Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

Καταλήψεις και... αιτήματα!



"Διευρύνεται ο κύκλος των υπό κατάληψη γυμνασίων και λυκείων της χώρας και κυρίως στην Αττική ενόψει του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, την Πέμπτη.
Λουκέτο έχουν βάλει 62 σχολεία στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων, 19 στα βόρεια προάστια, 27 στα δυτικά, 26 στα νότια, 15 στην Ανατολική Αττική, 6 στην δυτική και 2 στον Πειραιά.
Βασικά αιτήματα των καταληψιών παραμένουν οι ελλείψεις σε βιβλία και υποδομές.
Για αύριο Πέμπτη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης, Βασίλης Φλωρίδης, έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς για τις καταλήψεις και αν αυτές είναι υποκινούμενες.
Ο υπουργός Παιδείας, Ευρυπίδης Στυλιανίδης διέψευσε ότι έκανε λόγο για πολιτικά υποκινούμενες καταλήψεις.
Διευκρίνισε ότι ζήτησε από τα κόμματα να μην τις αξιοποιήσουν πολιτικά."

www.kathimerini.gr


Μάλιστα! Ξανά καταλήψεις.
Πολλά από τα αιτήματα των μαθητών είναι δίκαια. Οταν μιλάνε για υποδομή κτιριακή, όταν μιλάνε για καθηγητές που δεν διορίζει το υπουργείο παιδείας έστω και αναπληρωτές ή ωρομίσθιους για να καλύψουν τα κενά,όταν μιλάνε για βιβλία που δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια τους ή έφτασαν μισά με αποτέλεσμα να μην φτάνουν για όλους, όταν μιλάνε για σχολεία τρώγλες που στάζουν και είναι γεμάτα υγρασία.

Τι γίνεται όμως όταν μέσα σε αυτά τα αιτήματα και τις καταλήψεις συναντάμε και σχολεία νεόκτιστα, όπου ότι τυχόν έλλειψη παρουσιαστεί προσπαθούν οι διδάσκοντες μαζί με την Δ/νση του σχολείου, το δήμο, το τοπικό γραφείο Β/βάθμιας εκπαίδευσης και το σύλλογο γονέων να το λύσουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα;

Επειδή όμως η γραφειοκρατία πολλές φορές είναι άξιος αντίπαλος όλων αυτών που προσπαθούν, οι μαθητές λόγω του ότι δεν έχουν γνώση των ενεργειών που έχουν γίνει, ή ακόμα και έχοντας γνώση, το νεαρό της ηλικίας τους τους κάνει να αδημονούν και να θέλουν τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται, να λύνονται άμεσα με το μαγικό ραβδί.

Κάποιες φορές μάλιστα μαζί με το αίτημα που έχουν, προσθέτουν και άλλα αιτήματα για να εμπλουτίσουν τις ελλείψεις τους, τα οποία κάθε άλλο παρά προβλήματα είναι, και έτσι καταντούν φαιδροί.

Ενα από τα αιτήματα που είδα όσο κι αν φαίνεται αστείο ή παράξενο είναι: " Οι τυρόπιτες να μην είναι στρογγυλές αλλά τρίγωνες".
Τι λέτε παιδιά να τις κάνουμε πολύγωνες να είναι όλοι ικανοποιημένοι!!

Ένα άλλο "να μην κάνουν την ανάγκη τους κάποιοι στους νεροχύτες".
Ρε παιδιά αμάν! Εσείς είστε αυτοί οι κάποιοι, εσείς πάτε στις τουαλέτες των μαθητών, εσείς μπορείτε να περιφρουρήσετε το χώρο αυτό όταν συμβαίνει, εμείς πρέπει να σας πάρουμε από το χεράκι να σας δείξουμε που πρέπει να κάνετε την ανάγκη σας;
Μήπως να σας σκουπίσουμε κιόλας; ...μη πω τίποτα πιο βαρύ.

Άλλο πολύ "σημαντικό" αίτημα "τα ρούχα και να μην γίνονται παρατηρήσεις γι'αυτά".

Καλά μου παιδιά , αν όλοι αρχίζαμε να φοράμε ότι μας κατέβει στο κεφάλι επειδή έτσι επιτάσσει η όποια ξενόφερτη ανόητη μόδα, αλήθεια πως θα σας φαινόταν;
Ή το πιο απλό φανταστήτε εμάς τους καθηγητές σας με τα ρούχα που θέλετε να φοράτε εσείς.
Δεν θα σας έπιαναν γέλια το λιγότερο, δεν θα αρχίζατε τα σχόλια του τύπου:" ρε συ, το μισό παντελόνι του σέρνεται κάτω, φαίνεται και το σώβρακο του χαχαχα πως είναι έτσι!"
Ή "ρε συ την είδες την άλλη με το κόκκινο στρινγκ, όλα της φάνηκαν σήμερα, πως είναι έτσι ρε το σούργελο δεν βλέπει τα χάλια της;"
Λοιπόν;
Για σας δηλαδή δεν ισχύουν οι ίδιοι κανόνες ευπρέπειας και αισθητικής;
Πρέπει όλα να τα βγάζετε φόρα παρτίδα και να μη λέμε και τίποτα;
Δεν είπαμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο και να βάλετε ποδιές και κορδέλες και πηλήκια, απλώς να μη βγάζετε στη φόρα όλα τα "απόκρυφά σας".
Είπαμε δεν κάνει το ράσο τον παπά, δεν σας κρίνουμε από το ντύσιμο, αλλά όχι και έτσι.

Αντε καλό βράδυ και εύχομαι να σας δω όλους στο μάθημα μας αύριο.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου σχετικά με τον βασανισμό ζώου από φοιτητή

Οι υποδομές Ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής, κρίνονται απαραίτητες για μια πανεπιστημιακή κοινότητα. Το περιστατικό με τον βασανισμό ζώου από φοιτητή, στάθηκε αφορμή να διατυπώσει την ανάγκη αυτή η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, παράλληλα με τις αποφάσεις που πήρε γι’ αυτό καθ’ αυτό το περιστατικό. Το παρακάτω ενημερωτικό υπογράφει ο πρύτανης Ανδρέας Τρούμπης.
«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μετά την επίσημα ενημέρωσή της για τον απεχθή βασανισμό ζώου από νέο άνθρωπο και κατά τις συγκλίνουσες ενδείξεις φοιτητή μου:
1. Εκφράζει ομοφώνως τον αποτροπιασμό για το ανηλεές αυτό γεγονός.
2. Προσκαλεί την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα την ακαδημαϊκή κοινότητα σε σοβαρό προβληματισμό για τη συνεχή ανάπτυξη λόγου και πράξεων βίας στο εσωτερικό της.
3. Αναμένει σε άμεσο χρόνο, την οριστική και έννομη ταυτοποίηση του φυσικού προσώπου που διέπραξε το βασανισμό καθώς και την σχετική απόφαση του τμήματος στο οποίο θα αποδειχθεί ότι ανήκει ο δράστης.
4. Ο Πρύτανης θα εξετάσει την εισήγησή στα πλαίσια των θεσμικών προβλέψεων των Άρθρων 66, 67 και 68 – ΔΝ 954/42, όπως αναφέρονται στο ν. 1268/82.
5. Η προσπάθεια για την οργάνωση και συστηματική λειτουργία Υποδομών Ψυχολογικής Υποστήριξης και Συμβουλευτικής, συνεχίζεται με συστηματικό τρόπο, με την ελπίδα όπως τα άθλια αυτά περιστατικά πείσουν εκ των υστέρων για την ανάγκη χρηματοδότησης των σχετικών υποδομών από την πολιτεία.

πηγή: www.madata.gr-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Αυτά είναι τα νεώτερα για το γνωστό θέμα. Ας ελπίσουμε να υπάρξει καιρός όπου άνθρωποι και ζώα θα μπορούν να συμβιώνουν αρμονικά σ'αυτό το πλανήτη που ανήκει σε όλους μας.

Παρκάρισμα στην Αθήνα!

Το punto η πέτρα του σκανδάλου!




Παρκάρισμα στην Αθήνα, μια πονεμένη ιστορία.
Οσοι μένουμε στο κέντρο έχουμε βιώσει στο πετσί μας τι σημαίνει να κάνεις κύκλους πολλές ώρες μέχρι να βρείς ένα κενό να τρυπώσεις το αυτοκίνητό σου.

Η γειτονιά μου είναι από τις πιο δύσκολες. Μόνο τον Δεκαπενταύγουστο μπορείς να βρεις θέση να παρκάρεις, και αυτό μόνο αν προηγουμένως έχεις κάνει τάμα στην Παναγία να φύγουν διακοπές οι γειτονές σου.

Σαν προνοητικός πολίτης της πρωτεύουσας, και επειδή δεν είμαι και από τα πρώτα άτομα που θα έβαζε στα κατάστιχα της η Παναγίτσα να βοηθήσει, είπα να νοικιάσω μια θέση πάρκινγκ, κάθε μήνα που μπαίνει δίνω στην ιδιοκτήτρια του χώρου 153 euro(και πάλι καλά έχω ακούσει και πιο εξωφρενικές τιμές) από το υστέρημά μου.

