασμός, είναι και ποτό-άπλυτα πόδια-θυμωμένη σύζυγος!

Προτάσεις για gadget



JABRA BT3030 BLUETOOTH

Ένα πανέμορφο bluetooth από την εταιρεία Jabra.
Η μουσική και η συνομιλία συναντούν τους δρόμους! Σχέδια ΤΑΠ Συνεχής ροή δεδομένων φωνητικών κλήσεων και μουσικής,ασύρματα 8 ώρες συνομιλία.
7 ώρες συνεχής αναπαραγωγή μουσικής.
230 ώρες χρόνος αναμονής.
Απαιτείται σύνδεση bluetooth με προφίλ A2DP.
Ακουστικά που μπορούν να αλλαχθούν.



Υπολογιστής Siafu ένα χρήσιμο εργαλείο

Το Siafu είναι ένα PC ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει σε ανθρώπους με απώλεια ή σοβαρά προβλήματα όρασης μια από τις πιο ενδιαφέρουσες υπολογιστικές εμπειρίες.

Η επιφάνεια του υπολογιστή εκμεταλλεύεται τις βασικές ιδιότητες ενός μαγνητισμένου ρευστού. Το υλικό αυτό έχει την ικανότητα να παίρνει οποιαδήποτε μορφή μέσω ενός ελεγχόμενου ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που βοηθάει τη συσκευή να λειτουργεί ως μια επιφάνεια ανάγνωσης για τυφλούς αλλά και ως μέσο για την επίδειξη τρισδιάστατων φωτογραφιών.

Η τεχνολογία που κρύβεται πίσω από το νέο Siafu είναι η ύπαρξη ενός συνθετικού παράγοντα ο οποίος κατέχει απεριόριστες δυνατότητες μορφοποίησης.

Το υλικό αυτό μπορεί να χάσει προς στιγμή την μοριακή του δομή αλλά μπορεί να αναδομηθεί όταν βρεθεί σε ένα ανάλογο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.

Εφόσον οι δυνάμεις που επενεργούν στο υλικό παραμένουν σταθερές, το υλικό θα διατηρήσει τη δομή του σταθερή, επιτρέποντας την ψηλάφηση χωρίς καμία ουσιαστική παραμόρφωση.

Ο υπολογιστής Siafu διατίθεται με ένα ενσωματωμένο σύστημα μικροφώνου, το οποίο παρέχει μια εναλλακτική λύση για την δαχτυλογράφηση. Το εξελιγμένο λογισμικό αναγνώρισης φωνής επιτρέπει στο χρήστη του να αποτυπώνει λέξεις στον υπολογιστή απλά μιλώντας.

Ο προηγμένος υπολογιστής εκτός των άλλων διαθέτει την ικανότητα απεικόνισης εικόνων, κειμένων ακόμα και ιστοσελίδων σε μια ανάγλυφη μορφή, κατάλληλη για ψηλάφιση.




iBird το ιπτάμενο gadget

Το iBird από την εταιρεία παιχνιδιών Silverlit του Χονγκ Κονγκ χαρακτηρίζεται ως η τελευταία λέξη στον τομέα της Αερομοντελιστικής.

Το νέο μοντέλο σκίζει τους αιθέρες όπως ένα πραγματικό πουλί προσομοιώνοντας την πραγματική κίνηση των φτερών του.

Το νέο μοντέλο iBird, το οποίο συνδυάζει τη τέχνη με την τεχνολογία, αποτελεί τη νέα γενιά αερομοντελισμού ενώ προσφέρει ένα απαράμιλλο επίπεδο ελέγχου και σταθερότητας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Απλό αλλά και διασκεδαστικό, το i-Bird είναι πανέτοιμο να πετάξει και ανταπεξέλθει στις πιο δύσκολες προσγειώσεις.

Το iBird:

Διατίθεται σε 3 διαφορετικά χρώματα
Μιμείται τη πτήση ενός πραγματικού πουλιού
Τροφοδοτείται από 4 x AA μπαταρίες
Απαιτείται μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία 1pc 3.7V

Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Tαινίες από το παρελθόν

Υπάρχουν κάποιες ταινίες που άφησαν εποχή, και επηρέασαν με τον τρόπο τους τους έφηβους του τότε, σήμερα τις κοιτάζω με νοσταλγία, γιατί ήταν στην δικιά μου εποχή της αθωότητας, όταν από παιδί πέρναγα πλέον στην εφηβεία.



Πυρετός το Σαββατόβραδο το χορευτικό νιαούρισμα των bee Gees, η ασημένια μπάλα της οροφής μέσα στη discoteck, η δόξα της Disco μουσικής, οι "καρεκλάδες" και οι ροκάδες, ακόμα και μεις οι ροκάδες κρυφακούγαμε τα τραγούδια αυτά και όλο και καμιά χορευτική φιγούρα ξεπατικώναμε...




Grease ...το πρώτο τσιγάρο η κακιά συνήθεια που από τότε δεν κόπηκε...



Endless love...ρομαντισμός, μελαγχολία, κρυφά δάκρυα για κάποια αγάπη που δεν θα γίνει ποτέ δική σου ...και η εφηβεία πλέον χτυπάει κόκκινα...

Μετά από αυτό πλέον πέρασμα στον κόσμο των μεγάλων,άλλες σκέψεις, άλλα ενδιαφέροντα, αναζήτηση του υπαρκτού έρωτα, σπουδές, καριέρα...το τέλος της εποχής της αθωότητας.

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Έρχεται ο firefox 3



Το γνωστό μας αλεπουδάκι εξελίσσεται, και έρχεται με πολλές βελτιώσεις.


Προ των πυλών η κυκλοφορία του Firefox 3

Η Mozilla Inc ανακοίνωσε την τέταρτη έκδοση beta του browser Firefox 3 με βελτιώσεις τόσο στις επιδόσεις όσο και στην χρηστικότητα. Ο νέος browser έχει ικανότητες πιστοποίησης ασφαλών ιστοσελίδων, προστασίας ενάντια σε κακόβουλο λογισμικό αλλά και προοδευτικής μεγέθυνσης. Η κυκλοφορία του αναμένεται πριν την αντίστοιχη του Internet Explorer 8.

Η τέταρτη έκδοση beta περιλαμβάνει περισσότερες από 900 βελτιώσεις από την τρίτη έκδοση, με σημαντικές βελτιώσεις στη χρήση μνήμης και σταθερότητας του λογισμικού.

Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί, αναμενόμενα, στα ζητήματα ασφαλείας. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την ασφάλεια μιας ιστοσελίδας μέσω ενός χρωματικού δείκτη στην γραμμή πλοήγησης, στοιχείο ιδιαίτερα χρήσιμο στις συναλλαγές μέσω Ίντερνετ.

Επιπλέον, ενσωματωμένη προστασία ενάντια σε κακόβουλο λογισμικό θα προειδοποιεί τον χρήστη όταν θα επισκέπτεται σελίδες που έχουν καταχωρηθεί ως «μη ασφαλείς», ενώ το περιεχόμενο ιστοσελίδων που παραπέμπει σε πρακτικές phishing απλά δε θα εμφανίζεται καθόλου στο χρήστη.