Να όμως που ακόμα και αν έχεις θέση να το βάλεις το όχημα πάντα θα υπάρχουν οι ωχαδερφιστές, και οι βολεψάκηδες, "δε πάει να είναι είσοδος γκαράζ εδώ θα το βάλω ". Συμπεριφέρονται σαν να είμαστε αντίπαλοι, και υπακούουν σε νόμους της ζούγκλας.

Ηταν καλοκαίρι, γυρνούσα κατά τις 11.30 το βράδυ από θερινό σινεμαδάκι, στρίβω στην ανηφόρα και βλέπω ένα σκοτεινό όγκο στην είσοδο του γκαράζ, όχι δεν ήταν με τα αλάρμ όπως συνήθως, ένα αυτοκίνητο που περιμένει κάποιον και θα φύγει(πολύ συχνό φαινόμενο στο γκαράζ μου σχεδόν καθημερινό), ήταν ένα fiat punto κανονικότατα παρκαρισμένο.

Κορνάρισα -και ταυτόχρονα άνοιξα και την είσοδο του γκαράζ με το κοντρόλ να φωτίσει για τα καλά ο τόπος- για να ακούσει ο κάτοχος του αυτοκινήτου να κατέβει να το τραβήξει να μπω.
Τίποτα ψυχή, κάνω ένα κύκλο γιατί ήρΘαν αυτοκίνητα πίσω μου, σταθερά το punto με κοιταζε μπροστά στην είσοδο με περιφρόνηση.Μετά από 10 κύκλους στην περιοχή και αφού δεν έβρισκα ούτε τόπο να σταθώ, εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης ενός smart, που το είχε παρκαρισμένο την κορυφή της ανηφόρας.

Είχε πάει πλέον 12.30.Αποφάσισα λοιπόν να πάω εκεί και να περιμένω μέσα στο αμάξι πότε και εάν εμφανιζόταν ο βολεψάκιας.
Θα μου πείτε γιατί δεν το πάρκαρες κανονικά εκεί.
Γιατί το μισό μου αυτοκίνητο ήταν πάνω στην στροφή και εμπόδιζε έτσι όποιος ήθελε να στρίψει θα είχε δυσκολία προτίμησα να μείνω εκεί για να το μετακινώ πέρα δώθε, μη κάνω ότι μου έκαναν, και κάλεσα την τροχαία.

Μετά από κανένα μισάωρο 1:00 τα ξημερώματα πλέον είχε πάει εμφανίστηκε η τροχαία, είδαν με "συμπάθεια" το πρόβλημα μου(αν δεν μετακινήσετε και το δικό σας θα πρέπει να δώσουμε κλήση και σε σας, τους εξήγησα ότι συνέχεια το μετακινώ και ότι το μόνο που θέλω είναι να έρθει ο αναίσθητος να πάρει το αμάξι του να μπορέσω να πάω επί τέλους στο σπίτι μου), αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά έβαλαν κλήση στο παρκαρισμένο και αφαίρεσαν πινακίδες, γερανός δεν μπορούσε να έρθει σε κατηφόρα, ειδικά με τόσο μεγάλη κλίση.

Η ώρα περνούσε και άρχισαν και τα δύσκολα και τραγελαφικά, κάτι άσχημες ώρες που μας πιάνει η ανάγκη μας, χμ σε αυτή τη περίπτωση η τουαλέτα αυτοκινήτου που έφτιαξαν οι κινέζοι όντως θα ήταν χρήσιμη, κόντευα να σκάσω είχα αρχίσει και να νυστάζω ώσπου...

Κατά τις 2:00 τα ξημερώματα βλέπω μια σιλουέτα να κατεβαίνει χοροπηδώντας προς το τρίστρατο και να πλησιάζει στο σημείο που στεκόμουν.
Ηταν μια κοπέλα μέσα στην καλή χαρά, προφανώς είχε περάσει μία άκρως "ενδιαφέρουσα βραδιά",κάτι το μαλλί σαν να είχε μόλις σηκωθεί από τον ύπνο, κάτι η μπλούζα που πήγαινε στραβά, κάτι λοιπόν σαν αστραπή με διαπέρασε και μένα, και λέω " να δεις μόλις εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης του punto".

Χτύπησα διάνα, φορτσάτη για το αμάξι ήταν, με ένα σάλτο κατεβαίνω κάτω και φυσικά την στόλισα με μπόλικα επίθετα. Η απάντησή της "Δεν το ξερα ότι είναι γκαράζ".

Ελεος κοπέλα μου φωτεινή επιγραφή έχει από έξω " γκαράζ λειτουργεί 24 ώρες" χώρια τα τεράστια σήματα στις πόρτες του.Και καλά εσύ ήθελες να γα.....ς, εγώ τι σου έφταιγα να με γα.....ς νυχτιάτικα;

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2007

Η Καλιφόρνια στις φλόγες



Είναι νωπές οι μνήμες και οι πληγές που μέτρησε η Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι.
Την ίδια φρίκη ζει αυτές τις μέρες μια άλλη περιοχή του πλανήτη μας, η Καλιφόρνια.
Πολλοί ίσως σκεφτούν μακριά μας είναι, άλλοι ίσως πουν Θεία δίκη για την πολιτική που ακολουθεί απέναντι σε διάφορες χώρες η Αμερική.Μα αν σκεφτούμε βαθύτερα θα δούμε πως η καταστροφή που γίνεται ακόμα και στην άλλη άκρη της γης έχει επίπτωση σε όλους μας, ο πλανήτης αυτός, μέρα με τη μέρα καταστρέφεται περισσότερο και αργοπεθαίνει.

Σε άρθρο της εφημερίδας Καθημερινής διαβάζουμε:

"Στην Καλιφόρνια, η ετήσια περίοδος των πυρκαγιών έχει επιμηκυνθεί κατά 78 ημέρες, η μέση θερμοκρασία έχει ανεβεί κατά 0,5 βαθμό Κελσίου, ενώ φέτος έπεσαν 23 εκατοστά βροχής λιγότερα. Ολοι αυτοί οι παράγοντες, στενά συνδεδεμένοι με το φαινόμενο του θερμοκηπίου, έχουν αυξήσει τη συχνότητα και την ένταση των πυρκαγιών, με αποτέλεσμα 7 στις 10 χειρότερες χρονιές των τελευταίων πέντε δεκαετιών να έχουν καταγραφεί μετά το 1999. Σοβαρός επιβαρυντικός παράγοντας είναι και η συσσώρευση καύσιμης ύλης στα δάση."

Περισσότερα εδώ

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

Σώσε με!



Πώς ν'αντισταθείς σ'αυτά τα μάτια που σε κοιτάζουν όλο προσμονή;
Όταν τα πάρεις κοντά σου πόση άδολη αγάπη σου προσφέρουν.
Πόσοι όμως είναι αυτοί που είναι πραγματικά άξιοι της αγάπης τους;

Διάβασα προχθές κάπου εδώ στο διαδίκτυο για έναν "φιλόζωο" έχει ένα ντόμπερμαν 12 χρονών, γέρικο σκυλί, που του φύλαξε η μοίρα του τώρα στα στερνά ο "φιλόζωος" ιδιοκτήτης του να ψάξει να του βρει μια άλλη οικογένεια γιατι αυτός μετακομίζει στο εξωτερικό!Και άν δεν βρεθεί καποιος να το πάρει τότε να του κάνουν ευθανασία(φυσικά όχι αυτός κάποιος άλλος να την κάνει).
"Φιλόζωε" αν και μεταφέρεις το "πρόβλημά" σου σε άλλον εσύ θανατώνεις το ζώο σου.
Και δεν χρειάζεται καμιά ευθανασία να του κάνουν, θα πεθάνει από μαρασμό.
Μ'αυτό που κάνεις δεν δείχνεις ότι το νοιάζεσαι και το τι θ' απογίνει τώρα που εσύ θα φύγεις, αν το νοιαζόσουν πραγματικά θα κινούσες γη και ουρανό να το πάρεις μαζί σου για όσο καιρό ακόμα ζήσει, που δεν είναι και πολύς.

Ένα ζώο όταν έχει αφεντικό(άσχημη λέξη προτιμώ καλύτερα άνθρωπο σύντροφο να το προστατεύει), δένεται μαζί του, ειδικά όταν πλέον είναι ενήλικο πολύ δύσκολα ξεπερνάει τον αποχωρισμό γιατί ήταν μέλος μιας αγέλης, και εύκολα δεν μπορεί να αποδεχθεί μια άλλη αγέλη.
Συνέχεια υπάρχουν αγγελίες χαρίζονται σκυλάκια 1.5 έτους, 2 ετών, 5 ετών κλπ, αν αυτά τα σκυλάκια ήταν αδέσποτα, δεν έχουν γνωρίσει ποτέ στέγη και συντροφιά, τότε ναι θα δεθούν με τον άνθρωπο που θα τα αγκαλιάσει με στοργή.
Όλα αυτά όμως που είτε τα χαρίζουν, είτε τα πετάνε στο δρόμο γιατί τα βαρέθηκαν (καπρίτσιο ήταν και τους πέρασε), σαν να μην έχουν ψυχή, σαν να είναι ψεύτικα κουκλάκια, πολύ δύσκολα θα προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και αν προσαρμοστούν.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

Όταν η "ανάγκη" έρχεται την πιο ακατάλληλη στιγμή!