Αλλαγές στη μηχανή JavaScript του Firefox 3 επιτρέπουν την καλύτερη και ταχύτερη συνεργασία με εφαρμογές όπως το Google Mail και το Zoho Office, ενώ η καλύτερη διαχείριση μνήμης μειώνει δραματικά την υπολογιστική ισχύ που απαιτείται στις περιπτώσεις πολύωρης πλοήγησης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, θα κυκλοφορήσει ακόμη μία beta έκδοση του browser προτού κυκλοφορήσει η τελική του έκδοση μέσα στο 2008.

πηγή:www.kathimerini.gr με πληροφορίες Ciο Τοday

Μακάβριο gadget



Το Life Expectancy Timepiece είναι ένα ενδιαφέρον και ταυτόχρονα κάπως τρομακτικό αξεσουάρ το οποίο ίσως θα πρέπει να έχει στην κατοχή του καθένας από εμάς έτσι ώστε να μας υπενθυμίζει το πόσο εύθραυστη είναι η ανθρώπινη ζωή, χαρίζοντας μας ταυτόχρονα τη ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Το σύστημα αυτό εκμεταλλεύεται τους πίνακες εκτίμησης που χρησιμοποιούν οι ασφαλιστικές εταιρείες και με τη βοήθεια κάποιων υπολογισμών έχετε ένα εκτιμώμενο όριο ζωής.

Στη συνέχεια από το νούμερο αυτό ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση αρχίζοντας από τα δευτερόλεπτα, τα λεπτά, τις ώρες, τις μέρες, τις εβδομάδες, του μήνες και τα χρόνια προκαλώντας όλο και περισσότερη αγωνία στο ιδιοκτήτη του για το χρόνο που περνάει ανεκμετάλλευτος.

Ευτυχώς η αντίστροφη αυτή μέτρηση είναι δυνατόν να σταματήσει μέσω ενός διακόπτη που μπορεί να σταματήσει τη λειτουργία του και να μας χαρίσει λίγα λεπτά χαλαρότητας και ηρεμίας...

πηγή:tech.pathfinder.gr

-Θα θέλατε να το έχετε;
Εγώ πάντως όχι!!!Ας υπάρχει και λίγο μυστήριο για το πόσο θα κρατήσει η ζωή μας(αν εξαιρέσουμε το περιθώριο λάθους του μηχανήματος), δεν χρειάζεται ένα μηχάνημα να μας υπενθυμίζει συνέχεια το πόσο τρωτοί είμαστε.

Περίεργα και πρωτότυπα εξαρτήματα για το iPod...και όχι μόνο.



Έχουμε συναντήσει και παλιότερα ιδιόρρυθμες κατασκευαστικές δημιουργίες ηχείων εμπνευσμένες από μήλα αλλά αυτές οι περιπτώσεις έμοιαζαν με φτηνές πλαστικές απομιμήσεις σε σχέση με το νέο USB-powered Apple Speaker.

Εσωκλείοντας μια φρουτώδη έμπνευση, τα νέα ηχεία καλύπτονται από διαφανές πλαστικό το οποίο προσδίδει επιπλέον κομψότητα στη συσκευή.

Στα χαρακτηριστικά των ηχείων συμπεριλαμβάνονται κουμπιά για την ρύθμιση της έντασης αλλά και την ενεργοποίηση, μαγνήτες σε κάθε ακουστικό για εύκολη εφαρμογή, ένα δικάναλο ακουστικό σύστημα και συμβατότητα με iPods και άλλα φορητά μέσα αναπαραγωγής μουσικής.

Το νέο σύστημα ηχείων USB-powered Apple έχει διαστάσεις 112mm x 104mm x 56mm και ανοίγει στα δυο πριν από κάθε χρήση.




Για εκείνους που έχουν την ανάγκη να βυθιστούν στις γλυκές μελωδίες της αγαπημένης τους μουσικής πριν κοιμηθούν, το μαξιλάρι Sound Asleep Pillow δείχνει να είναι μια από τις πιο επιτυχημένες αγορές.

Αυτό το άνετο μαξιλάρι έρχεται με ένα ηχείο θαμμένο βαθιά μέσα του ενώ η μουσική που αναπαράγει δεν γίνεται αντιληπτή παρά μόνο από εσάς που θα έχετε βολευτεί πάνω του.

Τα τραγούδια που θα ακούτε θα προέρχονται από το iPod σας ή από οποιοδήποτε συμβατό mp3 player χάρη στα ακουστικά που έχουν τοποθετηθεί στο ένα άκρο του μαξιλαριού.

Το νέο αυτό επινόημα πωλείται προς £19.99 ενώ είναι φτιαγμένο από μια ίση αναλογία βαμβακιού και πολυεστέρα.

πηγή:tech.pathfinder.gr

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Ανθρώπινος εγκέφαλος...το μεγάλο μυστήριο



Πάνω που είχα συνέλθει από το χθεσινό σοκ, με την τύπισα που για να αισθάνεται ολοκληρωμένη ήθελε να της κόψουν τα πόδια, άλλη ανωμαλία εμφανίστηκε στο προσκήνιο!!!
Μία γυναίκα από την Γουίτσιτα στο Τέξας έκατσε στον "θρόνο" πριν δύο χρόνια και δεν έλεγε να σηκωθεί, μα τόσος "διαλογισμός" πια;
Ένα με τον "θρόνο" έγινε!!!
Να πως έχει αυτή η περιεργοπαραλογοθεότρελη ιστορία!!!


Οι αρχές σκέφτονται να απαγγείλουν κατηγορίες για την περίεργη υπόθεση μίας γυναίκας στη Γουίτσιτα, που παρέμεινε καθισμένη για δύο ολόκληρα χρόνια στην τουαλέτα του φίλου της. Όταν τελικά εκείνος αποφάσισε να καλέσει την αστυνομία – μετά από δύο χρόνια – το σώμα της γυναίκας είχε κολλήσει στο κάθισμα.

Σύμφωνα με τον σερίφη της περιοχής, φαίνεται πως το δέρμα της 35χρονης γυναίκας είχε αναπτυχθεί γύρω από το κάθισμα. Αρχικά, αρνήθηκε οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια αλλά τελικά ο φίλος της και οι τηλεφωνήτριες του κέντρου άμεσης βοήθειας κατάφεραν να την μεταπείσουν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

«Χρειάστηκε να βγάλουμε με λοστό το κάθισμα της τουαλέτας για να μεταφερθεί μαζί της στο νοσοκομείο και να της το αφαιρέσουν εκεί,» δήλωσε ο σερίφης.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση θα καταθέσουν την αναφορά τους στον εισαγγελέα την ερχόμενη εβδομάδα και εκείνος θα αποφασίσει αν θα απαγγελθούν κατηγορίες στον 36χρονο φίλο της γυναίκας.