"Αν βρισκόσαστε συχνά «κολλημένος» στην κίνηση την ώρα που η μητέρα φύση σας καλεί, η ιαπωνική εταιρεία Kaneko Sangyo Co έχει τη λύση για σας. Η εταιρεία αυτή κατασκευής πλαστικών εξαρτημάτων αυτοκινήτου παρουσίασε σήμερα το νέο της προϊόν: μια νέα φορητή τουαλέτα αυτοκινήτου.

Το πακέτο της νέας τουαλέτας περιλαμβάνει μεγάλη κουρτίνα για να καλύπτονται οι χρήστες και μια πλαστική σακούλα για τη συλλογή των απορριμμάτων.

«Το προϊόν αυτό θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε μεγάλες καταστροφές, όπως οι σεισμοί, ή όταν κάποιος βρίσκεται κολλημένος στην κίνηση», δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Kyodo News.

Οι οδηγίες χρήσης της νέας φορητής τουαλέτας αυτοκινήτου είναι απλές. Οι οδηγοί που θα βρεθούν εγκλωβισμένοι στο αυτοκίνητό τους είτε λόγω κίνησης είτε λόγω σεισμού μπορούν εύκολα να συναρμολογήσουν την τουαλέτα, τοποθετώντας μέσα στην χαρτονένια λεκάνη ένα απορροφητικό φύλλο, και να τραβήξουν γύρω τους την κουρτίνα.

«Το προϊόν είναι αρκετά μικρό για να χωράει σε μία βαλίτσα», διευκρίνισε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι οι καταναλωτές που ενδιαφέρονται για το νέο της προΐόν θα πρέπει να περιμένουν ως τις 15 Νοεμβρίου που θα αρχίσει να πωλείται στο διαδίκτυο."

Διάβασα αυτό το άρθρο στην ηλεκρονική εφημερίδα "madata", στην αρχή σκέφτηκα ενδιαφέρον! Αλλά μετά με έπιασαν γέλια γιατί φαντάστηκα σκηνές απείρου κάλλους!

Εικόνα 1:" Καταμεσήμερο στην ακινητοποιημένη Αθήνα, ο κύριος στο διπλανό αυτοκίνητο κόκκινος ιδρωμένος φυσάει και ξεφυσάει συνέχεια, η γραββάτα τον σφίγγει, όλα των ενοχλούν...ο λόγος μα τι άλλο "εντερικές διαταραχές", η λύση το νέο προιόν!Αποτέλεσμα... τα αυτοκίνητα έχουν ξαναξεκινήσει αλλά αυτός σταθερός και αμετακίνητος στη θέση του...η ανακούφιση δεν έχει ολοκληρωθεί...κορναρίσματα από παντού, φωνές, κακό αλλά αυτός εκεί σταθερά στον σκοπό του!"

Εικόνα 2: " Εθνική οδός, πούλμαν του Κ.Τ.Ε.Λ γεμάτο με επιβάτες, ξαφνικά ηλικιωμένη επιβάτης με σοβαρό πρόβλημα... η στάση αργεί ακόμα, δεν θέλει να πει στον οδηγό να πιάσει άκρη (αυτό έλλειπε να δουν όλοι τα κάλλη της; Ντροπής πράμα), η λύση! Τι το'χουμε το μαραφέτι τραβάει την κουρτινούλα...και όποιον πάρει ο χάρος εκεί μέσα από το άρωμα...

Εικόνα 3(τραγική): "Πολυόροφο κτίριο με υπαλλήλους(όλοι κοντά τους έχουν και το προιόν απαραίτητο αξεσουάρ πιο χρήσιμο και από το κινητό), ξαφνικά σεισμός, τα πάντα γκρεμίζονται, άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια, ευτυχώς έχουν το "προιόν".
Μα αλήθεια όταν ο άλλος παλεύει να κρατηθεί στη ζωή, τον ενδιαφέρει τόσο αν θα "λερωθεί"; η έχει τόση ευκολία κινήσεων κάτω από τις πέτρες και το μπετόν που τον πλακώνει;"

Αντε παιδιά πάντα τέτοιες εφευρέσεις! Και που είστε φεύγοντας τραβήξτε και το καζανάκι! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

Ραδιόφωνο και διαφημίσεις.

Σε πόσους από μας δεν έχει τύχει, να είμαστε με τις ώρες κολλημένοι στην κίνηση,και τα νεύρα μας πλέον να έχουν χτυπήσει κόκκινο.
Για να βρούμε λίγη ηρεμία λέμε τότε ν'ανοίξουμε το ραδιόφωνο για ν'ακούσουμε κανένα τραγουδάκι, αντί για τα κορναρίσματα και το θόρυβο από τισ τρύπιες εξατμίσεις...

Και ξαφνικά...διαφημίσεις, η μία χειρότερη από την άλλη.
Στην κορυφή της λίστας των χειρότερων, οι διαφημίσεις του "jumbo".
Αφού ξεκίνησαν με τσάμικα, συνέχισαν με άριες και Φλωρινιώτη, τώρα έβγαλαν από την ναφθαλίνη και το style "Τόνι Πινέλλι", Ελληνικά με προφορά της αλλοδαπής..."Μπαμπά μου που ζεις , μπαμπά μου ξεκόλλα, στο jumbo δεν χρειάζεται να έχεις πορτοφόλα".
Μα τι στίχος! Κουράστηκε πολύ ο ποιητής φαντάζομαι!!!Μήπως θα ήταν λίγο καλύτερος σε αυτή την version; " Αχ Ελληνα που ζεις; Αχ Ελληνα ξεκόλλα ακόμα δεν βαρέθηκες να τρως συνέχεια φόλα;".
Και μη μου πείτε ότι επειδή είναι για ραδιόφωνο πρέπει να είναι τόσο κακόγουστες!! Είδαμε και τις διαφημίσεις του στην tv,και είναι...JUMBO-ΒΛΑ JUMBO-KEI JUMBO-ΕΣ!!!

Αμ την άλλη που την πάτε, κατά τ'άλλα συμπαθέστατη ηθοποιός που βγάζει γέλιο σε κωμικές σειρές, "τιγράκι γκρρρρρρρρρ γατάκι νιααααααρρρρρρρ -κινητό, σταθερό, κινητό, σταθερό- τιγραααααάκι, γατααααάκι ".
Αμαν ρε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας τόσα μας χρεώνετε σας χρυσοπληρώνουμε, έλεος σταματήστε να υποτιμάτε την νοημοσύνη μας με αηδίες!!!!
Τελικά μήπως είναι πιο ευχάριστες οι κόρνες; Λέω μήπως;

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

Μαθήματα ζωής!
















Είναι φορές που τα ζώα μας διδάσκουν, εκεί που χάνεται η ανθρωπιά, εκεί που το νοήμων πλάσμα ο άνθρωπος δείχνει την χειρότερη πλευρά του, έρχονται τα ζώα να μας δώσουν μαθήματα ζωής, τρυφερότητας, και σεβασμού για μια άλλη ζωή.

Ένα μωρό ιπποπόταμος που επέζησε από τσουνάμι στη Κένυα, έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό δεσμό με μία αρσενική χελώνα 100 ετών περίπου στο λιμάνι της Μομπάσα.
Τον ιπποπόταμο τον ονόμασαν Owen οι διασώστες του(υπάλληλοι για την διαφύλαξη της άγριας ζωής), όταν κύματα τσουνάμι από τον ινδικό ωκεανό τον έριξαν στην ακτή.
Η οικολόγος Paula Kahumbu, που είναι υπεύθυνη για το πάρκο Lafarge, είπε: "Είναι απίστευτο!Μία αρσενική χελώνα 100 ετών έχει υιοθετήσει ένα μικρό ιπποπόταμο 12 μηνών, και δείχνει να χαίρεται πολύ τον ρόλο της σαν μητέρα"
"Καθώς έχασε την φυσική του μητέρα ο μικρός ιπποπόταμος βρήκε σαν υποκατάστατο την χελώνα.Έτσι δημιουργήθηκε μεταξύ τους ισχυρός δεσμός.Κοιμούνται τρώνε και κολυμπάνε μαζί.Αν καποιος πλησιάσει την χελώνα, ο ιπποπόταμος γίνεται επιθετικός, την προστατεύει όπως θα προστάτευε την βιολογική του μητέρα"
Η οικολόγος εξηγεί ότι ο ιπποπόταμος έχασε την μητέρα του σε μία πολυ τρυφερή ηλικία, από την φύση τους οι ιπποπόταμοι είναι πολύ κοινωνικά ζώα, και μένουν με την μητέρα τους τα τέσσερα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2007

Σαδιστής φοιτητής



Κύπριος φοιτητής έδειξε όλο του τον "ανδρισμό" σε ένα ανυπεράσπιστο αδύναμο κουτάβι που του έδειξε εμπιστοσύνη ότι θα του φερόταν με αγάπη.

Το διαβολικό σχέδιο του ανώμαλου φοιτητή ήταν να ξεγελάσει το ζωάκι με ένα κομμάτι λουκάνικο, εκείνο καθώς ήταν πεινασμένο πλησίασε όλο χαρά και ευγνωμοσύνη για τον άνθρωπο που το λυπήθηκε.
Το τέρας γιατί περί τέρατος πρόκειται, με απίστευτη χαρά άδειασε πάνω στο άμοιρο ζωάκι ένα τηγάνι με καυτό λάδι, το ζώο σφαδάζωντας από τους πόνους άρχισε να τρέχει. ο κτηνάνθρωπος γέλαγε με το κατόρθωμά του έδειξε πόσο "δυνατός" είναι.

Αλήθεια γιατί είναι τόσο κακό να εφαρμόζεται το " οφθαλμόν αντί οφ8αλμού";
Πολύ θα ήθελα να δω αν ήταν στη θέση του ζώου θα του φαινόταν ακόμα τόσο αστείο;

El Greco "μπορεί το σκοτάδι να νικήσει το φως;"



Πήγα χθες το βράδυ και είδα την ταινία. Όχι μόνο με το βλέμμα του ζωγράφου αλλά και του απλού θεατή.
Η ταινία αυτή είναι μία από τις κορυφαίες στιγμές του Ελληνικού κινηματογράφου, με απόλυτο σεβασμό προς τον καλλιτέχνη ο σκηνοθέτης της Γιάννης Σμαραγδής μας δίνει ένα άρτιο αποτέλεσμα, μία ταινία που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή μέχρι το τέλος. Η εικόνα και η μουσική σε εντάσσουν απόλυτα στο κλίμα της εποχής.Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών, αλλά και των καλλιτεχνών που έκαναν μικρά περάσματα από την ταινία πάρα πολύ καλές.

Από τα πρώτα λεπτά της ταινίας η αιώνια μάχη του καλού με το κακό αρχίζει, το φως παλεύει ενάντια στο σκοτάδι. Βασική μορφή ο Δομίνικος ενάντια στο κακό, πότε στο πρόσωπο του Ενετού κατακτητή, και πότε στο πρόσωπο του μεγάλου ιεροεξεταστή Γκεβάρα.Στο τέλος το φώς του Δομίνικου κυριαρχεί.

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

Ιησούς ...από σοκολάτα







Ο ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ Ιησούς «αναστήθηκε». Το, σε πραγματική κλίμακα, σοκολατένιο γλυπτό του Ιησού που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων των καθολικών πριν την επίσημη παρουσίαση του τον περασμένο Απρίλιο, αυτή τη φορά θα παρουσιαστεί σε έκθεση τέχνης της Νέας Υόρκης. Αυτή τη φορά, ο δημιουργός Κόσιμο Καβαλέρο θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

«Δεν υπάρχει τίποτα το προσβλητικό στο έργο μου», αναφέρει ο καλλιτέχνης. «Αν η πρόθεση μου ήταν να προκαλέσω δεν θα έβρισκα αυτό τον τρόπο. Δεν έκανα όμως κάτι λάθος». Ο Καβαλάρο έλαβε μέχρι και απειλητικά γράμματα πριν την πρώτη έκθεση του Απριλίου η οποία τελικά αναβλήθηκε. Ο λόγος, εκτός από το θέμα του έργου, ήταν ο χώρος και ο χρόνος της έκθεσης, σε κεντρικό δρόμο του Μανχάταν τέσσερις ημέρες πριν τον εορτασμό της Ανάστασης.

Η καθολική κοινότητα ανακοίνωσε ότι η αλλαγή της ημερομηνίας και χώρου της έκθεσης αυτή τη φορά δεν θα προκαλέσει προβλήματα. «Δε συμφωνούμε καθόλου με το έργο, αλλά δεν θα προχωρήσουμε σε διαμαρτυρία», είπε ο Κίρα ΜακΚάφρι, εκπρόσωπος επικοινωνίας της καθολικής εκκλησίας.

Το έργο του Καβαλάρο αναπαριστά τον Ιησού με τα χέρια σε έκταση, όπως ήταν στη Σταύρωση, ενώ λείπει το ύφασμα από τη μέση του Ιησού. Για τη δημιουργία του χρησιμοποιήθηκαν 91 κιλά σοκολάτας και είναι η δεύτερη έκδοση του έργου, αφού το πρώτο αποθηκεύτηκε που αποθηκεύτηκε στο Μπρούκλιν βρέθηκε μισοφαγωμένο από ποντικούς.

Το έργο θα συνοδεύεται από μερικές ακόμη καθολικές εικόνες από σοκολάτα, του ίδιου καλλιτέχνη, που απεικονίζουν την Παναγία και τους Αγίους Φραγκίσκο, Αυγουστίνο, Μιχαήλ και Αντώνιο. «Η πρώτη ακύρωση της έκθεσης με έκανε να εξετάσω λίγο βαθύτερα την καθολική πίστη» είπε ο Καβαλέρο. «Άρχισα να σκέφτομαι τους αγίους, τον τρόπο που μπήκαν στο περιθώριο για τα πιστεύω τους και στη συνέχεια διώχθηκαν».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες Associated Press

Αν το γλυπτό αυτό παρουσιαζόταν στην Ελλάδα θα είχαμε τα ίδια και χειρότερα φαινόμενα, όπως είχαμε στην προβολή της ταινίας του Μάρτιν Σκορτσέζε " ο τελευταίος πειρασμός", ως την έκθεση Outlook και την υποταγή του υπουργείου Πολιτισμού στη θέληση της Αρχιεπισκοπής με την απόσυρση του γνωστού έργου του Τιερί ντε Κορντιέ.

Θα γίνονταν πορείες στο Σύνταγμα από ιερείς και ωρυόμενους θανατολάγνους ότι "ο καιρός γαρ εγγύς" και θα καούμε στο "πυρ το εξώτερον".
Και όλα αυτά με συνοδεία από ύμνους, απολυτίκια,προσευχές από "παρακληρικούς" και κοτσιδοφόρες μουστακοφόρες "νεάνιδες"(που πολύ θα 'θελαν ένα κομματάκι από "άγια σοκολάτα").

Μορφές βγαλμένες από τον Μεσαίωνα, που δεν γνώρισαν ούτε θα γνωρίσουν ποτέ τι είναι τέχνη. Μορφές που στα πρώτα χρόνια της Βυζαντικής αυτοκρατορίας κατάστρεψαν κάθε τι Αρχαιοελληνικό θεωρώντας το ειδωλολατρικό, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο να ρθει το σκοτάδι.Ας είναι καλά η Αναγέννηση, γιατί αλλιώς δεν θα ξέραμε ούτε τον Πλάτωνα, ούτε τον Σωκράτη ούτε τίποτα από το αθάνατο Ελληνικό πνεύμα.

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Γιατί;







Τα πάντα δανεικά είναι για μας σ'αυτό τον πλανήτη, ας τα προστατέψουμε για να τα βρουν και οι επόμενες γενεές.
Ας επιτρέψουμε και στα υπόλοιπα πλάσματα που υπάρχουν να ζήσουν, δεν δημιουργήθηκε η γη μόνο για τον άνθρωπο.Οσο είναι ακόμα καιρός και η κατάσταση είναι αναστρέψιμη.

Καθημερινά εξαφανίζονται είδη ζώων και φυτών που ζουν στον πλανήτη μας.
Με την άνοδο της θερμοκρασίας και το λιώσιμο των πάγων αλλάζει και η μορφολογία εδαφών, φέτος το καλοκαίρι καταγράφηκαν θερμοκρασίες 21 βαθμών στην Αρκτική τον Ιούλιο.
Η ανθρώπινη δραστηριότητα επηρεάζει άμεσα το περιβάλλον, στο κοντινό μέλλον εκτάσεις που τώρα ακόμα είναι εύφορες θα ερημοποιηθούν και το κλίμα που έχουν τώρα θα μετατοπιστεί σε άλλες περιοχές, με αποτέλεσμα καταστροφής στην τοπική χλωρίδα και πανίδα.
Η αυξανόμενη υγρασία δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση και η ζέστη γίνεται πιο αποπνικτική σαν να είναι μια γιγάντια σάουνα.
Δημιουργούνται ακραία καιρικά φαινόμενα, ξεσπούν πυρκαγιές(είτε από αυτανάφλεξη, είτε από χέρι ανθρώπου), οι αποθήκες πόσιμου νερού ελλατώνονται,οι υδροφόροι ορίζοντες μολύνονται από χημικά και φυτοφάρμακα, η μόλυνση της ατμόσφαιρας στις πόλεις καθημερινά αυξάνεται.
Πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα εναλλακτικές μορφές ενέργειας παντού φιλικές προς το περιβάλλον, για να περιοριστούν όλα αυτά τα φαινόμενα.