«Δεν ήταν κολλημένη πάνω στο κάθισμα με κόλλα, ούτε ήταν δεμένη. Το σώμα της είχε κολλήσει με φυσικό τρόπο. Είναι πολύ δύσκολο να το φανταστεί κανείς. Ακόμα και εγώ που ήμουν εκεί, δυσκολεύομαι να το πιστέψω,» δήλωσε ο σερίφης.

Ο φίλος της της πήγαινε φαγητό και νερό κάθε μέρα και της ζητούσε επανειλημμένως να βγει από την τουαλέτα. Η απάντησή της ήταν «Ίσως αύριο». Σύμφωνα με τον φίλο της, η 35χρονη απλά δεν ήθελε να βγει από την τουαλέτα. Εκείνος, αποφάσισε τελικά να καλέσει την αστυνομία στις 27 Φεβρουαρίου και να αναφέρει πως κάτι δεν πάει καλά με τη σύντροφό του. Ποτέ, όμως δεν εξήγησε γιατί χρειάστηκαν να περάσουν 2 ολόκληρα χρόνια μέχρι να κάνει αυτό το τηλεφώνημα.

Η αστυνομία βρήκε τη γυναίκα ντυμένη και καθισμένη στην τουαλέτα, με το καλτσόν της να είναι κατεβασμένο μέχρι τα γόνατα. Φαινόταν σαν να έχει αποπροσανατολιστεί και τα πόδια της φαίνονταν να έχουν ατροφήσει.

«Μόλις φτάσαμε εκεί, είπε πως δεν χρειαζόταν βοήθεια, πως ήταν μια χαρά και πως δεν ήθελε να βγει από την τουαλέτα.»

Μεταφέρθηκε σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο, αρνήθηκε όμως να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία σε γιατρούς, ιατροδικαστές και αστυνομικούς, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει ακόμα με βεβαιότητα αν είναι νοητικά ή σωματικά ανάπηρη.

Η αστυνομία απέφυγε να δημοσιοποιήσει τα ονόματα του ζευγαριού, αλλά δήλωσε πως το σπίτι, στο οποίο συνέβη το γεγονός, είναι καταχωρημένο στα δημόσια αρχεία ως ιδιοκτησία του Κόρι ΜακΦάρεν. Όταν οι αρχές κάλεσαν τον αριθμό του σπιτιού του, κανείς δεν απάντησε.

Γείτονες του ζευγαριού ανέφεραν πως γνώριζαν την κοπέλα από παιδί αλλά κανείς δεν την είχε δει τα τελευταία έξι χρόνια. Έζησε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια μετά το θάνατο της μητέρας της και τις περισσότερες φορές έμενε κλεισμένη μέσα στο σπίτι. Δούλεψε για ένα διάστημα σε κέντρο μακράς φροντίδας αλλά κανείς δεν ήξερε να πει τι δουλειά έκανε εκεί ακριβώς. Κάποιος από τους γείτονες δήλωσε: «Δεν με εκπλήσσει καθόλου το γεγονός. Αυτό που με εκπλήσσει είναι ότι ο φίλος της δεν κάλεσε νωρίτερα την αστυνομία.»

ABC News και news.pathfinder.gr

ENCYCLOPEDIA OF LIFE



Οι πρώτες σελίδες της κολοσσιαίας εγκυκλοπαίδειας της ζωής, μέσα από την οποία θα γίνει η κατηγοριοποίηση καθενός από τα 1,8 εκατομμύρια είδη του πλανήτη μας, έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους.

Η αχανής διαδικτυακή πηγή έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να βοηθήσει στην ενίσχυση της ανθρώπινης κατανόησης σχετικά με την παγκόσμια βιοποικιλότητα.

Οι δημιουργοί της τεράστιας βάσης δεδομένων αναφέρουν ότι η νέα αυτή εγκυκλοπαίδεια θα φέρει στην ανθρώπινη γνώση επανάσταση παρόμοια με αυτή που έφερε η ανακάλυψη του μικροσκοπίου το 1595.

Τα δεδομένα αυτά θα είναι διαθέσιμα σε όλους, από επιστήμονες έως και απλούς αναγνώστες.

Η Εγκυκλοπαίδεια της Ζωής, που περιγράφεται ως ο υπέρτατος οδηγός της ζωής, θα περιλαμβάνει όλα τα βασίλεια των οργανισμών.

Οι ερευνητές που βρίσκονται πίσω από το συγκεκριμένο έργο λένε ότι η τεράστια αυτή βάση δεδομένων θα βοηθήσει τους επιστήμονες στην εκτίμηση των επιπτώσεων που θα μπορούσαν να έχουν τα σφοδρά φαινόμενα των κλιματικών αλλαγών στο ζωικό βασίλειο.

Επίσης θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη στρατηγικών για την μείωση της εξάπλωσης διαφόρων ειδών αλλά και να επιτρέψει τον εντοπισμό περιπτώσεων διάδοσης ασθενειών.

Τέλος ένας ακόμα από τους σκοπούς της εγκυκλοπαίδειας της ζωής είναι η συνειδητοποίηση του μεγέθους της βιοποικιλότητας των οικοσυστημάτων σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία ο πλανήτης μας θεωρείται ότι απειλείται από μαζικό αφανισμό ειδών.

Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην εγκυκλοπαίδεια έχουν συλλεχθεί από ένα σύνολο πηγών, συμπεριλαμβανομένων αρκετών υπαρχόντων ειδικών βάσεων δεδομένων όπως οι AmphibiaWeb και FishBase.

«Αυτό που κάνει εφικτή την δημιουργία μιας τέτοιας εγκυκλοπαίδειας σήμερα, ενώ πριν από μερικά χρόνια ήταν αδύνατη, είναι το πλήθος των online πηγών που έχουν δημιουργηθεί σήμερα και στις οποίες μπορούμε να βασιστούμε,» σχολιάζει ο Δ. James Edwards, υπεύθυνος για την Εγκυκλοπαίδεια της Ζωής.

«Κατά δεύτερον, η τεχνολογία της πληροφορίας έχει φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο ώστε να μπορούμε να συλλέγουμε πληροφορίες από διαφορετικές πηγές και να τις παρουσιάζουμε με έναν τρόπο, για παράδειγμα όπως το Google News, άλλωστε στην ουσία η μέθοδος προσέγγισης είναι η ίδια.»
Οι πηγές

Οι πηγές οι οποίες παρέχουν πληροφορίες στην Εγκυκλοπαίδεια της Ζωής το κάνουν δωρεάν, με σκοπό την καθοδήγηση νέων χρηστών στις ιστοσελίδες τους και την αναζήτηση επιπρόσθετων πληροφοριών που απαιτούν συνδρομή.

«Εάν κάποιος επρόκειτο να ξεκινήσει να γράφει μια εγκυκλοπαίδεια για τη ζωή του πλανήτη μας, θα χρειαζόταν περίπου 100 χρόνια. Όμως εμείς πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε στο 1/10 αυτού του χρόνου,» εξηγεί ο Δρ. Edwards.