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

Περιβάλλον 3

Περιβάλλον 2

Περιβάλλον 1

Γράφουμε για το περιβάλλον






Με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα θέματα του περιβάλλοντος ένα παγκόσμιο δίκτυο από blogs κινητοποιείται τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, της Παγκόσμιας Ημέρας Κινητοποίησης για το περιβάλλον, bloggers από όλο τον κόσμο θα ανεβάσουν στο διαδίκτυο κείμενα με απόψεις τους και βίντεο με στόχο να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες όλου του κόσμου για τα θέματα του περιβάλλοντος.

Μέσω των ιστολογίων τους θα καλέσουν ακόμη πολίτες, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων διαθέτοντας έσοδα ή κέρδη μιας ημέρας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κινητοποίησης, η Τηλεόραση του ΣΚΑΪ διοργανώνει την ειδική εκπομπή blog@ΣΚΑΪ, με καλεσμένους Έλληνες bloggers και αντικείμενο τις δράσεις τους για το περιβάλλον στον κυβερνοχώρο.

Πληροφορίες για την πρωτοβουλία εδώ: http://blogactionday.org

πηγή: www.skai.gr

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007

Τα πρωτοβρόχια


Σε κάθε μπόρα αυτή την όψη έχει η Αθήνα, πανέμορφη πρωτεύουσα ε;

Τι έγινε; Εριξε μια μπόρα ένα τέταρτο στην Αθήνα.
Πλημμύρισε η λεωφόρος Καραμανλή κάτω από την Πάρνηθα γιατί δεν είχαν καθαρίσει τα φρεάτια;
Μα πως το πάθανε αυτό το κακό στην "πεντακάθαρη" Αθήνα μας;
Δεν είναι επαρκή τα αντιπλημμυρικά έργα στο καμένο μας βουνό και οι κορμοί δεν έκαναν και πολλά πράγματα;
Μα πως; Η κυβέρνηση επέμενε ότι θα κάνουν δουλειά τα μέτρα αυτά πως κι'έτσι;

Σα δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ, λόγια μόνο παχιά λόγια, αλλά κι ας πρόσεχαν και όλοι αυτοί που μπαζώσανε ρέματα, που έκτισαν και κτίζουν σε δασικές περιοχές, που καίνε και δεν νοιάζονται φτιάχνοντας οικόπεδα, την εκδίκηση της φύσης.
Η φύση με το καιρό θα επουλώσει τις πληγές της, αλλά πρώτα το ρέμα θα σας παρασύρει κακόμοιρα ανθρωπάκια, που τα βάλατε μαζί της.


Και καλά εμείς φταίμε και τα παθαίνουμε, αυτά τα κακόμοιρα γιατί; Τι φταίνε να πληρώνουν την βλακεία και την απληστία μας;
Λεπτομέρειες για την νεροποντή εδώ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

Οι φυλές των οδηγών των τεσσάρων τροχών

Τι κίνηση έξω σήμερα πάλι!Μάλλον για να το πω πιο σωστά τι ακινησία σήμερα πάλι και αυτή!
Ολες οι φυλές των οδηγών είχαν ξεχυθεί για άλλη μια μέρα στους δρόμους της ταλαίπωρης πρωτεύουσας.Ας δούμε όμως λίγο τις φυλές και τα "γνωρίσματά" τους, κάπου σε κάποια από αυτές ανήκουμε και μεις.

Κυρίαρχη φυλή οι "επαγγελματίες", έχουν ΠΑΝΤΑ δίκιο ο δρόμος τους ΑΝΗΚΕΙ και φτιάχτηκε αποκλειστικά γι αυτους (αυτό πιστεύουν ακόμα και αν δεν το παραδέχονται ευθέως).Επαγγελματίες είναι οι οδηγοί των μέσων συγκοινωνίας, λεωφορεία taxi κλπ, αυτοί που οδηγούν πούλμαν και φορτηγά.

Οι μεγαλύτεροι αντάρτες της φυλής έχουν δικιά τους κατηγορία θα μπορούσαν να ονομάζονται και "κίτρινη φυλή" με τέσσερεις ρόδες (εδώ στην Αθήνα).
Η κίτρινη φυλή λοιπόν οδηγεί ταυτόχρονα και στις δύο λουρίδες του δρόμου(αν επέτρεπε το μέγεθος του οχήματος θα οδηγούσε και σε τρεις)για να μπορεί ανάλογα να πιάνει ανά πάσα στιγμή την λουρίδα που την εξυπηρετεί.
Τα φλας και τα αλάρμ συνήθως τα έχουν για διακοσμητικά φωτάκια, που είναι απαραίτητα μόνο στο look του αυτοκινήτου, καμιά φορά τα αλάρμ τα χρησιμοποιούν αφού έχουν σταθεί κοκκαλώνοντας απότομα το όχημα μπροστά σου (για το καλό σου γίνεται βρε να μη ξέρεις αν έχεις αγοράσει αμάξι που έχει καλά φρένα; Χώρια που σου κάνουν και test αντανακλαστικών).
Πηγαίνουν αργά αργά ψαρεύοντας πελάτες και με τέτοιο τρόπο που δεν σου αφήνουν περιθώρεια προσπέρασης(πάλι για το καλό σου γίνεται λες ομμμμμ ομμμμμμ και κάνεις ασκήσεις ηρεμίας).
Αν τους πεις και τίποτα η απάντηση έρχεται αποστομωτική και όλο ευγένεια: " τι θες ρε biiip τι δουλειά μου κάνω, άντε και biiip πρωί πρωί, εγώ είμαι επαγγελματίας ρε".

Μάλιστα ο δρόμος είναι για τους επαγγελματίες, τ'ακούς εσύ που το δίπλωμα σου γράφει ερασιτεχνικό; Δεν έχεις δικαίωμα να κυκλοφορείς γιατί τους εμποδίζεις, τι είπες;
Μα και συ δεν το έχεις για βόλτα το ρημάδι αλλά πας στη δουλειά σου;
Κακώς είσαι αχάριστος τόσα μέσα συγκοινωνίας έχουμε γιατί δεν τα χρησιμοποιείς; Φτου σου.
Τι η δουλειά σου απέχει 15km από τον τόπο της κατοικίας σου και θέλεις τρεις συγκοινωνίες να φτάσεις;
Ξύπνα στις τέσσερεις να δεις πως θα προλάβεις, θα δεις και το ρομαντικό ξημέρωμα ανάμεσα στις κεραίες, άντε που μου θες να ξεκινάς με το πάσο σου.
Και στο κάτω κάτω γιατί να απέχει τόσο η δουλειά σου μετακόμισε κοντά της, πάλι φρικάρισες γιατί;
Τι είναι δικό σου το σπίτι και δεν γίνεται, πούλα το, για όλα υπάρχει λύση εσύ δεν θες.
Δεν θέλω όχι όλο κόντρα μου πας τι θα πει μεγάλωσες σε αυτό, έχεις τόσες αναμνήσεις και η δουλειά σου είναι σε περιοχή που δεν θα ήθελες να ζήσεις, για μία καλύτερη Αθήνα χωρίς κίνηση θα το κάνεις, αχάριστε ε αχάριστε.

Και για να δούμε τώρα εσύ φυλή του ερασιτεχνικού διπλώματος όταν είσαι στο τιμόνι πως τα πας; Εσύ είσαι ο τέλειος οδηγός;

Και σ'αυτή τη φυλή έχουμε πολλές κατηγορίες.

"Η φυλή του μακιγιάζ", ο καθρέπτης για την συγκεκριμένη φυλή έχει την γνωστή χρήση για το μακιγιάρισμα η για να βγάλουμε την πρωινή τσίμπλα, απαραίτητη η Ιώβια υπομονή σε όποιον άτυχο βρεθεί πίσω από οδηγό της φυλής, η ταχύτητα μόλις και ξεπερνάει τα 10km την ώρα και τα οκτάρια είναι δεδομένα, ε τι τώρα τον δρόμο θα κοιτάμε η αν θα βάλουμε σωστά το κραγιόν;
Αποτελέσματα... πιθανό τρακάρισμα βέβαιο μποτιλιάρισμα.
Η φυλή αυτή συνήθως χρησιμοποιεί το όχημα για να πάει super market στο διπλανό τετράγωνο, αλλά χάνεται καθώς δεν βλέπει τον δρόμο και έτσι κάνει κύκλους στην πρωτεύουσα.

Αλλη συμπα8ής φυλή ειναι η "ξέχασε να με πάρει ο χάρος γι αυτό οδηγώ για να του το θυμίσω". Κάτι παππούδες μεταξύ 90 και τάφου με ληγμένο δίπλωμα από τον προηγούμενο αιώνα (και αν δεν έληξε λάδωσαν για την ανανέωσή του) και συνήθως με οχήματα ανάλογα της ηλικίας τους.
Πάνε αργά αργά καμαρωτά στον δρόμο σαν να κάνουν παρέλαση αρμάτων στις εθνικές εορτές, απαγορεύεται να τους κορνάρεις, γιατί πρώτον ή δεν θα καταλάβουν ότι κορνάρεις σε αυτούς (γιατί άραγε νομοταγείς είναι δεν κάνουν μαγκιές, δεν ντρέπεσαι που θες να πας γρήγορα), η θα πάθουν καμία ανακοπή από την κόρνα, ή θα τρομάξουν τόσο που θα τους φύγει το τιμόνι από τα χέρια και λόγω μηδενικών αντανακλαστικών θα πάρουν κανένα στο λαιμό τους και μετά εσύ θα έχεις το κρίμα πάνω σου.

Μια άλλη απίστευτη για την ασχετοσύνη της φυλή είναι η "της κοιμήσεως", οδηγοί διαφόρων ηλικιών την αποτελούν, ονομάζεται της κοιμήσεως και από τον τρόπο που οδηγεί (τα ζώα μου αργά και είμαι αναποφάσιστος από που να στρίψω, ε ας περιμένουν λίγο δεν χάλασε και ο κόσμος)αλλά και γιατί συνήθως βγαίνουν στους δρόμους σαββατοκύριακα και αργίες.

Για να δούμε όμως και την φυλή "με γαργαλάει το πόδι μου όταν το χω στο γκάζι".
Γνωστή φυλή της παραλιακής των ανοιχτών δρόμων και όχι μόνο, αγαπημένη ασχολία τα "πειραγμένα" αυτοκίνητα και οι αυτοσχέδιοι αγώνες ανάμεσα σε ανυποψίαστους οδηγούς, αποτελείται κυρίως από νεαρές ηλικίες, συχνοί πελάτες του νοσοκομείου Κ.Α.Τ, ο οδηγός γίνεται ένα με το αυτοκίνητο είναι γι αυτόν η προέκταση του εαυτού του( σε περίπτωση ατυχήματος γίνεται ένα έτσι και αλλιώς, αλίμονο στον κακομοίρη που θα τρακάρει μαζί του).

Υπάρχει φυσικά και η κατηγορία "ρίχνω μπινελίκια σε όλους τους άσχετους που κατάφεραν να πιάσουν τιμόνι στα χέρια" αυτή η κατηγορία ευτυχώς είναι η πιο συνηθισμένη, έχουν το αμάξι για να πηγαίνουν στην δουλειά τους και για καμία εκδρομούλα να ξεφεύγουν από το τρελοκομείο που λέγεται δρόμοι της Αθήνας.
Δεν είναι αλάνθαστοι (μα κανείς δεν είναι) κάνουν και αυτοί τις παραβάσεις τους αλλά δεν οδηγούν επιθετικά και ακολουθούν τον κώδικα όσο μπορούν, αν ο παπάς στην κολυμπήθρα τους είχε ρίξει αγιασμό στο στόμα θα ήταν ακόμα καλύτεροι.

Τι δεν σας είπα εγώ σε ποια φυλή ανήκω; Μα τόση ώρα μπινελίκια ρίχνω δεν το καταλάβατε;...Και όπως έλεγε σε ένα παλιό τραγουδάκι η αξέχαστη Αλίκη..."όταν πιάνει το τιμόνι που και που να φασκελώνει"... Εγώ φασκελώνω πιο συχνά αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία...

Road runner vs Coyote 2.



Και ναιιι η πολυπόθητη μέρα έφτασε.....τα κατάφερε......αλλά... !!!!!!!!

Road runner vs Coyote 1.



Και αυτό συμβαίνει χρόνια και χρόνια ...Θα έρθει άραγε η πολυπόθητη στιγμή για το coyote;

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

Ελληνική τηλεόραση ή αλλιώς τα πάντα έχει ο μπαξές!!!

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στην Ελληνική τηλεόραση ένα ξενόφερτο φαινόμενο, των realities show αλλά και διάφορων εκπομπών, "διαγωνισμών" ψυχαγωγικού χαρακτήρα( η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να τις κατατάξω ακριβώς σε μία συγκεκριμένη κατηγορία αυτές τις εκπομπές).
Αναφέρομαι στις εκπομπές της Αννίτας Πάνια (αυπνίες, je t'aime) αλλά και σε άλλες εκπομπές όπως ήταν το "Ελλάδα έχεις ταλέντο".
Χθες έπεσε στην αντίληψή μου άλλη τέτοιου τύπου εκπομπή που ξεφύτρωσε σαν ραπανάκι, "το tv stars παρουσιάστε".
Για την συγκεκριμένη εκπομπή έμαθα τυχαία απο videos που κυκλοφόρησαν στο youtube. Αλήθεια όσοι έχουμε δει τις ταινίες "Φόρεστ Γκαμπ" και "ο άνθρωπος της βροχής" συγκινηθήκαμε.
Βλέποντας όμως τέτοιου τύπου εκπομπές εκνευρίζομαι, αυτά τα άτομα που ομολογουμένως έχουν κάποιο πρόβλημα και παρουσιάζονται σαν διαγωνιζόμενοι κερδίζουν δύο λεπτά δημοσιότητας η εξευτελισμού;Δεν λέω πάνε σε διαγωνισμούς της τηλεόρασης και ταλέντα, αλλά δυστυχώς είναι μετρημένα στα δάχτυλα.
Αυτοί που ανεβάζουν την τηλεθέαση είναι οι "άλλοι", αυτοί που πρέπει να δακρύζουμε και όχι να γελάμε με τον εξευτελισμό τους, αυτοί που νομίζουν ότι έγιναν σταρ σε μια νύχτα γιατί έγιναν οι γελωτοποιοί μας σε μας τους "υγιείς", αυτοί που καβάλησαν το καλάμι της διασημότητας για μία σεζόν και μετά τους πέταξαν στα σκουπίδια γιατί πλέον πέρασε η μπογιά τους.
Που είναι ο "Βάγκνερ" που είναι ο "Πουτσίνι" τραγουδούσε πέρισυ μία "σταρ" της Αννίτας....που θα είναι αύριο όλοι αυτοί,αλλά και τα καινούρια φυντάνια του μπαξέ;

Βρε τί σαίνια είναι αυτά;

Τέλειωνε το μάθημα σε τμήμα της Β΄ Γυμνασίου και τους λέω: "Την επόμενη φορά να έχετε οπωσδήποτε μαζί τον διαβήτη σας και ένα λεπτό μαύρο μαρκαδοράκι"...
Ξαφνικά ακούω από τα δεξιά μου μια κοριτσίστικη τσιριχτή φωνή με πολύ νάζι να μου λέει όλο απορία: "Για τα μάτια;".
Κόντεψα να πέσω από την καρέκλα. Γούρλωσα τα μάτια μου την κοίταξα και το μόνο που είπα ήταν ένα Ε;;;;;;!!!.
Και ξαναρωτάει πιο ξεκάθαρα: "Αυτό που βάζουμε στα μάτια;".
Πλέον είχα συνέλθει από το πρώτο σοκ και της απάντησα: "Πρώτον στα μάτια μπαίνει ειδικό μολύβι για μακιγιάζ και όχι μαρκαδόρος, και δεύτερον εδώ κάνουμε σχέδιο και διακοσμητική σύνθεση, όχι μαθήματα μακιγιάζ"...
Πριν λίγες μέρες ένα άλλο λουλούδι μου έδωσε δείγμα των νοητικών του δυνατοτήτων...
Κατά τα μισά της ώρας σε τμήμα της Α΄ Γυμνασίου αυτή τη φορά, σηκώνεται μια μαθήτρια και μου λέει:"Πρέπει οπωσδήποτε να πάω στην Δ/ντρια έχω ξεχάσει να της δώσω αυτά τα χαρτιά και το θυμήθηκα τώρα, σας παρακαλώ αφήστε με να πάω", δεν της έφερα αντίρηση αν και θα μπορούσε να πάει στο διάλειμμα...
Και τότε γίνεται το σκηνικό...Όλο ευγένεια και χάρη η μαθήτρια πριν βγει από την τάξη χτυπάει την πόρτα πρώτα και μετα αποχωρεί!!!!.
Τις είπαν φαίνεται όταν πρέπει να περάσει μία πόρτα η ευγένεια απαιτεί να την χτυπάει... Αλλά απ'ότι φαίνεται θεώρησαν περιττή την διευκρίνιση, ότι την πόρτα την χτυπάμε για να μπούμε κάπου και όχι για να βγούμε!!!!!!!
Και στις δύο περιπτώσεις το τι επακολούθησε από τους υπόλοιπους μαθητές το φαντάζεστε!!! :)))))

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

Γορίλας έσωσε αγοράκι



Η είδηση είναι από την σελίδα interpet!