Το εγχείρημα ξεκίνησε την άνοιξη του 2007. Η εγκυκλοπαίδεια σήμερα έχει συγκεντρώσει σε αρκετές σελίδες πληροφορίες για ένα εκατομμύριο είδη, από τις οποίες 30,000 περίπου περιέχουν λεπτομερείς περιγραφές.

Επιπλέον υπάρχουν ήδη μερικές σελίδες με πολυμεσικές εφαρμογές οι οποίες μα δίνουν μια γεύση από την πολυαναμενόμενη εγκυκλοπαίδεια.

Οι 1,8 εκατομμύρια εγγραφές πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2017.

«Σε κάθε σελίδα, υπάρχουν πληροφορίες για κάθε είδος που προέρχονται από την World Conservation Union, και σχετίζονται με την απειλή ή τον κίνδυνο εξαφάνισης του είδους,» λέει ο Edwards.

«Πιστεύουμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσφέρουμε πληροφορίες για τον πληθυσμό οργανισμών που βρίσκεται σε καλή κατάσταση αλλά και για είδη που απειλούνται με εξαφάνιση.»

Οι δημιουργοί της εγκυκλοπαίδειας στοχεύουν επίσης και στη συχνή ανανέωση της βάσης τους μετά από την αναγνώριση νέων ειδών. Επιπρόσθετες πληροφορίες και φωτογραφίες για αναγνώριση των ειδών θα γίνονται δεκτές και από χρήστες μετά από την έγκριση τους από ειδική ομάδα.

Αν και η ιδέα της δημιουργίας ενός καταλόγου της ζωής δεν είναι καινούργια, η συγκεκριμένη έκδοση έχει τις ρίζες της σε ένα άρθρο που γράφτηκε το 1993 από τον Edward O Wilson από το πανεπιστήμιο του Harvard.

Σε αυτό το άρθρο, ο Wilson τόνισε ότι οι επιστήμη της βιολογίας χρειάζεται κάτι ανάλογο με την «εκτόξευση στο φεγγάρι.»

πηγή:news.pathfinder.gr

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Nip tuck και πραγματικότητα

Όσοι παρακολουθούν το σήριαλ nip tuck, θα θυμούνται το επεισόδιο όπου ένας αρχιτέκτονας είχε μία ψυχολογική διαταραχή και ήθελε να του κόψουν τα πόδια για να αισθανθεί ολοκληρωμένος σαν άνθρωπος.
Όταν το είχα δει το επεισόδιο αυτό δεν πίστεψα ούτε για μια στιγμή ότι μπορεί να υπάρχει και τέτοιας μορφής διαστροφή.
Η πραγματικότητα όμως ήρθε να με διαψεύσει. Πριν λίγο καιρό είχε δημοσιεύσει το παρακάτω άρθρο η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"
Το χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες σαν μία σπάνια μορφή ασθένειας.

Μία Αγγλίδα που το όνομά της δεν έγινε γνωστό από τον τύπο για ευνόητους λόγους, πάσχει από αυτής της μορφής την "ασθένεια"
Για μένα είναι να πάνε οι κύριοι με τα άσπρα και να την πάρουν σηκωτή, αλλά τέλος πάντων, η ιστορία της έχει ως εξής έτσι όπως την διηγήθηκε στην εφημερίδα "Γκάρντιαν" στην στήλη σε "πρώτο πρόσωπο"

«ΗΜΟΥΝ ΜΟΛΙΣ 6 χρόνων όταν ένιωσα για πρώτη φορά την επιθυμία να χάσω και τα δύο μου πόδια. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να αλλάξουν κάτι πάνω τους. Εγώ, η μόνη εικόνα που λαχτάρησα ποτέ για τον εαυτό μου ήταν να τον δω χωρίς πόδια. Ο κόσμος πιστεύει πως είμαι άρρωστη και παράξενη. Δεν γνωρίζει, ασφαλώς, ότι είμαι από τους ελάχιστους ανθρώπους στον κόσμο που πάσχουν από κάτι που ονομάζεται «Διαταραχή Σωματικής Ταυτότητας και Αρτιότητας» (στα αγγλικά, Body Identity Integrity Disorder - BIID), και που σε κάνει να θέλεις να αφαιρέσεις ένα ή και περισσότερα από τα υγιή ή άρτια μέλη του σώματός σου.

Λίγοι μπορούν να με καταλάβουν. Δεν είναι φετίχ, δεν είναι σεξουαλικό, δεν έχει καν να κάνει με την εμφάνισή μου. Απλώς δεν μπορώ να συσχετίσω τον εαυτό μου με κάποιαν που έχει δύο πόδια. Αυτή η «κάποια» δεν είμαι εγώ. Και ξέρω πως εάν θέλω να συνεχίσω να ζω τη ζωή μου, ο μόνος τρόπος είναι να απαλλαγώ από τα πόδια μου. Στα 23 μου γνώρισα τον μελλοντικό μου σύζυγο. Δεν του είπα τίποτα στην αρχή για το πρόβλημά μου. Ημουν ευτυχισμένη μαζί του, αλλά ακόμα δυστυχισμένη που είχα δύο πόδια. Πέρασε καιρός ώσπου να του μιλήσω. Δυσκολεύτηκε πολύ να με καταλάβει. Αργότερα, το αποδέχτηκε, αλλά όχι χωρίς πόνο.


-Τι να του έλεγε του ανθρώπου : "ξέρεις γλυκέ μου μη με βλέπεις έτσι είμαι για δέσιμο, και όνειρό μου είναι να με πηγαίνεις βόλτα με αναπηρικό καροτσάκι"
Θα έφευγε με χίλια ο τύπος, του το έπαιξε ότι έχει "σώας τας φρένας" και του ξεφούρνισε το παραμύθι όταν έδεσε τον γαϊδαρό της...

Αλλά ας δούμε παρακάτω την ιστορία της...


ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 χρόνια τού ανακοίνωσα πως ήρθε ο καιρός να αφαιρέσω το πρώτο μου πόδι, το αριστερό. Η πρώτη μου απόπειρα έγινε τον Μάρτιο του 2005. Ηξερα ότι έπρεπε να σκοτώσω το πόδι μου, παγώνοντάς το, και αναγκάζοντας έτσι τους γιατρούς να μου το ακρωτηριάσουν. Πήγα λοιπόν στο Εδιμβούργο και αγόρασα 40 κιλά παγοκρυστάλλους -από αυτούς που έχουν στις δισκοθήκες για να απορροφούν τους καπνούς. Εριξα τα «παγάκια» μπροστά από τα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου, και κάθησα με το πόδι μου βυθισμένο μέσα σ' αυτά επί 1 ώρα. Ο πόνος ήταν απερίγραπτος. Λιποθύμησα τρεις φορές. Φοβήθηκα. Φοβήθηκα μήπως δεν κατάφερνα να πετύχω το σχέδιό μου. Οπως και έγινε! Δεν είχα κάνει όση ζημιά έπρεπε στο πόδι, και οι γιατροί το έσωσαν εύκολα.

ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ Σεπτέμβριο έκανα τη δεύτερη απόπειρα. Αυτή τη φορά άφησα το πόδι μου βουτηγμένο μέσα στον πάγο επί 4 ώρες. Οταν δεν άντεχα άλλο, φώναξα τον άνδρα μου και με έβγαλε. Το πόδι ήταν σκληρό σαν πέτρα. Είχα εγκαύματα τρίτου βαθμού και ο πόνος ήταν ανυπόφορος. Αλλά και πάλι, δεν έφτανε αυτό για να μου το ακρωτηριάσουν. Στο νοσοκομείο, οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μου το σώσουν. Δεν ήθελα. Εκλαιγα. Επειτα από 8 εγχειρήσεις και νοσηλεία 4 εβδομάδων, πήρα εξιτήριο.

ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ήδη την τρίτη απόπειρα. Να ξαπλώσω στις γραμμές του τρένου. Ομως, με πρόλαβαν άλλα γεγονότα. Η κατάσταση του χειρουργημένου μου ποδιού χειροτέρεψε. Επαθα μόλυνση, και επειδή υπήρχε κίνδυνος η μόλυνση να επεκταθεί στο αίμα μου, αποφασίστηκε, επιτέλους, ο ακρωτηριασμός. Εγινε τον περασμένο Ιούνιο, χωρίς κανένα πρόβλημα. Από την πρώτη στιγμή, αισθάνθηκα υπέροχα. Πιο πλήρης σαν άνθρωπος. Τώρα κάνω όλες τις δουλειές του σπιτιού πιο εύκολα. Ο άνδρας μου είναι συνεχώς στο πλευρό μου. Του υποσχέθηκα ότι θα καθυστερήσω για αρκετά χρόνια τον ακρωτηριασμό του άλλου μου ποδιού. Τόσο, ώστε να μπορούν να με κατανοήσουν και τα παιδιά μας, 10 και 15 ετών, στα οποία είπαμε πως έχασα το πόδι μου λόγω επιπλοκών από τον πρώτο «τραυματισμό» τον περασμένο Μάρτιο. Εκείνο που ξέρω στα σίγουρα, είναι ότι τώρα, για πρώτη φορά στη ζωή μου, νιώθω πως ζω».


-Αχ καημένα παιδάκια κλαίτε γι' αυτό που έπαθε η μητέρα σας, λυπάστε που έμεινε ανάπηρη, και θα έχει τώρα κινητικά προβλήματα, και αυτή είναι στην κυριολεξία μέσα στην τρελή χαρά, και μετράει σαν τους κατάδικους τις μέρες και τις ώρες που θα "ολοκληρωθεί" σαν άνθρωπος όταν της κόψουν και το άλλο πόδι.

Άλλος για το Δαφνί;;;

Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Ζέστη και σκουπίδια ένα εκρηκτικό cocktail



Τόπος:κάπου στην Ελλάδα, ή μάλλον ας το συγκεκριμενοποιήσουμε Αθήνα.

Ώρα: 7η πρωινή

Το ξυπνητήρι χτυπάει δαιμονισμένα, προσπαθείς να πετάξεις την νύστα από πάνω σου, να πάρεις το σώμα σου και να το τραβήξεις με τη βία στο μπάνιο για να χώσεις το κεφάλι κάτω από τη βρύση μπας και ανοίξει επιτέλους το μάτι.

Με τα πολλά καταφέρνεις να συρθείς μέχρι το μπάνιο σαν τον κατάδικο στα κάτεργα, τελειώνοντας με τ'απαραίτητα σχετικά, πας ν'ανοίξεις το παράθυρο να μπεί λίγος καθαρός αέρας στο σπίτι...

Μέγα λάθος!!!

Εκτός από τη γνώριμη μυρωδιά του νέφους ένα νέο Γαλλικό άρωμα κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα, κάτι ανάμεσα σε ψοφίμι και σάπια λαχανικά.

Κλείνεις άρον άρον το παράθυρο και ντύνεσαι βιαστικά, ακόμα πιο βιαστικά πίνεις μια γουλιά καφέ και φεύγεις τρέχοντας για την δουλειά.

Δεύτερη έκπληξη σε περιμένει στην είσοδο της πολυκατοικίας, δεξιά και αριστερά τα σκουπίδια έχουν κάνει βουνό στο πεζοδρόμιο και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα μπροστά σου είναι τόσο κολλητά παρκαρισμένα που μόνο από πάνω τους μπορείς να περάσεις για να ξεφύγεις.

Όλοι φροντίζουν για την πρωινή σου γυμναστική μην γκρινιάζεις.

Ναι πάλι απεργία ...η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά, εμείς αφήσαμε την αρχοντιά στην άκρη και κρατήσαμε την άλλη μισή την γυφτιά.

Το ξέραμε ότι θα απεργήσουν το ανακοίνωσαν, γιατί δεν κρατήσαμε ερμητικά κλειστές τις σακούλες των σκουπιδιών μας στα μπαλκόνια μας ή στις βεράντες μας;
Γιατί αφήσαμε πάλι τις γάτες της γειτονιάς να κάνουν πάρτυ;
Γιατί όλα χύμα τώρα να είναι στους δρόμους, κουρελιασμένες σακούλες με κάθε λογής απορρίματα;
Τουλάχιστον αν όχι όλα τα σκουπίδια τα περισσότερα ας τα κρατάγαμε, δεν θα φτάναμε σε αυτό το χάλι.

Κάθε εργαζόμενος έχει το δικαίωμα της απεργίας για να πιέσει καταστάσεις, για να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας καλύτερους μισθούς καλύτερη ζωή τέλος πάντων.

Όταν όμως σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων παίζεται και η δική μας ζωή, η υγεία μας κορώνα γράμματα κάτι πρέπει να κάνουμε και εμείς να βοηθήσουμε την κατάσταση, και όχι να την επιβαρύνουμε κι άλλο.




Με τα πολλά βρίσκεσαι στο αμάξι και παλεύεις να φτάσεις στη δουλειά σου κάνοντας σλάλομ, γιατί κάθε διασταύρωση έχει αλλάξει μορφολογία, έχουν μπλόκο τα σκουπίδια και πρέπει να τα αποφύγεις.

Θαυμάζεις και τα νέα μας αποκτήματα τους μπλε κάδους ανακύκλωσης, γέμισαν αμέσως, ειδικά αυτό το χεσμένο pampers του μπέμπη της κυρά Κατίνας που κρέμεται από δεξιά είναι ένα άκρως ανακυκλώσιμο προϊόν. Θα χει να λέει η κυρά Κατίνα στο βλαστάρι της αύριο "Νικολάκη μου αυτό το οικολογικό τετράδιο που σου πήρα έχει ιστορική σημασία, βοήθησα στην ανακύκλωση σε μια απεργία, είναι καφέ οι σελίδες; μα πως να μην είναι, είναι το ανακυκλωμένο σου σκατό αγόρι μου"

ΡΕ ΖΩΑ ΟΙ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ!!!