"Η δωδεκάχρονη γορίλας Binti Jua έσωσε ένα τρίχρονο αγοράκι, στο Ζωολογικό κήπο Brookfield, στο Σικάγο των Η.Π.Α.

Το αγοράκι ξέφυγε από την επίβλεψη των γονέων του κατά τη διάρκεια της επίσκεψή τους, σκαρφάλωσε σ’ ένα φράχτη ύψους έξι (6) μέτρων και έπεσε χτυπώντας το κεφάλι του σε ένα χώρο που είναι δύσκολος σε πρόσβαση από τους ανθρώπους.

Μόλις συνέβη το περιστατικό υπήρξε άμεση κινητοποίηση των υπαλλήλων του ζωολογικού κήπου, οι οποίοι προσπάθησαν να φτάσουν έγκαιρα στο τραυματισμένο παιδάκι.

Η Binti «έτρεξε» αμέσως κοντά στο παιδάκι (έχοντας στην πλάτη της το δεκαοκτώ μηνών μωρό της, την Koola) και το μετέφερε κοντά στους υπαλλήλους του κήπου για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Ο μικρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου έμεινε για τέσσερις μέρες και γύρισε υγιής στο σπίτι του.

Η Binti γεννήθηκε το 1988 και είναι γνωστή για τις γνώσεις της στη νοηματική γλώσσα, την οποία χρησιμοποιεί με ιδιαίτερη επιτυχία για να επικοινωνεί με τους επισκέπτες του κήπου."

Τι είπατε; Ο άνθρωπος δεν προέρχεται από τον πίθηκο; Καλά συνεχίστε τον ύπνο σας και με το ίδιο πλευρό πάντα να μην χαλάσετε την συνταγή!

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

Βανδαλισμός σε μουσείο στο Παρίσι



Η ζημιά που προκάλεσαν οι μεθυσμένοι βάνδαλοι στον πίνακα




"Η γέφυρα της Αρζεντέιγ" του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Κλοντ Μονέ υπέστη σοβαρές ζημιές από ομάδα μεθυσμένων ατόμων που μπήκαν το βράδυ του Σαββάτου στο μουσείο Ορσαί. Ο συναγερμός λειτούργησε αλλά πρόλαβαν να προξενήσουν ζημιά στον πίνακα την ώρα που διέφευγαν.Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού, ο πίνακας έχει «σχίσιμο μήκους πάνω από 10 εκατοστά».Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του μουσείου δήλωσε ότι τα άτομα αυτά δεν έχουν συλληφ8εί ακόμα. τον συγκεκριμένο πίνακα ο Μονέ τον έφτιαξε το 1874.

Το γεγονός αυτό μου θυμίζει ένα ανάλογο περιστατικό εδώ στην Ε8νική Πινακοθήκη, όταν είχε γίνει η έκθεση με τα έργα του Πικάσσο, τότε είχαν ρίξει μελάνι αν θυμάμαι καλά στην "μεγάλη λουόμενη". Το έργο το ανέλαβαν αμέσως οι συντηρητές για να διορθώσουν την ζημιά που είχε υποστεί, και τότε είχαμε γίνει ρεζίλι για την ελλειπή προστασία έργου τέχνης που είχε φιλοξενηθεί στη χώρα μας.
Αλήθεια ο σύγχρονος άνθρωπος με τα τόσα τεχνολογικά επιτεύματα πόσο πολιτισμένος μπορεί να ονομάζεται; Είναι πολιτισμένος;

Άσε πάω εγώ για εφημερίδα σήμερα!

Είναι απίστευτο πολλές φορές το τι μπορούν να κάνουν τα ζώα.
Το συγκεκριμένο μπούλντογκ λατρεύει το skateboard,είναι γι αυτόν ένα παιχνίδι όπως θα ήταν το πέταγμα μιας μπάλας ή ενός frisbie, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους "επαγγελματίες" του είδους!

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007

Θρησκευόμενος ή Θρησκόληπτος;

Πόσο λεπτά είναι τα όρια ανάμεσα από ένα Θρησκευόμενο άτομο και από ένα Θρησκόληπτο;
Μιλώντας για την Χριστιανική Θρησκεία, Θρήσκος είναι αυτός που ακολουθεί το τυπικό και τους κανόνες της Εκκλησίας, τι γίνεται όμως αν ο πιστός δέχεται άκριτα τα πάντα, αν παρερμηνεύει κάποια πράγματα πλάθωντας μέσα στο μυαλό μια άλλη εικόνα του ορθού πιστού;Είναι πλέον Θρήσκος ή Θρησκόληπτος;
Κατά πόσο συνηγορεί η ίδια η εκκλησία στην δημιουργία Θρησκόληπτων πιστών;
Τρομολαγνεικές προφητείες "αγίων γερόντων" του Ορους περί του τέλους του κόσμου, που παίρνουν συνέχεια παράταση λόγω του ότι περνάει η ημερομηνία και το τέλος δεν έρχεται, διαμελισμοί σωρών Αγίων για να έχουν περισσότεροι ναοί "θαυματουργά κόκκαλα", εικόνες που δακρύζουν, ειναι κοντά η Εκκλησία σε αυτά που δίδαξε ο Χριστός πλέον, ή οδηγεί τους πιστούς σε ένα σύγχρονο Μεσαίωνα και σκοταδισμό; Οι σκέψεις αυτές υπήρχαν πάντα μέσα στο μυαλό μου, κάθε μέρα έρχεται και από κάτι να μου δυναμώσει την άποψη ότι δυστυχώς ο Μεσαίωνας στην Ελλάδα καλά κρατεί. Είδα ένα άρθρο σε μία εφημερίδα χθες που με εξόργησε, είναι εδώ

Εσωσε από τον θάνατο νεογέννητη φώκια


Η είδηση αυτή ήταν στην εφημερίδα Έθνος.
Μία γυναίκα στη 1 του Οκτώβρη είδε μία νεογέννητη φώκια monachus monachus στη περιοχή Κολυμπήθρα της Τήνου, να παλεύει με κύματα 9 μποφώρ για να μπορέσει να επιβιώσει, χωρίς δεύτερη σκέψη έπεσε στη θάλασσα να γλυτώσει το άτυχο ζώο που το είχαν παρασύρει τα κύματα, με τον ομφάλιο λώρο ακόμα πάνω στο σώμα του, από την σπηλια που γεννήθηκε.
Της χορήγησαν ορό και βρίσκεται τώρα στη μονάδα περίθαλψης μεσογειακής φώκιας στην Αλόννησο. Για το αν θα καταφέρει να ζήσει θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες, την ονόμασαν Βικτωρία, το όνομα της διασώστριάς της.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2007

Γιατί οι Αγγλοι προτιμούν την Ελλάδα για διακοπές;

Πριν λίγες μέρες στη γειτονική μας χώρα την Τουρκία, έπιασαν στα "πράσα" επτά Αγγλους τουρίστες επειδή ...ΕΠΑΙΖΑΝ BINGO! Ναι καλά είδατε εκείνο το παμπάλαιο παιχνίδι που παρουσίαζε τον προηγούμενο αιώνα στην ελληνική tv ο Ν. Μαστοράκης.
Γιατί οι γείτονες το έχουν για παιχνίδι τζόγου και το απαγορεύουν.
Ενοπλοι αστυνομικοί τους περικύκλωσαν και τους πήραν και τον απαραίτητο εξοπλισμό του παιχνιδιού.
Τους ανέκριναν επί τέσσερεις ώρες( μμμμμμ εξπρές του μεσονυχτίου style) και τους έβαλαν και πρόστιμο από 60 euro στον κάθε ένα( αν ήταν και Σκωτσέζοι ακόμα θα κλαίνε).
Καποιες από τις γυναίκες της παρέας δήλωσαν τα εξής:

Carla Harrison: «Ήταν τρομακτική εμπειρία για εμάς δεν γνωρίζαμε τι θα μας συμβεί»

Sarah Holland:«Είναι εντελώς απαράδεκτο. Παραλίγο να «λερώσω» το ποινικό μου μητρώο εδώ στην Τουρκία επειδή έπαιζα bingo»


Γεια σου ρε Ελλαδάρα με τα ωραία σου, γι αυτό όταν έρχονται εδώ τα παιδιά είναι τόσο άνετα και λένε σε άπτεστα greeklish : sto Ellada kai kwLon(g)dino

Τα αντιβραβεία Νόμπελ

Η είδηση μας έρχεται από το ενημερωτικό site madata.gr.

Το βραβείο ειρήνης έχει το σλόγκαν των "παιδιών των λουλουδιών".
"Κάντε έρωτα όχι πόλεμο", για να δούμε λοιπόν μερικούς κλάδους που βραβεύτηκαν!

-Τα ετήσια "αντιβραβεία", που απονέμονται από το επιστημονικό, χιουμοριστικό περιοδικό "Χρονικά Απίθανης Έρευνας", παρουσιάστηκαν απόψε το βράδυ σε μια τελετή στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης. Οι νικητές, παραλαμβάνοντας το βραβείο τους, πρέπει να εξηγήσουν την εργασία τους μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Μολονότι ορισμένα βραβεία σατιρίζουν τη λαϊκή κουλτούρα, άλλα στοχεύουν να προκαλέσουν μια συζήτηση γύρω από την επιστήμη καθώς αφορούν επιτεύγματα που "αρχικά κάνουν τους ανθρώπους να γελούν και κατόπιν να σκέφτονται", σύμφωνα με το περιοδικό.

Τα βραβεία Ig Nobel απονεμήθηκαν στους νικητές από πραγματικούς Νομπελίστες, όπως τους Κρεγκ Μέλο (Νόμπελ Ιατρικής 2006), Ντάντλεϊ Χέρσμπαχ (Νόμπελ Χημείας 1986) και Σέλντον Γκλάσοου (Νόμπελ Φυσικής, 1979).

Τα σημαντικότερα από τα φετινά βραβεία έχουν ως εξής:Χημεία: Μάγιου Γιαμαμότο του Διεθνούς Ιατρικού Κέντρου της Ιαπωνίας για την ανάπτυξη μιας μεθόδου παραγωγής βανιλίνης ή ελαίων βανίλιας από την κοπριά των αγελάδων.

Γλωσσολογία: Χουάν Μανουέλ Τόρο, Χοσέπ Μπ. Τρομπάλον και Νουρία Σεμπαστιάν Γκάλες του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης επειδή απέδειξαν ότι ορισμένες φορές τα ποντίκια αδυνατούν να ξεχωρίσουν ένα άτομο που μιλάει ανάποδα γιαπωνέζικα από κάποιον που μιλάει ανάποδα ολλανδικά.

Ειρήνης: στο Εργαστήριο Ράιτ της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ντέιτον του Οχάιο που ανέπτυξε ένα χημικό όπλο, τη λεγόμενη "γκέι βόμβα", η οποία "καθιστά τους στρατιώτες του εχθρού ακαταμάχητους τον έναν στον άλλο".

Βιολογίας: Δρ. Γιοχάνα Ε.Μ.Χ. βαν Μπρόνσγουικ, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Αϊντχόβεν, η οποία μέτρησε όλα τα ακάρεα, τα έντομα, τις αράχνες, τους ψευδοσκορπιούς, τα αρθρόποδα, τα βακτήρια και τους μύκητες που μοιράζονται κάθε βράδυ το κρεβάτι μας.

Οικονομίας: Κούο Τσενγκ Χσιέχ, από την Ταϊβάν, για το μηχανισμό του με τον οποίο συλλαμβάνει ληστές τραπεζών πιάνοντάς τους σε ένα δίχτυ. Ωστόσο, ο εφευρέτης δεν βρέθηκε πουθενά στην Ταϊβάν όπου τον αναζήτησαν οι εκπρόσωπο των Ig Nobel. Σύμφωνα με τον εκδότη του περιοδικού "ίσως να έχει πιαστεί στην ίδια τη μηχανή του".


Τι άλλο θα δούμε !!! Ah tempora oh mores που έλεγαν και οι Λατίνοι!!!

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2007

Παγκόσμια ημέρα των ζώων

Παγκόσμια ημέρα των ζώων σήμερα.
Καθώς ξεφύλλιζα το πρωί την εφημερίδα metropolis διάβασα το εξής άρθρο, το μεταφέρω αυτούσιο

Υπό αφανισμό τα κόκκινα ελάφια της Πάρνηθας

Η τεράστια καταστροφή από τις πρόσφατες φωτιές στην Πάρνηθα είχε επιπτώσεις και στο σπάνιο και προστατευόμενο είδος των ερυθρών ελαφιών που ζούσε στον Εθνικό Δρυμό. Τα ελάφια έχασαν τις πηγές και τους χώρους εξεύρεσης τροφής, ενώ ταυτόχρονα βρέθηκαν και στο στόχαστρο ασυνείδητων κυνηγών.

Πάνω από 50 ελάφια υπολογίζεται ότι έχουν σκοτώσει κυνηγοί στη δασική περιοχή που εκτίνεται από το Μόζι μέχρι τα Δερβενοχώρια. Η σοβαρότητα του θέματος απαιτεί την προσοχή από την πλευρά της πολιτείας και την λήψη άμεσων μέτρων καθώς οι ελάχιστοι θηροφύλακες, που καλύπτουν την περιοχή, δεν επαρκούν. Παράλληλα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας που ισχύει στον Εθνικό Δρυμό δεν τηρείται, όπως καταγγέλουν τοπικοί φορείς, ενισχύοντας το πρόβλημα.

Η Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (Παρίσι, 1978)

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων διότι συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευθεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Αρθρο 1: Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης.

Αρθρο 2: Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου. Ο άνθρωπος ανήκει στο ζωικό βασίλειο και δεν μπορεί να εξοντώνει ή να εκμεταλλεύεται τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου. Αντίθετα, οφείλει να χρησιμοποιεί τις γνώσεις του για το καλό των ζώων. Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδα, προσοχή και προστασία από τον άνθρωπο.

Αρθρο 3: Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά. Αν η θανάτωση ενός ζώου θεωρηθεί υποχρεωτική, πρέπει να γίνεται στιγμιαία, ανώδυνα και χωρίς καμία πρόκληση αγωνίας του ζώου.

Αρθρο 4: Κάθε ζώο δικαιούται να ζήσει στο φυσικό του χώρο - γη, θάλασσα, αέρα - και να αναπαράγεται σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους. Η στέρηση ελευθερίας του ζώου, ακόμη και αν γίνεται για μορφωτικούς σκοπούς, είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη των δικαιωμάτων αυτού.

Αρθρο 5: Κάθε ζώο που, από παράδοση, θεωρείται κατοικίδιο, δικαιούται να ζήσει με τον ρυθμό και με τις συνθήκες ζωής και ελευθερίας που αντιστοιχούν στο είδος του. Η διαφοροποίηση αυτών των συνθηκών από τον άνθρωπο έχει σκοπούς κερδοσκοπικούς και είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη.

Αρθρο 6: Κάθε ζώο που αποτελεί σύντροφο του ανθρώπου, έχει δικαίωμα διάρκειας ζωής ανάλογης με τη φυσική του μακροβιότητα. Η εγκατάλειψη ενός ζώου θεωρείται πράξη απάνθρωπη και εξευτελιστική.

Αρθρο 7: Αναφορικά με τα ζώα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον άνθρωπο, η διάρκεια και η ένταση δουλειάς πρέπει να είναι σε λογικά πλαίσια, η διατροφή τους ικανοποιητική και η ανάπαυσή τους υποχρεωτική.

Αρθρο 8: Οποιοσδήποτε πειραματισμός επάνω στα ζώα, ιατρικός, επιστημονικός κ.λ.π. αντίθετα προς τα δικαιώματα των ζώων, εφ' όσον προκαλεί πόνο σωματικό ή ψυχικό. Πρέπει να επιδιώκεται η αντικατάσταση του πειραματισμού πάνω στα ζώα, από άλλες υπάρχουσες τεχνικές.

Αρθρο 9: Τα ζώα που εκτρέφονται για τη διατροφή του ανθρώπου πρέπει να στεγάζονται, να τρέφονται, να μετακινούνται και να θανατώνονται χωρίς πρόκληση πόνου και αγωνίας.

Αρθρο 10: Απαγορεύεται η εκμετάλλευση των ζώων, για τη διασκέδαση του ανθρώπου. Η έκθεση ζώου και τα θεάματα που χρησιμοποιούν ζώα, αποτελούν καταστρατήγηση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς τη ζωή του ζώου.

Αρθρο 11: Κάθε πράξη που χωρίς λόγο προκαλεί θάνατο ζώου είναι βιοκτονία, είναι έγκλημα απέναντι στη ζωή.

Αρθρο 12: Κάθε πράξη που προκαλεί τον θάνατο μεγάλου αριθμού άγριων ζώων αποτελεί γενοκτονία, έγκλημα απέναντι στο είδος. Η μόλυνση και οποιαδήποτε καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος οδηγούν στη γενοκτονία.

Αρθρο 13: Σεβασμός επιβάλλεται ακόμη και στο νεκρό ζώο. Κάθε σκηνή βίας στην τηλεόραση και στο σινεμά με θύματα ζώα, πρέπει να απαγορευθεί, και μόνο οι σκηνές που έχουν σκοπό να ενημερώσουν για τα δικαιώματα των ζώων οφείλουν να προβάλλονται.

Αρθρο 14: Οι οργανισμοί προστασίας και προάσπισης των ζώων πρέπει να αντιπροσωπεύονται από κάθε κυβέρνηση. Τα δικαιώματα του ζώου πρέπει να κατοχυρωθούν από τους νόμους, όπως ακριβώς και τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Περισσότερα στοιχεία για την σημερινή μέρα εδώ.