Εδώ ταιριάζει η παροιμία "άβρακος βρακί δεν είδε και μόλις το δε το χεσε"

...τελικά στη δουλειά φτάνεις αλλά είσαι σαν να έχεις βγεί από μάχη...και να την έχεις χάσει, σκουπίδια- άνθρωπος 1-0

Άντε πάω να βάλω καμιά μάσκα οξυγόνου τώρα , για να ανακτήσω τις δυνάμεις μου και για την αυριανή...χαμένη μάχη με τα σκουπίδια.

Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

Απόκριες... η ιστορία τους



Το έθιμο της Αποκριάς χάνεται στα βάθη των αιώνων, άλλοι το συνδέουν με την Διονυσιακή λατρεία εξαπλώνεται στον Ελλαδικό χώρο από την Αρχαϊκή εποχή και μετά, με διάφορες γιορτές, όπως τα Βάκχεια, Κώμοι, Λήναια, Ανθεστήρια.
Στοιχεία που έμειναν μέχρι τις μέρες μας είναι οι μεταμφιέσεις, οι χοροί και η οινοποσία.
Άλλοι λένε ότι είναι πράξεις της θρησκείας των πρωτόγονων γεωργών, οι οποίοι ζητούσαν με τρόπους μαγείας να επενεργήσουν στη βλάστηση των αγρών, να ενισχύσουν τη δύναμη που γονιμοποιεί τη γη, προτού ακόμη η δύναμη αυτή εξατομικευθεί στη φαντασία τους και γίνει θεός Φαλλήν ή Διόνυσος ή κάποιος άλλος θεός της βλάστησης.
Άλλοι πάλι λένε ότι το έθιμο του καρνάβαλου (της θεότητας της αποκριάς)προέρχεται από τους Ρωμαίους από τα Σατουρνάλια ή τα Λουπερκάλια, ίσως και από την μεταφορά των Καλανδών, πάλι, των Ρωμαίων από την αρχή του έτους στην αρχή της Άνοιξης. Αλλά, είναι πιθανόν, και από τη συγχώνευση εθίμων που υφίστανται από την αρχαιότητα και έχουν σχέση με την αναγέννηση της φύσης.



Αργότερα οι μεταμφιέσεις κυριαρχούσαν όχι μόνο στο Βυζάντιο, όπου η απόκρια έπαιρνε πάνδημο χαρακτήρα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη καθώς και σε άλλους λαούς. Ο μεταμφιεζόμενος άλλοτε έπαιρνε μαγική δύναμη για να τη χρησιμοποιήσει για το καλό της παραγωγής και άλλοτε για να ξεγελάσει τα επιβλαβή πνεύματα.

Ωστόσο η συνήθεια αυτή, ήδη από τον 2ο μ.Χ. αιώνα, βρήκε αντίθετη την εκκλησία που έβλεπε σε αυτές τις εκδηλώσεις τη συνέχιση των ειδωλολατρικών εθίμων. Παρ’ όλες όμως τις απαγορεύσεις, οι γιορτές αυτές επιβίωσαν κάτι που ανάγκασε την εκκλησία, κατά τα τέλη του 7ου αιώνα, να ασχοληθεί με αυτή τη συνήθεια των Βυζαντινών.

Κατά τον εκκλησιαστικό όρο Αποκριά σημαίνει αποκρεύω (από και κρέας) μακριά από το κρέας δηλαδή, μετά το φαγητό της Κυριακής της δεύτερης εβδομάδας, της λεγόμενης Κρεατινής. Η καθαυτό Αποκριά με τα πολλά της έθιμα είναι η τελευταία Κυριακή της Τυροφάγου. Όταν φτάσει η Κυριακή αυτή, εκτείνονται στο έπακρο η ευθυμία, οι μεταμφιέσεις και οι χοροί.
Η πρώτη εβδομάδα λέγεται προφωνή ή προφωνέσιμη, επειδή, σε παλιότερα χρόνια κάποιος από ένα μέρος ψηλό προφωνούσε, δηλαδή διαλαλούσε ότι, αρχίζουν οι απόκριες.
Η δεύτερη εβδομάδα λέγεται κρεατινή ή ολόκριγια, επειδή τότε δεν κάνουν νηστεία.Η αρχή του Τριωδίου γίνεται κυρίως αισθητή την Πέμπτη της Κρεατινής, τη λεγόμενη Τσικνοπέμπτη.
Τότε όλοι τρώνε κρέας ψητό, και η τσίκνα από το ψημένο κρέας, χοιρινό, παϊδάκια ή άλλο θα μοσχοβολήσει τον αέρα.
Τέλος, η τρίτη εβδομάδα λέγεται τυρινή, επειδή τότε το βασικό συστατικό του φαγητού είναι το τυρί. Η Μεγάλη Σαρακοστή ξεκινά από την Καθαρά Δευτέρα.
Αλλά και ή αρχή της νηστείας ξεκινάει με γλέντι στον τόπο μας, η Καθαρά Δευτέρα τα "κούλουμα" όπως συνηθίζεται να ονομάζεται, γιορτάζεται στην εξοχή με νηστίσιμα λαγάνα και πολύ κρασί.
Το πέταγμα του χαρταετού είναι μέσα στα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας, και θέλει μαστοριά στα ζύγια, αν δεν είναι καλά ζυγιασμένος ο χαρταετός μας δεν θα πετάξει.



Κατασκευή χαρταετού

Υλικά:
1. Τρία λεπτά ξύλα 60-80 εκατοστά μήκος
2. Λεπτό σύρμα
3. Λεπτό χαρτί (χρωματιστό λεπτό γλασέ ή απλό λεπτό λευκό)
4. Κόλλα
5. Εφημερίδες
6. Σπάγκο
7. Χρώματα και μολύβια αν έχετε απλό χαρτί λευκό και θέλετε να το διακοσμήσετε
8. Ψαλίδι ή κοπίδι

- Πάρτε τρία ξύλα και κόψτε τα όλα στο ίδιο μήκος (60- 80 εκατοστά). Δέστε τα με το σπάγκο στο κέντρο πολύ σφιχτά μεταξύ τους (το ένα πάνω στο άλλο). Αφήστε περίπου μισό μέτρο σπάγκου να κρέμεται.

- Στην άκρη του ενός ξύλου δέστε σφιχτά το συρματάκι (εάν δεν έχετε χρησιμοποιήστε σπάγκο).Περάστε το περιμετρικά στο σκελετό του χαρταετού δένοντάς το σφιχτά γύρω από κάθε ξυλαράκι, σε μια εγκοπή που θα κάνετε με ένα μαχαιράκι. Προσέξτε καθώς θα δένετε το σύρμα να διατηρούνται ίσες αποστάσεις ανάμεσα στα ξύλα ώστε στο τέλος να δημιουργηθεί ένα κανονικό εξάγωνο.

- Βάλτε το σκελετό πάνω στο χαρτί και κόψτε γύρω γύρω στην περίμετρο του εξαγώνου αφήνοντας ένα περιθώριο ως 5 εκατοστά.

- Τώρα είναι η στιγμή που μπορείτε να διακοσμήσετε ή να ζωγραφίσετε το χαρταετό σας, αρκεί να μην τον βαρύνετε πολύ.

- Αφού τον διακοσμήσετε, βάλτε ξανά το σκελετό πάνω στο χαρτί και διπλώστε τα περιθώρια προς τα μέσα αγκαλιάζοντας το σύρμα σαν
στρίφωμα. Κολλάτε με κόλλα ή ταινία.

- Σε δύο άκρα στερεώστε σπάγκο ώστε να δέσετε στη μέση του την ουρά του. Οι πλευρές που σχηματίζει ο σπάγκος προσέξτε να είναι ίσες με τις πλευρές του εξαγώνου.

- Η ουρά πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 φορές μεγαλύτερη από το μήκος του χαρταετού, έτσι ώστε ο χαρταετός σας να μπορεί να πετάει τέλεια.

- Την ουρά θα τη φτιάξετε από εφημερίδες ή χρωματιστά χαρτιά μήκους περίπου 20 εκ. και θα τα δέσετε στο σπάγκο σε απόσταση 20 εκ. το ένα από το άλλο.

- Στα απέναντι άκρα από αυτά που δέσαμε την ουρά μας θα δέσουμε τα ζύγια. Εδώ χρειάζεται προσοχή γιατί είναι το σημαντικότερο κομμάτι του αετού μας. Θα δέσετε 2 κομμάτια σπάγκου στα άκρα και το καθένα θα ενωθεί με το σπάγκο που αφήσαμε να κρέμεται στο κέντρο του αετού.
Τα ζύγια πρέπει να σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο. Στο σημείο της ένωσης δένουμε την καλούμπα μας.

- Αν παρά τις φιλότιμες προσπάθειές σας ο χαρταετός σας πέφτει, θα πρέπει να προσθέσετε ουρά ή να κουνήστε τα ζύγια για να αλλάξετε τη γωνία του αέρα. Τέλος, ίσως ο αέρας είναι πολύ δυνατός για το μοντέλο που έχετε κατασκευάσει, γι’ αυτό περιμένετε να κοπάσει και ξαναπροσπαθήστε.

πηγές:www.e-tipos.com , www.epcon.gr , www.amaliada.gr

Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Gadgets...άχρηστα ή χρήσιμα έχουν μπει στη ζωή μας!

Καθημερινά δημιουργούνται διάφορα αντικείμενα με σκοπό να διευκολύνουν την ζωή μας, ζούμε στην εποχή της ταχύτητας και της τεχνολογίας.
Άλλες φορές τα αντικείμενα αυτά είναι απαραίτητα ή χρήσιμα, και άλλες απλώς μας εντυπωσιάζουν με την μορφή τους ή την λειτουργία τους και μπαίνουμε στον πειρασμό να τα αγοράσουμε, άσχετα αν θα μπορούσαμε να ζήσουμε πολύ άνετα και χωρίς την παρουσία τους.

Πολυμορφικό ποντίκι!




Τα τελευταία χρόνια έχει επιτευχθεί πολύ μεγάλη πρόοδος στον τομέα της εργονομίας των συσκευών κατάδειξης, όμως ο σχεδιασμός του νέου ποντικιού Moldable Mouse από την Lite-On φέρνει την τεχνολογία στο έπακρο.

Το ποντίκι αυτό είναι κατασκευασμένο από πηλό με εύκαμπτη πολυουρεθάνη και κάλυμμα από ναίλον ύφασμα, το οποίο επιτρέπει την ελεύθερη διάπλαση του του ποντικιού σε οποιοδήποτε σχήμα σας βολεύει.

Εάν μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο ή μια σημαντική αναμέτρηση στο αγαπημένο σας παιχνίδι νιώθετε το χέρι σας κουρασμένο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μορφοποιήστε κατάλληλα τη συσκευή του ποντικιού σας! Μπορείτε να μετακινήσετε ακόμα και τα κουμπιά του ποντικιού, τα οποία ελέγχονται μέσω σημάτων ραδιοσυχνότητας, όπως και τη ροδέλα σε διαφορετικές θέσεις.

Το πολυμορφικό ποντίκι όπως φαίνεται εκτιμήθηκε ιδιαίτερα αφού κέρδισε βραβείο στον διαγωνισμό Red Dot Design Award το 2007 στον τομέα Παραγωγικότητας και Εργασίας.


Gravia: το πρώτο φωτιστικό βαρύτητας




Ένας Αμερικανός τελειόφοιτος φοιτητής Τεχνολογίας κατασκεύασε ένα LED φωτιστικό δαπέδου που ανάβει με τη βαρύτητα.

Ο Κλέι Μόλτον από το Σπρίνγκφηλντ, κατασκεύασε αυτή τη λάμπα, στα πλαίσια της εργασίας του για το μεταπτυχιακό του. Το φωτιστικό LED, που ο ίδιος ονόμασε "Gravia" κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό "Greener Gadgets Design" της Νέας Υόρκης.

Το "Gravia" αποτελείται από έναν ακρυλικό κύλινδρο, ύψους περίπου 1,5 μέτρου και είναι εξοπλισμένο με LEDs που τροφοδοτούνται από ρεύμα. Το ρεύμα δημιουργείται από την αργή πτώση ενός βαριδίου που περιστρέφει έναν ρότορα. Η ενέργεια που παράγεται τροφοδοτεί 10 LEDs, που πυρακτώνονται μέσα στον ακρυλικό κύλινδρο και διαχέουν φως. Η λειτουργία του είναι αθόρυβη ενώ το φωτιστικό θεωρείται εξαιρετικά κομψό και δεν διαθέτει καλώδια, μιας και λειτουργεί τελείως ανεξάρτητα από το ηλεκτρικό ρεύμα της πρίζας.

Το φως που παράγεται ισοδυναμεί με 600-800 lumens όσο φως παράγεται δηλαδή με μία λάμπα 40Watt. Κάθε πτώση του μηχανισμού βαρύτητας, κατά τη διάρκεια της οποίας παράγεται φως, διαρκεί περίπου 4 ώρες.

Για να ενεργοποιηθεί το φωτιστικό, ο ιδιοκτήτης του ανεβάζει το βαρίδι στην κορυφή του κυλίνδρου και το αφήνει. Αναποδογυρίζει ένας μηχανισμός, που μοιάζει κατά κάποιο τρόπο με κλεψύδρα, και το βαρίδι αρχίζει σιγά σιγά να κυλάει προς τα κάτω. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, τα LEDs ενεργοποιούνται και ανάβει το φως. Ο Μόλτον δήλωσε πως το φωτιστικό δουλεύει με λίγο πιο περίπλοκο τρόπο από ένα απλό πάτημα του διακόπτη στα συμβατικά φωτιστικά αλλά θα μπορούσε άνετα να γίνει μια ευχάριστη ρουτίνα και να μπει στα νοικοκυριά.

Υπολογίζεται ότι ο μηχανισμός του "Gravia" μπορεί να αντέξει μέχρι και 200 χρόνια, αν χρησιμοποιείται 8 ώρες την ημέρα και 365 μέρες το χρόνο. Το φως που παράγουν τα LEDs είναι ελαφρώς ιώδες. Όσο όμως παλιώνει το ακρυλικό, θα κιτρινίζει ολοένα και περισσότερο με αποτέλεσμα το υπεριώδες φώς να γίνεται ολοένα και πιο φυσικό. Εκτιμάται πως το κιτρίνισμα του ακρυλικού θα ξεκινήσει μετά από 10 με 15 χρόνια χρήσης του "Gravia" σε εσωτερικό χώρο.

Ο Μόλτον έχει ήδη κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να κατοχυρώσει την πατέντα του.


Aigopen: Το στυλό που διαβάζει



Η κινέζικη εταιρεία Aigo η οποία έχει διαπρέψει στην αγορά των Mp3 players και των φορητών μέσων αποθήκευσης παρουσίασε αυτό το μοναδικό gadget το Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Αναζητώντας διανομείς στην Αμερική το Aigopen παρουσιάστηκε στην Έκθεση CES.

Κατευθύνοντας το ειδικό στυλό σε μια φωτογραφία, οι χρήστες μπορούν να ακούσουν μια ιστορία που σχετίζεται με την εικόνα στα Κινέζικά αλλά και στα Αγγλικά.

Η εναλλαγή ανάμεσα στις γλώσσες είναι πολύ απλή αφού το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να πατήσει ένα κουμπί.

Το στυλό αυτό διατίθεται με ακουστικά και βιβλία που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για να υποστηρίξουν αυτή την τεχνολογία.

Η κατασκευάστρια εταιρεία έχει ήδη δεχθεί παραγγελίες από την «Απαγορευμένη πόλη» και μερικά μουσεία της Κίνας.

Η Aigo ευελπιστεί οι εκδοτικοί οίκοι και οι πολιτιστικές οργανώσεις της Αμερικής θα είναι οι επόμενοι πελάτες της.

πηγή:tech.pathfinder.gr

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Τέχνη ακατάλληλη για ανηλίκους



Σε ποιον αιώνα είπαμε ότι βρισκόμαστε;
... 21ο;
Και ανήκουμε που;
... Στην Ευρώπη;
Μήπως είμαστε εκτός τόπου και χρόνου;
Μήπως ανήκουμε στην εποχή του σκοταδισμού;
Μήπως ζούμε σε ένα διαρκή Μεσαίωνα;
Σε λίγο μήπως θα βάλουμε και βρακάκια στα αγάλματα στο αρχαιολογικό μουσείο γιατί μπορεί να θεωρηθούν αισχρά ή πορνό και ακατάλληλα για ανηλίκους;



Όχι δεν τρελάθηκα ούτε έπεσα σε κανένα θρησκευτικό παραλλήρημα, ούτε διαμονοποιώ καταστάσεις, ούτε έχω καλπάζουσα νοσηρή φαντασία.

Δυστυχώς έγινε κι αυτό, τα έργα του Πικάσσο θεωρούνται αισχρά και δεν κάνει να τα βλέπουν μικρά παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Όχι δεν μιλάω ότι έτσι χαρακτηρίστηκαν σε χώρα του τρίτου κόσμου, σε έκθεση χαρακτικών του εδώ, θεωρήθηκε ο Πικάσσο πορνό.





Απίστευτο κι όμως αληθινό: εν έτει 2008 κάποιοι απαγορεύουν σε μαθητές τα έργα του Πικάσο ως... άσεμνα.

Ακατάλληλη δι ανήλικους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου κρίθηκε η πολύ σπουδαία έκθεση με έργα χαρακτικής του Πικάσο, η οποία φιλοξενείται στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είχε μπει στο πρόγραμμα επισκέψεων πολλών Γυμνασίων και Λυκείων του νομού.

Το απαγορευτικό εξεδόθη από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ. Θεόδουλο Ταπανίδη, ο οποίος, όπως σημειώνει στο υπηρεσιακό ενημερωτικό έγγραφο που έστειλε σε όλα τα σχολεία της ευθύνης του, ανακαλεί «όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώθηκαν από το Τελλόγλειο Ιδρυμα, καθώς, ύστερα από προσωπική επίσκεψη, τα εκτιθέμενα έργα κρίθηκαν ακατάλληλα για μαθητές». Κατάπληκτοι οι καθηγητές πολλών σχολείων, που είχαν ήδη κλείσει ραντεβού με το Τελλόγλειο Ιδρυμα, τηλεφωνούσαν σε συνδικαλιστές για να μάθουν τι ακριβώς πρόκειται να γίνει.

περισσότερα για το θέμα αυτό εδώ

Το άκρον άωτον του τατουάζ...



Τα τατουάζ είναι πολύ διαδεδομένα και γίνονται ακόμα και στα πιο απίθανα και απόκρυφα σημεία, αυτό όμως είναι ένα τατουάζ αλλιώτικο από τ'άλλα και πολύ επικίνδυνο.
Είναι τατουάζ πάνω στο βολβό του ματιού.Εκτός από το ανατριχιαστικό του θέματος, δεν βλέπω να υπάρχει και θέμα μια μπλε κηλίδα είναι.

"Ο Πόλι Ανστόπαμπλ από τον Καναδά είναι ο πρώτος εθελοντής και λάτρης του body-art που δέχτηκε να υποβληθεί σε αυτή την ανατριχιαστική διαδικασία.

Χρειάστηκαν σαράντα ενέσεις στο βολβό του ματιού μέχρι ο Πόλι να αποκτήσει επιτέλους το πολυπόθητο μπλε τατουάζ στο μάτι. Με το πέρας της διαδικασίας, ο ομολογουμένως γενναίος Πόλι δήλωσε πως είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα που του έκανε το τατουάζ αλλά επεσήμανε πως δεν θα πρέπει να επιχειρήσει κανείς να το κάνει σπίτι μόνος του.

«Η διαδικασία έγινε μετά από εκτενή έρευνα και πολύ ψάξιμο, από ανθρώπους που γνώριζαν πολύ καλά τους κινδύνους και τις ενδεχόμενες επιπλοκές ενός τέτοιου εγχειρήματος. Μην επιχειρήσει να το κάνει κανείς όμως μόνος του. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και μπορεί να χάσει ακόμα και την όρασή του. Ακόμα και εγώ, που τόλμησα να το κάνω, δεν ξέρω αν τελικά θα επουλωθεί το μάτι μου ή αν θα τυφλωθώ.»


πηγή:The Sun-news.pathfinder.gr "

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά